12 beste zwart-witte kattennamen waar je dol op zult zijn

Prachtige, liefdevolle en een beetje ondeugende, zwarte en witte katten zijn een van mijn favoriete gekleurde kieskeurige katachtigen. Uw nieuwe smoking kat verdient een naam die past bij hun unieke aard.

Hier zijn 12 fantastische zwart-witte kattennamen om je te inspireren, maar ik heb ook tal van andere opties toegevoegd die ook fantastisch zijn.

Maar voordat we daarop ingaan, wat zijn de factoren waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een naam voor uw favoriete katachtige?

zwart-witte kat die op rots ligt met zee erachter

Zwarte en witte kattennamen – Zal mijn kat het zelfs merken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

Turkse angora zwart-wit

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

Siberische kat zwart-wit

Belangrijkste dingen om over na te denken bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Een rustige en verlegen kat past niet bij de naam Joker.

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën aanleveren. Wat dacht je van Richard Parker voor een Himalaya kat?

zwart-wit tabby kitten likt een ander

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn.

Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Aslan is misschien niet de beste keuze als je kat een Munchkin is.

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

zwart-witte kat likt zijn poot

7. Wees aardig

Namen die niet vreselijk flatterend zijn voor je katachtige zullen hoogstwaarschijnlijk snel moe worden, zoals Cow.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen voor katten in uw huishouden te ontwikkelen , zoals peper en zout. Of Sylvester en Tweety. Of Ebbenhout en Ivoor. Zoveel goede combinaties en opties!

zwart-witte kattennamen - kat met open mond

Wat als ik de verkeerde naam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

zwart-witte kat gromt

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Top 12 zwart-witte kattennamen

1. Bandiet

De zwarte vacht van je nieuwe kat zorgt voor nog sneakere nachtelijke avonturen en Bandit is de perfecte naam voor je nachtelijke huisdier. Deze naam is perfect voor een stoere kat, maar het kan ook worden omgezet in een zoete bijnaam zoals Bandy. Bovendien zien veel zwart-witte katten er zelfs uit alsof ze een masker dragen.

2. Domino

Deze op games geïnspireerde naam is zonder twijfel schattig. Het weerspiegelt niet alleen de zwart-witte vacht van uw kat, maar ook hun persoonlijkheid. Katten zijn berucht om het neerhalen van dingen, vaak opzettelijk. Mino, Nino en Dom zijn allemaal kortere manieren om deze naam te gebruiken voor uw nieuwe kitten.

3. Streepjescode

Waarom zou je je tweekleurige kat niet vernoemen naar iets anders met twee kleuren? Barcode is op geen enkele manier een traditionele kitty-naam, maar het is zeker een schattige.

twee zwart-witte katten waarvan er één open is

4. Rorschach

Deze is een beetje een mondvol, maar een zoete bijnaam zoals Rory of Shakky maakt deze naam een topkeuze. Geïnspireerd door de inktvlektest die door psychologen en psychiaters wordt gebruikt, is het een geweldige keuze voor een zwart-wit emotionele ondersteuningskas.

5. Butler

Deze naam is zeker ironisch, omdat je meer dan waarschijnlijk op je kat wacht. In feite is het onwaarschijnlijk dat ze je iets anders brengen dan een vers gevangen wezen. Als alternatief kun je je kat ook Alfred noemen, naar de beroemde butler van Batman.

6. Gatsby

Deze naam is ontleend aan de klassieke roman The Great Gatsby en is geïnspireerd op de zwart-wit roaring twenties. Je nieuwe kat zal ongetwijfeld het leven van het feest zijn (als je de dag niet op je benen dut). Dit is een verfijnde naam die een kieskeurige katachtige waardig is.

persoon aait zwarte en witte kat die op schoot zit

7. Aas

Kort en krachtig, deze naam is perfect voor een charmante en vastberaden mannelijke of vrouwelijke kat. Het betekent één of eenheid, maar het kan ook worden geassocieerd met een kaartspel.

In veel spellen is de Schoppenaas de hoogste en meest gewaardeerde kaart in het hele deck (en uiteraard wordt je kat de hoogste en meest gewaardeerde dingen in je hele huis).

8. Sylvester

Wanneer de meeste mensen denken aan zwarte en witte katten, gaan hun gedachten onmiddellijk naar Sylvester. Deze cartoonkat komt uit zowel de Looney Tunes- als merrie melodieënreeks.

Hij werd vaak gezien terwijl hij Tweety Bird probeerde te vangen, maar achtervolgde ook Speedy Gonzales of Hippety Hopper. Maar dat alles terzijde, het is ook een sterke naam voor een tomkat die ‘wild’ betekent.

9. Oreo

Een andere zwart-wit geïnspireerde naam waar ik dol op ben, is Oreo. Dit geliefde koekje is niet alleen lekker en wereldberoemd, maar maakt ook een andere uitstekende uniseksnaam voor uw monochrome kat.

Kat rolt rond in de zon

10. Cleo

Vaak een korte vorm van Cleopatra, deze naam is perfect voor een vrouwelijke katachtige koningin. De verkorte versie van de naam betekent glorie, en beschrijft dat niet gewoon elke kat perfect?

11. Wanda

Als je op zoek bent naar een vrouwelijke zwart-witte kattennaam met meer betekenis erachter, zou dit mijn topkeuze zijn. Het betekent ‘verwondering’, een gevoel van ontzag of verbazing (eigenlijk het gevoel dat je krijgt als je naar je kat kijkt). Het klinkt ook als zwerven, wat betekent lopen of doelloos bewegen (wat katten vaak doen!).

12. Yin-Yang

De Yin-Yang is een dominant concept uit de Chinese filosofie, maar je zult waarschijnlijk beter het populaire zwart-witte cirkelvormige symbool herkennen dat in tweeën is gesplitst.

Dit symbool is perfect voor katten met een vergelijkbare kleur, omdat er zowel een zwarte stip in het witte gedeelte is als vice versa. Het heeft veel symbolische betekenis erachter, en je zou een klein Yin-Yang-naamplaatje voor hen kunnen krijgen.

waarom rollen katten in de vuile zwart-witte kat op grond met gras

Als geen van deze namen bij je nieuwe kat past, lees dan verder voor enkele andere coole opties.

Schattige zwart-witte kattennamen

Als je op zoek bent naar een schattige naam die past bij het schattige gezicht en de persoonlijkheid van je kat, probeer dan enkele van deze namen hieronder.

 • Alfie
 • Bailey
 • Bessie
 • Strikje
 • Damspel
 • Schaak
 • Chester
 • Bikken
 • Butterscotch
 • Confetti
 • Koekje
 • Knapperigheid
 • Stoffig
 • Figaro
 • Bevriezing
 • Houdini
 • Grappenmaker
 • Magie
 • Marmer
 • Watergeest
 • Oscar
 • Oxford
 • Lap
 • Peper
 • Rotsachtig
 • Schaduwrijk
 • Spookachtig
 • Rokerig
slapend zwart-wit kitten

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Unieke zwart-witte kattennamen

Zwarte en witte katten hebben vaak een unieke kleuring. De hoeveelheid zwart en wit in hun vacht kan sterk verschillen, wat zorgt voor een aantal mooie markeringen. Hier vindt u enkele minder traditionele en meer unieke namen voor uw nieuwe zwart-witte kitten.

 • Cinders
 • Wout
 • Eightball
 • Godiva
 • Maëstro
 • Aap
 • Officier
 • Piano
 • Pinstripe
 • Piraat
 • Pixel
 • Spook
 • Vlek
 • Smet
 • Sudoku
 • Rok
 • Smoking
 • Gekrabbel
 • Shira
 • Venus
 • ZigZag
zwart-witte kat-bijt-stok

Zwart-witte kattennamen uit de populaire cultuur

Naast de beruchte Sylvester zijn er ook tal van andere zwart-wit geïnspireerde namen voor je nieuwe kat. Lees verder om een paar van mijn favorieten te vinden.

 • Behemoth
 • Betty Boop
 • Bucky Barnes
 • Macho
 • Charlie Chaplin
 • Burger Kane
 • Cole
 • Cruella
 • Darth
 • Diana
 • Doc
 • Felix
 • Dinges
 • Goofy
 • Hodge
 • James Bondman
 • Jess
 • Jolly Rogers
 • Julius
 • Kuro
 • Luna
 • Marceline
 • Matrix
 • Toetakelen
 • Mickey
 • Minnie
 • Morticia
 • De heer Mistoffelees
 • Neo
 • Norman Bates
 • Poe
 • Sirius
 • Sith
 • Slinky Malinki
 • Sneep
 • Snoopy
 • SylveSter
 • Bijknippen
 • Vader
 • Gif
 • Woensdag
 • Zorro
zwart-witte kat op boomtak

Zwart-witte kattennamen van dieren

Katten zijn niet de enige wezens die het geluk hebben om een zwart-witte vacht te dragen. Dus waarom zou je er niet voor kiezen om je kat te vernoemen naar een ander tweekleurig wezen.

zwart-witte kat met blauwe kraag en bel

Namen voor zwarte en witte katten met witte poten

Een van de meest voorkomende plaatsen waar katten witte vlekken krijgen, is op hun poten. Het is net zo schattig als het klinkt en kan ook veel namen inspireren.

 • Lawine
 • Bianca
 • Blanc
 • Vlekken
 • Schoenpoetser
 • China
 • Aanhalen Taylor
 • Steenkool
 • Koffie
 • Madeliefje
 • Dageraad
 • Dotty
 • Druppel
 • Schemerig
 • Ebbenhout
 • Everest
 • Mistig
 • Inktzwart
 • Isa
 • Straalvliegtuig
 • Mistig
 • Wanten
 • Nimbus
 • Onyx
 • Parel
 • Toonhoogte
 • Pittypat
 • Q-Tip
 • Raaf
 • Sabeldier
 • Schaduw
 • Shiro
 • Schoenen
 • Sportschoenen
 • Sokken
 • Roetveegpiet
 • Stelten
 • Stormachtig
 • Tiptoe
zwart-witte kat van dichtbij

Let: Deze zwart-witte kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.