13 beste mannelijke kattennamen waar je dol op zult zijn

Katten worden al meer dan 4000 jaar gedomesticeerd. Het begon allemaal toen ze de genegenheid van de oude Egyptenaren verdienden. Kort daarna werden gedomesticeerde katachtigen aanbeden als goden en godinnen. Dit zou kunnen verklaren waarom katten zo hoog over zichzelf denken.

Sommige historici geloven dat de vorming van steden te maken had met het dichter bij elkaar brengen van katten en mensen. Wat is het enige dier dat gedijt in de onderbuik van steden? Knaagdieren. Een overvloed aan knaagdieren is wat zogenaamd katten naar de steden trok.

Nu zijn katten de schattige internetsterren die we kennen en waar we van houden. Ze hebben ongelooflijk diverse persoonlijkheden, daarom verdienen ze het om op de juiste manier te worden genoemd. Gelukkig zal dit bericht je helpen om de juiste naam voor je kater te vinden.

bruine maine coon kat

13 meest populaire mannelijke kattennamen

Als het gaat om het benoemen van je kat, zijn er veel factoren om rekening mee te houden. De persoonlijkheid van je kat is waarschijnlijk de grootste indicator van wat zijn naam zou moeten zijn. Dit is vooral belangrijk als het gaat om mannelijke katten.

Ik weet zeker dat je de mythe hebt gehoord dat mannelijke katten de neiging hebben om meer aanhankelijk te zijn voor hun eigenaren. Dit is echter volledig afhankelijk van het karakter van de individuele kat.

Zonder verder oponthoud, hier zijn de 13 meest gevraagde mannelijke kattennamen.

1. Simba

Deze naam is perfect voor vorstelijke en gedistingeerde katten. Katten met de naam Simba hebben meestal zachte gelaatstrekken die gemakkelijk zijn voor het oog. Als je kat een Simba is, kun je hem meestal op elk moment zien poseren voor een fotoshoot. Dit zijn zeer fotogenieke katten.

Simba’s hebben meestal een speels karakter en benaderen elke interactie met de gratie van een royal. De naam is afkomstig uit het Swahili en vertaalt zich naar leeuw. Deze throwback naar The Lion King film is tijdloos.

mannelijke leeuw silhouet tegen oranje hemel

2. Jaspis

Jasper is de perfecte naam voor je sluwe kleine man. Als je een atletische kat hebt, is de kans groot dat hij een Jasper is. Ze zijn ondeugend als ze dat willen, maar op een vertederende manier. Hij zal je eraan herinneren om het leven niet zo serieus te nemen.

Jaspis is afgeleid van het Grieks, wat ‘gevlekte of gespikkelde steen’ betekent. Als uw kat een stippeljas heeft, dan is dit een geweldige naam voor hem. Jaspis is ook een soort steen waarvan wordt aangenomen dat het negatieve energie wegspoelt. We denken dat dit een vrij treffende beschrijving is van katten met de naam Jasper.

tabby kat voor de Griekse kerk en blauwe hemel

3. Oliver

Olivers, of kortweg Ollie, zijn nieuwsgierige katten die graag op ontdekkingstocht gaan. Ze kunnen soms vrij kortaf zijn, dus het is waarschijnlijk een goed idee om deze gids te bekijken over het trainen van katten om niet te bijten. Ze zijn echter meestal speels van aard.

Een belangrijke aankoop die je als Oliver-eigenaar zeker zult doen, is kauwspeelgoed. Ze houden ervan om dingen te kauwen en zullen elke gelegenheid aangrijpen om dit te doen.

tabby kat met hoofd uit raam van auto

4. Max

Deze klassieke koosnaam is voor happy-go-lucky katten. Katachtigen genaamd Max hebben supervriendelijke persoonlijkheden en ze houden ervan om geaaid en verzorgd te worden. Als je wilt dat je kat je beste vriend is, zorg er dan voor dat je begrijpt hoe je je kat moet aaien.

Katten met de naam Max hebben de neiging om van hun onafhankelijkheid te houden. Zorg ervoor dat je ze de ruimte geeft die ze nodig hebben en je wordt beloond met kattenknuffels en genegenheid.

vrouw knuffelt tabby kat

5. Sjakie

In tegenstelling tot in de virale video beet Charlie in mijn vinger, je kat zal hoogstwaarschijnlijk niet in je vinger bijten. Charlie’s worden beschreven als zachtaardige katten met warme persoonlijkheden. Het zijn fel loyale katten en zullen door dik en dun bij hun baasjes blijven.

Deze katten kunnen erg speels zijn, dus zorg ervoor dat je een paar extra kattenspeeltjes hebt liggen. Dit zal ook helpen om hen uit de buurt van kattenkwaad te houden.

tabby kitten speelt met kleurrijk speelgoed

6. Krik

De naam Jack heeft zijn naam geworteld in het straatbeeld. Deze katten hebben de neiging om gemengde rassen te zijn, die bekend staan als loyaal en liefdevol. Katten genaamd Jack worden vaak beschreven als stil en zorgeloos.

Honden, en katten genaamd Jack, kunnen echt de beste vriend van de mens worden genoemd. Hun stille gratie en vrolijke liefdevolle aard maakt ze niet van elkaar te onderscheiden.

tabby kat op de schouder van de eigenaar

7. Schaduw

Dit is een geweldige naam voor een zwarte kat. Ze zijn beschreven als verlegen voor vreemden en het zal langer duren om mensen te benaderen. Deze afstandelijkheid is waarschijnlijk de oorzaak van het bijgeloof rond zwarte katten.

Iedereen die een zwarte kat heeft gehad, zal je vertellen dat ze liefdevolle en loyale huisdieren zijn. Ze zullen zich aan je zijde hechten, als een schaduw. Dit maakt het de perfecte naam voor je zwarte kat.

zwarte maine coon kat

8. Teigetje

Deze naam is geweldig voor katten die een wilde natuur hebben, maar zacht van hart zijn. Ze zijn vaak de bron van virale video’s van katten die van de muren stuiteren. Teigetjes zijn de bron van eindeloos entertainment voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Een manier om je teigetje te laten stoppen met het verbruiken van zijn energie op het meubilair, is door te investeren in kattenkruidspeelgoed.

Teigetje Bron Disney schattige kattennamen
Teigetje Bron: Disney

9. Rokerig

Als je je kat Smokey noemt, is het waarschijnlijk een grijze kat of een kat met veel houding. Ze zijn meestal erg lief, maar bereid je voor om de dupe te worden als je iets doet wat ze niet leuk vinden. De meeste Smokeys zijn vrij zachtaardig en staren het liefst uit het raam.

Ze zorgen ook voor geweldige lees- en schrijfgezellen. Laat je Smokey de bron zijn van je grenzeloze creativiteit.

grijs Siberisch kitten

10. Rotsachtig

Hoewel deze naam synoniem is met een boksfilm, is de gemiddelde Rocky geen vechter. Hoewel het geen typische vechters zijn, staan ze bekend als fit en sterk. Misschien is dit de reden waarom de naam zo passend is voor dit type kat.

Ze zijn meestal speels en energiek, met meer dan levensgrote persoonlijkheden. Ze zullen zelfs je slechtste dagen opfleuren.

Tabby kat spelen in witte mand met speelgoed. Studio geschoten tegen grijs.

11. Joris

Heb je ooit een kat ontmoet die George heet en die Niet laidback? Dat komt omdat ze er maar weinig zijn en ver daartussenin zitten. Deze katten zijn vaak erg chill en brengen hun dagen het liefst luierend door op een zonnige plek.

Deze katten hebben de reputatie een beetje aan de zware kant te zijn, dus zorg ervoor dat je op hun gewicht let. Dat betekent echter niet dat je ze niet de vreemde traktatie of twee kunt geven.

Jonge bebaarde kerel die thuis op de bank slaapt, namen van mannelijke katten

12. Bailey

Dit is een prachtige naam voor katten die loyaal, goedaardig en zeer trainbaar zijn. Dit komt omdat het slimme katten zijn die graag willen behagen. Dit is ook de reden waarom ze geweldige schuurkatten maken voor boerderijen, waar de naam waarschijnlijk vandaan komt.

ginger tabby met zeer pluizige staart buiten aan de lijn
Wie zou deze staart niet achtervolgen?

Probeert u de ideale naam voor uw nieuwe kutkat te vinden? Bekijk mijn berichten over de beste Disney-kattennamen, beste Griekse kattennamen, beste Egyptische kattennamen, beste Ierse kattennamen, beste kattenvoernamen, beste namen voor zwarte katten, beste witte kattennamen, beste Bengaalse kattennamen, beste Siamese kattennamen, beste gemberkatnamen, beste filmkatnamen, beste zwarte en witte kattennamen, beste Tuxedo Kattennamen, beste Japanse Kattennamen, beste Koreaanse Kattennamen, 83 Grappige Kattencitaten, beste Wetenschapper Kattennamen, 99 Kattencaptions, beste schattige kattennamen, beste grijze kattennamen, beste meisjeskatnamen en beste mannelijke kattennamen.

13. Oreo

Dit type kat zal zeker van smakelijke lekkernijen houden, dus zorg ervoor dat je een voorraad inslaat. Het zijn ook veel voorkomende namen voor katten die een mix van zwarte en witte vacht hebben. Het zijn loyale en vriendelijke katten met de neiging om ontspannen te zijn rond andere dieren. Dit maakt ze geweldige toevoegingen aan elk gezin met andere huisdieren, zoals honden.

Britse korthaar smoking

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

Zal mijn kat zijn naam zelfs opmerken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

Turkse angora zwart-wit

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

Siberische kat zwart-wit

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

Belangrijkste dingen om Denk na over bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën aanleveren. Wat dacht je van Richard Parker voor een Himalaya kat?

zwart-wit tabby kitten likt een ander

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 15 meest populaire Maine Coon kleuren, Noorse Boskat vs Maine Coon en Maine Coon versus normale kat.

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn.

Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Aslan is misschien niet de beste keuze als je kat een Munchkin is.

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

zwart-witte kat likt zijn poot

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

7. Wees aardig

Namen die niet vreselijk flatterend zijn voor je katachtige zullen hoogstwaarschijnlijk snel moe worden, zoals Cow.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen voor katten in uw huishouden te ontwikkelen , zoals peper en zout. Of Sylvester en Tweety. Of Ebbenhout en Ivoor. Zoveel goede combinaties en opties!

zwart-witte kattennamen - kat met open mond

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

Wat als ik de verkeerde naam voor een kater kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en te geven het een paar maanden volhouden en van daaruit een beslissing nemen.

zwart-witte kat gromt

Wat is de beste naam voor uw kater?

Als de persoonlijkheid van je kat overeenkomt met een van de bovenstaande beschrijvingen, dan heb je de perfecte naam voor hen. Dit zijn enkele van de meest voorkomende kattennamen die er zijn, dus je zult zeker de juiste vinden voor je bontbaby. Dit is echter geen uitputtende lijst. Je kunt creatief worden en ze iets noemen dat je aanspreekt. Als je een geweldige naam voor mannelijke katten hebt die niet op deze lijst staat, laat het ons dan weten.

Genetta Kat
Genetta Kat

Kunnen katten frambozen eten?, Kunnen katten popcorn eten?, Zijn Ragdoll katten hypoallergeen?, Kunnen katten pindakaas eten?, Kunnen katten kaas eten?, Kunnen katten cashewnoten eten? en Hoe katten uit de buurt van planten te houden

Deze post over de namen van mannelijke katten bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.