13 schattige Koreaanse kattennamen waar je dol op zult zijn

In de oude confucianistische tijden werden katten beschouwd als een symbool van geluk in Korea. In feite zouden veel Koreaanse geleerden deze donzige kleine katachtigen opzoeken voordat ze hun examens afleggen, in de overtuiging dat de kat hen geluk zou brengen.

Samen met geluk wordt aangenomen dat katten stress verlichten en ook lachen en geluk in je huis brengen. Als je hebt besloten om een van deze harige huisdieren te bezitten, ben je in voor jaren van vreugde – we garanderen het.

Hoewel het bezitten van een kat je verlichting van stress geeft, kan het bedenken van een naam moeilijk zijn. Om u te helpen de juiste naam voor uw kleine bontbal te vinden, hebben we onze selectie van de 13 beste Koreaanse kattennamen samengevat. En om ervoor te zorgen dat de naam echt perfect past, hebben we ook de betekenissen opgenomen.

Opmerking: wanneer ze om hun katten roepen, voegen Koreanen vaak “Yah” toe aan het einde van de naam, wat “kom hier” betekent. Dus als je roept om je kat genaamd “Bo Mi”, zou je naar je kat roepen door “Bo Mi Yah!” te zeggen.

Voor meer namen waarvan we denken dat je ze leuk zult vinden, kijk eens naar deze unieke Griekse kattennamen.

speelgoedkatten in Zuid-Korea

Belangrijke dingen om over na te denken bij het kiezen tussen Koreaanse kattennamen

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Een rustige en verlegen kat past niet bij de naam Joker.

Siberische kat smoking

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën aanleveren. Wat dacht je van Richard Parker voor een Himalaya kat?

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn.

Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Aslan is misschien niet de beste keuze als je kat een Munchkin is.

Perzische kat smoking gezicht

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

7. Wees aardig

Namen die niet vreselijk flatterend zijn voor je katachtige zullen hoogstwaarschijnlijk snel moe worden, zoals Cow.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen voor katten in uw huishouden te ontwikkelen , zoals peper en zout. Of Sylvester en Tweety. Of Ebbenhout en Ivoor. Zoveel goede combinaties en opties!

munchkin kat smoking

Wat als ik de verkeerde kattennaam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

maine coon smoking kat

13 leuke Koreaanse kattennamen

1. Bbo-bbo

Bbo-bbo is een schattige kattennaam die zich eenvoudig vertaalt naar “Kuskus”. Interessant genoeg tonen katten geen genegenheid door middel van kusjes, hoewel ze van tijd tot tijd je gezicht kunnen likken. In plaats daarvan tonen katten genegenheid door langzaam met hun ogen te knipperen, maar ook door ons te kneden, en ons geschenken brengen. Over cadeaus gesproken, verwen je kitten met deze leuke en kleurrijke voorjaarspotjes.

2. Chung

In het Engels vertaalt Chung naar “Spring”. Het lenteseizoen symboliseert hoop, een nieuw begin en groei. Wat is een betere manier om je nieuwe kitten te eren dan met zo’n schattige naam? Om je op weg te helpen op je reis als katteneigenaar, bekijk deze krabpaal en kattenbakvullingsbundel.

3. Gi

Misschien heeft uw kitten vergelijkbare kenmerken of gedragskenmerken als die van een leeuw. Als dat het geval is, is Gi, wat “dapper” betekent, misschien een goede match. Door de geschiedenis heen hebben leeuwen gestaan als een symbool van moed en kracht. Lijkt uw kitten op een klein leeuwenwelpje?

tabby langharige kat met Koreaanse vlag Koreaanse kat namen

4. Kimchi

Kimchi is een Koreaans gerecht bestaande uit pittige ingelegde kool. Het is een hoofdbestanddeel in de Koreaanse keuken en dient vaak als bijgerecht. Kim-chi zorgt voor een mooie koosnaam die de essentie van de Koreaanse cultuur prachtig vastlegt.

Hoewel kim-chi geen deel uitmaakt van het dieet van een kat, zullen ze zeker alles krijgen wat ze nodig hebben van hun kattenvoer. Voor kittens raden we aan om ze natvoer te geven, omdat hun tanden nog steeds te klein zijn om droog voedsel te kauwen.

5. Kyong

Een eenvoudige, eenlettergrepige naam voor een kat is “Kyong”, wat “Helderheid” betekent. Deze term beschrijft prachtig precies wat veel van onze harige vrienden zijn, die onze dag altijd opfleuren.

6. Na-bi

Na-bi is een van de meest populaire kattennamen in Korea. Het vertaalt zich direct naar “Butterfly” in het Engels. Vlinders worden vaak beschreven als elegant, klein, delicaat en kleurrijk. Ze staan ook bekend als snel. Als je kleine man behendig en sluw is, dan is Na-bi een passende naam.

Leuk weetje – Na-bi is de naam van een kat in de beroemde Koreaanse cartoon, “Daar is ze dan“.

Koreaanse kattenstempel

7. Nam-zon

Gebruikelijk bij de meeste katten, en misschien wel hun schattigste kenmerk, is hun grote ronde ogen. Nam-sun is een naam die precies dat betekent. Als je gewoon niet over de grote, ronde, felgekleurde ogen van je kleintje heen kunt komen, is Nam-sun misschien de juiste keuze.

Deze schattige naam vertaalt zich ook naar “puur” en “eerlijk”, wat de meeste katten zijn.

8. Geen-bel-i

Een andere populaire kattennaam in Korea is No-rang-i, wat in het Engels “Goldie” of “Yellowie” betekent. Als je een gemberkat hebt, of een kat met een honinggele vacht, dan is No-rang-i misschien de juiste naam voor je kat.

9. Sa-rang-ee

Als je een Koreaans drama hebt gezien, heb je waarschijnlijk de zin gehoord “Saranghae“, wat “Ik hou van je” betekent. Afgeleid van deze zin, Sa-rang-ee is een schattige naam voor je lieve kat.

Kaoko Friends Seoel
Kaoko Friends Seoel

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

10. Som-ee

Als je een kleine, donzige kat hebt, is Som-ee een mooie optie. Het betekent “watje”, wat in het Engels al een leuke manier is om een harige kat te beschrijven.

11. Ya-oong-i

Een geschikte Koreaanse naam voor zowat elke kat is Ya-oong-i, wat simpelweg “Meowie” betekent. Als er één ding is waar katten bekend om staan, dan is het wel miauwen. Deze schattige kleine miauwtjes zijn vooral schattig als ze je bellen of proberen je aandacht te trekken.

12. Ye-bin

Een populaire naam onder Koreanen en katten is Ye-bin. Het is afgeleid van de uitdrukking “yeppuda”, wat “mooi zijn” betekent. Ye-bin is ook de naam van verschillende beroemde Koreanen, waaronder de Zuid-Koreaanse schoonheidskoningin Yoo Ye-bin. Als u uw kitten als de mooiste beschouwt (wat de meesten van ons doen), dan heeft Ye-bin een mooie ring.

13. Yu-jin

Voor veel kattenbezitters zijn onze harige vrienden als kleine schatten. Om deze reden vonden we dat Yu-jin in deze lijst met namen zou moeten worden opgenomen, omdat het gewoon “zeldzaam” of “waardevol” betekent.

Gekleurde papieren lantaarns

Beste vrouwelijke Koreaanse kattennamen

Koreaanse namen zijn mooi, uniek en vertegenwoordigen een cultuur die rijk is aan beschrijvende verhalen. Als je op zoek bent naar een speciale naam voor je vrouwelijke katachtige, zul je zeker iets vinden tussen de onderstaande namen. U kunt er ook twee of meer combineren om een naam te maken die echt uniek is.

 • Ae-cha (Liefhebbende dochter)
 • Aeng-du (Kers)
 • Bae (Inspiratie)
 • Bo-Mi (Mooi)
 • Bong-cha (Supergirl)
 • Choon-hee (Lente meisje)
 • Danbi (Welkom regen)
 • Eun (Zilver)
 • Gallië (herfst of herfst)
 • Hae (Oceaan)
 • Ha-neul (hemel)
 • Hea (Genade)
 • In-na (Delicaat)
 • Jang-mi (Roos)
 • Ji-a (Wijsheid en Kennis)
 • Ju-mi (Gem)
 • ik (Schoonheid)
 • Seok-yeong (Bloem)
 • So-hui (Glorieus)
 • Yeosin (Godin)
gember kat slapen op rood kussen

Beste mannelijke Koreaanse kattennamen

Een passende naam komt grotendeels voort uit het uiterlijk en de persoonlijkheid van uw kat. Hieronder staan enkele van de beste Koreaanse namen voor mannelijke katten. We zijn er zeker van dat je een speciale naam voor je knappe kleine man zult vinden tussen deze favorieten.

 • Abeoji (Vader)
 • Ba-ram (Wind)
 • Cho (Knap)
 • Dong-ee (Zonsopgang)
 • Geon (Sterkte)
 • Gam-cho (Zoethout)
 • Ho-seok (Hemel)
 • Hwan (Glanzend en Helder)
 • Ja-jung (Middernacht)
 • Jae-hee (Stralend)
 • Jong-seok (Geweldig)
 • Jung-nam (Friendly – lees hier voor vriendelijke kattenrassen)
 • Ro-wah (Wijs)
 • Seulgi (Wijsheid)
 • Seung (Winnend)
 • Suk (Rots of Steen)
 • Su-won (Beschermen)
 • Tae-hui (Groot, Geweldig)
 • U-yeong (Glorie)
 • Yeo (Mildheid)
Koreaanse lantaarns

Super schattige Koreaanse kattennamen

Is je kat een cutie pie? Nou ja natuurlijk, welke kat is dat niet? Om te eren hoe schattig deze kleine jongens zijn, is hier een lijst met enkele van de schattigste Koreaanse namen voor je kat.

 • Bam-ee (Nacht)
 • Bo-a (Elegant)
 • Byul-ee (Ster)
 • Chansol (Groenblijvende boom)
 • Ha-ru (Dag)
 • Hee-jin (Plezier)
 • Ji-ho (Dapper)
 • Mi-zon (Vriendelijk en mals)
 • Nam-zoon (in slaap)
 • Ra-on (Vrolijk)
 • So-ah (Klein en mooi)
 • Shiro (Wit)
 • Si-nae (Kleine Rivier)
 • Upo (Koreaanse wetlands)
Haedong Yonggungsa Tempel en Haeundae Zee in Busan, Zuid-Korea
Haedong Yonggungsa Tempel en Haeundae Zee in Busan

Grappig & Beroemde Koreaanse kattennamen

De afgelopen jaren heeft de Koreaanse popcultuur de wereld stormenderhand veroverd. De Koreaanse popcultuur staat bekend om zijn gevoel voor humor. Hieronder vindt u een lijst met de beroemdste Koreaanse kattennamen voor mollige en grappige katten.

Opmerking: Het zal u misschien opvallen dat verschillende Koreaanse kattennamen op deze lijst eindigen op “Ee”. Dit heeft geen betekenis, maar wordt gewoon toegevoegd om de namen nog schattiger te laten klinken.

Als je geen naam hebt gevonden die je aandacht trekt, zul je er zeker een vinden onder de unieke opties hieronder. Zo niet, kijk dan eens naar deze mooie Egyptische kattennamen.

 • Ba-bo (Dom – maar dan in een vriendelijke, speelsere taal)
 • Chi-ta (Cheetah)
 • Ddung-daeng-ee (Vet)
 • Dong-geul-ee (Roundy – misschien heeft hij /zij te veel smakelijke kattentraktaties gegeten)
 • Gan-nam-ee (naar de provincie Gangnam en Psy’s beroemde “Gangnam-stijl”)
 • Gom (Beer)
 • Gom-dol (Teddybeer)
 • Gong-joo-im (Prins)
 • Kim-bap (Gerolde sushi)
 • Mong-chong-ee (– maar dan in een meer speelse zin)
 • Mut-jeong-ee (Coole kerel)
 • Po-dong-ee (Mollige)
 • Ra-myun (Pittige noedel)
 • Soju (Koreaanse wodka)
Gangnam Square Zuid-Korea
Gangnam Square Zuid-Korea

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste vervoerder voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Deze Koreaanse kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.