16 Beste Disney-kattennamen waar je dol op zult zijn

Je hebt de grote beslissing genomen om een kat te nemen – of je hebt besloten om je kattenfamilie uit te breiden. Je hebt het ras gekozen of gekozen voor een moggy – en nu komt de moeilijkste beslissing van allemaal – hoe ga je je nieuwe katachtige noemen?

Disney kattennamen zijn een geweldige bron van inspiratie – maar er zijn er zoveel! Disney prinsessen, Disney prinsen, echte kattenfiguren, schattige sidekicks in Disney films – hoe kies je in hemelsnaam?

Het goede nieuws is dat ik een deel van het harde werk voor je heb gedaan en het aantal potentiële Disney-kattennamen heb verminderd op basis van enkele goede criteria over wat kan zorgen voor een goede kattennaam.

Bovendien neem ik je mee door enkele dingen om over na te denken om je te helpen beslissen welke van die namen de perfecte is voor je nieuwe kat.

verschillende disney katten uit animatiefilms

Disney Kattennamen – Zal mijn kat het wel merken?

Natuurlijk worden we enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat wel zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

wit-Perzische kat opzij liggend op de grond

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

maine coon tabby kat staren met zeer puntige oren

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

zwarte Siberische kat in boom

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Factoren om te overwegen bij het benoemen van uw kat

1. Hoe ziet je kat eruit?

Een grote pluizige kat roept om een naam die groot en pluizig zegt zoals pakweg Olaf. En de kleur van je kat of zijn markeringen kunnen je helpen een keuze te maken. Als je kat eruit ziet als een kleine leeuw, dan is een naam uit The Lion King misschien de perfecte match?

Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

Siberische Neva maskerade kat
Siberische Neva maskerade kat

2. Wat is de persoonlijkheid van uw kat?

Een geweldige kattennaam weerspiegelt de persoonlijkheid van je kat. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en wha te zient het is als.

Een rustige volgzame kat zal een beetje een ontkoppeling lijken als hij Teigetje wordt gedoopt.

tabby Perzische kat liggend

3. Wat is het ras van uw kat?

Als je kat een Perzische of een Siamees is, past het misschien wel bij een prins of prinsessennaam in plaats van Pumba uit The Lion King te zeggen. Een sphynxkat past mogelijk niet bij de naam van een van de leeuwen in The Lion King.

4. Houd het kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn. Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

Portret van Britse korthaar kat wit witte achtergrond
Britse korthaar Kat

5. Laat de naam je kat niet overweldigen

Als je je kat Pocahontas noemt, is de kans groot dat iedereen aan een donkerharige prinses denkt in plaats van aan je fantastische katachtige. Verdient je kat niet beter dan de second best te zijn?

Ik heb om deze reden de meest voor de hand liggende en bekende Disney-namen uit mijn lijst met topnamen verwijderd.

zwarte Perzische kat
Perzische Kat

6. Heeft de naam een lange levensduur?

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

Het gebruik van Eugene Fitzherbert aka Flynn Rider van Tangled lijkt misschien een geweldig idee als je allemaal enthousiast bent over een nieuw kitten, maar het invult voor de 50Þ tijd op huisdierenpaspoort of dierenartspapieren kan vermoeiend worden.

tabby norweigan boskat met groene achtergrond
Noorse Boskat

7. Is het leuk?

Nogmaals, het lijkt misschien heel grappig om je kat Lucifer te noemen in zijn begindagen, maar voelt het echt goed om wat liefdevolle tijd met je kat te hebben en de naam Lucifer lief te zeggen? Ik denk hetzelfde over het gebruik van de namen van Disney-schurken. Wil je je lieve poes echt Cruella de Vil of Maleficent noemen?

8. En als je in een huishouden met meerdere katten zit, hoe werkt het dan met de andere kattennamen?

Het belangrijkste hier is om te voorkomen dat u een kattennaam kiest die te veel klinkt als de naam van een andere kat in uw huishouden, omdat dit kan leiden tot verwarring, bijvoorbeeld Sven en Ben.

wat betekent het als een kat je kopstoot - gember kat knuffelen

Wat als ik de verkeerde kattennaam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

zwarte kat op terras met koffie

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Inspiratie uit de naamgeving van beroemde katten

The Grumpy Cat werd pas The Grumpy Cat nadat een afbeelding van haar frons op sociale media verdween. Haar echte naam was Tartaarsaus.

Garfield was gebaseerd op katten waar bedenker Jim Davis mee opgroeide. De eigenlijke naam en persoonlijkheid kwam van Jim Davis’ grootvader, James A Garfield Davis. Davis beschreef zijn grootvader als “een grote, cantankerous man”.

Choupette Lagerfeld werd aan Karl Lagerfeld gegeven door het Franse model Baptiste Giabiconi when het kitten was 10 weken oud. Choupette is een veel voorkomende bijnaam in het Frans voor schattige meisjes.

Disney Kasteel met vuurwerk

Mijn 16 beste Disney-kattennamen:

1. Ariel – De Kleine Zeemeermin

Kort, lief, bekend maar niet alleen geassocieerd met The Litter Mermaid, perfect voor mooie meisjes kutkatten.

2. Belle – Schoonheid en het Beest

Nogmaals, kort en krachtig, bekend zonder alleen geassocieerd te worden met Beauty and the Beast en een mooie naam om te zeggen tegen iemand van wie je houdt.

mickey en minnie muis zwaaien op een balkon

3. Teigetje – Winnie de Poeh

De perfecte naam voor gemberkatten met energie of elke kat met energie. Oké, Teigetje wordt heel erg geassocieerd met Winnie de Poeh, maar het is zo’n schattige naam en ik heb het gevoel dat de juiste kitties deze naam echt als hun eigen naam kunnen bezitten.

4. Simba – De Leeuwenkoning

Kort, krachtig, een inspirerend personage, ja velen zullen het associëren met The Lion King, maar velen niet, perfect voor een langharige sweety.

5. Nala – De Leeuwenkoning

Je zult oppikken dat ik een grote fan ben van The Lion King en zijn namen. Weer kort en krachtig en niet synoniem met The Lion King.

Jonge mooie vrouw die kat met liefde thuis kust.

6. Hertogin – De Artistocats

Pittig en perfect voor een Perzische en/of Siamees in het bijzonder. Een prinses met attitude. Gemakkelijk afgekort tot hertogdom zonder verwarring.

7. Thomas O’Malley – De Aristokatten

Ik heb mijn eigen regel overtreden met deze lange naam – ik denk gewoon dat Thomas O’Malley een beetje van de tong loopt – is dat alleen ik omdat ik ook een O’-achternaam heb? Kan natuurlijk worden ingekort tot Tom met minimale kitty verwarring.

8. Oliver – Oliver en het bedrijf

Eenvoudig, klassiek, schattig, verkort het nog meer tot Olly

Rode Kat wrijft hoofd tegen hond in de tuin

9. Thumper – Bambi

Ik denk dat enkele van de beste Disney-kattennamen in de categorie sidekicks vallen. Ja Thumper is een konijn maar het is zo’n schattige naam!

10. Sebastian – De Kleine Zeemeermin

Zo’n schattige naam – gemakkelijk afgekort tot Seb.

11. Meeko – Pocahontas

Een ietwat onbetrouwbare wasbeer maar zo’n schattige naam en gelukkig heeft hij een vrij lage associatie met de onbetrouwbare wasbeer. Licht Japans klinkend – ik zie dit passen bij een kleine slanke poes.

Tabby Savannah kat tegen witte achtergrond
Savannah Kat

12. Dory – Finding Nemo

Kort, scherp en zoet.

13. Pascal – Verward

Hebben we niet allemaal een kameleon als huisdier nodig. Zo’n mooie naam – nogal Frans klinkt zo geweldig voor een stijlvolle kat.

14. Sven – Bevroren

Kort en scherp en perfect voor een mannelijke kat. Ik heb het gevoel dat zijn Scandinavische rendierstijl dit goed geschikt maakt voor Russische rassen zoals Russisch blauw en Siberiërs.

zwarte kat zijhoek onderweg

15. Olaf – Bevroren

Oké Olaf wordt sterk geassocieerd met Frozen, maar niet 100%. Geweldige korte naam, leuke sneeuwpop associaties en het meest geschikt voor mannen.

16. Pumba – De Leeuwenkoning

Het lijkt misschien alsof ik een regel heb overtreden in die zin dat wrattenzwijnen normaal gesproken niet als het meest aantrekkelijke dier worden gezien, maar ik vind ze erg schattig. En Pumba is schattig in The Lion King. Dit is een naam die geschikt is om te schreeuwen en te verlengen wanneer u op zoek bent naar uw kat – Poooooooooooomba.

En hier is een complete lijst van Disney Prinsessen, Prinsen, Katten en Sidekicks voor uw eigen review – dankzij De Rover Blog!

Disney Prinsessen

 • Sneeuwwit
 • Assepoester
 • Aurora, ook bekend als Briar Rose (Doornroosje)
 • Ariel (De Kleine Zeemeermin)
 • Schone (Schoonheid en het Beest)
 • Jasmijn (Aladdin)
 • Pocahontas
 • Mulan
 • Tiana (De prinses en de kikker)
 • Rapunzel (Verward)
 • Merida (Dapper)
 • Anna (Bevroren)
 • Elsa (Bevroren)
 • Moana
witte donzige Himalaya kat met donkerder gezicht en blauwe ogen
Himalaya Kat

Disney Prinsen

 • Aladdin
 • Prins Adam, a.k.a. Het Beest (Schoonheid en het Beest)
 • Prins Charming (Assepoester)
 • Prins Eric (De Kleine Zeemeermin)
 • Eugene Fitzherbert alias Flynn Rider (Tangled)
 • Hans (Bevroren)
 • Li Shang (Mulan personage)
 • Prins Naveen (De Prinses en de Kikker)
 • Prins Phillip (Doornroosje)
 • John Smith (Pocahontas)
 • Prins Ferdinand/Florian (Sneeuwwitje)
grijze snit die door een mens onder de kin wordt geknuffeld

Kattennamen van Disney Cats

 • De Cheshire Kat (Alice in Wonderland)
 • Si &Am (Dame en de Zwerver)
 • Teigetjes (De vele avonturen van Winnie de Poeh)
 • Lucifer (Assepoester)
 • Simba (De Leeuwenkoning)
 • Mufasa (De Leeuwenkoning)
 • Nala (De Leeuwenkoning)
 • Sarabi (De Leeuwenkoning)
 • Scar (De Leeuwenkoning)
 • Shere Khan (Het Jungle Boek)
 • Bagheera (Het Jungle Boek)
 • Figaro (Pinokkio)
 • Rajah (Aladdin)
 • Hertogin (De Aristokatten)
 • Toulouse (De Aristokatten)
 • Berlioz (De Aristokatten)
 • Marie (De Aristokatten)
 • Thomas O’Malley (De Aristokatten)
 • Rufus (De Redders)
 • Dinah (Alice in Wonderland)
 • Oliver (Oliver &bedrijf)
 • Gideon (Pinokkio)
 • Sabor (Tarzan)
 • Sergeant Tibbs (101 Dalmaties)
 • Felicia (De Grote Muizen Detective)
 • D.C. (Die Verdomde Kat!)
 • Thackery Binx (Hocus Pocus)
zwart kattenportret met rode achtergrond
Mijn mooie Alexei

Kattennamen geïnspireerd door Disney Sidekicks

 • Thumper (Bambi)
 • Jiminy Krekel (Pinokkio)
 • Gus de Muis (Assepoester)
 • Jaq de Muis (Assepoester)
 • Archimedes (Het zwaard en de steen)
 • Sebastian (De Kleine Zeemeermin)
 • Bot (De Kleine Zeemeermin)
 • Abu (Aladdin)
 • Zazu (De Leeuwenkoning)
 • Meeko (Pocahontas)
 • Flit (Pocahontas)
 • Pegasus (Hercules)
 • Mushu (Mulan)
 • Bullseye (Speelgoedverhaal 2)
 • Dory (Finding Nemo)
 • Gegraven (omhoog)
 • Pascal (Verward)
 • Maximus (Verward)
 • Sven (Bevroren)
 • Heihei (Moana)
 • Olaf (Bevroren)
 • Lumier (Schoonheid en het Beest)
 • Majoor Dr. David Q. Dawson (De Grote Muis Detective)
 • Terk (Tarzan)
 • Timotheüs Q. Muis (Dumbo)
 • Pacha (De nieuwe groef van de keizer)
 • Knorretje (Winnie de Poeh)
 • Venellope Von Schweetz (Wrak-It Ralph)
 • Tito (Oliver &Bedrijf)
 • Einstein (Oliver &Bedrijf)
 • Rita (Oliver & Bedrijf)
 • Francis (Oliver &Bedrijf)
 • Kleine John (Robin Hood)
 • Baloo (Het Jungle Boek)
 • Louis (De Prinses en De Kikker)
 • Baymax (Grote Held 6)
 • Maximus (Verward)
 • Cogsworth (Schoonheid en het Beest)
 • Timon (De Leeuwenkoning)
 • Pumba (De Leeuwenkoning)
Siberische tabby kat van dichtbij gezicht shot 2

Let: Dit Disney Cat Names-bericht bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze Disney Cbij Names Post? Waarom pin je het niet?