16 meest vriendelijke kattenrassen die u mee naar huis wilt nemen

Op zoek naar een kat die niet voldoet aan de conventionele definitie van katten als zijnde uit de hand en een beetje ongeïnteresseerd? Sommige kattenrassen zijn zeker aanhankelijker en blij om je te zien dan anderen. Hier zijn de 16 meest vriendelijke kattenrassen.

16 meest vriendelijke kattenrassen

1. Exotisch kort haar kattenras

Het super schattige Exotic Short Hair ras wordt gekenmerkt door zijn besnorde gezicht en relaxte persoonlijkheid. Dit ras heeft korte dikke poten, brede lichamen, grote ronde poten en korte staarten.

gember exotische korthaar kat

Ze hebben extreem zachte jassen en zijn er in 140 verschillende kleuren. Ze hebben dezelfde zachte en aanhankelijke persoonlijkheid die wordt gezien bij de meeste langharige kattenrassen in plaats van de onstuimige persoonlijkheid van een kortharige kat.

Gember plat gezicht kat met amberkleurige ogen van dichtbij
Exotische korthaar kat

Dit ras is nauw verwant aan het Perzische kattenras en staat bekend om zijn loyaliteit.

2. Scottish Fold Kattenras

Scottish Fold-katten, genoemd naar hun ongewone gevouwen oren en opvallende, geelachtig oranje oogkleuren, deze katten houden er gewoon van om in de buurt van mensen te zijn. Deze gemakkelijke katten hebben een geweldige persoonlijkheid en kunnen met iedereen overweg.

Grijs schots vouw kattengezicht van dichtbij een van de meest vriendelijke kattenrassen
Schotse Vouwkat

Als actieve muisvogels zijn Schotse vouwkatten speels, gevoelig en expressief. Deze vrolijke katachtigen hebben de gewoonte om in vreemde posities te poseren – rechtop zitten alsof ze een stokstaartje zijn, plat op de grond liggen of op hun rug met hun poten in de lucht.

Scottish Fold Tabby Cat met tong uit
Schotse Vouwkat

Ze zijn matig actief en genieten van speelgoed dat hun behendigheid test en hun intelligentie uitdaagt, zoals puzzelspeelgoed. Schotse vouwkatten hunkeren naar aandacht en zijn geweldige metgezellen, dus verwacht met ze te spelen als je thuiskomt van werk of school.

3. Birmese katten

De Birmezen zijn vriendelijk, knap en aardige katten. Bij Siamese voorouders zijn deze katachtigen speels en aanhankelijk, maar niet aanhankelijk. Birmese katten worden vaak gekenmerkt als een “rots gewikkeld in zijde” omdat ze veel zwaarder zijn dan wat ze lijken te zijn.

Birmese kat op witte achtergrond
Birmese Kat

Hun vachten zijn kort en zijdeachtig en onderhoudsarm, vereisen een wekelijkse borstel of kammen om dood haar te verwijderen.

Jongere Birmese katten zijn nieuwsgierig en actief, en naarmate ze ouder worden, worden ze rustig en kijken ze liever dan betrokken te raken bij activiteiten. Je ziet ze vaak slapen op een vensterbank of op de hoek van een bank, terwijl ze het zonlicht grijpen.

Birmese katten zijn uitstekende springers en klimmers en moeten kattenstokken hebben of iets om op te klimmen.

4. Siamese katten

Siamese katten zijn een van de meest aanbeden en beroemde kattenrassen. Ze zijn intelligente, spraakzame en mooie katachtigen, waardoor ze ideale huisdieren zijn.

siamese kat languit op stoel
Siamees

Deze katten hebben unieke korte vachten, met een lichtgekleurd lichaam en een zijdezachte vacht. Hun gezicht, poten en staarten zijn donkerder dan de rest van hun lichaam. Hoewel het geweldige binnenkatten zijn, zoeken ze gezelschap van hun eigenaren, inclusief op schoot zitten en in bed kruipen.

siamese kat in rode kerstmuts

Siamees cats worden vaak bestempeld als “hondachtig” omdat ze het leuk vinden om hun mensen te volgen en genieten van speeltijd, zoals apporteren, dus sla actief kattenspeelgoed in. Hoewel het liefhebbende katten zijn, mag dit ras niet voor langere tijd alleen thuis worden gelaten.

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

5. Sphynx

De Sphynx, een van de meest herkenbare kattenrassen, staat bekend om zijn kale lichaam. Deze middelgrote katten hebben een opvallend uiterlijk met een haarloze, gerimpelde huid en grote oren.

grijze spynx kat op houten bank
Sphynx Kat

Hoewel Sphynx-katten er kaal uitzien, kunnen ze bedekt zijn met een kleine hoeveelheid perzikpluis, waardoor ze die fluweelachtige textuur krijgen. Ze hebben echter wel matige verzorging nodig om voor hun haarloze lichaam te zorgen, omdat ze geen vacht hebben om natuurlijke oliën te absorberen die hun lichaam produceert.

sphynx kat met badmuts in een emmer
Sphynx Kat

Wat het Sphynx-kattenras mist aan vacht, maken ze goed in hun persoonlijkheid. Deze haarloze katten zijn sociaal, energiek en houden van spelen. De nieuwsgierige katten zijn ondeugend en houden van teaserspeelgoed en puzzelspeelgoed om ze uit te dagen.

6. Maine Coon Katten

Deze donzige katachtigen zijn echt iets speciaals. Bekend als echte zachte reuzen, worden ze vaak de honden van de kattenwereld genoemd dankzij de unieke Maine Coon-persoonlijkheid.

tabby kat met groene ogen en groene kleur wordt vastgehouden door de mens in tartan shirt

Dus als je een zelfbenoemd hondenmens bent, maar je horizon wilt verbreden, is dit ook je perfecte overgang naar het zijn van een katteneigenaar.

Maine Coons zijn vriendelijk, lief en erg vocaal. Hun omvangrijke lichamen en zware, dubbellaagse lange haren hielden hen goed beschermd tegen de wrede kou in Maine, de staat waaruit ze afkomstig waren.

maine coon kat staren naar camera vanuit vensterbank

Met zoveel persoonlijkheid en liefde om te geven, kun je al snel merken dat je naar het Maine Coon-ras neigt.

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 15 meest populaire Maine Coon kleuren, Noorse Boskat vs Maine Coon en Maine Coon versus normale kat.

7. Siberische katten

Mijn eigen katachtige vriend, Alexei, is een Siberiër, dus ik ben bijzonder partijdig voor dit geweldige ras. Met een dikke, luxe jas, prachtige kleuren en aanhankelijke persoonlijkheid zijn Siberiërs zeer geschikt voor elk huis.

Siberische tabby kat van dichtbij gezicht geschoten met poten

Ze zijn relaxt, maar spelen graag en zijn erg gehecht aan hun mensen. Je zult vaak merken dat je Siberische kat achter je aanloopt en knuffelt zodra je plaatsneemt.

zwarte kat opgerold op de bank

Zoals je mag verwachten, komt deze liefhebbende kat uit Siberië in Rusland, dus ze zijn goed geschikt voor koude omstandigheden. Het is een oud ras waarvan wordt gedacht dat het voorouderlijk is voor alle moderne langharige katten. Dat is nogal de stamboom.

8. Ragdoll Kattenras

Speels en vriendelijk, met prachtige blauwe ogen, de Ragdoll-kat is een beroemd leuk huisdier. Hun meest fascinerende kenmerk is hun neiging om slap te liggen wanneer je ze oppakt (in tegenstelling tot de meeste katten, die zo snel mogelijk uit je greep kruipen).

ragdoll kat met blauwe ogen tegen een houten achtergrond
Ragdoll Kat

Ragdoll-katten zijn loyaal en begroeten hun mensen vaak aan de deur. Ze zijn ook geweldig met honden en kinderen, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen.

witte ragdoll kat met blauwe ogen op bank met mand en licht
Ragdoll Kat

Met een lief en zachtaardig temperament zijn Ragdolls super ontspannen met vreemden en zullen ze een beetje liefde van iedereen zoeken. Dit is een van de vriendelijkste dure kattenrassen.

9. Perzische katten

Perzische katten zijn aanhankelijke, volgzame en zachtaardige katten. Dit ras heeft een rustige houding; ze ploffen neer op elk zacht oppervlak en poseren gewoon voor je waardering. Deze elegante katten zijn niet erg actief, waardoor ze het perfecte binnenhuisdier zijn.

Perzische kat, zittend voor witte achtergrond
Perzische kat

Hoewel aanhankelijk, zijn Perzische katten discriminerend en reserveren ze hun aandacht voor familie en een paar vertrouwde gasten.

witte Perzische kat met blauwe ogen
Perzische Kat

Dit prachtige platte kattenras kan wel goed overweg met kinderen en andere huisdieren; ze zijn echter geen fans van luidruchtige omgevingen, maar eerder serene huizen waar weinig verandert.

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

10. Birmaans kattenras

Dit schattige ras wordt gekenmerkt door zijn donkerdere gezicht dat contrasteert met een over het algemeen wit lichaam. De borstelige staart en poten van de Birmaan zijn meestal ook donker, net als de binnenkant van hun oren. Dit alles wordt gecompenseerd door prachtige blauwe ogen.

Birmanese Huiskat

Deze aanhankelijke en zachtaardige katten zijn gefokt om metgezellen te zijn, zodat ze het gelukkigst zijn met menselijke metgezel en tijd doorbrengen met hun favoriete mensen.

Birmaanse kat thuis op zonnige dag

Ze hebben de neiging om het gelukkigst te zijn wanneer ze binnenshuis zijn en het meest geschikt zijn voor dit type levensstijl. Veel eigenaren vinden ze zo schattig dat ze eindigen met een tweede Birmaan en dit ras houdt van het gezelschap van andere katten en mensen.

11. Abessijn kattenras

Je Abessijnse kat kan wel eens je beste vriend worden. Deze energieke katten zijn altijd aan en klaar voor plezier. Waar ze het meest van houden, is dicht bij hun eigenaar zijn, dus ze zullen de neiging hebben om in welke kamer je ook bent.

jonge Abessijnse kat in actie
jonge Abessijnse kat in actie

Dit vriendelijke kattenras staat ook bekend om zijn intelligentie en zijn liefde voor een goede klim, dus zorg ervoor dat je het een tuin of een kattentoren geeft om te spelen. Maar bovenal houdt de Abessijn van zijn menselijke familie.

Abessijnse kat liggend

Deze sociale kat houdt van gezelschap, dus als je een drukke levensstijl hebt, is het misschien een idee om een andere kat of huisdier te nemen om het gezelschap te houden als je er niet bent.

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat doet Sleeping Cat Posities Gemiddeld? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

12. Chartreux Kattenras

De Chartreux-kat staat bekend als een van de meest beleefde rassen – geen woord dat normaal gesproken wordt geassocieerd met katten! Dit is een kat die niet graag klaagt en niet alleen je vriend zal zijn, maar ook een vriend voor alle gasten.

Grijze chartreux kat met een gele ogen op een bank.
Grijze chartreux kat met een gele ogen op een bank

Dit nog steeds vrij zeldzame ras is een geweldige optie voor een druk persoon die op zichzelf woont of een druk stel / gezin. Het speelt graag, maar dit verlangen komt over het algemeen in spurts. En dit is een ras dat heel goed is in het vermaken van zichzelf.

Chartreux kat, 10 maanden oud, voor witte achtergrond
Chartreux kat, 10 maanden oud

13. Cornish Rex Kattenras

De Cornish Rex kat heeft een kop in de vorm van een driehoek. Als gevolg hiervan zijn zijn ogen en oren prominent en groot. De ogen van de Cornish Rex-kat hebben de neiging om goudkleurig te zijn, hoewel dat kan variëren.

cornish rex kat op rode achtergrond

Het Cornish Rex kattenras heeft geen haar, afgezien van wat dons. Hun vacht is erg fijn en kan soms een beetje een krul krijgen. Het gebrek aan vacht kan die grote ogen en oren nog meer benadrukken.

Dit kattenras wordt vaak vergeleken met windhondenhonden vanwege hun slanke uiterlijk en ze houden van een lange, lolling run. Dit is een zeer avontuurlijk ras dat graag verkent en zijn speelse houding lang na zijn kittendagen zal behouden.

cornish rex kat tabby

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

14. Devon Rex Katten

De ondeugende Devon Rex kat, ook bekend als de pixie kat, is een liefdevol en loyaal kattenras. Ze zijn de ideale metgezellen en verwelkomen de aandacht van familie en vrienden, en zijn ook geweldig met kinderen en andere huisdieren.

Devon Rex Kat op donkerbruine bladachtergrond met kruik en tarwe
Devon Rex Kat

Dit kattenras ontstond in Engeland tijdens de late jaren 1950 en is vergelijkbaar met het nabijgelegen Cornish Rex kattenras. Hun grote, ovaalvormige ogen concurreren met hun grote oren om aandacht.

Deze katachtigen zijn intelligent, actief en vereisen regelmatige stimulatieion. Devon Rex-katten zijn springers en hun favoriete plek is op hoofdhoogte, dus zitstokken en kattenbomen moeten worden verstrekt.

De matig actieve kat geniet van leren en apporteren, dus interactief speelgoed zal hem ook helpen bezig te houden terwijl je geld verdient.

Devon rex kat onder plant die omhoog kijkt
Devon rex kat onder plant die omhoog kijkt

Dit binnenkatenras heeft slanke lichamen met lange benen, grote ogen en hoge jukbeenderen. Ze mogen niet worden geborsteld omdat hun vacht gevoelig is voor breuk; wrijf in plaats daarvan de Devon Rex-kat voorzichtig met een doek om ze wekelijks goed verzorgd te houden.

15. Russisch blauw kattenras

Met smaragdgroene ogen en een luxe zilverachtige vacht is Russian Blues een verrassend mooi ras. De Russian Blue is zachtaardig en fijngekleurd, met lange benen die het mogelijk maken om met hoge snelheden te rennen.

foto van russische blauwe kat spelen met bruine houten stok terwijl liggend op gras
Foto door Kirsten Bühne op Pexels.com

Die groene ogen zijn groot, rond en breed opgezet. Dit is een ander kattenras dat er constant uitziet alsof het klaarwakker is! Blauwe katten worden geboren met gele ogen die na verloop van tijd groen worden.

Dit dure kattenras houdt echt van spelen en vereist een flinke hoeveelheid aandacht als je thuiskomt. Hoewel, ze genieten er wel van om in een rustig hoekje te dutten en hebben de neiging om grote groepen uit de weg te gaan.

Russisch blauw kattenportret
Blauwe Kat

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

16. Ragamuffin Katten

Deze vaak grote en lange kat is net zo schattig als zijn naam. De zachte en zijdeachtige vacht kan vrij lang en pluizig worden. Dit kattenras wordt graag vastgehouden als een baby en staat bekend om zijn volgzame aard.

Pluizige ragamuffin kat in de studio.

Ragamuffin katten staan erom bekend dat ze zich meer als een puppy gedragen dan als een kitten. Ze houden ervan om te apporteren, nieuwe trucs te leren en zelfs een wandeling te maken. Ragamuffins zijn heel erg schootkatten en zullen op hun gelukkigst zijn dicht bij hun favoriete mensen.

Let: Deze meest vriendelijke kattenrassen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Vind je deze meest vriendelijke kattenrassen post leuk? Waarom pin je het niet?