19 Geweldige Bengaalse kattennamen

Met hun karakteristieke luipaardachtige vlekken en tijgerachtige strepen hebben Bengalen vaak namen op basis van hun uiterlijk.

Maar je zou ook een andere kant op kunnen gaan en de Aziatische invloed in hun rasnaam eren, die afkomstig is van “felis bengalensis |“, de wetenschappelijke naam van de Aziatische luipaardkat Bengalen werden gefokt.

Of je kunt hulde brengen aan de speelsheid en atletischheid waar ze bekend om staan.

Hier leest u hoe u een naam voor uw Bengaalse kat kunt kiezen plus 19 geweldige Bengaalse kattennamen.

twee bengaalse katten

Bengaalse kattennamen – Zal mijn kat het wel merken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

Bengaals kitten zit op tafel

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

Bengaalse kat zit op kruk

Belangrijkste dingen om over na te denken bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Ierse kattennamen zijn fantastisch om te matchen met de kleur van je kat. Ik heb hieronder verschillende opties voor Bengaalse kattennamen opgesomd op basis van het uiterlijk.

Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Als je kat graag klimt en verkent, wat dacht je dan van Everest?

bengaalse kat met groene ogen staart naar camera

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën bieden zoals we zullen zien met het Bengaalse kattenras.

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn. Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Bengaalse kat buiten bengaalse kattennamen

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

7. Wees aardig

Namen die zijn’t vreselijk flatterend voor je kat zal hoogstwaarschijnlijk snel moe worden.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen te ontwikkelen voor katten in uw huishouden – zoals Ebbenhout en Ivoor. Of Perkamentus en Harry Potter. Of Elsa en Olaf. Zoveel goede combinaties en opties!

bengaalse kat gember

Wat als ik de verkeerde naam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

Bengaalse kat met rug gebogen lopen

19 Geweldige Bengaalse kattennamen

Of je nu iets schattigs of iets majestueus wilt, ik weet zeker dat je de perfecte naam op deze lijst zult vinden.

1. Cheeta

Met de vlekken op hun rug kan uw Bengaalse kitten u herinneren aan de wilde cheeta. Bengalen zijn ook behoorlijk atletisch, dus de bijnaam van ’s werelds snelste zoogdier is alleen maar passend.

2. Luipaard

Niet te verwarren met cheeta’s, luipaarden hebben rozetvormige markeringen op hun vacht. Dit kan bij je Bengaalse kat passen als de afdrukken op zijn vacht niet duidelijk rond zijn.

Luipaarden zijn ook fantastische klimmers, en je Bengaal geniet waarschijnlijk van een goede kras op de krabpaal van de kat.

3. Leeuw

Is dit geen lieve naam? ‘Leo’ is het verkleinwoord van “luipaard”, perfect voor Bengaalse kittens of een kat met een zeer speelse persoonlijkheid. Het zou ook kunnen dienen als een eerbetoon aan het sterrenbeeld voor baby’s geboren tussen 23 juli en 22 augustus.

bengaalse kat

4. Hemang

Deze hindoeïstische naam vertaalt zich naar “degene met een stralend lichaam”. Als je je kat goed borstelt, zal ze ongetwijfeld een glimmende vacht hebben, dus dit is een passende naam. Het is ook geschikt voor een zeer charismatische kat.

5. Leeuw/Leeuwin

Als je Bengaal je slaapplaats regeert, is dit de op wilde katten geïnspireerde naam voor haar! Leeuwen zijn fel en leven in groepen, dus ga voor deze naam als uw kitten erg sociaal en collaboratief is.

6. Tijger/Tijgerin

Net als hun voorouder, de tijger, hebben veel Bengalen opvallende strepen over hun vacht, vaak op de voorpoten. Dit is een sterke naam voor een felle, charismatische kat.

bengaalse kat

7. Oranje

Is er niet gewoon iets aan de jas van je Bengaal dat lijkt te gloeien? En wanneer hun haren in het zonlicht vangen, is het effect betoverend. ‘Amber’ omvat zowel de fysieke verschijning als de kostbaarheid van je bontbaby.

8. Butterscotch

Aw! Voor een super lieve kat (of voor een kat waarvan de eigenaar een zoetekauw is), is er geen bijnaam cuter dan “Butterscotch”. Stel je al het koeren voor dat je hiermee kunt doen: “Je bent zo zacht als boter!” “Je bent zo vurig als een glas scotch!”

9. Spikkels

‘Speckles’ is een leuke manier om je Bengaalse bont te eren. Het is ook behoorlijk pakkend en kort genoeg om te zingen als je je kat belt.

10. Aslan

Aslan, de leeuw, is een van de hoofdpersonen in De Kronieken van Narnia. In feite is hij de enige echte koning van Narnia die geliefd is bij zijn onderdanen. De perfecte naam voor een majestueuze kat met een aanbiddende eigenaar.

Bengaalse kat op rug

11. Aagney

‘Aagney’ betekent ‘geboren uit vuur’ in het hindoeïsme. Wat een majestueuze titel! Het laat zien dat je kat uniek is en een vurige persoonlijkheid heeft. De hindoeïstische naam erkent ook de Aziatische connectie die Bengalen hebben.

12. Rajah

Een andere disney-geïnspireerde naam is ‘Rajah’ die natuurlijk de tijger is in Aladdin. Rajah is een fel beschermend huisdier voor de mooie Jasmijn. Dus als je een trouw huisdier hebt (of als je kat een mooie eigenaar heeft), is deze naam een uitstekende keuze.

13. Simba

Sinds het publiek wereldwijd verliefd werd op De Leeuwenkoning, Simba is uitgegroeid tot een trendy naam voor onze huisdieren. Simba is de belichaming van inclusiviteit, loyaliteit en moed, een geweldige bijnaam voor elke dappere kat.

14. Dawon

Zin in iets meer hemels? Dawon is de tijger die trouw hindoegodinnen Durga en Parvati vervoert. Dawon is ook een formidabele krijger ter verdediging van de godinnen. Dit is een fantastische manier om de Zuid-Aziatische wortels van de Bengaalse kat te eren.

Bengaalse kat in roze harnas

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

15. Ivoor

Sommige Bengaalse katten hebben een witachtige tint aan hun vacht. ‘Ivory’ is een stijlvolle, subtiele manier om dit te herkennen. Ivoor is ook al duizenden jaren een waardevol goed, dus het is een mooie herinnering aan hoeveel je kat sentimenteel voor je betekent. (Bovendien is het een tongue-in-cheek herinnering aan het geld dat je hebt uitgegeven om je kostbare Bengaal te krijgen).

16. Blizzard

Unieker dan ‘Snowy’: “Blizzard is de perfecte Bengaalse kattennaam als je kat een witte vacht heeft. Het heeft een speels gevoel en is ideaal voor een kat die gewoon niet anders kan dan wat kattenkwaad uithalen.

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

17. Tijgerlelie

Door zowel de elegantie van de lelie als de wreedheid van de tijger te combineren, is ‘Tiger Lily’ een prachtige naam voor je Bengaal. Natuurlijk is de tijgerlelie een echte bloem met een rijke oranje kleur die afkomstig is uit het Verre Oosten.

Wat een uitstekende bijnaam om de oorsprong, het uiterlijk en de persoonlijkheid van je Bengaal samen te vatten!

18. Marmer

Hoe prachtig is deze Bengaalse kattennaam? ‘Marmer’ erkent het wervelende patroon op de vacht van een Bengaal en ook hun aangeboren gratie. Aangezien marmer al eeuwenlang wordt gebruikt in enkele van ’s werelds beroemdste beelden, is dit een briljante herinnering om uw kat te behandelen als een gekoesterd kunstwerk!

19. Aadhira

‘Aadhira’ betekent ‘maan’ in het hindoeïsme en is een uitstekende bijnaam voor een Bengaalse kat. Het is een eerbetoon aan de Aziatische oorsprong van het ras. Het heeft een mooie ring, is uniek en heeft een speciale betekenis. “Maan” kan verwijzen naar de bleke of lichtgevende vacht van uw kat en naar hun constante aard.

Meer Bengaalse kattennamen

Ben je nog op zoek naar de perfecte Bengaalse kattennaam? Hier zijn wat meer ideeën, gebaseerd op categorie.

Wilde Katten Namen

Ik wed dat je niet wist dat de helft hiervan bestond, maar dit zijn wilde kattensoorten. Geweldig voor een unieke naam geïnspireerd door de natuur.

 • Ocelot
 • Lynx
 • Caracal
 • Jaguar
 • Jaguarundi
 • Margay
 • Manul
 • Colocolo
 • Poema
 • Serval

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

Bengaalse kattennamen uit de populaire cultuur

Geef je kat een naam van een personage waar je van houdt of op wie hij lijkt.

 • Jasmijn
 • Nala
 • Aladdin
 • Drogon
 • Legolas
 • Mufasa

Zuid-Aziatische Bengaalse kattennamen

Breng hulde aan hun Aziatische roots door een van deze Bengaalse kattennamen te kiezen.

 • Annika
 • Astras
 • Kamala
 • Jameelah
 • Aadhavan
 • Aadhirai

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

Op uiterlijk gebaseerde Bengaalse kattennamen

Meer creatieve ideeën voor een bijnaam op basis van het uiterlijk van je kat? Daar ga je.

 • Perziken
 • Onyx
 • Peper
 • Zonsondergang
 • Parel
 • As
 • Opaal
 • Schemering
 • Kiezel

Let: Deze Bengaalse kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.