6 Beste calorierijke kattenvoeropties voor kitties met ondergewicht

Het is geen geheim dat de meeste katten geen probleem hebben met het inpakken van de kilo’s en misschien wat calorierijk kattenvoer nodig hebben. Zelfs kieskeurige eters, zodra ze hun favoriete maaltijden hebben gekregen, miauwen wanhopig naar meer kattenvoer.

De meeste katteneigenaren kunnen niet anders dan toegeven aan de droevige kreten van hun kat om net iets meer om op te kauwen, inclusief kattentraktaties. En dan elke gewichtstoename rechtvaardigen als ‘winterpluis’.

Ondanks het stereotiepe beeld van dikke katten, hebben sommige van onze harige vrienden moeite om te eten of gewicht op te nemen. Dit geldt vooral voor oudere katten die spiermassa verliezen naarmate ze ouder worden en meer vatbaar zijn voor mondproblemen en medische aandoeningen die hun eetlust beïnvloeden.

Er wordt zoveel gesproken over obesitas bij katten, dat het alarmerend is wanneer onze katten ondergewicht hebben of eten vermijden. Maar er zijn veel redenen waarom dit kan gebeuren.

vrouw met kat op poten en kat gespeld

En er zijn geweldige voedselopties om je kat te helpen gewicht op te nemen terwijl hij alle voeding krijgt die hij nodig heeft.

Het bieden van de beste zorg voor onze katten is een topprioriteit voor elke kattenouder. Ik ben hier om u te helpen bij het kiezen van het juiste calorierijke kattenvoer dat de voeding biedt die uw kat nodig heeft.

Kat probeert voedsel van tafel te stelen

Calorierijk kattenvoer: waarom heeft mijn kat ondergewicht?

First things first: Je bent geen slechte kattenouder. Er zijn een heleboel redenen waarom je kat gewicht verliest en gelukkig hebben de meeste van hen eenvoudige remedies.

Oudere katten metaboliseren voedsel minder efficiënt, dus zelfs als ze hun gebruikelijke hoeveelheid eten, wordt het voedsel niet goed verwerkt en opgeslagen.

Hyperthyreoïdie (overactieve schildklier) is een andere veel voorkomende aandoening van oudere katten die gewichtsverlies veroorzaakt.

kat in picknickmand met eten

Aandoeningen zoals nierziekte en diabetes, resulterend in verhoogde dorst en urineren, veroorzaakt gewichtsverlies. Net als ziekten zoals kanker en gastro-intestinale problemen.

Mondproblemen zoals kiespijn voorkomen dat een kat goed eet. En zelfs concurrentie om voedsel met andere katten kan een goed dieet belemmeren.

Het is absoluut noodzakelijk dat uw kat een bezoek aan de dierenarts heeft om te bepalen of er iets sinisters achter het gewichtsverlies zit of veranderde eetgewoonten.

Kat eet stuk vlees van de keukentafel

Wat is calorierijk kattenvoer?

Het is gebruikelijk om ‘gewichtsbeheersing’-labels op kattenvoer te zien die zijn ontworpen voor katten die er een paar moeten verharen. Maar je zult geen blikje tegenkomen met ‘high-calorie’ op de voorkant geplakt.

Het vergt iets meer graven, en een goede plek om te beginnen is met eiwitrijk voedsel, omdat deze vaak een hoger vetgehalte en meer calorieën hebben.

Vermijd koolhydraatrijk voedsel omdat katten koolhydraten niet goed verwerken en niet effectief aankomen, tenzij de calorieën afkomstig zijn van complexe bronnen.

Jonge kat die thuis uit zijn kom eet. Vrouwelijke hand die voedsel toevoegt

Voedsel met dierlijk vet, veel eiwitten en toegevoegde micronutriënten zijn de beste calorierijke opties voor je kat met ondergewicht. Ervoor zorgen dat de calorieën voedzaam zijn, is de beste manier om te garanderen dat uw kat gewicht opneemt zonder zijn gezondheid of immuniteit in gevaar te brengen.

6 Beste calorierijke kattenvoeropties

Zoals eerder vermeld, is het niet zo eenvoudig om calorierijk kattenvoer te vinden. Gelukkig heb ik het beenwerk gedaan en nu kun je het beste voedsel kiezen op basis van de behoeften van je kat.

Vergeet niet dat als uw kat onderliggende gezondheidsproblemen heeft, u altijd met uw dierenarts moet praten voordat u van voedsel verandert.

twee Schotse kittens schuiven melk uit kom

1. Hills Prescription Diet Herstellende / Dringende Zorg

Dit calorierijke, voedzame voedsel is ideaal voor bontbaby’s die herstellen van een ongeluk of operatie. Maar de voedzame ingrediënten en het hoge caloriegehalte zijn ideaal voor katten met een laag gewicht, ongeacht de reden.

Zowel de herstellende als de dringende zorgrecepten hebben bijna exact dezelfde ingrediënten en zijn calorierijk en ideaal voor katten met ondergewicht die dringend aandacht nodig hebben.

heuvels herstellend calorierijk kattenvoer

De zachte textuur is perfect voor katten die mondproblemen hebben of kieskeurige eters zijn en kan in extreme gevallen via een spuit worden toegediend. Het recept bevat veel calorieën uit vet en eiwitten en zit vol met kalium en omega-3.

Vanwege de indrukwekkende voedingswaarde kan dit de primaire en enige voedselbron van uw kat zijn. Het hoge vet- en natriumgehalte is echter mogelijk niet geschikt voor alle katten.

Close-up van katten die voedsel uit een kom eten

Omdat dit een receptdieet is, is het het beste om bij uw dierenarts te controleren of dit de beste route voor uw kat is.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Hills Recept Dieet Dringende Zorg

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Hills Recept Dieet Herstellend

2. Wellness CORE Natural Grain Free Chicken Turkey &Chicken Liver Paté Ingeblikt kattenvoer

Het beste deel van dit calorierijke ingeblikt voedsel is dat de caloriebron voedzaam vlees is in plaats van lege vulstoffen zoals tarwe. Doorspekt met zalmolie en lijnzaad dragen de toegevoegde omega’s bij aan het stimuleren van de immuniteit en een gezonde vacht.

Het is 100% graanvrij en barst van de voedingsstoffen en mineralen. De paté zit vol vocht uit vleesbouillon en is vrij van vervelende chemicaliën of kunstmatige toevoegingen. Het zit boordevol eiwitten uit kip en kalkoen en geeft uw kat gegarandeerd alle brandstof die hij nodig heeft.

wellness kip en kalkoen.png

De zachte paté is gemakkelijk te consumeren en te verteren en het vocht houdt je kat gehydrateerd en spinnend voor meer.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Wellness CORE Natural Grain Free Chicken Turkey &Chicken Liver Paté Ingeblikt Kattenvoer

3. Royal Canin Moeder &Babycat

Kittenvoer zit boordevol energie en voedingsstoffen om de kleine jongens te helpen de energie te krijgen die ze nodig hebben om sterk en gezond te worden. Hoewel zeer jonge katten alleen kittenvoer moeten eten, is het ook geschikt voor elke oudere kat die immuniteit en een calorieboost nodig heeft.

Tabby gekleurd kitten dat rechtop zit

Dit recept is vakkundig ontworpen om een kitten van een paar maanden oud en / of een zogende of zwangere moeder te ondersteunen. Natuurlijk betekent dit dat het vol zit met essentiële voedingsstoffen en immuunversterkende antioxidanten.

koninklijke canin.png

Omdat het is gemaakt voor kleine buikjes, zijn de eiwitten en probiotica gemakkelijk te verteren.

Dit is verkrijgbaar als nat kattenvoer, in de vorm van een zachte mousse gedrenkt in saus, ideaal voor katten die moeite hebben om te eten.

Het is ook verkrijgbaar als droogvoer dat dezelfde voedingswaarde heeft en nog beter is voor oudere katten die wat gewicht moeten krijgen.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Royal Canin Moeder &Babycat

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Royal Canin Moeder &Babycat

4. Merrick Backcountry Raw Infused Game Bird Recept Droogvoer

Katten hebben voedzame calorieën en dierlijke eiwitten nodig om een uitgebalanceerd dieet en een gezond dieet te behouden gewicht. Wat is er mooier dan een smorgasbord van met kip en wildvogels doordrenkte brokjes?

Schattige kat in de buurt van kom met voedsel thuis

Het volledig graanvrije, calorierijke droge voedsel heeft een sterke basis van kip en kalkoen. Voor een extra kick van eiwitten worden rauwe gevriesdroogde vleesbeten toegevoegd.

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Heel, rauw voedsel is een van de beste voedingsbronnen. De mix van dierlijke eiwitten en antioxidantrijke groenten biedt je harige vriend alle vitamines, mineralen, omega’s en taurine die ze nodig hebben.

backcountry.png

Natuurlijk is het uitgebalanceerde dieetrecept calorierijk, waardoor het een perfecte optie is voor je kat.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Merrick Backcountry Raw Infused Game Bird Recept Droogvoer

5. Purina Pro Plan Kitten

Dit is het tweede kittenproduct dat de lijst haalt, omdat deze recepten gewoon barsten van de goedheid. Purina produceert kattenvoer van deskundige kwaliteit en hun kittenassortiment is een fantastische keuze, ongeacht de leeftijd van uw kat.

Het kittenvoer zit boordevol visolie, dierlijke vetten, eiwitten en een hele reeks cruciale vitamines. Dit biedt gezonde calorieën voor uw kat en een gezondheidsboost om te helpen bij eventuele onderliggende aandoeningen.

purina.png

Of je nu gaat voor de originele formule, rijk aan kippeneiwit, of de voorkeur geeft aan een voorgerecht in de oceaan, dit is een fail-safe keuze voor het leveren van gezonde calorieën.

Mogelijk moet u porties aanpassen aan de leeftijd van uw kat, maar het is volkomen veilig en geschikt voor zelfs de meest vooraanstaande senioren.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Purina Pro Plan Kitten Nat/Droog

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Purina Pro Plan Kitten

6. IAMS ProActive Health Eiwitrijk Voedsel

Dit droogvoer heeft een enorme calorische punch geserveerd met een enorme kant van eiwitten en een bosbes erop. Of beter gezegd, een groot aantal vitamines en antioxidanten uit bosbessen.

iams.png

Het vetgehalte is iets lager dan het IAMS-kittenvoer, met 18%, wat een goede hoeveelheid is voor het oppikken van gewicht zonder de gezondheid in gevaar te brengen. De eiwitbron is afkomstig van kip en zalm zonder kunstmatige toevoegingen.

De unieke vezelmix met prebiotica is gunstig voor de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. Dit is een geweldig recept voor actieve katten die complexe calorieën nodig hebben om spiermassa te creëren en te behouden.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika IAMS ProActive Health Eiwitrijk Voedsel

kat met meerdere vissen op bord

Laatste gedachten over calorierijk kattenvoer

Het kiezen van het juiste voer voor uw kat kan moeilijk zijn. Simpelweg kiezen tussen nat of droogvoer is een raadsel waar de meeste katteneigenaren voortdurend mee worstelen.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Het is vooral intimiderend als uw pelskind te maken heeft met gezondheidsproblemen of dieetproblemen die hun gewicht beïnvloeden.

Britse kat- en speelgoedvis

Als je kat wat w moet ophalenacht, vergeet niet om altijd te zoeken naar voedzaam calorierijk voedsel. Blijf bij voedingsmiddelen die een hoog caloriegehalte hebben vanwege dierlijke eiwitten en vet.

Vermijd voedingsmiddelen die koolhydraatrijk zijn, omdat ze niet de juiste brandstof of energie voor katten bieden zoals je zou denken.

Let: Deze calorierijke kattenvoerpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze calorierijke kattenvoer Post? Waarom pin je het niet?