8 Beste eiwitarme kattenvoeropties voor uw kitty

Een groot deel van het gelukkig en gezond houden van je kat is goede voeding. Dit betekent dat ze indien nodig de juiste dingen moeten krijgen, zoals eiwitarm kattenvoer. Kattenvoer moet alles bevatten wat uw kat nodig heeft, evenals extra voedingsstoffen zoals antioxidanten en visolie.

Katten die lijden aan een ziekte of aandoening hebben vaak speciaal voedsel nodig om hen te helpen gezond te blijven. Soms is de beste manier om een ziekte te beheersen met wat extra vezels, hogere calorieën of weinig eiwitten.

Dierenartsen schrijven meestal eiwitarm voedsel voor katten voor die lijden aan lever- of nierziekten. Dit speciale voedsel kan niet alleen helpen bij de behandeling van deze ziekten, maar ook voedingsondersteuning en extra voordelen bieden.

Uw kat helpen omgaan met zijn ziekten zoals constipatie kan overweldigend lijken, maar met de juiste voedingsstoffen kunnen ze nog steeds een lang en gelukkig leven leiden.

Hier zijn enkele van de beste eiwitarme kattenvoeropties die beschikbaar zijn.

zwarte kat met groene ogen van dichtbij in kruidentuin

Wat is eiwitarm kattenvoer?

Katten hebben, net als andere carnivoren, eiwitten nodig om gezond te blijven. Maar in sommige gevallen is de hoeveelheid eiwit in normaal kattenvoer te hoog voor uw kat. Als uw kat lever- of nierproblemen heeft, kan een teveel aan eiwitten hun organen extra belasten.

Gelukkig kan een eiwitarm kattenvoer dit helpen verlichten. En hoewel dit kattenvoer minder eiwitten bevat, bevat het nog steeds alle voedingsstoffen die je kat nodig heeft om gezond te blijven.

De meeste eiwitarme kattenvoeding is echt lekker om de eetlust van katten met ziekten te stimuleren. En ze komen in zowel droog als nat voedsel, geschikt voor zelfs de kieskeurigste kat.

kat met meerdere vissen op bord

Een eiwitarm kattenvoer kiezen

Er zijn een paar dingen naast beperkt eiwit waar je op moet letten bij het kopen van eiwitarm kattenvoer.

  • Het is belangrijk dat de eiwitten van hoge kwaliteit zijn, dit zorgt ervoor dat uw kat het voedsel gemakkelijk kan verteren en metaboliseren.
  • Uw kattenvoer moet ook lage niveaus van fosfor bevatten, dit kan de progressie van chronische nierziekte helpen vertragen.
  • Bovendien moet een goed eiwitarm kattenvoer vitamines en mineralen bevatten, evenals antioxidanten en vetzuren.

Deze geven uw kat allemaal de ondersteuning die hij nodig heeft om gelukkig en gezond te blijven.

kat van dichtbij op het punt om een blik kattenvoer te eten

Beste eiwitarme kattenvoeropties

Eiwitarm kattenvoer is overal online verkrijgbaar, maar voor sommigen heeft u een diergeneeskundig voorschrift nodig.

Hier zijn de beste eiwitarme kattenvoeding op de markt.

1. Hills Recept Dieet Nierzorg

Dit voedsel bevat niet alleen weinig eiwitten en fosfor, maar het bevat ook visolie, wat tal van voordelen voor uw kat kan hebben. Het zit ook vol met antioxidanten en je katten zouden geen overredingskracht nodig moeten hebben om dit voedsel te eten, het is heerlijk.

Dit voedsel is speciaal samengesteld om katten met een nierziekte te helpen en komt in zowel natte als droge opties. Het beschermt de nieren, zorgt voor voedingsstoffen en geeft je poesje een leuke kleine energieboost.

Hills Prescription Diet Kidney Care eiwitarm kattenvoerpakket

Het beste deel, de voeding van de Hills k / d is klinisch getest om de kwaliteit van leven te verbeteren en te verlengen.

Je hebt een veterinair recept nodig voor dit voedsel, maar je kat zal je er dankbaar voor zijn.

Hills Recept Dieet Nierverzorging Nat Voedsel / Droogvoer

2. Purina Pro Plan Veterinaire Diëten NF Nierfunctie Early Care / Advanced Care

Of je nu zorgt voor een nieuw gediagnosticeerde kat of een kat die al een tijdje vecht tegen een nierziekte, Purina heeft een eiwitarm voedsel voor je. Dit heerlijk smakende voedsel zal hun eetlust stimuleren en tegelijkertijd aan hun behoeften voldoen.

Het werd gemaakt in collaboratie met voedingsdeskundigen, dierenartsen en onderzoekers om ervoor te zorgen dat uw kat alle voedingsstoffen krijgt die hij nodig heeft. Het heeft een hoge eiwit-calorieverhouding die zowel laag in vet is en omega-3-vetzuren bevat, evenals veel natuurlijke vezels. En het kan ook helpen bij gewichtsverlies of onderhoud.

Bij het kopen van dit voedsel kan de leverancier om een diergeneeskundig voorschrift vragen, dus het is het veiligst om eerst contact op te nemen met uw dierenarts.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Purina Advanced Care Droogvoer / Natvoer

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Purina Early Care Droog/ WetFood

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

Purina Pro Plan Nierfunctie eiwitarm kattenvoerpakket

3. Purina Pro Plan Veterinaire Diëten NF Nierfunctie

Het Britse equivalent van de Purina Nierfunctie heet Nierfunctie en heeft vergelijkbare voordelen.

Het voedsel heeft ook lage niveaus van hoogwaardige eiwitten en een laag fosforgehalte, wat de progressie van nierziekte zal helpen vertragen. Dit zal helpen de vloed van gifstoffen te vertragen en tegelijkertijd de spieren van uw kat te versterken.

De meeste leveranciers zullen u om veterinaire goedkeuring vragen bij het kopen van dit voedsel

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Purina Nierfunctie Droogvoer/ Natvoer

4. Royal Canin Renal Ondersteuning

Het assortiment kattenvoer van Royal Canin Renal Support varieert behoorlijk. Hun assortiment wordt geleverd met verschillende letters op de verpakking. Elke letter biedt uniek gevormd voedsel en is bedoeld om de eetlust van uw kat te stimuleren en het eten aan te moedigen.

De energierijke formule zorgt ervoor dat zelfs als uw kat maar een beetje eet, hij nog steeds alle voordelen ontvangt.

royal canin renal met kip eiwitarm kattenvoerpakket

Dit voedsel heeft een laag eiwitgehalte, evenals antioxidanten, vetzuren en lage fosforgehaltes. Je kunt het gebruiken in combinatie met een verscheidenheid aan hun andere eetlustopwekkende natte en droge kattenvoer.

Bij de aankoop van dit voedsel kan de leverancier u om veterinaire toestemming vragen omdat het een speciaal voedsel is.

Royal Canin Renal Support Droog / Nat Voedsel

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

5. HI-TOR Veterinair Select Neo Dieet Ingeblikt kattenvoer

Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijk, eiwitarm natvoer voor je katachtige vriend, wordt het niet veel beter dan dit. Het heeft niet alleen beperkte eiwitten, maar het heeft ook fosfor en natrium verminderd.

HI-TOR Veterinary Select Neo Diet Ingeblikt kattenvoer

Helaas is het niet zo laag in eiwitten als sommige van de andere duurdere opties op deze lijst, maar het is nog steeds een betere optie voor nieraandoeningen dan standaard kattenvoer. Het uitgebalanceerde voer kan ook zonder voedingsproblemen aan katten worden gevoerd, omdat het alles bevat wat uw kat nodig heeft.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika HI-TOR Veterinary Select Neo Diet Ingeblikt kattenvoer

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

6. Blue Buffalo Natuurlijke veterinaire dieet nier + mobiliteitsondersteuning

Blue Buffalo’s Kidney + Mobility Support-voedsel heeft gecontroleerde eiwit- en mineraalniveaus. Dit graanvrije voedsel heeft ook lage niveaus van fosfor en natrium.

Het is gemaakt van hoogwaardige eiwitten en tal van andere geweldige dingen die niet alleen helpen bij de mobiliteit van uw kat, maar ook hun gewrichten gezond houden. Het bevat zowel omega-3- als omega-6-vetzuren, evenals geselecteerde vitamines en mineralen om de immuniteit te helpen stimuleren.

Blue Buffalo Natural Veterinary Diet Nier + Mobiliteit Ondersteuning l

Het komt in zowel nat als droog voedsel en je hebt een diergeneeskundig voorschrift nodig om dit voedsel te kopen.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Blue Buffalo Natural Veterinary Diet Kidney + Mobiliteit Ondersteuning Droogvoer / Natvoer

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 15 meest populaire Maine Coon kleuren, Noorse Boskat vs Maine Coon en Maine Coon versus normale kat.

7. Eukanuba Cat Veterinaire Dieet Nierformule

Dit speciaal ontworpen voer is ideaal voor katten met nierproblemen. Het is laag in fosfor en bevat uitgebalanceerde eiwitniveaus om de druk op de nieren te verminderen. Het heeft ook omega-3 en omega-6 vetzuren die kunnen helpen bij filtratie en lagere hypertensie en ontsteking.

Eukanuba Cat Veterinair Dieet Nierformule eiwitarm kattenvoer

Dit voedsel zal ook de spijsvertering bevorderen door middel van vezels en prebiotica, waardoor de nieren van uw kat extra worden belast. Bovendien zullen je katten dit voedsel in een mum van tijd opeten.

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Eukanuba Cat Veterinaire Dieet Nierformule

8. Specifieke (VetXX) FKD &FKW Nierondersteuning Kattenvoer

Dit voedsel biedt een ideaal dieet voor katten, ongeacht in welk stadium van nierfalen ze zich bevinden. Het biedt de nodige ondersteuning voor alle vitale organen en vertraagt verdere nierafname bij uw kat.

Het heeft lage niveaus van fosfor en een hoog niveau van visolie, waardoor de bloeddruk van uw kat laag blijft.

Specifieke (VetXX) FKD & FKW Kidney Support Cat Food pack

De lage niveaus van eiwitten en mineralen verminderen de werklast van de nieren. Het ondersteunt een gezond hart met L-carnitine en Taurine. Dit voedsel heeft ook verhoogde vitamines en lagere zoutgehaltes.

Het wordt geleverd in zowel droog als natvoer, wat zal helpen het gewicht van uw kat te behouden en tegelijkertijd verlies van eetlust te voorkomen.

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Specifiek (VetXX) FKD &FKW Nierondersteuning Kattenvoer

Laatste gedachten over eiwitarm kattenvoer

Je kat op een speciaal dieet zetten kan lastig lijken, maar er zijn tal van heerlijke en smakelijke voedingsmiddelen beschikbaar voor je katachtige vriend. Wanneer u voor uw kat zorgt, is het van vitaal belang voor hun kwaliteit van leven om ervoor te zorgen dat ze de juiste voedingsstoffen binnenkrijgen.

zwarte kat in zachte grijze hangmat op krabpaal

Ze hebben niet alleen weinig eiwitten nodig, maar je moet er ook voor zorgen dat ze er een krijgen vitaminen, mineralen en vetzuren die ze nodig kunnen hebben. Gespecialiseerd kattenvoer kost normaal gesproken iets meer dan supermarktmerken, maar de ondersteuning die ze uw kat geven is het extra geld zeker waard.

Let: Deze eiwitarme kattenvoerpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Vind je deze Low Protein Cat Food Post leuk? Waarom pin je het niet?