9 Beste traktaties voor katten waar ze dol op zullen zijn

Je kunt je kat nooit te veel genegenheid geven, maar je kunt je kat wel te veel traktaties geven. De meeste kattentraktaties zijn gebaseerd op voedsel en helaas hebben te veel katten tegenwoordig gewichtsproblemen.

Maar je kat houdt natuurlijk van traktaties, dus hoe geef je je kat traktaties waar ze dol op zal zijn en die haar niet zullen schaden?

In dit bericht zal ik de dingen bespreken om over na te denken als het gaat om het kiezen van de beste kattentraktaties, de meest voorkomende soorten kattentraktaties en waar je op moet letten als je je laatste aankoop van kattentraktaties doet.

Kat en hond op zoek naar vlees in de koelkast
Er is nooit iets goeds in deze koelkast

9 Beste traktaties voor katten

1. Kattenkruid en Kattengras

Kattenkruid en kattengras zijn fantastische traktaties voor katten, omdat ze enkele van de gezondste kattentraktaties zijn die beschikbaar zijn. Bovendien kunnen ze uw kat in de stemming brengen om te spelen – en hem vervolgens helpen ontspannen.

Oranje kat snuffelt aan gedroogd kattenkruid

Kattengras kan vooral goed zijn voor binnenkatten en oudere katten. Naast het behagen van uw kat, kan het helpen om ingeslikt haar door het systeem van de kat te verplaatsen. Kattengras is een van de beste kattentraktaties voor gevoelige magen.

USA Kattenkruid en Kattengras

UK Kattenkruid en Kattengras

2. Natuurlijke kattentraktaties

Natuurlijke kattentraktaties zijn vetarm en smakelijk. Deze gezonde traktaties voor katten omvatten gedroogde vistraktaties (rijk aan Omega 3 voor bont en huid), gevogelte of vleessnacks.

USA Natural Cat Traktaties

UK Natural Cat Traktaties

3. Dental Cat Traktaties

Gezonde tanden en een traktatie – tandheelkundige gezondheid kattentraktaties zijn een winnaar! Uw kat zal niet alleen van ze houden, ze zullen ook helpen om hun tanden en tandvlees gezond te houden.

USA Dental Cat Traktaties

UK Dental Cat Traktaties

maine coon kat en tandenborstel in studio

4. Anti Hairball Traktaties

Al die verzorging betekent dat katten uiteindelijk veel haar inslikken. Zodra het zich in hun maag begint op te bouwen, kan het moeilijk zijn om te passeren en veel ongemak voor uw kat veroorzaken en slecht zijn voor de gezondheid van de kat.

Haarbalpasta’s, bontbaltraktaties en snacks kunnen allemaal helpen om het haar door het systeem van uw kat te verplaatsen en hen een leuke traktatie te geven.

USA Hairball Cat Traktaties

UK Hairball Cat Traktaties

5. Kattensticks

Kattensticks zijn er over het algemeen in een van de twee vormen: knapperig of taai. Ze zijn gemakkelijk voor katten om in porties in te breken, zodat ze de tijd kunnen nemen om van hun kattensnacks te genieten.

Er is een breed scala aan kattensticks beschikbaar – van ovengebakken tot suikervrij en graanvrij. Kies de variant die het beste bij je poes past.

USA Cat Sticks

UK Cat Sticks

twee Schotse kittens schuiven melk uit kom

6. Kattenpasta’s en mouten

Pasta’s en moutcrèmes zijn aangenaam voor uw kat en ondersteunen natuurlijk de spijsvertering van uw kat. Ze bevatten ook vaak vitamines, mineralen en voedingsstoffen.

USA Kattenpasta’s

Britse kattenpasta’s

7. Kattenmelk

Ik was geschokt toen ik erachter kwam dat melk geen geweldig idee is voor katten – en dat er eigenlijk kattenmelk is! Kattenmelk bevat veel minder lactose dan normale melk – of helemaal geen. Dit is een traktatie waar uw kat van kan genieten zonder maagpijn te krijgen.

USA Kattenmelk

Britse kattenmelk

8. Kitten Traktaties en melk

Er zijn ook kattenmelkproducten die speciaal voor kittens zijn geformuleerd. Dit is vooral handig wanneer ze overstappen van hun moedermelk naar vast voedsel en kan een van de beste kattentraktaties voor kittens zijn. Kittens en jonge katten kunnen koemelk niet verteren.

USA Kitten Traktaties

UK Kitten Traktaties

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Tabby gekleurd kitten dat rechtop zit

Traktaties kunnen een groeiend kitten helpen alle voedingsstoffen te krijgen die het nodig heeft – plus ze zijn een geweldige manier om te trainen en een band op te bouwen met je kleine katachtige.

15 factoren om te overwegen bij het kiezen van traktaties voor uw kat:

1. Portiecontrole & Matiging

De frequentie waarmee u uw kat van traktaties voorziet, zal een grote impact hebben op zijn gezondheid. Katten die vaak traktaties krijgen, kunnen heel goed besluiten om hun normale kattenvoer te vermijden, omdat ze verwachten traktaties te ontvangen.

Experts raden aan dat traktaties niet meer dan 10% van de totale calorieën die katten eten mogen uitmaken. Wanneer u traktaties uitdeelt, houd dan de portiegroottes klein en dan zal uw kat het gevoel hebben dat ze meer traktaties heeft gehad.

Jonge kat die thuis uit zijn kom eet. Vrouwelijke hand die voedsel toevoegt

Vergeet ook niet dat katten zich snel vervelen. Als traktaties te vaak worden verstrekt, kan de nieuwigheid voor uw kat slijten en kan ze haar interesse in traktaties verliezen. Omdat traktaties een uitstekende manier kunnen zijn om je kat te overtuigen om dingen te doen, is dit geen geweldige uitkomst!

Traktaties zijn niet zo uitgebalanceerd als een maaltijd, dus ze moeten niet worden vervangen door een maaltijd. Houd traktaties niet meer dan twee tot drie keer per week.

2. Lees het etiket

Zoals u waarschijnlijk doet bij het kopen van voedsel voor uzelf en uw gezin, lees het etiket van kattentraktaties grondig. Vergeet niet dat de normen voor wat fabrikanten op hun verpakking moeten zetten veel losser zijn voor katten dan voor mensen, dus het kan een goed idee zijn om contact op te nemen met uw dierenarts.

Pas op voor additieven, zoetstoffen, kleurstoffen etc etc en bekijk het vet en de calorieën voor een portiegrootte en niet de totale verpakking. En controleer de grootte van de portie – u denkt misschien dat een portie groter is dan wat de fabrikant op de verpakking heeft vermeld.

3. Geen bedelen toegestaan

Geef uw kat helemaal geen voedsel als u zit en zelf voedsel eet, omdat dit het bedelen zal aanmoedigen. Ook wanneer uw kat om traktaties smeekt, is dit niet het moment om er een te geven. Als eigenaar is het ideaal voor u om te controleren wanneer traktaties worden verstrekt en dat bedelen niet wordt beloond.

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Kat die wacht op voedsel zit als een man aan tafel
Waar is iedereen? Ik ben klaar voor het avondeten

4. Kattenkruid betekent dat je nooit sorry hoeft te zeggen

Onze arme katten moeten vaak activiteiten onder ogen zien die ze niet leuk vinden – bezoeken aan de dierenarts, het poetsen van hun tanden, aangekleed zijn, hun klauwen laten trimmen – dus traktaties kunnen een geweldige manier zijn om je kat te laten zien dat je begrijpt dat ze iets hebben moeten doen wat ze niet leuk vinden.

Traktaties, gecombineerd met strelen en een kalmerende stem, kunnen helpen om ongelukkige katachtigen efficiënt te kalmeren.

Oranje kat die gedroogd kattenkruid snuffelt, wat een van de beste traktaties voor katten is

5. Ga voor groen

En over kattenkruid gesproken, het zorgt voor een geweldige kattentraktatie. Het is caloriearm en katten hebben de neiging om van kattenkruid en “kattengras” te houden. Het is gemakkelijk om je eigen kattennip en kattengras op een zonnige vensterbank te laten groeien of om gedroogde of verse kattennippel en kattengras te kopen in dierenwinkels. Dit zijn fantastische gezonde kattentraktaties.

Maar controleer altijd of het kattenkruid of kattengras dat u koopt – om thuis of in een winkel te groeien – veilig is voor katachtigen.

6. Kitty Fitness

Kattentraktaties kunnen een geweldige manier zijn om uw kat te stimuleren om zijn lichaam of zijn hersenen te trainen , vooral als het een binnenkat is.

7. Beperk menselijk voedsel

De voedingsbehoeften van een kat zijn heel anders dan die van een mens. Kattenvoer en kattentraktaties zijn speciaal samengesteld om die voedingsstoffen te biedennts op een manier dat katten de smaak lekker vinden en dat ze voor je kat makkelijk te verteren zijn.

Kat eet stuk vlees van de keukentafel

Menselijk voedsel heeft niet dezelfde voordelen voor je kat, dus het zou een minimaal onderdeel van hun dieet moeten zijn. Kleine hoeveelheden gekookte kipfilet, vis of lever zijn af en toe goed.

Vergeet niet dat katten en koolhydraten niet mengen! Katten hebben nooit echt vezels nodig gehad – het zijn eiwiteters.

Een eetlepel melk kan soms goed zijn, maar sommige katten zijn lactose-intolerant. En vergeet niet dat nogal wat menselijke voedingsmiddelen giftig zijn voor katten. Deze omvatten rozijnen, druiven, uien, alcohol, lamel en thee om er maar een paar te noemen.

8. Zelfgemaakte kattentraktaties

Er is geen betere manier om precies te weten wat je kat eet dan om het zelf te maken. Je kunt je eigen kleine porties lever, vis of eieren bereiden en biologische producten gebruiken.

En u bent duidelijk een expert in de voorkeuren van uw kat, zodat u ervoor kunt zorgen dat uw kat zelfgemaakte traktaties zijn katachtige pallet zal verrukken.

kat van dichtbij op het punt om een blik kattenvoer te eten

9. Traktaties zijn geen vervanging voor liefde

Als je je kat hebt verwaarloosd, denk dan niet dat een traktatie het goed zal maken. Je kat zal het gelukkigst zijn als hij tijd met je heeft gehad – aaien en aaien, spelen of gewoon bovenop je rondhangen. Traktaties zijn een slechte vervanger.

10. Ga voor natuurlijk

Veel kattentraktaties die in winkels worden gekocht, worden zwaar verwerkt. Ze kunnen kunstmatige kleur- of smaakstoffen en goedkope vulstoffen bevatten die niet geweldig zijn voor uw kat. Ook kunnen die vulingrediënten items zoals soja, maïs of tarwe bevatten en onthoud dat katten en koolhydraten niet mengen!

Zoetstoffen zijn ook niet goed voor je kat. Ten eerste kunnen katten niet echt zoetstoffen proeven, dus ze voegen geen voordeel toe. Ten tweede, zoetstoffen

Gelukkig zijn er veel natuurlijke traktatieproducten beschikbaar voor katten. Controleer of de traktaties van uw kat vrij zijn van kunstmatige kleur-, smaak- en ingrediënten. Een eenvoudige ingrediëntenlijst is bijna altijd een teken van de beste kattentraktatie – evenals ingrediënten waarvan u de namen herkent als normaal voedsel. calorieën bevatten die slecht zijn voor de gezondheid van uw kat. Kattendiabetes is iets wat je heel graag wilt vermijden.

kat staart naar kleine kom met droogvoer

11. Kittens

Dit is het moment om goede gewoonten op te bouwen in je katachtige – maar hoe? Traktaties kunnen nuttig zijn wanneer u een kitten traint, maar zouden nog steeds slechts 10% van hun dieet moeten uitmaken.

Kattentraktaties kunnen erg nuttig zijn bij zindelijkheidstraining, maar meng ze met veel knuffels en aaitjes wanneer uw kitten zich goed gedraagt. Als uw kat gewend raakt aan veel traktaties als het een kitten is, zal het moeilijk zijn om de gewoonte te doorbreken als ze ouder zijn.

12. Allergieën

Je weet nooit waar je kat allergisch voor is. Onbekende ingrediënten in sommige winkels gekochte producten – of menselijk voedsel – kunnen goed slecht nieuws zijn voor uw kat in termen van allergieën.

13. Mix treats up met leren en gedrag

Traktaties kunnen de sleutel zijn bij het trainen van je kat om een gehoorzame kat te zijn. Als u een gedrag wilt corrigeren, zoals een binnenkat die probeert te ontsnappen, kunnen traktaties erg handig zijn.

grijze kat op achterpoten met duster

14. Mix traktaties met speeltijd

Het verbergen van kattentraktaties kan niet alleen zorgen voor een leuke speeltijd met je kat, maar kan hem ook helpen zijn normale jacht- en prooiinstincten uit te voeren. Of leg de traktatie op het uiteinde van een touwtje of gebruik een teaserspeeltje dat bij een traktatie wordt geleverd. Laat je kat je achtervolgen om hem te vangen.

Katten zullen eerder willen spelen als ze weten dat er soms beloningen bij betrokken zijn! Veel spel zorgt voor een gelukkige kat, dus het is belangrijk om hem zoveel mogelijk aan te moedigen.

15. Raadpleeg altijd uw dierenarts

Vanwege het gebrek aan vereisten rond de verpakking van kattentraktaties is het altijd een goed idee om bij uw dierenarts in te checken rond de traktaties die u voor uw kat hebt gepland.

jonge kat na het eten van voedsel van het keukenbord. Focus op een kat
Waar zijn mijn traktaties?

Checklist voor kattentraktaties:

Om de best mogelijke gezonde kattentraktaties voor uw kat te krijgen, controleert u alle goede kattentraktaties aan de hand van deze lijst:

  1. Bevat het vitaminen?
  2. Zal het voor uw kat gemakkelijk te verteren zijn?
  3. Wat is de houdbaarheid?
  4. Hoe lang duurt de kattenbehandeling eenmaal open?
  5. Geen toevoegingen, conserveermiddelen of kleurstoffen
  6. Een eenvoudige ingrediëntenlijst
  7. Hoe rommelig wordt het?
  8. Is het aroma aangenaam voor uw kat – en voor u?
  9. Zal je kat de smaak lekker vinden?
grijze kat met witte kom kattenvoer
grijze kat met witte kom kattenvoer

Er zijn zoveel opties als het gaat om kattentraktaties. Elke kat is anders, maar u zult zeker traktaties kunnen vinden die uw kat zullen verrassen uit het brede aanbod.

Vergeet niet dat traktaties moeten worden beheerd voor de gezondheid van uw kat en zijn gehoorzaamheid. En neem altijd contact op met uw dierenarts als u zich zorgen maakt.

Let: Deze beste traktaties voor katten post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Vind je deze Best Treats for Cats Post leuk? Waarom pin je het niet?