9 Beste tuxedo kattennamen waar je dol op zult zijn

Zodra je je nieuwe katachtige lid van het gezin hebt gekozen, moet je het een naam geven die bij hem past. Het kiezen van een naam die perfect bij uw kat past, kan al vroeg een uitdaging zijn, omdat u nog niet weet hoe hun persoonlijkheid is.

Maar maak je geen zorgen, deze lijst zit vol met namen die met je Tuxedo-kat zullen groeien.

Ik heb mijn absolute favoriete namen bovenaan deze lijst opgenomen. Maar als je er geen vindt die je fantasie prikkelen, heb ik ook tal van andere opties verderop in de post opgenomen.

Maar voordat we ingaan op smoking kattennamen, met welke factoren moet u rekening houden bij het kiezen van een naam voor uw kat?

Smoking kattennamen: zal mijn kat het zelfs merken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

Verhalen Tuxedo Cat

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

Turkse angora smoking

Belangrijkste dingen om over na te denken bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Een rustige en verlegen kat past niet bij de naam Joker.

Siberische kat smoking

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën aanleveren. Wat dacht je van Richard Parker voor een Himalaya kat?

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn.

Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Aslan is misschien niet de beste keuze als je kat een Munchkin is.

Perzische kat smoking gezicht

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

7. Wees aardig

Namen die niet vreselijk flatterend zijn voor je katachtige zullen hoogstwaarschijnlijk snel moe worden, zoals Cow.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in uw huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen voor katten in uw huishouden te ontwikkelen , zoals peper en zout. Of Sylvester en Tweety. Of Ebbenhout en Ivoor. Zoveel goede combinaties en opties!

munchkin kat smoking

Wat als ik de verkeerde kattennaam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

maine coon smoking kat

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

9 Beste Tuxedo Kattennamen

1. Sokken

Als je Tuxedo kat witte poten heeft, is dit de perfecte naam! Bovendien was het ook de naam van de geliefde monochrome kat van de Clinton-familie toen ze in het Witte Huis woonden.

Zelfs als je kat niet de juiste markeringen heeft, kun je zelfs je kieskeurige katachtige zelf sokken geven.

2. Vlinderdas

Wanneer de meeste mensen aan een smoking denken, maakt hun geest de look compleet met een vlinderdas. Dus waarom zou je je kat niet vernoemen naar deze stijlvolle toevoeging aan elke outfit. Of dit nu wel of niet de ideale naam is voor uw kat, vergeet niet om uw nieuwe kitten ook een vlinderband te geven.

cornish rex smoking

3. Cruella

Wie kan de beruchte Disney-schurk van 101 Dalmatiërs vergeten? Haar zwart-witte haar maakt dit een geweldige naam voor een vrouwelijke Tuxedo-kat, vooral als ze stout is. En je kunt de naam altijd inkorten tot Ella.

4. Zorro

Noem uw kitten naar de gemaskerde burgerwacht uit het zwart-wit tv-programma met dezelfde naam. Er zijn ook films gebaseerd op het onstuimige fictieve personage. Deze naam is niet alleen schattig, maar is ook een badass smoking kattennaam.

5. Schaken

Of je nu van het spel houdt of niet, deze naam is een geweldige keuze voor een Tuxedo-kat. Het spel heeft traditioneel een zwart-wit spelbord met zwart-witte stukken, de perfecte match voor je tweekleurige poes.

cornish rex kat smoking

6. Harlekijn

Of, als je een DC comics-fan bent, is er de naam Harley Quinn. Het Harlekijn patroon is vaak een zwart-wit print, waardoor het past bij je nieuwe kat. Als alternatief waren Harlekijnen vaak de komische dienende personages uit de Italiaanse commedia dell’arte (een vorm van professioneel theater). Hoewel je naar alle waarschijnlijkheid waarschijnlijk je kat zult bedienen.

Bovendien, als je een Harlekijnkat hebt (een witte kat met zwarte vlekken en een zwarte staart), is er echt geen betere naam.

7. Toetsen

Muziekliefhebbers en pianisten zullen dol zijn op deze naam. Het is kort en krachtig en past bij je monochrome kat! Bovendien kun je je kat vernoemen naar enkele van de grootste pianisten zoals Chopin, Beethoven of Mozart.

8. Mickey

Als je op zoek bent naar een populaire Tuxedo-kattennaam, probeer deze dan op maat. Geïnspireerd door de beroemde Disney-tekenfilmmuis, is deze naam perfect voor een zwart-witte kater.

En als je een vrouwelijke katachtige hebt, kun je haar altijd vernoemen naar Mickey’s vriendin, Minnie.

Britse korthaar smoking

9. Krekel

Hoewel dit dier niet zwart-wit is, zou je je kat naar dit kleine wezen kunnen vernoemen. Deze naam is vooral geschikt als je kleine kat graag tijd doorbrengt met zich verstoppen in het gras en op bladeren springen.

Beroemde Tuxedo Kattennamen

Er zijn nogal wat beroemde Tuxedo katten die een n hebben gemaaktame voor zichzelf. Deze namen zijn beproefd en getest, waardoor ze een goede keuze zijn voor uw nieuwe kat.

 • Bustopher Jones – Van de Katten muzikaal
 • Cait Sith – Een personage uit het videospel Final Fantasy VII
 • Moedig – Geïnspireerd door het tv-programma Moedige Kat en Minuut Muis
 • Diana – Uit de anime serie Sieraad
 • Dikke Louie – Uit de film, De Prinses Dagboeken
 • Felix de Kat – Waarschijnlijk de beroemdste Tuxedo-kat, Felix was een ster van vele stomme films
 • Figaro – De kat van Disney’s Pinnochio
 • Jess – Postbode Pat’s katachtige metgezel
 • Kuro –Van Cyborg Kuro-chan, een manga serie
 • Lucifer – De kat uit de Disney-film Assepoester
 • Wanten – Van Disney’s Bout
 • De heer Mistoffelees – De smoking kat uit de musical Katten
 • Sylvester – De zwart-witte kat van de Looney Toons cartoons die het grootste deel van de tijd achter Tweety-vogel aanzitten
 • De kat in de hoed – Een naam geïnspireerd door het beroemde Dr. Seuss personage
Britse kat met een kerstbal

Cartoon en dier geïnspireerde namen

Een andere grote bron van inspiratie voor Tuxedo kattennamen is van andere dieren, cartoons, boeken of zelfs populaire cultuur. Hieronder vind je een aantal uitstekende kattennamen.

 • Albatros
 • Kille Willy
 • Orka
 • Panda
 • Pinguïn
 • Pepe Le Pew
 • Papegaaiduiker
 • Snoopy
 • Zebra
smoking kat draagt weenect cat tracker

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Leuke Smoking Kattennamen

Misschien ben je op zoek naar een leuke naam voor je nieuwe Tuxedo katten. Deze lieve namen passen perfect bij de schattige persoonlijkheid van uw kitten.

 • Vlek
 • Calico
 • Damspel
 • Cheeta
 • As
 • Coco
 • Punt
 • Pluizig
 • Sproeten
 • Goldie
 • Inktzwart
 • Loki
 • Marmer
 • Milo
 • Mokka
 • Muffin
 • Nootmuskaat
 • Oreo
 • Patches
 • Kiezels
 • Sabrina
 • Sassy
 • Simba
 • Smokey
 • Vlek
 • Spikkels
 • Plek
 • Teigetjes
Turkse angora zwart-wit

Cool Tuxedo Kattennamen

Je kat draagt letterlijk de hele tijd een smoking, als dit geen coole naam verdient, doet niets dat. Hieronder staan een paar stijlvolle namen voor je suave katachtige.

 • Betty Boop
 • Strikje
 • Butler
 • Charlie Chaplin
 • Damspel
 • Domino
 • Gatsby
 • Heer
 • Groucho
 • James Bondman
 • Jeeves
 • Dame
 • Spook
 • Priester
 • Rorschach
 • Spade
 • Woensdag
 • Yin-Yang
zwart-wit tabby kitten likt een ander

Unieke Smoking Kattennamen

Geen enkele smokingkat ziet er hetzelfde uit, hun markeringen kunnen sterk variëren. Dit maakt een unieke naam een uitstekende keuze voor uw zwart-witte kat.

 • Ares
 • Athena
 • Bandiet
 • Bedruipen
 • Battlecat
 • Brunhilda
 • Chimera
 • Duistere Ridder
 • Diablo
 • Algemeen
 • Spook Schaduw
 • Gladiator
 • Hades
 • Hercules
 • Hulst
 • Kane Kat
 • Bliksem
 • Lelie
 • Maverick
 • Mystieke Miauw
 • NiGhtstorm
 • Obsidiaan
 • Odin
 • Onyx
 • Vredestichter Poten
 • Penny
 • Schaduw mist
 • Sith
 • Onweerswolk
 • Trooper
 • Voldemort
 • Werecat
twee zwart-witte katten waarvan er één open is

Op voedsel geïnspireerde zwart-witte kattennamen

Er zijn tal van smakelijke bronnen voor naaminspiratie die gewoon in je boodschappenkastje wachten. Hier zijn een paar van mijn favoriete namen van heerlijke snacks.

 • Aero
 • Koekje
 • Junior Munt
 • Klondike
 • Oreo
 • Pepermunt Patty
 • Peper Saltman
 • Sundae
 • Bovendek
 • Whoopie
zwart-witte kat die op rots ligt met zee erachter smoking kattennamen

Als je op zoek bent naar nog meer kattennamen voor je tweekleurige kat, bekijk dan zeker mijn bericht over zwart-witte kattennamen.

Let: Deze smoking kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.