Dwelf Cat: 13 dingen om te weten over dit unieke ras

Het is een Sphynx! Het is een Munchkin! Nee wacht, het is een Sphynchkin! Zo populair en opmerkelijk als Sphynx- en Munchkin-katten kunnen zijn, heb je er ooit over nagedacht hoe ze er gecombineerd uit zouden zien?

Maak kennis met de Dwelf: ze zijn klein van stuk maar hebben heel veel persoonlijkheid achter die stompe beentjes. Op hun eigen benen staan (zij het korte) als een opmerkelijk ras is geen gemakkelijke taak.

Als je denkt dat ze er een beetje Egyptisch uitzien, ben je misschien ergens op uit. Bekijk een aantal leuke en unieke Egyptische namen voor uw kat, terwijl we dit unieke ras van pittige woede verkennen.

witte handdoekkat met roze tutu

Dwelf Cat Geschiedenis

De Dwelf is een vrij nieuw kattenras, waarbij veel kattenregisters het nog niet eens accepteren. De International Cat Association (TICA) heeft deze knuffelballen van pluis pas onlangs erkend en geaccepteerd in de categorie Experimental New Breeds, slechts een bewijs van hun jonge leeftijd als ras.

1. Oorsprong – Waar komen ze vandaan?

Ze zijn gefokt in de Verenigde Staten, maar vrijwel al het andere over hun oorsprong is een mysterie. Het is veilig om te zeggen dat ze werden gefokt na het jaar 2005 toen het Bambino-ras werd gecreëerd, omdat ze zeer nauw verwant zijn aan dit ras.

2. Een naam is waar het begint

Ken je die beroemdheden die de twee gewoon combineren, zoals Brangelina? Nou als je “dwerg” en “elf” neemt, krijg je Dwelf! Dit komt voornamelijk voort uit hun unieke uiterlijk en gestalte, omdat ze klein zijn (dwerg) katten met schattige (elf-like) uiterlijkheden.

3. Een ander soort ras

De knuffelige Dwelf bereikte zijn unieke uiterlijk van 3 verschillende rassen: Munchkin, Sphynx en American Curl. Hun meest prominente kenmerken zijn die van de Sphynx, omdat ze er voornamelijk uitzien als miniatuurversies van die haarloze schatjes, met de oren van de American Curl.

roze handdoekkat met zwarte achtergrond

4. Ze kosten een mooie cent

Omdat dit designerkitties zijn, kun je verwachten dat je behoorlijk wat ophoest om een van hen in je leven te brengen. Vanaf nu worden ze alleen in Amerika gefokt en zijn ze een vrij zeldzaam ras. Specifiek “ontworpen” en gefokt voor een bepaalde look, kunnen deze katachtigen je alles terugbrengen van $ 1000 +.

Dwelf Kattenfysiologie

Nu zien deze kleine katten er misschien schattig uit met hun gedrongen kleine lichamen en benen, maar de Dwelf is eigenlijk een heel apart kattenras, met zijn eigen eigenschappen en attributen. Dwerggroei bij katten is over het algemeen zeldzaam, waarbij sommige Munchkins zelfs dicht bij de “normale” grootte liggen.

Dwelfs kunnen bepaalde aspecten delen met andere, meer populaire rassen, maar ze zijn volledig uniek en hun eigen klasse van schattig.

5. Ze zijn haarloos en mooi

Zoals je misschien hebt gemerkt, zijn ze over het algemeen haarloos (te danken aan hun Sphynx-afstamming). Hoewel de geruchten welig tieren dat dit soort haarloze rassen geen haar kunnen laten groeien, is dit onjuist. Ze zijn zeker capabel en hebben vaak fijne, donzige haren over hun hele lichaam.

Bij het aanraken van deze pluisjes lijkt het bijna op suède. Iets om op te merken: hun snorharen en wenkbrauwen zijn ook kort of niet aanwezig.

bleke handdoekkat op het punt om te springen

6. Grootte, leeftijd en andere eigenschappen

Zoals de norm is bij dwergrassen, verwacht niet dat deze tapijtknuffelaars boven alles uittorenen (behalve misschien een tapijt). Hun benen zijn kort en stomp, maar toch sterk, en ze zijn allesbehalve fragiel, met dikke nekken en gespierde lichamen.

Hun staarten zijn lang en dun en zijn meestal gericht op de punt (je zou zelfs een beetje pluis kunnen zien dat het siert). Over het algemeen kunnen een designerkat en “gemengde” rassen zoals de Dwelf 9-15 jaar leven, op basis van de rassen waarvan hij is gemaakt.

7. Verschillen/Variaties van de Dwelf

Rimpels in overvloed. Net als bij de Sphynx waaruit het is gefokt, hebben Dwelf-katten veel schattige rimpels op hun huid. Het aantal, de vorm en zelfs de frequentie van de rimpels kunnen sterk variëren van kat tot kat, vaak lijkt het bijna alsof het een mutatie op zichzelf kan zijn.

grijze handdoekkat op hout

In termen van kleuring, omdat ze haarloos zijn, komt het belangrijkste kleurverschil in hun huid. Het kan een natuurlijke huidskleur zijn, zoals de meest voorkomende en herkenbare is, of het kan zwart zijn (eigenlijk een donkergrijs). Ze kunnen ook andere of donkerdere markeringen op hun gezicht hebben.

8. Persoonlijkheid en eigenaardigheden

Opgenomen in de lijst met “puppykatten”, zijn Dwelfs gewoon de meest schattige, vriendelijke en intelligente katten die u in uw huis kunt verwelkomen. Ze zijn erg speels, sociaal en houden ervan om in de buurt van mensen te zijn. Laat ze spelen met een assortiment van verschillende speeltjes en spelletjes.

Betrek ze bij gezinsactiviteiten, praat met ze (ze praten terug) en besteed ze gewoon over het algemeen veel aandacht. Ze zullen de liefde tienvoudig teruggeven en je vermaken met hun eindeloze capriolen en spelletjes.

witte handdoekkat

Hun hoger dan gemiddelde intelligentie is iets om op te merken, omdat ze goede mentale stimulatie nodig hebben om hen gelukkig en gezond te houden.

9. Is de dwelfkat hypoallergeen?

Hoewel veel van degenen die lijden aan allergieën willen dat dit waar is, is het dat helaas niet. Hoewel deze schatjes geen haar verliezen, zijn de allergieën nog steeds aanwezig in hun speeksel. De belangrijkste oorzaak is het Fel D1-eiwit.

Zoals een kat doet, verzorgen ze zichzelf constant, wat betekent dat dit eiwit hoogstwaarschijnlijk hun hele lichaam bedekt. Terwijl sommige mensen allergisch zijn voor het haar (de fijne ondervacht), kunnen anderen allergisch zijn voor het eiwit. Dus, voor alle duidelijkheid: ze zijn potentieel hypoallergeen, maar niet helemaal.

Dwelf Kattenverzorging

Het verzorgen van je shorty is geen taak die lichtvaardig moet worden opgevat. Hoewel Dwelfs niet superhoog onderhoud vergen, zijn er toch een paar dingen waar je op moet letten als je er een mee naar huis neemt.

10. Speciale dieetwensen?

Als algemene opmerking, de korte zijn niet kieskeurig met voedsel en ze hebben geen speciaal voedsel of mineralen nodig om te gedijen. Dus als je een nieuw Dwelf-kitten in huis hebt, kijk dan naar enkele van de beste droge kittenvoeding om hun buikjes te vullen en een (tandeloze) glimlach op hun mokken te toveren.

witte handdoekkat

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

11. Dwelf Gezondheid en verzorging Behoeften

Net als bij Sphynx-katten, bent u in voor een hoger dan gemiddelde verzorgingsroutine met de Dwelf. Hun lichaam bouwt voortdurend oliën en vuil op, dat zich op de huid nestelt, vooral tussen de rimpels. Daarom wordt het aanbevolen om ze minstens één keer per week te baden, om van het vuil af te komen.

Hun huid zelf is ook vrij delicaat en je moet direct / te veel zonlicht vermijden. Bovendien, omdat ze geen vacht hebben om ze warm en geroosterd te houden, kunnen ze het gemakkelijk koud krijgen. Het is daarom het beste om ze in de winter volledig binnen te houden en ze geroosterd te houden met een zachte huisdierendeken.

grijze handdoekkat op het punt om te springen

12. Opmerkelijke ziekten of problemen in de handdoek

Katten in het algemeen, zoals bij alle dieren, hebben bepaalde aandoeningen die genetisch zijn voor hun specifieke rassen. Deze kunnen van ouder op kind worden doorgegeven en u kunt het bij uw kat opmerken, of ze zullen deze problemen misschien nooit ervaren.

Een veel voorkomend probleem bij dwergkatten is Lordosis, waarbij de wervelkolom naar binnen buigt. Enkele andere problemen zijn Pectus Excavatum, een misvorming in de borst, waardoor deze wordt verzonken, evenals HCM. Hypertrofische cardiomyopathie is een probleem dat veel voorkomt bij Sphynx-katten, waardoor hun hartspier dikker wordt, wat op zijn beurt zwakte en lethargie bij katten veroorzaakt.

roze handdoek kat met trui

13. Mengen ze goed met andere huisdieren en kinderen?

Omdat ze van aandacht houden, ongeacht de bron, zijn Dwelfs absoluut prima met andere huisdieren, maar ook met kinderen. Ze houden van spelen, dus de extra bronnen van entertainment, evenals enkele nieuwe vrienden, zullen hen helpen gelukkig te blijven als een mossel.

Dwelf Cat – Alles gesorteerd

Nu je op de hoogte bent van alles wat je nodig hebt om een handdoek mee naar huis te nemen, is de enige vraag: hoeveel? Omdat kittens dol zijn op metgezellen en Dwelfs van aandacht en spelen, lijkt het erop dat het verzorgen van uw nieuwe kitten (of moet ik zeggen kittens) een fluitje van een cent zal zijn.

Denk aan veel knuffels, speeltijd en veel baden. Het is bekend dat ze nogal dol zijn op baden, dus neem het op als onderdeel van de speeltijd en je hebt binnen de kortste keren een waterliefhebber in handen.

Dwelf Kat
Dwelf Kat

Deze dwelf cat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.