Minskin Cats: 13 dingen die u moet weten

De Minskin is een relatief nieuw kattenras dat veel aandacht heeft getrokken in de kattenwereld. Het heeft een unieke uitstraling en een interessante stamboom (of geschiedenis, tenminste) en lijkt een thuis te vinden tussen gezinnen die op zoek zijn naar iets unieks.

Het neemt specifieke kenmerken van vier kattenrassen – zelf ongebruikelijk en zeldzaam – en combineert ze tot een schattige, schattige, speelse kat die van gezinnen, kinderen en andere huisdieren houdt.

Ondanks dat ze zo jong bestaan, hebben Minskins bepaalde eigenschappen en interessante dingen om over op te merken. Hun uniekheid strekt zich uit tot bepaalde overwegingen die u in gedachten moet houden wanneer u overweegt er een te adopteren.

In dit artikel zullen we 13 interessante feiten bekijken die de moeite waard zijn om te weten over Minskin-katten. We zullen het hebben over hun kort geschiedenis (excuseer de woordspeling), enkele unieke aspecten van dit ras en een paar aspecten van zorg voor een van de meest vriendelijke katten die er zijn.

13 dingen om te weten over Minskin Cats

1. Minskin Cat Vitale Statistieken

Laten we beginnen met een basisbeschrijving. De naam Minskin komt van de woorden “miniatuur” en “huid”. De redenen voor deze woorden als descriptoren zijn niet moeilijk te doorgronden!

Minskin-katten zijn klein. Ze wegen maximaal vier pond. Als gevolg hiervan lijken ze bijna hun hele leven als kittens te blijven – althans qua uiterlijk.

Ze hebben korte poten, waarbij de voorpoten iets korter zijn dan de achterpoten. Door de kortheid van hun benen lijken ze er in zekere zin gedrongen uit te zien. De gebruikte technische term is cobby-bodied.

De Minskin heeft grote ogen en een ronde kop. Het heeft ook ongewoon grote oren. Sommigen zeggen dat dit het op een buitenaards wezen doet lijken. Het helpt ook niet dat de Minskin haarloos lijkt, hoewel dat niet zo is. Zijn buik is soms haarloos, maar het grootste deel van de rest van zijn lichaam niet.

Het heeft zeer kort haar en de zachtheid en gladheid van het haar maakt het in het begin moeilijk om het te zien. De haarpunten van de Minskin hebben echter dikker en zichtbaarder haar. Haarpunten verwijzen naar het gezicht, de benen en de staart.

Minskins zijn er in verschillende kleuren, van tabby, wit met verschillende kleurpunten, effen, schildpadschelpen en meer.

Minskin_Kitten_Female_blue_tabby_color-patroon
Minskin Kat

2. De Minskin werd op maat gemaakt

Er wordt gezegd dat als er ooit een “ontworpen” kat was, het de Minskin is. De creatie van het ras wordt toegeschreven aan Paul Sorley uit Boston in de VS, die een kat wenste die alleen haar had in bepaalde delen van zijn lichaam, zoals oordopjes.

Hij begon met het creëren van een kort en klein kattenras en kruiste de Munchkin met de haarloze Sphynx-kat. Hij voegde ook elementen van de Devon Rex en Birmese rassen toe. Sorley verklaarde succes in 2000. De International Cat Association erkent de kat momenteel als een nieuw ras.

3. De Minskin is een zeldzaam ras

Niet alleen is de Minskin een relatief zeldzaam ras, maar de oorspronkelijke soorten zijn ook vrij zeldzaam. Dat maakt de Minskin dubbel-zeldzaam, denken we?

In 2005 hadden Paul Sorley en anderen slechts 50 erkende Minskins in het bestaan. Hoewel dat aantal sindsdien is gegroeid, wordt de Minskin nog steeds beschouwd als een zeldzame en exotische kat.

4. Er zijn vier ouderrassen

Zoals gezegd waren er vier ouderrassen betrokken bij het creëren van de Minskin. Hier is wat basisinformatie over hen:

Munchkin

De Munchkin staat bekend om zijn korte poten, die werden veroorzaakt door een genetische mutatie. Het is ook bekend als een worstkat vanwege zijn schijnbaar langwerpige lichaam.

Munchkins zitten graag rechtop op hun achterpoten voor een beter zicht. Het is ook vermeldenswaard dat niet alle katten geboren uit munchkins inderdaad korte benen zullen hebben – het hangt ervan af of een specifiek gen wordt overgedragen.

Sphynx Kat

De Sphynx komt, ondanks zijn naam, niet uit Egypte. Het is eigenlijk een Canadees ras, en heeft net als de Minskin een nauwelijks zichtbare, fijne laag donshaar (dus het is niet naakt). Ze hebben een uniek hoog metabolisme en hierdoor een reputatie van veel eten.

Devon Rex

Dit Britse ras is ook relatief klein en kortharig, hoewel het wel een gen draagt dat zijn haar doet krullen. Ze zijn vreemd intuïtief en zijn een van de weinige kattenrassen die trucs zoals honden kunnen worden aangeleerd. Dat geldt ook voor aan de lijn lopen en apporteren.

Birmaans

Deze mooie Amerikaanse katten worden liefkozend omschreven als “stenen gewikkeld in zijde” omdat ze routinematig zwaarder zijn dan ze appeer. Ze zijn ook extreem vocaal om je te laten weten dat ze in de buurt zijn door een laag gerommelgeluid te maken in plaats van te miauwen. Birmezen zijn verwant aan Siamese katten omdat ze zijn gefokt uit ten minste één deel Siamees.

5. Minskins zijn niet geschikt voor het buitenleven

Net als andere haarloze of extreem kortharige katten zijn Minskins kwetsbaar voor bepaalde gevaren wanneer ze buiten zijn. De belangrijkste daarvan is de zon. Minskins kunnen heel gemakkelijk verbranden. Aan de andere kant zijn ze ook niet erg goed beschermd tegen kou.

Dus tenzij het een absoluut, perfect warme dag is en je een goed beschaduwd gebied hebt om te spelen, zal deze kat heel voorzichtig moeten zijn bij het buiten spelen.

6. Er is enige controverse rond de erkenning van het ras

Hoewel TICA (The International Cat Association) het ras als legitiem erkent, doet de Cat Fanciers Association dat niet. De kwestie lijkt neer te komen op een discussie over de vraag of het specifieke fokken van dwergkatten in het algemeen ethisch is.

Onnodig te zeggen dat de kattengemeenschap verdeeld is over de kwestie.

7. Minskins zijn actief en gemakkelijk te trainen

Misschien wil je je voorbereiden op veel actieve betrokkenheid als je een Minskin adopteert. Ze houden ervan om te klimmen, springen en rondrennen en zullen een weg vinden naar of in de meeste dingen in uw huis.

Maar Minskins zijn ook makkelijk te trainen, mits je er al op jonge leeftijd mee begint. Het zijn zeer intelligente katten en zullen hun eigen avonturen verzinnen als je niet genoeg speelgoed zoals een krabpaal biedt om zich op te concentreren.

8. Minskins zijn gemakkelijk maar belangrijk om voor te zorgen

De Minskin is geen erg harige kat.

Je zult niet zoveel problemen hebben met deze kant van de dingen als afstoten niet echt een probleem is. Maar omdat de kat in dit opzicht gemakkelijk te verzorgen is, betekent dit niet dat dit aspect grotendeels kan worden genegeerd. De relatief haarloze aard van de kat maakt hem vatbaar voor andere kwalen zoals schimmelinfecties.

Een wekelijks bad wordt vaak aanbevolen voor Minskins, net als voor haarloze of bijna haarloze katten. Dit helpt irritaties en huidaandoeningen te voorkomen. Gebruik een goede vet formule antischimmel shampoo. Zie het als extra bindingstijd met je Minskin.

Minskin
Minskin

9. Minskins zijn vriendelijk

Minskins houden van mensen. Ze staan erom bekend dat ze geweldig zijn met gezinnen en zelfs kinderen. Ze kunnen ook goed overweg met andere huisdieren.

Hun atletische energie zal ook eindeloze uren plezier bieden. Kijk hoe ze kattenspeelgoed achtervolgen, spelen met alles wat losjes bungelt en probeer dat rode wijzerlicht te vangen dat je op de vloer schijnt.

Minskins lijken ook te houden van een goede ronde om in te kruipen. Dat is maar goed ook, want Minskins zijn over het algemeen vrij warm.

Rapporten suggereren dat Minskins veel menselijke gezelschappen nodig hebben, omdat ze het meest comfortabel lijken te zijn met nauwe verbindingen. Dit is geen kat om lange tijd alleen te laten.

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

10. Minskins geven de voorkeur aan stabiele huizen

Minskins houden niet van verhuizen. Ze voelen zich over het algemeen ongemakkelijk bij elke instabiliteit of verandering. Als je veel beweegt, is een Minskin misschien niet de beste raskeuze voor jou.

Maar deze zelfde reden maakt ze geweldig voor mensen met gevestigde huizen. Senioren komen in gedachten, omdat ze de neiging hebben om in een meer rustige omgeving te wonen (hoewel een nieuwe Minskin dat zou kunnen veranderen). Als je, zoals gezegd, geniet van een goede schootkat en een rustige middag of avond met een boek, is een Minskin misschien het overwegen waard.

11. Minskins leven een vrij lang leven

Hoewel de algemene perceptie is dat dwergdieren en mensen korter leven dan gemiddeld, is dit niet altijd het geval. De Minskin leeft gemiddeld 12-14 jaar, wat niet bijzonder kort is voor een kat.

Houd er rekening mee dat het ras pas ongeveer 20 jaar wordt erkend, dus we zien nog steeds alleen de eerste of tweede generatie Minskins bestaan.

12. Gezondheidsproblemen met Minskin-katten

Het ras is nog te jong voor experts om te bepalen of Misnkins rasspecifieke gezondheidsproblemen hebben. Voor zover de huidige gegevens laten zien, lijkt de kat over het algemeen een goede gezondheid te hebben zonder specifieke problemen. Onderzoek en monitoring continue in dit verband.

Met betrekking tot speciale zorg en dieet heeft de Minskin geen specifieke voeding of supplementen nodig. Een normaal uitgebalanceerd kattenvoerdieet is voldoende voor een gezonde kat.

13. Minskins erven specifieke gezondheidsproblemen van ouderrassen

Er zijn enkele problemen die het Minskin-ras kan erven van zijn ouderrassen. We hebben vermeld dat de Minskin is gefokt uit vier verschillende kattenrassen. Die individuele rassen hebben eigenschappen die kunnen worden doorgegeven als kwetsbaarheden of gevoeligheid.

Spinale problemen

Van Munchkin-katten is bekend dat ze lijden aan spinale problemen of veterinaire lordose. Hoewel het niet uniek is voor het ras of de grootte van de kat, heeft het het potentieel om te worden doorgegeven. Er zijn geen specifiek gerichte rapporten over de vraag of deze aandoening vaker voorkomt bij Minskins dan bij andere katten.

Snijwonden en infecties

Omdat de Minskin zo weinig haar heeft, heeft hij minder bescherming tegen alledaagse snijwonden en blauwe plekken. Het is ook gevoelig voor schimmelinfecties.

Zonnebrand en huidkanker

De Sphynx is gevoelig voor zonnebrand en huidkanker, en de vrij haarloze aard van de Minskin-huid zal het openstellen voor dezelfde gevaren.

Hartproblemen

Van de Sphynx- en Devon Rex-katten is bekend dat ze allebei hartproblemen ontwikkelen. Het is niet bekend of dit op een opmerkelijke manier naar het Minskin-ras zal gaan.

Laatste gedachten over Minskin Cats

Minskins zijn inderdaad uniek en ze zullen zeker een gespreksonderwerp van belang zijn wanneer ze worden aangetroffen. Ze zijn nog specialer vanwege hun vermogen om goed te socialiseren met mensen en gezinnen.

Het is moeilijk om weerstand te bieden aan hun speelse houding, hoge intelligentie en warme, knuffelige houding. Als nieuw ras hebben ze een verrassend gewillig publiek gevonden, ongetwijfeld vanwege al deze kenmerken. Nu is het tijd voor u om te beslissen of het krijgen van een Minskin een goed idee voor u is, of moet u een andere dwergkat overwegen?

Deze Minskin kat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.