Ultieme gids voor geschenken voor katten om je katachtige te verrassen

Katten houden er net zoveel van om behandeld te worden als mensen – maar helaas kunnen ze je niet vertellen welke kattencadeaus hen zouden verrassen op hun verjaardag, Kerstmis, Nationale Kattendagen, of gewoon omdat het woensdag is en je katachtige zo prachtig is!

Er zijn veel lijsten met ideeën voor kerstcadeaus voor katten, verjaardagscadeaus voor katten, grappige kattencadeaus, cadeaus voor kittens en meer op internet, maar hoe denk je erover om je kat het perfecte cadeau te kopen? En wat dacht je van cadeaus kopen voor je kattenouders die vrienden zijn?

Hier is mijn ultieme gids voor het kopen van de perfecte kattencadeaus voor je favoriete katachtige!

gember kat spelen met een blauw speeltje

Dingen om te overwegen voordat u Gifts for Cats koopt

Veiligheid

Het belangrijkste om over na te denken voordat u cadeaus voor katten koopt, is veiligheid. Kattenspeelgoed is niet onderworpen aan dezelfde veiligheidsnormen als speelgoed voor mensen. Zorg ervoor dat het speelgoed dat je kiest niet giftig en veilig is.

Vermijd speelgoed met kleine onderdelen of stukjes die gemakkelijk door uw kat kunnen worden afgekauwd. Dit zijn items die een kat kan slikken. Ze kunnen vast komen te zitten in de keel van uw kat en de ademhaling afsnijden of als ze in de maag van uw kat terechtkomen, kan dit grote ellende veroorzaken voor uw kat – en dierenartsrekeningen voor u!

Idealiter moet alles wat je voor je kat koopt groot genoeg zijn zodat ze het comfortabel in hun mond kunnen dragen. Je zult dat echter moeten afwegen tegen het feit dat het niet zo klein is dat je kat het zou kunnen doorslikken.

tabby Siberische kat zit op bruine papieren zak
Het maakt niet uit wat u uw kat krijgt, hij zal de voorkeur geven aan de doos of zak waarin hij is geleverd

Controleer de materialen van speel- of cadeauartikelen op harde of ruwe oppervlakken en scherpe punten die je kat kunnen verwonden.

Touwspeeltjes en toverstokken kunnen erg leuk zijn, maar laat je kat niet zonder toezicht met deze kattentraktaties spelen. Snaren kunnen gemakkelijk een verstikkingsrisico zijn of als het verstrikt raakt in de poten van uw kat en ze kunnen het niet verwijderen, een belangrijke bron van stress voor uw kat.

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Duurzaamheid

Vergeet niet dat je kat scherpe tanden heeft. Speelgoed of voorwerpen moeten stevig zijn om uit elkaar te vallen – en je wilt niet dat je kat vulling of binnenkant van speelgoed eet.

Katten vervelen zich snel, dus zoek naar iets dat je kat uitdaagt en werkt in met hun belangrijkste voortdurende behoeften – zoals krabben – voor een langer leven speelgoed.

gember kat spelen met een blauw speeltje

Voorkeuren

Elke kat is uniek. Sommige katten hebben veel energie en houden ervan om rond te rennen. Andere katten zullen de voorkeur geven aan speelgoed en geschenken die ze met hun eigenaren kunnen gebruiken. Veel katten houden niet eens van kattenkruid en kattenkruid!

Vergeet dus niet om rekening te houden met de voorkeuren van je kat bij het kiezen van een cadeau. Ook zullen oudere katten veel minder snel een geschenk gebruiken waarbij ze rondrennen, hoe goed het geschenk ook is.

Houd rekening met de persoonlijke voorkeuren van uw kat, evenals zijn leeftijd en levensstijl om u te helpen bij het kiezen van de beste kattencadeaus.

⇒ Mis mijn gidsen niet voor de Beste speelgoed voor katten, hoe te kiezen Kleding voor katten, en mijn jaarlijkse Cat Planner voor fotomomenten!

Soorten geschenken voor katten:

  1. Kattenkruid op basis van kattencadeaus
  2. Kattencadeaus op basis van Jacht
  3. Geschenken op basis van kattenvoer
  4. Cat Gifts op basis van mode en comfort
  5. Kattencadeaus op basis van dagelijkse behoeften
  6. Gepersonaliseerde kattencadeaus

1. Kattenkruid gebaseerde geschenken

Het is een cliché omdat het waar is – de meerderheid van de katten houdt van kattenkruid! Kattenkruid komt in vele vormen voor. In zijn plantvorm kan uw kat het leuk vinden om op het kattenkruid te rollen of het op te eten.

Octopus Cat Nip Speelgoed

Gehaakt en zacht

Deze super schattige Octopus speeltjes bevatten vezels en kattenkruid. En ze kunnen worden gepersonaliseerd in welke kleur u ook bent kiezen

Kleurrijk Vilten Kattenkruid Speelgoed

Muizen & Vissen

Deze kleurrijke knuffels zijn ongeveer 15cm lang en 4cm breed. Kleuren kunnen worden aangepast en katten houden van de textuur

Samengeperst kattenkruid kan in een balvorm komen, dus het kan een smakelijk speeltje zijn voor je kat. Kattenkruid komt ook in spray- en olievormen. Spuit het kattenkruid niet rechtstreeks op uw kat – katten houden er niet van om gespoten te worden. Spuit in plaats daarvan hun beddengoed, speelgoed etc.

witte kat met zwarte vlekken die op het punt staan te worden bespoten

Kattenkruidolie is vergelijkbaar , maar het moet worden verdund. Het kan dan op een vergelijkbare manier worden gebruikt. Of het leukste is kattenkruidbubbels! Deze bubbels zijn meestal een grotere hit bij kittens dan bij oudere katten. Maar geweldig voor fotomomenten!

Combineer kattenkruid met jagen met een muis gevuld met kattenkruid! Dit geeft je kat ook de kans om zijn prooi te vangen en te “doden”! Dit is een perfecte kousenvuller voor je kat kerstcadeautjes!

Oranje kat die gedroogd kattenkruid besnuffelt, een van de beste cadeaus voor katten

2. Kattencadeaus op basis van jacht

Hoe schattig en lief je kat er ook uitziet, daaronder zit een jager met een sterk verlangen om prooien te zoeken. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik wil niet dat Alexei dode prooien ergens in mijn buurt brengt, dus geschenken die hem in staat stellen om dat verlangen om te jagen uit te oefenen, staan hoog op mijn lijst!

Glam N Glitz Teaser

CattyLicious Kadootjes

Ik ben dol op deze heldere en sprankelende kitty-toverstafjes. Ze zijn er in felle kleuren en hebben ook kleine zilveren belletjes voor geluiden

Kat Wand Vogels

CattyLicious Kadootjes

Deze luxe visstok wordt geleverd met 5 verschillende afneembare teaserkoppen om uw kat dagenlang te vermaken!

Vergeet niet, omdat dit een natuurlijk verlangen is, als uw kat niet in staat is om zijn verlangen om te jagen uit te drukken (dit kan vaker voorkomen bij binnenkatten), kan ze gefrustreerd en gestrest raken, wat kan leiden tot acteren, spijsverteringsproblemen en allerlei onaangename gevolgen voor u en uw katachtige.

Maar maak je geen zorgen – er zijn tal van geschenken die je je kat kunt geven die hem zullen helpen om door zijn innerlijke beest te werken – hopelijk zonder verse lijken!

Visuele stimulatie

Visuele stimulatie kan een kat helpen zijn jachtbehoeften te verwerken. Vogels of vissen zijn hier perfect voor. Als je een aquarium hebt, zorg er dan voor dat je kat het kan zien. Of als je dat niet doet, zullen video’s van aquaria de truc doen.

Needlefelt Cat Nip Muis

Gemaakt van 100% merinowol

Deze realistische naaldviltmuis gaat mee en gaat mee, ongeacht wat je kat ermee doet. Door de lange staart lijkt het nog echter.

Percy Parrot Realistisch Speelgoed

Tiga Speelgoed

Percy is een verenspeelgoed dat is geconfigureerd om door de lucht te draaien en een vliegende vogel te simuleren en voor je kat eruit te zien en te klinken als het echte werk!

Afhankelijk van het type kat dat je hebt, kan visuele stimulatie voldoende zijn. Zo niet, probeer je kat dan een klein balletje of speeltje te gooien terwijl ze naar haar potentiële prooi kijkt!

verbaasde kat ziet onmogelijke vissen springen

Puzzel- en balspeelgoed

De meeste katten houden van een cadeau op basis van een bal. Dit kan een spel of een puzzel zijn. Katten houden van de mentale uitdaging van een puzzelspel waarbij het mag achtervolgen.

Puzzel Feeder

Berkenhout

Met deze kattenvoeder zijn maaltijden een kat-en-muisspel waarbij je kat moet poten en jagen om haar diner te verdienen.

Cat Ball Speelgoed

Kleurrijk met muis

Ronde bal verkrijgbaar in verschillende kleuren met kleine muis en veren binnenin voor veel uren spelen.

Zorg er echter voor dat dit speeltje uw kat daadwerkelijk toegang geeft met zijn poten tot zijn “prooi”. Als het een baanspeelgoed is, zorg er dan voor dat het aan de bovenkant open is, zodat je kat de bal kan vangen en voelen. Zo niet, dan kan uw kat gefrustreerd raken omdat hij niet volledig door de bewegingen van een jacht gaat.

Teasers en Toverstokken

Speelgoed waarmee je de items op een levensechte manier kunt verplaatsen, kan een grote hit zijn bij katachtigen. Een toverstok met iets aan het uiteinde – een speeltje, een veer enz. – kan uw kat in staat stellen om er achteraan te “jagen”.

grijze kat op achterpoten met flikkerspeelgoed

Zwaai niet direct met het item voor het gezicht van je kat, want een prooi zou zelden zo brutaal zijn. Probeer een mix van snelle en langzame bewegingen. En laat je poes af en toe winnen, anders verveelt ze zich gewoon! Dit zijn enkele van de beste geschenken voor katten.

3. Kattencadeaus op basis van voedsel

Wat dacht je van een voedseldoolhof voor je kat? Combineer plezier en de jacht met traktaties aan het einde.

Of wat dacht je ervan om ervoor te zorgen dat je kat nooit dorst krijgt met een gietfontein of kattenvoeder? Of eentje voor snacks?

Veel feederspeelgoed is tegenwoordig ontworpen om hun traktaties los te laten als reactie op het springen of slaan van de kat. Veel katten vinden het leuk om hun traktaties te verdienen – terug naar de jacht! Dus het combineren van een traktatiemachine met een beetje inspanning van uw kat kan een geweldig cadeau zijn!

kitten krijgt voedsel uit een dispenser

Nog beter is een nieuwe traktatiemachine die wordt geleverd met een iPhone en een camera. Dit betekent dat je je kat kunt inchecken als je onderweg bent en als ze er verdrietig uitziet, kun je haar een traktatie sturen!

4. Kattencadeaus op basis van mode en comfort

Waarom zou u uw kat niet verrukken en tegelijkertijd uw interieurontwerpspel verbeteren? Laten we beginnen met zitplaatsen en ligbedden. Er zijn tegenwoordig zoveel geweldige opties die een mix zijn van intern comfort om je kat warm en knuffelig te houden en een stijlvolle buitenkant die past bij je interieurontwerp.

Cat Grotbed

100% vilten wol

Milieuvriendelijke kattengrot
Le Sharma Cat Cave is gemaakt van alle natuurlijke schapenwol en biedt een luxe woning voor uw kat.

Geweven kattenbed

Handgemaakt

Perfect handgemaakt rond geweven bed voor uw huisdier om op te kruipen en lekker in te kruipen. Verhoogde zijkanten helpen bij comfort en een gevoel van veiligheid.

Foxy kat in de buurt van kommen met voedsel thuis

Katten houden ervan om te kunnen kijken – of jij en je gezin, een aqarium of de buitenwereld. Bekijk uw huis en vind alle plekken waar uw kat graag zit – met name stoelen bij het raam – en zorg ervoor dat ze een stijlvolle nieuwe plek heeft om te zitten!

We weten allemaal dat katten graag schoon zijn. Waarom verras je je kat niet met een verse nieuwe kattenbak en wat ontgeurende sprays? Etsy heeft een fantastisch assortiment natuurlijke kattensprays die een aanvulling vormen op je stijlvolle huis!

5. Geschenken op basis van dagelijkse behoeften

Een van de beste opties voor een cadeau waar je kat dol op zal zijn, is om je spel te verbeteren als het gaat om haar krabpaal. Probeer een krabpaal te kopen die lang genoeg is voor je kat om een goede stretch te hebben terwijl ze een kras heeft – het zal ook helpen om haar nagels te onderhouden!

Milieuvriendelijke kattenkrabber

Golfkarton

Afmetingen: 700x220x240 mm
Netto gewicht: 1,7 kg
Materiaal: golfkarton
Handgemaakt
100% milieuvriendelijke materialen

Wave Cat Krabpaal

Plus paal &muis

Het heeft twee verschillende plaatsen waar uw kat zijn klauwen kan slijpen, de golfplaat & paal aan de achterkant zijn omwikkeld met innovatieve krabbanden,

Of wat dacht je van een meerlagige kattenkrabpaal, zodat je kat zijn behendigheid kan verbeteren terwijl hij krabt? Vergeet niet om het krabmateriaal te controleren voordat u koopt.

zwart-witte kat en witte krabpaal

Je moet een kattenkrabber kopen die materiaal gebruikt dat je nu graag krabt. En vermijd altijd materialen die lijken op een van uw stoffering of tapijten, anders kan uw kat dat materiaal gaan krabben waar ze het ook vindt!

6. Gepersonaliseerde kattencadeaus

Oké, we weten dat het onwaarschijnlijk is dat katten kunnen lezen. En deze geschenken zijn mogelijk meer voor de pelsouder dan de eigenlijke kat. Maar zou je kat er niet fantastisch uitzien als je uit een kom drinkt of eet met zijn naam erop? Of zelfs de foto? Waarom geen kattencadeaus voor katten?

En onthoud – ongeacht hoeveel aandacht je hebt besteed aan het cadeau voor je kat of hoe veel geld dat je uitgeeft is het onvermijdelijk dat je kat meer plezier krijgt uit de doos waarin hij komt dan het cadeau zelf.

Cadeaus voor kattenbezitters

Als je een kattenliefhebber bent, is de kans groot dat je er nog een paar weet! En je weet waarschijnlijk dat als het gaat om geschenken voor je door katten geobsedeerde vriend, iets met betrekking tot hun favoriete katachtige een winnaar zal zijn!

Het is moeilijk om fout te gaan met het laten tekenen of schilderen van een portret van iemands kat. Of wat dacht je van een speciale fotoshoot van hen met hun poesje en dan wat ingelijste foto’s?

Rode kat zittend op het notitieboekje, dollar op de witte achtergrond, Kerstmis, Nieuwjaar
Er zijn tal van geweldige websites die gepersonaliseerde kattencadeaus aanbieden

Er zijn veel kattenboeken en video’s beschikbaar, van die voor beginners tot mensen die op zoek zijn naar verschillende kattenproblemen – of gewoon om ervoor te zorgen dat ze de gelukkigste kat hebben die mogelijk is.

Om er echter voor te zorgen dat je het perfecte katgerelateerde cadeau voor je mede-bontouder krijgt, begin je met wat voor soort kattenmens ze zijn en je zult eerder blij zijn!

1. De rasfan

Is je vriend trouw aan één kattenras? Zijn al hun katten van hetzelfde ras? Waarom zou je ze dan niet een rasgerelateerd cadeau kopen? Wandkalenders kunnen perfect zijn voor rasliefhebbers, omdat ze enkele van de beste foto’s aanbieden.

Of koop ze een t-shirt/ovenwant/teatowel dat hun liefde voor hun ras aangeeft!

Schots hetero kitten. De kat kijkt naar de camera
Hmm ik denk niet dat dit helemaal klopt

2. De kleine kitty lover

Houdt je vriend van een kleinere kat die met hem de stad in kan? Een stijlvolle kattenmand kan een geweldig cadeau zijn. Of maak zoals Taylor Swift en investeer in een kitty-rugzak voor hen die hun kat een venster op de wereld geeft.

Of wat dacht je van een handtas die katvriendelijk is?

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

3. Reisminnende katteneigenaar

Houdt je vriend ervan om de wereld te verkennen? Wat dacht je er dan van om haar iets te geven dat haar helpt om haar favoriete katachtige mee te nemen?

Dit kan van alles zijn, van een kattenreistas (met alles wat een kat nodig heeft op de weg erin) tot een harnas of lood om te paraderen of zelfs een kattenreistoren!

Kat ziet er uit blauw kattenmandje uit

3. Het is mijn Bontbaby

Als je vriendin haar kat graag verwent alsof het een baby is, zijn er eindeloze cadeau-ideeën! Dit is de perfecte kattenouder voor gepersonaliseerde geschenken – gepersonaliseerd over hun katten! Alles wat de naam of foto van hun kat kan bevatten, wordt gekoesterd.

kat in Schotse kleding
Voor de Schotse kattenliefhebber in je leven!

Of wat dacht je van een kattenwagen? Of natuurlijk kattenkleding? Of zelfs een kattenautostoeltje?

Voor alle kattenliefhebbers

Als de kattenliefhebber waarvoor je koopt niet in de bovenstaande groepen past, kun je niet fout gaan met een voucher. Als je vriend vlekkeloos is, kun je hem een kattentrimvoucher geven? Of misschien een voucher voor een stijlvolle online kattenwinkel?

Let: Deze cadeaus voor katten post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Vind je deze Gifts for Cats Post leuk? Waarom pin je het niet?