11 blauwogige kattenrassen die je niet kunt weerstaan

Wist je dat alle kittens geboren worden met blauwe ogen? Zodra de meeste kittens echter zes weken oud zijn, begint de melatonine en ontwikkelen de meeste katten een andere oogkleur.

Er zijn echter enkele kattenrassen die een recessief gen hebben, wat betekent dat hun ogen blauw blijven. Dus als je een passie hebt voor de kleur blauw en op zoek bent naar een katachtige katachtige aan je leven, zijn hier 11 Blue Eyed Cat Breeds.

witte Perzische kat met blauwe ogen
Perzische Kat

11 Blauwogige Kattenrassen

1. Siamees kattenras

Siamese katten zijn een van de meest aanbeden en beroemde kattenrassen. Ze zijn intelligente, spraakzame en mooie katachtigen, waardoor ze ideale huisdieren zijn.

siamese kat languit op stoel
Siamees

Deze katten hebben unieke korte vachten, met een lichtgekleurd lichaam en een zijdezachte vacht. Hun gezicht, poten en staarten zijn donkerder dan de rest van hun lichaam. En alle Siamese katten hebben prachtige blauwe ogen.

Hoewel het geweldige binnenkatten zijn, zoeken ze gezelschap van hun eigenaren, inclusief op schoot zitten en in bed kruipen.

siamese kat in rode kerstmuts

Siamese katten worden vaak bestempeld als “hondachtig” omdat ze het leuk vinden om hun mensen te volgen en genieten van speeltijd, zoals apporteren, dus sla actief kattenspeelgoed in. Hoewel het liefhebbende katten zijn, mag dit ras niet voor langere tijd alleen thuis worden gelaten.

Lees meer over Siamese Katten:

Siamese Kattenpersoonlijkheid

Siamese Kat Kleuren

Flame Point Siamese Katten

Lilac Point Siamese Katten

Siamese kattennamen

2. Birmaanse katten

Dit schattige ras wordt gekenmerkt door zijn donkerdere gezicht dat contrasteert met een over het algemeen wit lichaam. De borstelige staart en poten van de Birmaan zijn meestal ook donker, net als de binnenkant van hun oren. Dit alles wordt gecompenseerd door prachtige blauwe ogen.

Birmanese Huiskat

Deze aanhankelijke en zachtaardige katten zijn gefokt om metgezellen te zijn, zodat ze het gelukkigst zijn met menselijke metgezel en tijd doorbrengen met hun favoriete mensen.

Birmaanse kat thuis op zonnige dag

Ze hebben de neiging om het gelukkigst te zijn wanneer ze binnenshuis zijn en het meest geschikt zijn voor dit type levensstijl. Veel eigenaren vinden ze zo schattig dat ze eindigen met een tweede Birmaan en dit ras houdt van het gezelschap van andere katten en mensen.

3. Himalaya kattenrassen

Deze zachte katten hebben mooie, diepblauwe ogen en lange, dichte vachten. De Himalaya-kat is middelgroot, met een vergelijkbaar uiterlijk en kenmerken als de Perzische kat.

witte donzige Himalaya kat met donkerder gezicht en blauwe ogen
Himalaya Kat

Ze verschillen echter in blauwe oogkleur en hebben witte of crèmekleurige jassen, met een verscheidenheid aan kleurpunten als gevolg van kruising met de Siamese kat. Himalaya katten hebben altijd levendige blauwe ogen.

De Himalaya katten, of Himmies, zijn mooi en vertonen vaak kittenachtige uitbarstingen van energie. Ze kunnen gaan van snoozen in zonlicht tot ritsen door de woonkamer.

Himalaya kat met donkere vacht

Himalaya katten zijn geweldige metgezellen en gedijen op interactie, lichaamsbeweging en verzorging.

4. Balinees kattenras

Het Balinese kattenras begon als een mutatie van het Siamese kattenras. Ze lijken erg op het Siamese kattenras, maar hebben een langere vacht.

Balinees kitten

Dit is een stijlvol en slank ras met dezelfde diepblauwe ogen van de Siamees – voeg daar hun prachtige zijdeachtige lange vacht aan toe en dit is een goed uitziend kattenras.

Balinese katten staan bekend als intelligent, vriendelijk en speels. Ze kunnen ook behoorlijk vocaal en nogal veeleisend zijn – een deel van die intelligentie, deze kitties weten wat ze willen!

Balinese kat
Balinese kat

Dit is ook een ras dat van aandacht houdt en niet voor lange periodes alleen moet worden gelaten. Dus als je op zoek bent naar een onafhankelijk en introvert type kat, is dit niet het ras voor jou.

5. Javaans kattenras

Ontwikkeld uit een mix van Siamese, Balinese en Colorpoint rassen, is de Javaan een blauwogig kattenras. Hoewel ze delicaat kunnen lijken, zijn ze eigenlijk vrij gespierd en houden ze ervan om te springen en te klimmen.

Javaans kattengezicht

Dit intelligente kattenras houdt ervan om trucs en nieuwe vaardigheden te leren. Ze houden ervan om te helpen en genieten ervan om hun favoriete mensen te volgen en vaak te begeleiden.

Javaanse Kat

Javaanse katten zullen ook apporteren en zelfs aan de lijn lopen. Of als ze binnen worden gehouden, kun je ze misschien wel tegenkomen als je slaapt, ontspant op de bank of echt ergens in huis bent.

6. Ojos Azules Kattenras

Een van de zeldzaamste kattenrassen ter wereld, deze blauwogige kattenrassen is prachtig. Hun naam betekent eigenlijk blauwe ogen in het Spaans. Het meest verbluffende is dat deze blauwogige kat ook te vinden is met een donkere, contrasterende vacht.

ojos azules kat een van de blauwogige kattenrassen
ojos azules kat

Dit ras werd ontdekt in New Mexico in het midden van de jaren 1980 en vernoemd naar zijn diepblauwe ogen.

7. Perzisch kattenras

Perzische katten zijn aanhankelijke, volgzame en zachtaardige katten. Dit ras heeft een rustige houding; ze ploffen neer op elk zacht oppervlak en poseren gewoon voor je waardering. Deze elegante katten zijn niet erg actief, waardoor ze het perfecte binnenhuisdier zijn.

wit-Perzische kat opzij liggend op de grond

Perzen hebben een relatief klein gezicht, dus hun grote ronde ogen zijn bijzonder prominent aanwezig. De meeste Perzen hebben prachtige blauwe ogen, maar hun kunnen uitzonderingen zijn – of sommigen die een andere kleur in elk oog hebben.

Perzische kat, zittend voor witte achtergrond
Perzische kat

Hoewel aanhankelijk, zijn Perzische katten discriminerend en reserveren ze hun aandacht voor familie en een paar vertrouwde gasten.

Zijaanzicht van een Perzisch kitten met tartanharnas, weglopend, 4 maanden oud, geïsoleerd op wit

Dit prachtige platte kattenras kan wel goed overweg met kinderen en andere huisdieren; ze zijn echter geen fans van luidruchtige omgevingen, maar eerder serene huizen waar weinig verandert.

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

8. Ragdoll Kattenras

Speels en vriendelijk, met prachtige blauwe ogen, de Ragdoll-kat is een beroemd leuk huisdier. Hun meest fascinerende kenmerk is hun neiging om slap te liggen wanneer je ze oppakt (in tegenstelling tot de meeste katten, die zo snel mogelijk uit je greep kronkelen).

ragdoll kat met blauwe ogen tegen een houten achtergrond
Ragdoll Kat

Ragdoll-katten zijn loyaal en begroeten hun mensen vaak aan de deur. Ze zijn ook geweldig met honden en kinderen, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen.

witte ragdoll kat met blauwe ogen op bank met mand en licht
Ragdoll Kat

Met een lief en zachtaardig temperament zijn Ragdolls super ontspannen met vreemden en zullen ze een beetje liefde van iedereen zoeken. Dit is een van de vriendelijkste dure kattenrassen.

ragdoll kat in de tuin

9. Tonkinese kattenras

Deze speelse kat behoudt zijn speelse instincten zijn hele leven. Ze houden van rennen, apporteren, de deur beantwoorden en meer. Tonkinese katten zijn erg sociaal en geven veel de voorkeur aan gezelschap boven alleen zijn.

Tonkinese kat met aqua eyes
Tonkinese kat met aqua eyes

Het Tonkinese ras wordt verondersteld te zijn gebracht naar het Verenigd Koninkrijk in de vroege jaren 1800 en chocolade Siamees genoemd. In de VS is het Tonkinese ras ontwikkeld uit de Siamese en Birmese rassen om een gematigder ras te bieden en prachtige aquablauwe ogen te hebben.

tonkinese kat donker gezicht
Tonkinese kat met een donker gezicht

Dit ras werd ontwikkeld in de jaren 1960 en 1970. Deze middelgrote katten kunnen behoorlijk sterk zijn en kort, zijdeachtig haar hebben.

10. Sneeuwschoen kattenras

Vernoemd naar hun prachtige witte poten, heeft het sneeuwschoenras blauwe ogen. Het sneeuwschoenras heeft siamese voorouders, de bron van zijn prachtige blauwe ogen.

sneeuwschoen kat 1
sneeuwschoen kat

Dit ras wordt helemaal wit geboren en ontwikkelt donkere kenmerken naarmate het ouder wordt. Sneeuwschoenkatten hebben meestal een ronder en voller gezicht en lichaam dan zijn Siamese voorouders.

sneeuwschoenkat een van de blauwogige kattenrassen
sneeuwschoen kat

Deze vriendelijke en intelligente kat zal graag uw aandacht trekken. Interessant is dat ze de neiging heeft om zich te hechten aan slechts één kattenouder – ben jij het?

11. Turks Angora kattenras

Turkse Angora-katten staan bekend om hun lange, zijdeachtige vachten die vaak de langste rond de nek van de kat worden. Ze zijn een schattige combinatie van grote oren, amandelvormige ogen en een klein tot middelgroot hoofd.

Turkse angora kat

De meest voorkomende oogkleur voor een Turkse Angora kat is blauw. Ze kunnen echter ook amberkleurige, groene of gouden ogen hebben.

Oorspronkelijk uit Turkije (je hebt dit misschien al geraden), zijn de vroegste vermeldingen van de Turkse Angora-kat uit de 16e eeuw. Het ras begon echter te verdwijnen in het begin van de 19e eeuw.

Turkse angora kat

De Turkse Angora werd gefokt in de dierentuin van Ankara om zijn stamboom te behouden en het ras werd officieel opgericht in Noord-Amerika in de jaren 1970.

Deze vriendelijke en zachtaardige katten hebben ook een meer onstuimige kant en houden van rennen, springen en verkennen. Hij houdt van spelen en zal bijna alles doen om je aandacht te trekken.

Witte Turkse angora vreemde oog kat liggend seen van de zijkant kijken naar de camera geïsoleerd op een witte achtergrond

Dit kattenras zal de speelsheid die ze als kittens vertonen hun hele leven behouden. Ze zullen genieten van het kruipen naast je en op je op zowel de bank als je bed.

Lover Valentine Perzische colourpoint kat met een rood hart

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Gerelateerde berichten:

Indoor Kattenrassen

Wat betekent het als een kat tegen je aan schuurt?

Waarom valt mijn kat mij aan?

Kattenrassen met korte poten

Let: Deze blue eyed cat breeds post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.