13 Beste schattige kattennamen waar je dol op zult zijn

Het valt niet te ontkennen dat katten een van de meest schattige huisdieren zijn. Ze zijn begiftigd met snorharen, schattige neuzen en grote mooie ogen. Om nog maar te zwijgen van hun nieuwsgierige aard en aanhankelijke kant.

Als je een nieuw kitten krijgt, is het belangrijk dat je ze een naam geeft die net zo schattig is als ze zijn. Het kiezen van een naam wanneer je het gedrag en de persoonlijkheid van je kat niet kent, kan echter lastig zijn. Toch zijn er veel veilige weddenschappen waar uw kat waarschijnlijk in zal groeien.

Van populaire zoals Luna tot op voedsel geïnspireerde kattennamen zoals Kit Kat, er zijn schattige kattennamen voor elke kat. Bovendien kunt u het beproefde pad kiezen om uw kitten naar hun uiterlijk te vernoemen, bijvoorbeeld Gember voor oranjekleurige katachtigen.

Vind die en andere schattige namen hieronder – als die niet aantrekkelijk voor je klinken, heb ik ook nog een paar geweldige namen voor kitties toegevoegd.

tabby kat met kersenbloesems in Japan

Top 13 schattige kattennamen

Het benoemen van je kat is een belangrijk onderdeel van het adopteren van een katachtige in je leven. Zo kunnen ze zich identificeren als je ze belt voor een warme knuffel of een knuffelsessie. Bovendien helpt het hen snel te waarschuwen wanneer het tijd is voor een maaltijd of als u ze traktaties wilt geven.

Het is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de band tussen jullie tweeën snel groeit. Of je kat zal reageren als je hem roept, is een ander verhaal. Ze hebben de neiging om koppig te zijn en houden ervan om commando’s te negeren, zodat ze kunnen blijven doen wat ze willen.

Zonder verder oponthoud zijn dit de 13 schattigste namen die je aan je kat kunt geven. De inspiratie komt van verschillende dingen, waaronder hun kleur, betekenis, het uiterlijk van de kat en meer.

1. Loena

Luna, wat “maan” betekent in het Latijn, is een schattige naam die op dit moment extreem populair is. Het is een majestueuze naam die ooit toebehoorde aan een godin – perfect voor een kat die op een koninklijke en elegante manier handelt.

Afgezien van het feit dat het heerlijk klinkt, is het een geweldige naam voor een kat die ervan houdt om de hele nacht op te blijven en de sterrenhemel te bewonderen. Het is ook een geweldige keuze als je op zoek bent naar een aantal coole grijze kattennamen.

Neem het astronomiethema helemaal en haal je kat deze sterren- en maankathalsband.

grijze kat tegen vrouw aangeknepen

2. Kapitein knuffelt/ knuffelt

Het woord “knuffelen” wekt gevoelens van warmte en genegenheid op, waardoor Snuggles een schattige keuze is. Deze naam is perfect voor katten die samen met jou knuffelen op je bank of bed voor die warme omhelzing.

Knuffelen is een van de gemakkelijkere namen om te geven op basis van gedrag, omdat sommige kittens van nature knuffelig zijn en dit gedrag vroeg zullen vertonen.

Geef het een beetje pit door Captain voor de naam toe te voegen om het een beetje schattiger te laten klinken.

Als je kitten absoluut van knuffelen houdt en je zijn verlatingsangst wilt verlichten als je er niet bent, neem dan dit knuffelmaatje.

pluizige tabby Siberische bogen zijn rug

3. Luchtig

Fluffy is een no-brainer klassieke naam die is gegeven aan duizenden katachtigen over de hele wereld. Net als “Snuggles” is de naam geschikt voor katten die graag met jou of andere leden van je familie knuffelen.

Het is vooral geweldig voor bontballen met zachte en comfortabele jassen zoals Perzische of Ragdoll-katten en enkele van ’s werelds luchtigste katten. Omdat het gemakkelijk is om rassen te identificeren die tijdens hun leven een veel zachtere vacht zullen hebben, is dit een van de gemakkelijkste namen om te geven.

Havana bruine kat
Havana bruine kat

4. Milo

Milo, een naam van Duitse oorsprong die “soldaat of barmhartig” betekent, is een andere schattige naam voor een kat. Het is perfect voor katten die een moedige of dappere persoonlijkheid hebben en graag op avontuur gaan.

Nestlé’s Milo chocolademelkdrank is een meer voor de hand liggende referentie en is geweldig voor energieke katachtigen. Het is ook geweldig als je bruine katten noemt, zoals de Havana Brown, Birmese kat, enzovoort.

Hoewel de naam kan neigen naar mannelijke katten, zal het noemen van een vrouwelijke katachtige “Milo” waarschijnlijk geen wenkbrauwen doen fronsen.

gember kat slapen op rood kussen

5. Bubbels

Ik wed dat deze naam waarschijnlijk een winnaar zou zijn als het met kinderen zou worden besproken, omdat het waarschijnlijk populair zal zijn. Het is een naam die wordt gedeeld door twee populaire stripfiguren uit Finding Nemo en The Powerpuff Girls.

Het is een perfecte uniseksnaam voor een levendige kat die graag zijn dagen doorbrengt met spelen en dollen. Het Finding Nemo-personage met dezelfde naam is een gele tangvis, waardoor het een goede keuze is voor een oranje kat.

witte en grijze Amerikaanse krulkat met blauwe ogen kleine kattenrassen

6. Skye

Skye, een naam van Scandinavische oorsprong die “wolk” of “lucht” betekent, is een schattige naam die geschikt is voor een kalme en verzamelde vrouwelijke katachtige. Het is vooral purrfect als je harige vriend een onschuldige kat wordt die niets liever doet dan je te behagen.

Plus, als je kat een Siamese of Himayalan-kat is of een van die blauwogige kattenrassen, dan is dit een creatieve naam voor hen. Als je de naam nog unieker wilt maken, overweeg dan “Sora”, een Japanse naam met dezelfde betekenis.

jonge Abessijnse kat in actie
jonge Abessijnse kat in actie

7. Marjolein

Bella is waarschijnlijk een van de weinige vrouwelijke namen die populair zijn in zowel de mensen- als kattenwereld. Het is van Italiaanse oorsprong en betekent “mooi”, waardoor het gemakkelijk te zien is waarom het zo populair is.

De naam is perfect voor een prachtig kitten dat zeker de show zal stelen met zijn schoonheid zoals het Abessijnse kattenras. Pas echter op, jij en je kat zullen veel andere katachtigen ontmoeten die Bella heten.

ginger maine coon kat

8. Leeuw

Leeuw, van Latijnse oorsprong en wat “leeuw” betekent, is een schattige naam als je kat eruit ziet als de koning van de jungle. Dit geldt voor rassen zoals de Maine Coon-kat, Somalische kat en meer. Bovendien is de naam geweldig als je kat toevallig avontuurlijk en dapper wordt.

Afgezien van het dienen als een knipoog naar de machtige leeuw, is het ook een geweldige naam als je een astrologieliefhebber bent.

Devon rex met donker gezicht

9. Pinda(‘s)

Pinda(‘s) is een andere unieke, schattige uniseks naam die je aan je kat kunt geven. Het is perfect voor katten met een bruine of oranje vacht, zoals het Birmese of Devon Rex kattenras.

Als je een schattige Munchkin-kat in je handen hebt, is deze naam nog beter omdat de kat werkelijk klein – net als een pinda! Voor een grappige twist, geef de naam aan een van de grootste kattenrassen zoals Siberische of Noorse boskatten.

bengaalse kat gember

10. Robijn

Ruby, de naam voor een symbolisch juweel dat zuiverheid en passie vertegenwoordigt, is een schattige kattennaam voor een vrouwelijke katachtige. Het is perfect als de kat je eerste is en je het ziet als een “kroonjuweel” dat je voor altijd zult koesteren.

Zelfs als je kat een beruchte katachtige blijkt te zijn, zal het nog steeds zorgen voor een coole ironische naam.

Als je je bontbaby een naam geeft op basis van kleur, werkt deze naam voor een tabbykat met vacht die sterk op rood lijkt.

Britse korthaar smoking

11. Panda

Je kat naar een ander dier vernoemen klinkt misschien raar, maar dat is het niet, het is eigenlijk schattig naar mijn mening. De naam is perfect voor een kat die zwart-wit is, zoals het Tuxedo-katachtigenras. Zelfs als je kat die kleuren niet heeft, is het nog steeds een geweldige naam voor je bontbaby.

Het is ook een geweldige naam als je kat toevallig uitgroeit tot een rustig liefhebbende kat die niet graag actief is.

gember Perzische kat

12. Zonneschijn

Zonneschijn is een woord dat bij de meeste mensen geluk en vreugde oproept. Daarom vind ik het een lieve, schattige unisex naam voor uw kat. Net als de zon zal je kat waarschijnlijk je komende dagen opfleuren.

Als je de kleur van je kat gebruikt als inspiratie voor de naam, is de naam geweldig voor gemberkatten. Als je de voorkeur geeft aan een kortere naam, is Sunny een geweldig alternatief – hoewel dat naar mijn mening meer geschikt is voor mannen.

gember Perzische kat

13. Honing

Er zijn niet veel dingen zoeter dan honing in de wereld, waardoor dit een geweldige naamkeuze is voor je vrouwelijke bontbaby. Honing heeft gevoelens van warmte en zoetheid, wat perfect zou zijn als je kat opgroeit om die eigenschappen te hebben.

Net als Sunshine of Sunny is de naam geweldig voor het benoemen van gemberkatten omdat honing in verschillende kleuren komt, waaronder oranje.

Meer schattige kattennamen

Maak je geen zorgen als de bovenstaande namen het niet voor je doen, er zijn honderden andere namen om uit te kiezen. Ze laten zich inspireren door verschillende dingen, waaronder fictieve personages tot bloemen, historische figuren, enzovoort.

Afgezien van externe inspiratie, kunt u uw kat gewoon vernoemen naar de kleur van zijn vacht. Ik heb namen opgenomen voor enkele van de meest voorkomende kattenkleuren.

Garfield
Garfield

Namen geïnspireerd door fictieve kattenpersonages

Fictieve kattenpersonages, uit live-action of animatiefilms en -series, dienen als grote inspiratie voor het benoemen van katten. Er zijn zoveel namen om uit te kiezen, omdat ze geweldig klinken of omdat je van het personage houdt.

 • Garfield – De beroemde lasagne-liefhebbende tubby kat
 • Snowball – Het enige huisdier van de familie Simpsons
 • Snowbell – Stuart Little’s witte Perzische kat
 • Tom – Generieke mannelijke kattennaam gedeeld door het titulaire personage op de iconische Tom &Jerry
 • Salem – Sabrina de Amerikaanse korthaar kat van de tienerheks
 • Crookshanks – Hermoine’s Himalaya kat in het Harry Potter universum
 • Hobbes – Van “Calvin en Hobbes” roem, perfect voor Toyger en Highlander rassen
 • Teigetje – Winnie de Poeh’s vriend en vertrouwde maatje
 • Puss – Puss in Boots in zijn geheel; van de beroemde Shrek roem
 • Felix de Kat – Een van de beroemdste tekenkatten ter wereld
 • Sylvester – De beruchte kat van The Looney Tunes
 • Simba – Beroemde The Lion King ster
 • Nala – Simba’s beroemde tegenspeelster
 • Top – Vernoemd naar Top Cat
 • Bernio – De echte naam van De kat in de hoed
tabby kattenmond open en tong uit voor voerbak

Op voedsel geïnspireerde kattennamen

Er zijn een aantal namen voor je kat die geïnspireerd zijn door voedsel, die ongelooflijk zijn als je een fijnproever bent. Ze werken ook goed als u uw kat een voedsel wilt noemen dat verband houdt met de kleur van hun vacht.

Dit zijn enkele van de beste om uit te kiezen.

 • Tonijn – Er is niet veel waar katten van houden, zoals tonijn
 • Olive – Geweldige naam voor vrouwelijke katachtigen
 • Tofu – Geweldige naam voor mannelijke katten
 • Cacao – Perfect voor katten met bruine vacht
 • Oreo – Perfect voor Tuxedo katten
 • Cheddar – Geweldig voor een oranje kat
 • Peaches – Een zoete naam voor een lieve kat
 • Sake – Type Japanse alcohol
 • Skittles – Voor een vrolijke kat
 • Truffel – Perfect voor zwarte katten
 • Peper – Veelzijdige naam
 • Kit Kat – Leuke naam geïnspireerd op de beroemde chocolade
 • Pickles – Een andere veelzijdige naam
 • Kiwi – Geweldige unisex naam om aan een kitten te geven
 • Nacho – Perfect voor een gemberkat
witte en grijze kat in tuin met paarse bloemen grijze kattenrassen

Probeert u de ideale naam voor uw nieuwe kutkat te vinden? Bekijk mijn berichten over de beste Disney-kattennamen, beste Griekse kattennamen, beste Egyptische kattennamen, beste Ierse kattennamen, beste kattenvoernamen, beste namen voor zwarte katten, beste witte kattennamen, beste Bengaalse kattennamen, beste Siamese kattennamen, beste gemberkatnamen, beste filmkatnamen, beste zwarte en witte kattennamen, beste Tuxedo Kattennamen, beste Japanse Kattennamen, beste Koreaanse Kattennamen, 83 Grappige Katten citaten, beste Wetenschapper Kattennamen, 99 Kattenbijschriften, beste Schattige Kattennamen, beste Grijze Kattennamen, beste meisjeskatnamen en beste mannelijke kattennamen.

Bloem-geïnspireerde kattennamen

Als je van ongelooflijke flora houdt of je kat een vrolijke naam wilt geven, zul je niet fout gaan met deze op bloemen geïnspireerde namen.

Dit zijn de beste namen voor een kat die op het punt staat je leven op te fleuren.

 • Flora – Geïnspireerd door alle bloemen
 • Daisy – Geweldig voor witte of oranje katten
 • Magnolia – Voor show-stopping schoonheden
 • Klaver – Geweldige naam voor elke kat
 • Roos – Misschien wel ’s werelds beroemdste bloem
 • Lily – Geweldige naam voor vrouwelijke katachtigen
 • Tulp – Perfect voor een levendige kat
 • Paardenbloem – Perfecte naam voor katachtigen die op een leeuw lijken
 • Blossom – Een geweldige naam voor een vrouwelijke kat
 • Azalea – Nog een geweldige naam voor een vrouwelijke katachtige

Namen gebaseerd op cat kleur

Wil je je kat puur op basis van de kleur van zijn vacht een naam geven? Ga je gang, er zijn een aantal keuzes om uit te kiezen voor de gebruikelijke kattenkleuren. Kies uit namen voor witte, zwarte, grijze en gember/oranje katten.

Witte Katten

Witte katten zijn enkele van de best uitziende katten in het kattenrijk. Hier zijn enkele namen waaruit u moet kiezen.

 • Boe
 • Casper
 • Olaf
 • Besneeuwd
 • Alaska
 • Engel
 • Sneeuwvlok
 • Blizzard
 • Parel
 • Mayo
witte kat met puntige oren en groene ogen witte kattennamen

Zwarte Katten

Historisch gezien hebben zwarte katten een slechte reputatie gehad om te worden gezien als symbolen van pech – maar dat is allemaal mythisch. Deze schattige katachtigen kunnen een geweldige aanvulling zijn op uw gezin.

 • Schaduw
 • Panter
 • Vader
 • Domino
 • Cosmo
 • Yin
 • Schemering
 • Ebbenhout
 • As
 • Noir
zwarte bombay kat

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

Oranje/Gember Katten

Oranje of gemberkatten zijn populaire huisdieren die er geweldig uitzien. Dit zijn enkele van de beste namen voor je katachtige.

 • Ollie
 • Sintel
 • Cheeto
 • Goldie
 • Esdoorn
 • Saffraan
 • Clementine
 • Whisky
 • Pittig
 • Gember
 • Pompoen
gemberkat wrijft tegen de benen van de persoon

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

Grijze Katten

Als je bontbaby grijs is, heb je veel namen om uit te kiezen. Dit zijn er slechts enkele en je kunt een uitgebreide gids krijgen over deze grijze kattennaampost.

 • Gandalf
 • Nova
 • Salie
 • Kiezels
 • Grijs
 • SMokey
 • As
 • Kasseien
 • Windvlaag
 • Nevel
grijze en witte Perzische kat

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

Grappige en gekke namen voor katten

Wil je je kat een leuke naam geven die zowel schattig als grappig is? Je kunt precies dat doen met de volgende namen die spelen op woorden of namen van beroemde mensen.

 • Geweldige Catsby
 • Leonardo di Catrio
 • Lickerish
 • Snapcat
 • Picatso (of Pablo Picatso)
 • Kattenkruid
 • Meowfoy (of Draco Meowfoy)
 • Cleocatra
 • Catstro (of Fidel Catstro)
 • Skywhisker
 • Katniss
 • Katy Purry
 • Rotsachtig
 • De heer Meowgi
 • Wayne Catzky
 • Mewton (of Isaac Mewton)
 • Klauwdia
 • Catalina
 • Catssanova of Pawssanova
 • Catzilla
 • Neferkitty
 • Mewtwo
tabby kat likt menselijke vinger

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 15 meest populaire Maine Coon kleuren, Noorse Boskat vs Maine Coon en Maine Coon versus normale kat.

Namen geïnspireerd door Disney-personages

Disney is een van de meest iconische merken die er zijn en het is bezaaid met fictieve personages die allemaal unieke namen hebben. Ongeacht de kleur, het uiterlijk of de persoonlijkheid van uw kat, vindt u hieronder een naam die u leuk vindt.

 • Lilo – Lilo en Stitch
 • Sneeuwwitje – Perfect voor witte katten
 • Assepoester – Uw kat krijgt de Princess-behandeling toch?
 • Jasmijn – Aladdin
 • Moana – Moana
 • Rapunzel – Voor die poes met veel vacht
 • Cruella – Als uw kat een koude houding heeft
 • Miss Mittens – “Mittens” is een klassieke kattennaam; van Air Bud
 • Yoda – Star Wars
 • Sebastian – De Kleine Zeemeermin
 • Hertogin – De Artistocats
 • Belle – Schoonheid en het Beest
 • Ariël – De Kleine Zeemeermin
 • Mr. Fluffypants – Phineas en Ferb
 • Figaro – Pinokkio
 • Scar – De Leeuwenkoning; coole naam voor een reddingskat met een litteken
 • Gans – Avengers: Endgame
 • Napoleon – De Artistocats
 • Buzz – Toy Verhaal
 • Tarzan – Voor een buitenkat
 • Elsa – Bevroren
Teigetje Bron Disney schattige kattennamen
Teigetje Bron: Disney

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

Schattige kattennamen op geslacht

Als u uw kat liever een naam geeft op basis van zijn geslacht, zijn er veel opties om uit te kiezen – die zowel klassieke als unieke namen zijn.

Leuke Meisje Kat Namen

Deze namen zijn perfect voor je vrouwelijke katachtigen en spelen naar hun zachte, zachte en zwieveeet kant. Omdat kattenpersoonlijkheden echter niet voor altijd hetzelfde blijven, kunnen deze namen ironisch zijn. Toch zou de naam een schattige naam blijven.

 • Lucy
 • Lulu
 • Katje
 • Zoe
 • Sophie
 • Stella
 • Lola
 • Mia
 • Kattin
 • Penny
 • Buffy
 • Lexi
 • Vooravond
 • Mimi
 • Violet
 • Ashley
 • Linx
 • Wilg
 • Gratie
 • Mistig
 • Emma
Minskin_Kitten_Female_blue_tabby_color-patroon
Minskin Kat

Kunnen katten frambozen eten?, Kunnen katten popcorn eten?, Zijn Ragdoll katten hypoallergeen?, Kunnen katten pindakaas eten?, Kunnen katten kaas eten?, Kunnen katten cashewnoten eten? en Hoe katten uit de buurt van planten te houden

Schattige jongens kattennamen

Als je kat een jongen is, is er een naam die perfect voor hem is. Deze namen zijn enkele van de meest populaire en unieke namen die aan mannelijke katachtigen worden gegeven.

 • Max
 • Loki
 • Oscar
 • Charlie
 • Alfredo
 • Pieper
 • Bryce
 • Jaspis
 • Graaf
 • Edgar
 • Elmo
 • Flits
 • Harry
 • Linus
 • Percy
 • Romeo
 • Sokken
 • Theo
 • Wil
 • Pluto
mannelijke leeuw silhouet tegen oranje hemel

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

Deze schattige kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.