15 beste kattenproducten die uw kat moet hebben ()

Naar mijn mening heeft elk huis een kat nodig en elke kat heeft een thuis nodig – met enkele van de best mogelijke kattenproducten. Ze brengen een donzige, spinnende vorm van liefde naar je huis en bieden een speciaal soort relatie.

Katten zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in de omgang en onafhankelijk. Ze lijken vaak veel minder behoeftig dan honden en kunnen soms ook iets minder doen. Maar de waarheid is dat katten net zo warm zijn en veel gezelschap bieden aan hun katteneigenaren.

twee kittens in een kattenmand

Dus hoe kunt u uw huis comfortabel maken voor uw kat? Hier is een volledige gids van alles wat je thuis nodig hebt voor je katachtige vriend.

Basischecklist voor de beste Cat producten – onmisbare kattenbenodigdheden

mix van kleurrijke beste kattenproducten
Enkele van de beste kattenproducten om te kopen

Hoewel het waar is dat katten het meest worden aangetrokken door schijnbaar vreemde dingen, zoals een lege kartonnen doos, hebben ze nog steeds een paar basisitems nodig.

Afgezien van de toevoegingen aan uw maandelijkse boodschappenlijst, zoals kattenvoer, kattenbakvulling en natuurlijk traktaties, zijn hier een paar items die u kunt kopen voordat uw kat arriveert. Deze zorgen ervoor dat uw kat een comfortabele thuisomgeving heeft.

Kattenvoer en waterbakken

Natuurlijk zijn de eerste twee dingen die je nodig hebt voor de toevoeging aan je gezin een kattenvoerbak en een kattenwaterbak. Je opties zijn hier eindeloos, dus je kunt helemaal los gaan met je eigen stijl en voorkeuren.

twee Schotse kittens schuiven melk uit kom

Een belangrijk ding om in gedachten te houden, is echter dat katten veel dol zijn op voerbakken die ondiep en breed zijn. Het is ook beter om ze kommen te geven die niet van plastic zijn, dus roestvrijstalen, glazen en keramische kattenbakken zijn het beste als dat mogelijk is.

Etsy heeft een aantal fantastische stijlvolle kattenproducten – bekijk hun prachtige kattenbakken

Kattenbak

Een van de belangrijkste beste kattenproducten om te krijgen is een kattenbak. Deze kunnen onaangenaam lijken om in huis te houden, maar als je een kat hebt, is de kans groot dat je een kattenbak nodig hebt.

wit ingesloten stijlvolle kattenbak
Ik ben dol op deze stijlvolle witte kattenbak van Etsy

Sommige volwassen katten worden heel goed zindelijk en gaan liever naar buiten, maar oudere katten en ziekelijke katten hebben de neiging om meer binnen te blijven. Gelukkig zijn er opties beschikbaar buiten de gebruikelijke gewone plastic bak.

U kunt een kattenbak met kap om verspreide kattenbakvulling te voorkomen en je kat wat privacy te geven (maar zorg ervoor dat deze groot genoeg is zodat je kat zich niet krap voelt). En degenen die in appartementen en kleine ruimtes wonen, kunnen een kattenbakvullingssysteem krijgen om uw huis fris te laten ruiken.

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Comfortabele kattenbedden

Katten houden van slapen. En ze hebben een talent voor het vinden van de meest comfortabele plek in huis, soms is dat je schoot, en andere keren is het een rustig hoekje dat niemand anders kent.

Dus hebben ze een kattenmand?

Hoewel je je kat misschien niet vaak in zijn bed vindt, is het nog steeds een goed idee om een veilige en warme plek voor hem te hebben. Zoek een rustige plek om het kattenbed te plaatsen en leg het in een laagje met een donzige deken.

Je zult misschien verrast zijn om ze opgerold en snurkend te vinden op een regenachtige dag. Het is leuk voor je kat om een mooi huis te hebben, zoals het vinden van de beste konijnenkooi voor andere harige huisdieren die je misschien bezit.

geweven kattenbed

Tip: Als je een binnenkat hebt, kun je door hem een plekje bij een raam te geven de buitenwereld bekijken zonder dat hij echt buiten hoeft te zijn.

grijze kat in beige kattenmand
Een zacht bed is een van de belangrijkste beste kattenproducten

Kattenhalsbanden en Katten-ID-tag

Halsbanden zijn niet alleen schattige kattenaccessoires, maar ze helpen ze ook veilig te houden. Als uw kat besluit af te dwalen en een buurman vindt ze, zal een katten-ID-tag met uw naam en nummer hen helpen uw huisdier veilig terug te brengen.

Kattenhalsbanden komen vaak met bellen, die vogels veilig in uw tuin houden, maar u ook kunnen waarschuwen voor waar uw kitten is (wat ook handig is om te voorkomen dat u terug op staarten en poten stapt). Zorg er wel voor dat de kattenhalsband niet te strak of te los zit. En het moet een quick-release of break-away kraag zijn, voor de veiligheid.

tartan kattenhalsband

Je kat kan zich verzetten tegen het dragen van een halsband, maar als je hem er vanaf het begin aan laat wennen, zal het snel genoeg deel uitmaken van zijn leven.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Reisorganisator

Zelfs als uw kat geen enthousiaste reiziger is, moet u hem ongetwijfeld meenemen voor dierenartscontroles en gebeuren er noodsituaties. Het hebben van een reiskattenmand vanaf de eerste dag betekent dat je voorbereid bent wanneer je het nodig hebt en is een van de beste kattenproducten die je kunt kopen.

Er zijn tal van kattendragers beschikbaar, en het beste kattenproduct voor u hangt af van uw kat en reisbehoeften. Sommige zijn geweldig voor de routinematige dierenartscontroles en andere zijn beter geschikt voor langere reizen.

kat rugzakdrager
Hou van het kleurenschema van deze kattenrugzak

Als jij en je katachtige metgezel samen de wereld gaan ontdekken, dan is een kattenrugzak schattig en praktisch.

Nageltrimmers, borstel en tandheelkundige verzorging

Katten zijn trimmers. Ze verzorgen zichzelf, elkaar en soms zelfs jij, als je lang genoeg stilzit. Maar er zijn nog steeds enkele dingen die ze zelf niet kunnen doen, zoals het knippen van hun nagels.

Veiligheid kat nagel tondeuse zorgt ervoor dat je hun nagels thuis gemakkelijk kunt knippen – hoewel huisdiertrimmers dit kunnen doen als je je er niet prettig bij voelt. En voor lang- en middellangharige katten betekent een goede borstel één keer per dag minder verharing en een mooiere vacht.

kattennagels worden geknipt

Mondhygiëne is ook belangrijk voor uw kat, dus een tandenborstel in kitty-stijl is een ander essentieel item om uw checklist af te vinken. Je kunt de tanden van je kat een paar keer per week poetsen.

Kattenluik

Als je een buitenkat hebt, zou ik een kattenluik voor uw deur, indien mogelijk. Dit voorkomt dat uw kat buiten wordt opgesloten en betekent dat u geen raam open hoeft te houden om de kou binnen te laten.

Kattenspeelgoed en kattenaccessoires

ginger cat spelen met een speeltje Afbeelding van DarkWorkX op Pixabay 2

Zodra je de basis hebt, kun je beginnen met het funshoppen! Katten, vooral kittens, zijn speelse wezens en hebben de hele dag door stimulatie nodig. Hoewel ze ongetwijfeld veel alledaagse items zullen vinden om mee te spelen, is het een goed idee om ze een paar van hun eigen speelgoed te geven.

Cat Krabpaal

De meeste katten zullen krabben wat voor hen beschikbaar is. Dit kan soms onheil betekenen voor je banken, gordijnen en tapijten.

Dit is een natuurlijk instinct voor hen, en dus is het moeilijk om hen volledig van de gewoonte af te houden. Dus waarom zou je ze niet uitnodigen kattenkrabpaal, ontworpen voor hen om te klauwen, krabben en spelen op het verlangen van hun hart.

beige kattenkrabber
Dit is mijn kattenkrabber – ik hou van hoe het coördineert met mijn huis

Deze zijn er in vele vormen, van de typische staande paal tot het kladblok, en zelfs een luxere versie, de kattenkrabber ligstoel.

Tip: Als je meer dan één kat hebt, bespaart het krijgen van een krabpaal je ruimte en geld, omdat het een bed, speeltuin en krabpaal in één zal zijn.

Kattenkruid

Deze onschuldige, geluk opwekkende plant kan menig kat een beetje gek maken. Niet elke kat heeft last van kattenkruid, maar voor degenen die dat wel zijn, is het kopen van kattenkruidspeelgoed (of het maken van je eigen) een geweldig idee.

Oranje kat snuffelt aan gedroogd kattenkruid

De effecten bij katten van kattenkruid zijn meestal vermakelijk om naar te kijken en veroorzaken geen schade. Dus het kopen van een zak kattenkruid voor uw kat om van te genieten is volkomen acceptabel, zo niet verwacht. Maar het heeft geen effect op kittens jonger dan 6 maanden.

Kattenspeelgoed

Hoe houd je een harige bal van nieuwsgierige energie de hele dag bezig? Kattenspeelgoed, en veel van hen. Zoals we hierboven vermeldden, is speelgoed met kattenkruid erin een populaire keuze. Net als kattenlichte verenspeelgoed en items die gemakkelijk bewegen.

kat veren etsy 1

Net als het bed, kunnen sommige katten niet meteen warmlopen voor hun speelgoed, en velen kunnen in plaats daarvan huishoudelijke artikelen vinden om mee te spelen. Maar je wilt waarschijnlijk niet je bal wol verliezen of melkflesdoppen missen wanneer je ze neerlegt. Het kost gewoon wat tijd om met je kat te spelen voordat ze zich realiseren dat het speelgoed van hen is.

Katten houden ervan om dingen heen en weer te jagen, te springen en te vleermuizen. Dus alles wat klein, licht en vergelijkbaar is met wat hun prooi in het wild zou zijn, is geweldig.

Interactieve spellen

Als je een kitten hebt met meer energie dan de meeste, is het misschien tijd om het meer geavanceerde speelgoed tevoorschijn te halen. Hoewel ik er zeker van ben dat elke katteneigenaar graag uren met zijn huisdieren zou spelen, zitten werk en andere levensverantwoordelijkheden helaas in de weg. Dit is waar interactieve kattenspelletjes komen goed van pas.

kattenpuzzel speelgoed

Deze werken vaak op batterijen en kunnen uw kat uren bezig houden. Er is zelfs een automatische kattenlaserpointer! Hoewel sommige eenvoudige interactieve puzzelspellen voor je kat zijn, met ballen en andere stukjes die ze kunnen verplaatsen, vangen en achtervolgen.

De beste Cat producten vinden

Gemberkat die zijn poot likt

Een kat voor het eerst mee naar huis nemen is spannend en soms zenuwslopend. De meeste katachtigen zijn onderhoudsarm en hebben gewoon liefde, voedsel en een warme plek nodig om te slapen. Maar er zijn een paar coole dingen voor katten die je kunt kopen om ze comfortabeler te maken.

Gelukkig is de hoeveelheid kattenaccessoires je kunt kopen is bijna eindeloos. U kunt kragen, speelgoed, bedden en kommen vinden in verschillende kleuren, vormen en stijlen. Daar komt het plezier om de hoek kijken.

moderne kattenkrabber met zwarte kat
Hoe cool is deze kattenkrabber?

Als je eenmaal bent voorbereid op je nieuwe huisdier en ze thuis aankomen, is het enige dat overblijft om te beginnen met het vormen van de band die nog jaren zal duren. Oh, en een schattige naam kiezen, natuurlijk.

Let: Deze beste kattenproducten post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Vind je dit bericht leuk over de beste kattenproducten? Waarom pin je het niet?