7 Beste kattenhalsbanden ()

6. PetTracer

PetTracer maakt gebruik van GPS, bewegingssensor en radiotechnologieën om uw kat bij te houden. Het heeft dus een aanzienlijk voordeel in gebieden met geen of zwakke GPS-signalen. Dit maakt het ook een geweldige optie als je een kat hebt die graag opkrult en verdwijnt in binnenruimtes zoals garages.

Halsband en detectieapparaat voor huisdieren tracer

Het wordt niet geleverd met een eigen app, maar u kunt uw kat in elke browser volgen. En de PetTracer is een speciale halsband in plaats van een tracker die op de halsband van uw kat wordt geklikt. In tegenstelling tot sommige van de andere trackers in dit bericht, is de PetTracer speciaal ontworpen voor katten, zodat de halsband lichter is en ook een veiligheidsgesp heeft.

Deze GPS kattenhalsband tracker heeft ook de langste levensduur van de batterij van alle GPS-kattenapparaten op de markt – maar liefst 30 dagen. En je krijgt zelfs een e-mail als je halsband nog maar 2,5 uur batterijduur heeft.

Er zijn een aantal verschillende zoekopties beschikbaar. Deze zijn afhankelijk van het feit of uw kat actief is of niet en variëren vervolgens per zoekfrequentie. De kraag is waterdicht en wordt geleverd met een LED-lampje. En omdat het GPS is, is een abonnement vereist.

Koop PetTracer nu

7. Staart het Tracker

Tail It promoot zichzelf als de kleinste en dunste tracker ter wereld. Het wordt ook geleverd met een gemakkelijke ontgrendelingskraag, dus als je kat ergens op in verstrikt raakt, kan het losbreken.

Tail het heeft een indrukwekkende batterijduur van 2 weken op basis van een enkele lading en is volledig waterdicht. Onder de live tracking-optie wordt de positie van uw kat elke 5 seconden bijgewerkt. Deze tracker controleert dus alleen de locatie van uw kat wanneer u dat wilt, waardoor de levensduur van de batterij wordt verlengd.

gember kat draagt staart het tracker

De live tracking om de 5 seconden optie kan 5 minuten duren en u wordt dan gevraagd of u verder gebruik nodig heeft.

Deze GPS-tracker wordt geleverd met zowel licht als geluid om u te helpen uw kat te vinden. Staart het maakt gebruik van GPS, wifi en GSM-antennes om te volgen. Het wordt ook geleverd met een app en vereist een maandelijks abonnement. En de tracker is gecodeerd, zodat de bewegingen van uw kat cyberbeveiligingsbescherming hebben.

Koop Tail it Now

Hoe weet ik of ik een kattenvolghalsband nodig heb?

GPS of radiofrequentie zijn 2 verschillende technologieën die de locatie van uw kat kunnen volgen. Dit kan in verschillende omstandigheden nuttig zijn. De eerste en meest voor de hand liggende situatie is als uw kat vermist raakt. Bijna 1/3 van de katten zal gedurende hun hele leven vermist raken!

Veel vermiste katten worden gevonden via hun microchip, maar vergeet niet dat dit vereist dat iemand uw kat ergens naartoe brengt om de microchip te laten lezen. En het vereist ook dat u ervoor zorgt dat al uw contactgegevens die aan die microchip zijn gekoppeld, up-to-date zijn.

tabby kat die over een poort tuurt
Wil je kat graag op ontdekkingstocht?

De tweede reden om uw kat te volgen is dat u misschien wilt weten hoe ver uw kat reist om gezondheidsredenen, bijvoorbeeld hoeveel beweging krijgt uw kat of stopt hij ergens en krijgt hij misschien een extra maaltijd?

De derde reden is eenvoudige nieuwsgierigheid. Onze katten kunnen behoorlijk raadselachtig zijn. Ik vraag me vooral af waar mijn kat ’s nachts mee bezig is. Een volgapparaat helpt bij het ontrafelen van enkele mysteries van uw kat!

Kattenras en persoonlijkheid – en uw persoonlijkheid!

Sommige kattenrassen hebben de neiging om avontuurlijker te zijn dan andere. Alexei is bijvoorbeeld een Siberische kat. Dit betekent dat zijn achterpoten langer zijn dan zijn voorpoten. Hierdoor kan hij steeds hoger springen en is hij een natuurlijke ontdekkingsreiziger.

zwarte kat in gebogen positie op mosterdkleurige stoel
Alexei strekt zijn lange achterpoten uit

Verschillende katten hebben verschillende persoonlijkheden. Uw kat is misschien meer een rustige thuismens en daarom is het onwaarschijnlijk dat u zijn verblijfplaats moet bijhouden. Als je gezellige kat echter het leven van het feest is en altijd tegen ramen springt, wil je hem of haar misschien kunnen volgen.

Als uw kat niet is gecastreerd, kan het ook mo zijnwaarschijnlijk op pad gaan om een potentiële partner te ontmoeten om te paren.

Een kritische factor is je persoonlijkheid als katteneigenaar. Ben je een piekeraar? Een planner? In die gevallen wilt u misschien een volgapparaat voor uw kat voor uw eigen gemoedsrust.

Uw huis

Het is natuurlijk onwaarschijnlijk dat binnenkatten een volgapparaat nodig hebben – tenzij je je zorgen maakt dat ze de buitenwereld willen proberen. En voor buitenkatten lijkt het misschien natuurlijk om een soort volgapparaat te kopen. Maar wat als je kat jonger is of ertussenin zit?

Als uw huis betekent dat het voor uw kat vrij gemakkelijk kan zijn om eruit te komen, dan kan een tracking kattenhalsband een goed idee zijn. Ik heb bijvoorbeeld een balkon waar Alexei op kan springen. Als hij eenmaal boven is, is het slechts een paar sprongen naar een aangrenzende muur en dan naar het dak van de buurman. Ik probeer Alexei van het balkon te houden, maar het lukt niet altijd en hij is snel!

zwart kitten naast groene potplant
Alexei rondhangen op het balkon

Een verandering in de wereld van uw kat

Veranderingen in de wereld rond uw kat kunnen ertoe leiden dat hij meer geïnteresseerd is in het verkennen van het buitenleven. Dit is vooral relevant als u bent verhuisd. Natuurlijk, als je hebt verhuisd, zal je kat niet zo bekend zijn met het nieuwe gebied en zal hij eerder verdwalen.

donzige witte kat die op bed ligt
Is je kat gestrest?

Veranderingen in huis kunnen ook leiden tot verkenning bij uw kat. Een nieuwe baby of de introductie van een ander huisdier kan ervoor zorgen dat uw kat zich verwaarloosd voelt en graag andere opties voor aandacht zoekt. Of als uw kat gewend is geweest aan gezelschap of onderkoeling en dan wordt hij teruggetrokken, bijvoorbeeld weer aan het werk na een lockdown, uw kat kan proberen te verkennen om de verveling te verlichten.

10 dingen om over na te denken bij het kiezen van een kattenvolghalsband

Er zijn verschillende factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van een volghalsband voor uw kat:

1. Technologie

Zoals we weten van onze telefoons en laptops verandert de technologie voortdurend en dit geldt ook voor de technologie die wordt gebruikt bij het volgen van katten. De meeste moderne trackers gebruiken GPS-satellietsignalen en het mobiele telefoonnetwerk. Sommige trackers gebruiken nog steeds radiosignalen en andere kunnen bluetooth gebruiken.

Rode kat zittend op het notitieboekje, dollar op de witte achtergrond, Kerstmis, Nieuwjaar

2. Batterijleven

De levensduur van de batterij kan nogal variëren tussen verschillende apparaten voor het volgen van katten. Vergeet niet dat de batterij effectief moet zijn om uw kat te vinden. En zoals al uw elektronische apparaten moet de tracker regelmatig worden opgeladen. Veel van de GPS kattenhalsbanden worden geleverd met 2 batterijen, zodat u de ene nog steeds kunt gebruiken terwijl u de andere oplaadt.

tabby kat in rood harnas

Denk na over de gewoonten van je kat en waar je woont. Hoe lang brengt uw kat buiten door? Hoe ver denk je dat je kat zou reizen? Dit zal u helpen bij het kiezen van de juiste levensduur van de batterij.

3. Locatiegeschiedenis

Als je nieuwsgierig bent naar wat je kat doet, dan zul je geïnteresseerd zijn in het volgen van je kat, ongeacht waar ze naartoe gaan. Het kan echter erg handig zijn om te kunnen zien waar uw kat in het verleden naartoe is gegaan als uw kat vermist is geraakt, bijvoorbeeld als u eerst hun meest voorkomende verblijfplaatsen kunt bezoeken.

4. Update frequentie

Hoe vaak wordt het apparaat bijgewerkt? De meeste van deze apparaten zullen niet 24/7 “live” zijn. Nogmaals, houdt je kat ervan om te blijven verkennen of heeft hij de neiging om een gezellige plek te vinden om te ontspannen?

Als uw kat graag beweegt, wilt u een grotere frequentie van updates. Het bijhouden van de locatiegeschiedenis van uw kat kan helpen bij het nemen van deze beslissing.

Idealiter minimaliseert uw kattentracker de levensduur van de batterij wanneer deze thuis of ergens veilig is. Als de tracker constant is ingeschakeld, zal de levensduur van de batterij snel worden opgebruikt. Het is ideaal om alleen over te schakelen naar de levensfrequentie wanneer u op zoek bent naar uw kat.

zwarte kat close-up met organge kraag en groene achtergrond

5. App

Is het apparaat gekoppeld aan een app? Heeft het een app nodig voor het gebruik ervan? En zo ja, is dit een app die beschikbaar is voor uw telefoontype en netwerk?

6. Geofence

Sommige apparaten worden geleverd met geofences. Dit betekent dat u het kunt instellen om u te waarschuwen als uw kat een bepaalde grens overschrijdt, bijvoorbeeld een poort of deur. Nogmaals, hoe nuttig een geofence is, hangt af van het type woning waarin u woont en de gewoonten van uw kat.

Bengaalse kat in roze harnas

7. SIM-kaart

Wordt het apparaat geleverd met een eigen simkaart of moet u een aparte simkaart aanschaffen? En wat zijn de planopties?

8. Waar voor je geld

Natuurlijk is dit een gegeven, maar vooral als het gaat om technologie-aankopen. De beschikbare opties voor het volgen van kattenhalsbanden variëren aanzienlijk in prijs. Daarom is het nog belangrijker om de factoren in deze lijst te bekijken om ervoor te zorgen dat u niet te veel uitgeeft aan functies die u misschien niet gebruikt.

9. Grootte

Het maakt niet uit hoe goed de technologie is – als de kattentracker te groot is, kan uw kat er uiteindelijk mee spelen en erop gebrand zijn om hem los te maken. Ook de kraag en de manier waarop de tracker is bevestigd, moeten comfortabel en idealiter licht zijn. De perfecte wereld is dat je kat niet eens weet dat zijn volghalsband er is.

zwart kitten en harnas

10. Licht en geluid

Trackers die kunnen oplichten en / of een geluid kunnen maken wanneer dat nodig is, kunnen erg handig zijn – vooral als je een kat hebt die graag opkrult in donkere en verre delen van je huis.

Technologie heeft verbazingwekkende vooruitgang geboekt als het gaat om zaken als kattenhalsbanden. Houd er rekening mee dat als je favoriete kat graag binnenshuis verbergt, een kattenhalsband misschien niet de beste optie voor je is.

Als je kat echter, zoals de meeste katten, graag de buitenwereld verkent, kan een kattenhalsband helpen om je favoriete katachtige veilig te houden en je te helpen meer ontspannen te zijn over het verkennen van de wereld.

kat aan paarse lijn gaat voor een loopkat tracking halsbanden

Let: Deze post over het volgen van kattenhalsbanden bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze GPS Cat Collar Post? Waarom pin je het niet?