8 leuke kerst kattenhalsband opties ()

Kerstmis is een prachtige tijd om wat plezier te hebben met je favoriete katachtige. Veel katten houden er echter niet van om verkleed te zijn als een kerstboom – zulke slechte sporten!!! Als je kat je niet toestaat om hem aan te kleden als een elf of de kerstman, dan kan een kerst kattenhalsband de perfecte oplossing zijn.

Maar er zijn nogal wat dingen die je moet weten voordat je een halsband voor je kat koopt. Elke fatsoenlijke dierenwinkel heeft een breed scala aan halsbanden voor katten in de aanbieding. Deze variëren van de functionele (bijv. het identificeren van uw kat, vlooienbanden) tot stijlvolle leren kattenhalsbanden tot de ronduit over de top.

Het kopen van de juiste halsband voor uw kat kan een behoorlijk overweldigende keuze zijn – om nog maar te zwijgen van hoeveel halsbanden uw kat nodig heeft?

Dus hier zijn de belangrijkste dingen die u moet weten om de juiste keuze te maken Kerst kattenhalsbanden voor je favoriete katachtige.

Koop nu kerst kattenhalsbanden

tabby kat met kleine doek kerstboom

8 Leuke Kerst Kattenhalsbanden

1. Breakaway Rendier Kerst Kat Halsband

Ik ben dol op deze eenvoudige rode kerstkraag met een schattig klein rendier. Het rood ziet er bijzonder goed uit tegen de vacht van een zwarte kat.

Deze kerst kattenhalsbanden zijn 3/8″ breed en volledig verstelbaar, ze hebben een veiligheidsbeugelclip en metalen D-ring om je eigen tag of bel aan te bevestigen.

rendier kerst kat halsband

De kragen worden op maat gemaakt, zodat de jouwe uniek zal zijn. Er zijn 2 maatopties: klein en groot en de keuze om de kraag met of zonder bel te kopen. Er zijn 6 kleuropties voor de breakaway-gesp of één zwarte niet-breakaway-gespoptie.

Koop nu uw Red Reindeer Christmas Cat Collar

2. Groene kerstboom kraag

Deze kerst kattenhalsband is voorzien van een winters groen kerstboomtafereel. Het is handgemaakt met hoogwaardige producten genaaid met grosgrain lint en lichtgewicht nylon.

groene kerstboom kerst kraag.jpg

Elke kraag is verstelbaar en de kraag is verkrijgbaar in 4 maten. Deze zijn oorspronkelijk ontworpen voor honden, dus misschien wilt u kijken naar de kleinste maten voor uw kat.

Kies uit 1″, 5/8″ of 3/4″ breedtes, afhankelijk van de hoeveelheid lint die ze op voorraad hebben en de grootte van je harige vriend. De breakaway gesp is er in 5 verschillende kleuren.

Koop nu uw Green Tree Christmas Cat Collar

3. Santa Face Father Christmas Kattenhalsband

Ik hou van het scala aan kleuropties (15) voor deze kraag (zowel de kraag als de trim) en het super schattige kerstman gezichtsaccessoire. De 9 mm lintkraag is aangepast met een exclusief kerstmangezicht (kerstman) ontwerp op 13 mm webbing en zal worden afgewerkt met een losbreekbare ontgrendelingsgesp om ervoor te zorgen dat uw kat veilig blijft als hij of zij ergens op wordt betrapt.

santa claus gezicht kerstmis kattenhalsband

Deze kragen worden ook geleverd met een gelaste D-Ring en een kerstbel, maar u kunt ook een ID-tag bevestigen. De kragen zijn er in 5 maten en kunnen in de machine gewassen worden.

Koop nu uw Kerstman Kerst kat halsband

4. Haak kerst kattenhalsband

Deze handgemaakte gebreide kerst kattenhalsbanden zijn verkrijgbaar in zowel rood als groen en worden geleverd met pompons. Ze zijn op bestelling gemaakt met acrylgaren en worden geleverd met een knoop om gemakkelijk te dragen en te verwijderen.

gehaakte kerst kattenhalsband

De kragen zijn verkrijgbaar in 3 verschillende maten en de knop maakt het ook mogelijk om de maten aan te passen.

Koop nu uw gehaakte kerstkatenhalsband

5. Vlinderdas Kerst Kattenhalsband

Deze kraag en vlinderdas set is voorzien van een rood-zwarte geruite print met kleine kerstboompjes. De vlinderdas is los van de kraag te bestellen.

vlinderdas kerst kattenhalsband

De bijpassende vlinderdas heeft een elastische lus en is eenvoudig te verwijderen. De vlinderdas is gemaakt van een premium katoenen stof gestikt op zachte, duurzame nylon webbing. De kraag heeft een losbreeksluiting en een afneembare jinglebel op een D-ring.

De kraag is verkrijgbaar in 2 maten en is volledig verstelbaar.

Koop nu uw vlinderdas en kerst kattenhalsband set

6. Jingle Bells Christmas Kattenhalsband met meer bellen

Deze kerst kattenhalsband is wat meer over the top maar toch relatief ingetogen! Deze feestelijke en ietwat harige rode en witte kraag wordt geleverd met 2 zilveren bellen om te jinglen.

jingle bells kraag

Deze halsband past over de normale halsband van uw kat, zodat deze vrij gemakkelijk kan worden vastgelijpt. Het is verkrijgbaar in 3 verschillende maten.

Koop uw Jingle Bells Christmas Cat Collar

7. Vakantie Kat Ruche Kraag

Deze feestelijke kraag heeft zes verschillende punten met kleine belletjes en een rode achtergrondprint met pinguïns en kerstbomen. De halsband is ingebouwd elastiek waardoor het gemakkelijk is om uw kat om te doen en zo comfortabel mogelijk voor uw kat.

kerst kat ruche kraag

Het is gemaakt van polyester en wordt geleverd in één maat.

Koop uw Holiday Ruffle Christmas Cat Collar

8. Vakantie gewei hoofdband en bell kraag

Ik ga nogal over de top op mijn 8e kerst kattenhalsband aanbeveling! De hoofdband is voorzien van pluche geweien met kleine oren die een geruite binnenkant hebben. De hoofdband heeft een elastische kinband.

gewei en kerst kattenhalsband

De rode geruite kutkraag wordt geleverd met zilveren jingle bells. De halsband glijdt om de nek van uw kat en kan over de normale halsband worden aangebracht. De set is verkrijgbaar in 3 maten.

Koop uw vakantiegewei hoofdband en kerstbel kattenhalsband

7 redenen om een halsband voor uw kat te kopen

1. Zichtbaarheid vergroten

Als je een buitenkat hebt, kan een reflecterende strip op hun kat hen helpen om ’s nachts gevonden te worden. Ook toen mijn kat een kitten was, bevestigde ik een bel aan zijn halsband. Dit hielp me om te weten waar hij in huis was en om hem te vinden wanneer hij verdwaald of verward raakte.

2. Identificatie

Hoewel het laten chippen van uw kat veruit de veiligste en meest permanente manier is om ervoor te zorgen dat uw kat kan worden geïdentificeerd, kan het toevoegen van een tag aan de halsband met eigendomsgegevens ook nuttig zijn.

Uw kat moet naar een dierenarts worden gebracht om de microchip te kunnen lezen. Als u echter uw contactgegevens op de halsband heeft, kunt u uw katachtige mogelijk veel sneller terugvorderen.

Een tag laat mensen ook zien dat je kat een huis en een eigenaar heeft.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

witte langharige kat met kersthalsband

3. Het kattenluik activeren

Veel kattenluiken worden geleverd met een elektronische of magnetische sleutel die aan de halsband van een kat wordt bevestigd. Hierdoor kan het kattenluik ervoor zorgen dat het alleen uw kat binnenlaat – niet elke kat in de nieghborhood! Sommige van de nieuwste kattenluiken linken echter naar de microchip van een kat, dus dit kan al snel een overbodig voordeel worden.

4. De jacht verminderen

Als je liever hebt dat je buitenkat niet op jacht is en mogelijk een prooi eet (of nog veel erger mee naar huis neemt!) dan kan het een goed idee zijn om een bel aan zijn halsband te bevestigen. Een bel laat potentiële prooien weten dat je kat in de buurt is en geeft ze meer tijd om aan de jacht van je kat te ontsnappen.

5. Vlooien

Al jaren verkopen dierenwinkels vlooienbanden. Er zijn vragen gesteld over het gebruik van dee chemicaliën in sommige van deze halsbanden en hoe ze kunnen interageren met de vacht en huid van uw kat. Er zijn nu vlooienbanden met veiligere ingrediënten en verschillende opties voor het aanbrengen van vlooienafschrikmiddelen op uw kat.

tabby kat in kerstboom

6. Volgen

GPS kattenhalsbanden zijn nu beschikbaar die uw kat kunnen volgen. Ze hebben de neiging om GPS of radiofrequentie te gebruiken om de verblijfplaats van uw kat in de gaten te houden. Uiteraard komen deze halsbanden met een steviger prijskaartje dan de gemiddelde kattenhalsband.

Er zijn ook volgapparaten beschikbaar die aan de halsband van uw kat kunnen worden bevestigd in plaats van de hele halsband.

7. Mode en stijl

Ik moet bekennen, samen met identificatie is dit een belangrijke reden waarom ik geïnteresseerd was in het hebben van een halsband voor mijn kat Alexei. Vooral als het gaat om opties zoals kerst- en Halloweenkragen. Er zijn echter risico’s verbonden aan katten die halsbanden dragen, dus deze moeten worden afgewogen en / of beheerd in verhouding tot het esthetische voordeel.

Grappige kerst Rudolph rendier huisdier kat

Wat zijn de risico’s van het dragen van een halsband door mijn kat?

Uw kat kan last hebben van kleine irritaties zoals haaruitval doordat de halsband tegen zijn vacht schuurt.

Veel katten houden niet van het dragen van een halsband en kunnen proberen deze uit te doen. Dit kan problemen veroorzaken, omdat de halsband vast kan komen te zitten op de kaak van uw kat of op zijn poten als hij zijn poten gebruikt om te proberen hem eraf te halen.

Als de halsband aan zoiets als een lijn of touw wordt vastgehaakt en niet loskomt of openbreekt, kan uw kat worden gewurgd.

Wat veroorzaakt problemen met kattenhalsbanden?

Kragen van slechte kwaliteit kunnen vaak problemen veroorzaken. Dit kan zijn omdat ze niet goed zijn gemaakt, zodat ze los kunnen raken , waardoor het waarschijnlijker is dat uw kat gewond raakt als hij de halsband probeert te verwijderen. Ook kan het stiksel losraken en verdere problemen veroorzaken.

Schattig katje met haar kerst jingle bell kraag.

De pasvorm van de halsband van uw kat is ook belangrijk. Te los en je kat kan gewond raken als hij hem probeert af te doen. Te strak en het kan letsel en angst veroorzaken bij je kat.

Sommige kragen worden nog steeds geleverd met elastische inzetstukken. In het verleden werd gedacht dat deze een goed idee waren, omdat het wat kon geven. Dierenartsen zijn het er nu echter over eens dat dit soort halsbanden eerder problemen veroorzaken dan voorkomen.

Kraagaccessoires zoals schijven, bellen of andere items die aan de kraag zijn gekoppeld, kunnen problemen veroorzaken. Uw kat kan zijn klauw vast komen te zitten in een van deze of ze kunnen vast komen te zitten op iets waardoor uw kat wordt beperkt en getraumatiseerd.

Best practices voor 4 kattenhalsbanden

Als u wilt dat uw kat een halsband draagt, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat het zo veilig en gelukkig mogelijk is voor uw katachtige.

witte kat in kerstman outfit naast kerstboom

1. Neem de tijd om de juiste halsband voor uw kat te kiezen

Openklikken of plastic gespkragen zijn de huidige best practice. Hiermee kan uw kat worden vrijgelaten als hij vast komt te zitten. Dit betekent wel dat je misschien wel een paar halsbanden verliest, maar je kat loopt niet het risico om bekneld te raken. Dit kan vooral belangrijk zijn als je een kat hebt die vaak naar buiten gaat.

Investeer een beetje meer en controleer of je halsband de juiste balans heeft om veilig te blijven en gemakkelijk te openen onder enige druk.

De ideale kraag heeft afgeronde of gevouwen randen in plaats van scherpe. Dit zal veel comfortabeler zijn voor uw kat.

2. Zorg voor de juiste pasvorm

Er is een juiste pasvorm voor kattenhalsbanden. Een kattenhalsband moet vrij strak zitten. Dit betekent dat je er 1-2 vingers onder moet kunnen passen. Begin met een loszittende kraag en pas dan aan.

Volwassen tabby in kerstcadeautas

Katten hebben de neiging om hun spieren aan te spannen wanneer een halsband wordt aangebracht, dus controleer de halsband een paar minuten na het aanbrengen van de halsband opnieuw.ply het om ervoor te zorgen dat de pasvorm stevig is. Als dit de eerste keer is dat uw kat een halsband draagt, wilt u deze misschien belonen met een traktatie wat speeltijd en / of knuffels.

3. Laat je kat zich aanpassen

Het is ideaal om uw kat een halsband te laten dragen als het een kitten is als dat uw bedoeling is. Als uw kat ouder is, kunt u proberen uw kat in eerste instantie zijn halsband gedurende een beperkte tijd in een beperkte ruimte te laten dragen. Hierdoor kunnen ze er batches aan wennen en kun je kijken hoe je kat met de halsband omgaat.

4. Controleer de halsband van je kat regelmatig

Controleer om de paar weken de pasvorm van de halsband van uw kat. Als uw kat aankomt of een kitten is en in een snel tempo groeit, kan het heel snel te krap worden. Controleer ook of de kraag in goede staat is en niet loskomt of dat deze geen schade heeft opgelopen.

grijze tabby kat in santa hoed

Natuurlijk, als uw kat ongelukkig lijkt en aan de halsband zit te poten / klauwen, controleer het dan onmiddellijk.

Als u overweegt om uw kat mee uit te laten wandelen, koop dan een harnas in plaats van een riem aan de halsband van uw kat te bevestigen. Een harnas is veel veiliger en zal veel comfortabeler zijn voor uw kat als hij tegen de riem begint te spannen.

De meeste katten hebben vrij kleine nekken, dus er is niet veel druk voor nodig om aanzienlijke pijn of schade te ervaren als die spanning uit hun halsband komt.

Als je graag kerstmis viert en je favoriete katachtige wilt laten deelnemen aan de festiviteiten, kan een kerst kattenhalsband een geweldige optie zijn. Maar zorg ervoor dat je de beste praktijken volgt over het passen en controleren van kattenhalsbanden, zodat je kerstplezier veilig is!

grijze kat in veelkleurig klatergoud

Let: Deze kerst kattenhalsband post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze Kerst Kattenhalsband Post? Waarom pin je het niet?