6 Spooky Halloween Kattenhalsband Opties ()

Halloween is zo’n goed moment om wat plezier te hebben met je favoriete katachtige. Veel katten houden er echter niet van om verkleed te zijn – zulke slechte sporten!!! Als je kat je niet toestaat om hem feestelijk te maken, kan een Halloween kattenhalsband een geweldige optie zijn.

Maar er zijn nogal wat dingen die je moet weten voordat je een halsband voor je kat koopt. Elke fatsoenlijke dierenwinkel heeft een breed scala aan halsbanden voor katten in de aanbieding. Deze variëren van de functionele (bijv. het identificeren van uw kat, vlooienbanden) tot stijlvolle leren kattenhalsbanden tot de ronduit over de top.

Het kopen van de juiste halsband voor uw kat kan een behoorlijk overweldigende keuze zijn – om nog maar te zwijgen van hoeveel halsbanden uw kat nodig heeft?

Dus hier zijn de belangrijkste dingen die u moet weten om de juiste keuze te maken Halloween kattenhalsbanden voor je favoriete katachtige.

Koop nu Halloween Kattenhalsbanden

Halloween Zwarte Kat Heks Met Pompoen

6 Spooky Halloween Kattenhalsbanden

1. Zwarte en oranje Halloween Cat kleuren met design

Ik ben dol op deze breakaway-kleuren met Halloween-thema en bestelde er een voor mijn kat. Ze zijn voorzien van de klassieke kleuren zwart of oranje en halloween afbeeldingen zoals pompoenen en spinnen.

Halloween kat halsband keuzes

Deze halsbanden zijn licht en zacht en perfect voor kittens. Elke halloween kat kleur heeft een oranje en zwarte breakaway gesp. Ze hebben ook een verchroomde D-ring en een verwijderbare jingle bell.

Ze zijn verstelbaar en komen in 3 maten, 4 ontwerpen en zijn 10 mm dik.

Koop nu zwarte en oranje Breakaway Halloween Cat Colours

2. Bowtie Halloween Kattenhalsbanden

Op zoek naar een iets formelere Halloween kattenhalsband? Dan zijn deze kragen met strikjes perfect voor jou! En deze verstelbare halsbanden passen bij de meeste kittens of katten.

bowtie halloween kattenhalsbanden

De kragen zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: pompoenen en geesten. De pompoenoptie is verkrijgbaar in zwart en paars en de geesten in groen en paars.

Koop Bowtie Halloween Kattenhalsbanden Nu

3. Pom Pom Halloween Kattenhalsbanden

Deze prachtige Halloween kattenhalsband is voorzien van halloweenkleurige pom poms en letters die Spooky als optie spellen. Beide maten kraagdiameter zijn hetzelfde, maar variëren per Pom Pom ballen maat dwz. kleine pom pom en medium pom pom.

halloween pom pom kattenhalsband

De halsbanden zijn elastisch zodat ze comfortabel en flexibel zijn voor uw kat. En de bel is een extra voordeel en kan worden verwijderd.

Koop Pom Pom Halloween Kattenhalsband Nu

4. Halloween Bandana en Kleurenset

Vertel je niet katachtig, maar deze zijn gepositioneerd als zijnde voor honden, maar zijn volledig van toepassing op katten. Deze handgemaakte Halloween kragen en bandana’s zijn er in 4 maten en zijn 100% katoen.

Halloween kattenhalsband en bandana set

De binnenkant van de kraag is gemaakt met sterke polypropyleen webbing. Dit materiaal blijft sterk, zelfs als het nat of vochtig is. Deze halsbanden gebruiken ook stevige metalen D-ringen om ervoor te zorgen dat uw kat veilig wordt gehouden.

Koop Cat Halloween Halsband en Bandana Set Nu

5. Jack O’Lantern Kraag

Deze schattige kattenhalsbanden hebben een oranje en zwart Jack O’Lantern ontwerp. Ze hebben 1 inch voorgevormde plastic gespen met zijafgifte die zijontspanner zijn en extra veiligheidslipjes bevatten.

jack o lantaarn kattenhalsband

Er zijn 2 maten die beide verstelbaar zijn en ze worden geleverd met een zware gelaste D-ring en nylon stiksels.

Er zijn ook twee metalen upgrade-opties – gepolijst aluminium en nickle plated gelaste stalen hardware.

Koop Jack O’Lantern Halloween Cat Collar Nu

6. Kattenhalsbanden met afneembare Halloween-versieringen

Deze kleurrijke kattenhalsbanden worden geleverd met 5 verschillende halloween karakter versieringen en twee halloween thema strikjes. Elk wordt geleverd met een plastic lus aan de achterkant die op de kragen kan worden aangebracht. De basiskraag kan worden besteld in paars of oranje.

halloween afneembare kattenhalsbanden

De losgeslagen kattenhalsbanden zijn er in drie verschillende maten. De versieringen kunnen op zichzelf worden besteld als u al een geschikte kattenhalsband heeft.

Koop nu kattenhalsband met afneembare Halloween-versieringen

Over de kraag Halloween bandana en strik

Deze 100% premium katoenen bandana’s en strikken zijn voorzien van Halloween-ontwerpen tegen een witte achtergrond. Bestel een of beide. De bandana’s passen over de halsband van uw kat en zijn verkrijgbaar in 4 maten. De strikken passen ook over de kraag en zijn verkrijgbaar in 3 maten en zijn machinewasbaar.

over de kraag halloween set voor katten

Koop over de kraag Halloween bandana of strik nu

En voor wat meer halloween plezier waarom niet de huidige halsband van je kat aanvullen met een van deze fantastische Halloween hoeden voor katten! Ze zijn verkrijgbaar in heksen-, pompoen- en spinnenontwerpen.

halloween hoeden voor katten

Bestel uw Halloween Hoed – en vermeld ONDERSCHEIDINGSVERMOGEN25 voor 25% korting!

En ik hou van deze vampier vleermuis vleugels voor katten! De vleugels worden geleverd met verstelbare klittenbandbanden die rond de nek en borst van uw kat worden bevestigd om de vleugels op hun plaats te houden. En het bevat ook een oranje jack-o-lantaarnbel rond het kraaggedeelte.

Grijze en witte kat met zwarte vleermuisvleugels

Bestel uw Vleermuis vleugels – en vermeld ONDERSCHEIDINGSVERMOGEN25 voor 25% korting!

Als je graag Halloween viert en je favoriete katachtige wilt laten deelnemen aan de festiviteiten, kan een Halloween kattenhalsband een geweldige optie zijn. Maar zorg ervoor dat je de beste praktijken volgt over het passen en controleren van kattenhalsbanden, zodat je Halloween-plezier veilig is!

Halloween of Thanksgiving pompoen kat kitten 1
Halloween of Thanksgiving pompoen kat kitten

7 redenen om een halsband voor uw kat te krijgen

1. Zichtbaarheid vergroten

Als je een buitenkat hebt, kan een reflecterende strip op hun kat hen helpen om ’s nachts gevonden te worden. Ook toen mijn kat een kitten was, bevestigde ik een bel aan zijn halsband. Dit hielp me om te weten waar hij in huis was en om hem te vinden wanneer hij verdwaald of verward raakte.

2. Identificatie

Hoewel het laten chippen van uw kat veruit de veiligste en meest permanente manier is om ervoor te zorgen dat uw kat kan worden geïdentificeerd, kan het toevoegen van een tag aan de halsband met eigendomsgegevens ook nuttig zijn.

Uw kat moet naar een dierenarts worden gebracht om de microchip te kunnen lezen. Als u echter uw contactgegevens op de halsband heeft, kunt u uw katachtige mogelijk veel sneller terugvorderen.

Een tag laat mensen ook zien dat je kat een huis en een eigenaar heeft.

tabby kat met oranje vlinderdas en halloween stropdas

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

3. Het kattenluik activeren

Veel kattenluiken worden geleverd met een elektronische of magnetische sleutel die wordt bevestigd aan een kattenhalsband. Hierdoor kan het kattenluik ervoor zorgen dat het alleen uw kat binnenlaat – niet elke kat in de nieghborhood! Sommige van de nieuwste kattenluiken linken echter naar de microchip van een kat, dus dit kan al snel een overbodig voordeel worden.

4. De jacht verminderen

Als je liever hebt dat je buitenkat niet op jacht is en mogelijk een prooi eet (of nog veel erger mee naar huis neemt!) dan kan het een goed idee zijn om een bel aan zijn halsband te bevestigen. Een bel laat potentiële prooien weten dat je kat in de buurt is en geeft ze meer tijd om aan de jacht van je kat te ontsnappen.

5. Vlooien

Al jaren verkopen dierenwinkels vlooienbanden. Er zijn vragen gesteld over het gebruik van de chemicaliën in sommige van deze halsbanden en hoe ze kunnen interageren met de vacht en huid van uw kat. Er zijn nu vlooienbanden met veiligere ingrediënten en verschillende opties voor het aanbrengen van vlooienafschrikmiddelen op uw kat.

tabby kat met gesneden pompoen

6. Volgen

GPS kattenhalsbanden zijn nu beschikbaar die uw kat kunnen volgen. Ze hebben de neiging om GPS of radiofrequentie te gebruiken om de verblijfplaats van uw kat in de gaten te houden. Uiteraard komen deze halsbanden met een steviger prijskaartje dan de gemiddelde kattenhalsband.

Er zijn ook volgapparaten beschikbaar die aan de halsband van uw kat kunnen worden bevestigd in plaats van de hele halsband.

7. Mode en stijl

Ik moet bekennen, samen met identificatie is dit een belangrijke reden waarom ik geïnteresseerd was in het hebben van een halsband voor mijn kat Alexei. Vooral als het gaat om opties zoals kerst- en Halloweenkragen. Er zijn echter risico’s verbonden aan katten die halsbanden dragen, dus deze moeten worden afgewogen en / of beheerd in verhouding tot het esthetische voordeel.

persoon met zwarte hoed van achteren gezien met een witte kat

Wat zijn de risico’s van het dragen van een halsband door mijn kat?

Uw kat kan last hebben van kleine irritaties zoals haaruitval doordat de halsband tegen zijn vacht schuurt.

Veel katten houden niet van het dragen van een halsband en kunnen proberen deze uit te doen. Dit kan problemen veroorzaken, omdat de halsband vast kan komen te zitten op de kaak van uw kat of op zijn poten als hij zijn poten gebruikt om te proberen hem eraf te halen.

Als de halsband aan zoiets als een lijn of touw wordt vastgehaakt en niet loskomt of openbreekt, kan uw kat worden gewurgd.

Wat veroorzaakt problemen met kattenhalsbanden?

Kragen van slechte kwaliteit kunnen vaak problemen veroorzaken. Dit kan zijn omdat ze niet goed zijn gemaakt, zodat ze los kunnen raken , waardoor het waarschijnlijker is dat uw kat gewond raakt als hij de halsband probeert te verwijderen. Ook kan het stiksel verloren gaan en verdere problemen veroorzaken.

Hand die zachtjes de nek van een tabbykat aanraakt en wrijft

De pasvorm van de halsband van uw kat is ook belangrijk. Te los en je kat kan gewond raken als hij hem probeert af te doen. Te strak en het kan letsel en angst veroorzaken bij je kat.

Sommige kragen worden nog steeds geleverd met elastische inzetstukken. In het verleden werd gedacht dat deze een goed idee waren, omdat het wat kon geven. Dierenartsen zijn het er nu echter over eens dat dit soort halsbanden eerder problemen veroorzaken dan voorkomen.

Kraagaccessoires zoals schijven, bellen of andere items die aan de kraag zijn gekoppeld, kunnen problemen veroorzaken. Uw kat kan zijn klauw vast komen te zitten in een van deze of ze kunnen vast komen te zitten op iets waardoor uw kat wordt beperkt en getraumatiseerd.

tabby kat met rode halsband en id tag

Best practices voor 4 kattenhalsbanden

Als u wilt dat uw kat een halsband draagt, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat het zo veilig en gelukkig mogelijk is voor uw katachtige.

1. Neem de tijd om de juiste halsband voor uw kat te kiezen

Openklikken of plastic gespkragen zijn de huidige best practice. Hiermee kan uw kat worden vrijgelaten als hij vast komt te zitten. Dit betekent wel dat je misschien wel een paar halsbanden verliest, maar je kat loopt niet het risico om bekneld te raken. Dit kan vooral belangrijk zijn als je een kat hebt die vaak naar buiten gaat.

Investeer een beetje meer en controleer of je halsband de juiste balans heeft om veilig te blijven en gemakkelijk te openen onder enige druk.

De ideale kraag heeft afgeronde of gevouwen randen in plaats van scherpe. Dit zal veel comfortabeler zijn voor uw kat.

Halloween Kat en Hond in Grappige Hoeden

2. Zorg voor de juiste pasvorm

Er is een juiste pasvorm voor kattenhalsbanden. Een kattenhalsband moet vrij strak zitten. Dit betekent dat je er 1-2 vingers onder moet kunnen passen. Begin met een loszittende kraag en pas dan aan.

Katten hebben de neiging om hun spieren aan te spannen wanneer een halsband wordt aangebracht, dus controleer de halsband een paar minuten na het aanbrengen opnieuw om er zeker van te zijn dat de pasvorm stevig is. Als dit de eerste keer is dat uw kat een halsband draagt, wilt u deze misschien belonen met een traktatie wat speeltijd en / of knuffels.

3. Laat je kat zich aanpassen

Het is ideaal om uw kat een halsband te laten dragen als het een kitten is als dat uw bedoeling is. Als uw kat ouder is, kunt u proberen uw kat in eerste instantie zijn halsband gedurende een beperkte tijd in een beperkte ruimte te laten dragen. Hierdoor kunnen ze er batches aan wennen en kun je kijken hoe je kat met de halsband omgaat.

tabby kat op stoep met rode kraag en bel

4. Controleer de halsband van je kat regelmatig

Controleer om de paar weken de pasvorm van de halsband van uw kat. Als uw kat aankomt of een kitten is en in een snel tempo groeit, kan het heel snel te krap worden. Controleer ook of de kraag in goede staat is en niet loskomt of dat deze geen schade heeft opgelopen.

Natuurlijk, als uw kat ongelukkig lijkt en aan de halsband zit te poten / klauwen, controleer het dan onmiddellijk.

Als u overweegt om uw kat mee uit te laten wandelen, koop dan een harnas in plaats van een riem aan de halsband van uw kat te bevestigen. Een harnas is veel veiliger en zal veel comfortabeler zijn voor uw kat als hij tegen de riem begint te spannen.

gember kat en halloween

De meeste katten hebben vrij kleine nekken, dus er is niet veel druk voor nodig om aanzienlijke pijn of schade te ervaren als die spanning uit hun halsband komt.

Let: Deze Halloween kattenhalsband post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze Halloween Cat Collar Post? Waarom pin je het niet?