6 stijlvolle leren kattenhalsbanden waar uw kat dol op zal zijn ()

Elke fatsoenlijke dierenwinkel heeft een breed scala aan halsbanden voor katten in de aanbieding. Deze variëren van de functionele (bijv. het identificeren van uw kat, vlooienbanden) tot stijlvolle leren kattenhalsbanden tot de ronduit over de top.

Het kopen van de juiste halsband voor uw kat kan een behoorlijk overweldigende keuze zijn – om nog maar te zwijgen van hoeveel halsbanden uw kat nodig heeft?

Dus hier zijn de belangrijkste dingen die u moet weten om de juiste keuze te maken leren kattenhalsbanden voor je favoriete katachtige.

Koop nu lederen kattenhalsbanden

tabby kat met groene ogen en groene kleur wordt vastgehouden door de mens in tartan shirt

6 Beste leren kattenhalsbanden

1. Kleurrijke leren kattenhalsbanden

Deze 1/4 inch lederen kattenhalsbanden zijn verkrijgbaar in 11 verschillende kleuren en een keuze uit 8 kleuren voor de belcomponent. Deze leren kattenhalsbanden hebben ook een break-away quick release gesp voor de veiligheid en het comfort van uw kat.

kleurrijke leren kattenhalsbanden.

Deze leren kattenhalsbanden zijn gemaakt van één stuk acadia leer. Alle producten zijn handgemaakt en met de hand gestikt.

Bestel uw kleurrijke leren kattenkraag

2. Gepersonaliseerde leren kattenhalsbanden

Deze gepersonaliseerde leren kattenhalsbanden kunnen worden gegraveerd voor kittens en grote katten, het leren halsbandelement kan worden aangepast en de halsband heeft een zwarte gesp. Deze comfortabele kattenhalsbanden zijn gemaakt van zacht volnerf echt leer en hebben een hoogwaardige metalen gesp en D-ring.

gepersonaliseerde leren kattenhalsband

Vanwege zacht natuurlijk materiaal zal deze leren kattenhalsband de huid van uw huisdier niet wrijven of irriteren of ongemak veroorzaken. Ze zijn flexibel, duurzaam en stijlvol. De kragen zijn verkrijgbaar in 6 verschillende kleuren en in 2 maten.

Alles kan op het stalen paneel worden gegraveerd, maar 2 regels tekst zien er het beste uit.

Bestel uw gepersonaliseerde leren kattenhalsband

3. Breakaway Lederen Kattenhalsbanden

Deze elegante leren kattenhalsbanden gemaakt van premium kwaliteit zacht leer in een verscheidenheid aan kleuren en stijlen. Ze zijn ook verkrijgbaar in meerdere maten voor elke nekmaat, kunnen ook eenvoudig worden aangepast.

Deze leren kattenhalsbanden zijn verkrijgbaar met losbreekbare of niet-losbreekbare gespsluitingen. Het meest voorkomende type voor katten is de losbreeksluiting, omdat deze is gemaakt om automatisch los te laten als uw kat ergens op wordt betrapt.

lederen breakaway kattenhalsband

De kraag is verkrijgbaar in 3 verschillende lengtes en de breakaway of non-breakaway optie. De lederen kraagcomponent is verkrijgbaar in 9 verschillende kleuren en de sluitingen zijn verkrijgbaar in 5 verschillende kleuropties.

Bestel uw Breakaway Leather Cat Collar met ID

4. Leren kattenhalsband met ID-tag

Deze prachtige leren kattenhalsband wordt geleverd met een ronde ID-tag die aan de halsband is bevestigd. De halsband is verstelbaar en u kunt gratis gravure toevoegen – naam van huisdier en telefoonnummer.

leren kattenhalsband met id-tag

Deze leren kattenhalsbanden zijn verkrijgbaar in 8 verschillende kleuren en de tag is verkrijgbaar in zilver of goud. Het is mogelijk om de kattenhalsband zonder het label te organiseren voor een lagere prijs.

Bestel uw kattenhalsband met ID

5. Fancy “Lederen” Kattenhalsbanden

Ik ben dol op deze prachtige fancy leren kattenhalsbanden!  Halsbanden zijn verstelbaar voor de meeste katten (ongeveer 8 “-12”) kittens (ongeveer 6-10 “) en hebben een losbreekgesp en bel voor de veiligheid van uw katten. De klokken kunnen eenvoudig worden verwijderd. De gespen zijn zwart.

fancy leather kraag

De dikte van de kragen varieert door de teruggewonnen materialen en zijn vinyl of vegan leer. Elke kraag is uniek in zijn soort. Er zijn 7 verschillende patronen beschikbaar van zilverkiezel tot python.

Bestel uw Fancy Leather Cat Collar

6. Vegan kurk “lederen” breakaway kragen

Deze vegan breakaway collars zijn de perfecte keuze voor vegetariërs die op zoek zijn naar de lederlook. Deze halsband is ook breakaway met een quick release voor de veiligheid, verstelbaar om bij je kat te passen en wordt geleverd met een bel.

Deze leren kattenhalsband is gemaakt van één stuk kurkkoord en wordt met de hand gemaakt, met de hand gestikt en met de hand verzonden.  Deze leren kragen zijn voorzien van een polyurethaan, katoenen gemengde achterkant. Deze backing helpt de kurk intact te houden.

vegan kurk kattenhalsband

De kurk is van kurkbomen schors in Portugal en is echte kurk. Het is zeer flexibel, duurzaam en zacht.

Elke halsband heeft een schattig kattenicoon in de ontsnappingscomponent. De kragen zijn verkrijgbaar in 12 kleuren en de bel in 9 kleuren.

Bestel je Vegan Cork Cat Collar

7 redenen om een halsband voor uw kat te kopen

1. Zichtbaarheid vergroten

Als je een buitenkat hebt, kan een reflecterende strip op hun kat hen helpen om ’s nachts gevonden te worden. Ook toen mijn kat een kitten was, bevestigde ik een bel aan zijn halsband. Dit hielp me om te weten waar hij in huis was en om hem te vinden wanneer hij verdwaald of verward raakte.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

2. Identificatie

Hoewel het laten chippen van uw kat veruit de veiligste en meest permanente manier is om ervoor te zorgen dat uw kat kan worden geïdentificeerd, kan het toevoegen van een tag aan de halsband met eigendomsgegevens ook nuttig zijn.

Uw kat moet naar een dierenarts worden gebracht om de microchip te kunnen lezen. Als u echter uw contactgegevens op de halsband heeft, kunt u uw katachtige mogelijk veel sneller terugvorderen.

Een tag laat mensen ook zien dat je kat een huis en een eigenaar heeft.

tabby kat met rode halsband en id tag

3. Het kattenluik activeren

Veel kattenluiken worden geleverd met een elektronische of magnetische sleutel die aan de halsband van een kat wordt bevestigd. Hierdoor kan het kattenluik ervoor zorgen dat het alleen uw kat binnenlaat – niet elke kat in de nieghborhood! Sommige van de nieuwste kattenluiken linken echter naar de microchip van een kat, dus dit kan al snel een overbodig voordeel worden.

4. De jacht verminderen

Als je liever hebt dat je buitenkat niet op jacht is en mogelijk een prooi eet (of nog veel erger mee naar huis neemt!) dan kan het een goed idee zijn om een bel aan zijn halsband te bevestigen. Een bel laat potentiële prooien weten dat je kat in de buurt is en geeft ze meer tijd om aan de jacht van je kat te ontsnappen.

5. Vlooien

Al jaren verkopen dierenwinkels vlooienbanden. Er zijn vragen gesteld over het gebruik van de chemicaliën in sommige van deze halsbanden en hoe ze kunnen interageren met de vacht en huid van uw kat. Er zijn nu vlooienbanden met veiligere ingrediënten en verschillende opties voor het aanbrengen van vlooienafschrikmiddelen op uw kat.

tabby kat met zwarte kraag

6. Volgen

GPS kattenhalsbanden zijn nu beschikbaar die uw kat kunnen volgen. Ze hebben de neiging om GPS of radiofrequentie te gebruiken om de verblijfplaats van uw kat in de gaten te houden. Uiteraard komen deze halsbanden met een steviger prijskaartje dan de gemiddelde kattenhalsband.

Er zijn ook volgapparaten beschikbaar die aan de halsband van uw kat kunnen worden bevestigd in plaats van de hele halsband.

7. Mode en stijl

Ik moet bekennen, samen met identificatie is dit een belangrijke reden waarom ik geïnteresseerd was in het hebben van een halsband voor mijn kat Alexei. Vooral als het gaat om opties zoals kerst- en Halloweenkragen. Er zijn echter risico’s met katten die halsbanden dragen, dus deze need te worden verhandeld en/of beheerd ten opzichte van het esthetische voordeel.

Perzisch kitten met roze linten, 4 maanden oud, zittend voor witte achtergrond
Deze is een beetje over de top voor de meeste katten, maar nog steeds erg leuk!

Wat zijn de risico’s van het dragen van een halsband door mijn kat?

Uw kat kan last hebben van kleine irritaties zoals haaruitval doordat de halsband tegen zijn vacht schuurt.

Veel katten houden niet van het dragen van een halsband en kunnen proberen deze uit te doen. Dit kan problemen veroorzaken, omdat de halsband vast kan komen te zitten op de kaak van uw kat of op zijn poten als hij zijn poten gebruikt om te proberen hem eraf te halen.

Als de halsband aan zoiets als een lijn of touw wordt vastgehaakt en niet loskomt of openbreekt, kan uw kat worden gewurgd.

tabby kat op stoep met rode kraag en bel

Wat veroorzaakt problemen met kattenhalsbanden?

Kragen van slechte kwaliteit kunnen vaak problemen veroorzaken. Dit kan zijn omdat ze niet goed zijn gemaakt, zodat ze los kunnen raken , waardoor het waarschijnlijker is dat uw kat gewond raakt als hij de halsband probeert te verwijderen. Ook kan het stiksel verloren gaan en verdere problemen veroorzaken.

De pasvorm van de halsband van uw kat is ook belangrijk. Te los en je kat kan gewond raken als hij hem probeert af te doen. Te strak en het kan letsel en angst veroorzaken bij je kat.

Sommige kragen worden nog steeds geleverd met elastische inzetstukken. In het verleden werd gedacht dat deze een goed idee waren, omdat het wat kon geven. Dierenartsen zijn het er nu echter over eens dat dit soort halsbanden eerder problemen veroorzaken dan voorkomen.

Kraagaccessoires zoals schijven, bellen of andere items die aan de kraag zijn gekoppeld, kunnen problemen veroorzaken. Uw kat kan zijn klauw vast komen te zitten in een van deze of ze kunnen vast komen te zitten op iets waardoor uw kat wordt beperkt en getraumatiseerd.

halsband met bel voor hond en kat geïsoleerd op witte achtergrond
Breakaway quick release kraag

Best practices voor 4 kattenhalsbanden

Als u wilt dat uw kat een halsband draagt, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat het zo veilig en gelukkig mogelijk is voor uw katachtige.

1. Neem de tijd om de juiste halsband voor uw kat te kiezen

Openklikken of plastic gespkragen zijn de huidige best practice. Hiermee kan uw kat worden vrijgelaten als hij vast komt te zitten. Dit betekent wel dat je misschien wel een paar halsbanden verliest, maar je kat loopt niet het risico om bekneld te raken. Dit kan vooral belangrijk zijn als je een kat hebt die vaak naar buiten gaat.

Investeer een beetje meer en controleer of je halsband de juiste balans heeft om veilig te blijven en gemakkelijk te openen onder enige druk.

De ideale kraag heeft afgeronde of gevouwen randen in plaats van scherpe. Dit zal veel comfortabeler zijn voor uw kat.

2. Zorg voor de juiste pasvorm

Er is een juiste pasvorm voor kattenhalsbanden. Een kattenhalsband moet vrij strak zitten. Dit betekent dat je er 1-2 vingers onder moet kunnen passen. Begin met een loszittende kraag en pas dan aan.

Hand die zachtjes de nek van een tabbykat aanraakt en wrijft

Katten hebben de neiging om hun spieren aan te spannen wanneer een halsband wordt aangebracht, dus controleer de halsband een paar minuten na het aanbrengen opnieuw om er zeker van te zijn dat de pasvorm stevig is. Als dit de eerste keer is dat uw kat een halsband draagt, wilt u deze misschien belonen met een traktatie wat speeltijd en / of knuffels.

3. Laat je kat zich aanpassen

Het is ideaal om uw kat een halsband te laten dragen als het een kitten is als dat uw bedoeling is. Als uw kat ouder is, kunt u proberen uw kat in eerste instantie zijn halsband gedurende een beperkte tijd in een beperkte ruimte te laten dragen. Hierdoor kunnen ze er batches aan wennen en kun je kijken hoe je kat met de halsband omgaat.

kitten draagt een halsband met een strik op een witte background

4. Controleer de halsband van je kat regelmatig

Controleer om de paar weken de pasvorm van de halsband van uw kat. Als uw kat aankomt of een kitten is en in een snel tempo groeit, kan het heel snel te krap worden. Controleer ook of de kraag in goede staat is en niet loskomt of dat deze geen schade heeft opgelopen.

Natuurlijk, als uw kat ongelukkig lijkt en aan de halsband zit te poten / klauwen, controleer het dan onmiddellijk.

Als u overweegt om uw kat mee uit te laten wandelen, koop dan een harnas in plaats van een riem aan de halsband van uw kat te bevestigen. Een harnas is veel veiliger en zal veel comfortabeler zijn voor uw kat als hij tegen de riem begint te spannen.

De meeste katten hebben vrij kleine nekken, dus er is niet veel druk voor nodig om aanzienlijke pijn of schade te ervaren als die spanning uit hun halsband komt.

zwart-witte kat met blauwe kraag en bel

Je favoriete katachtige kan er nog mooier uitzien met een stijlvolle leren kattenhalsband. Zorg er echter wel voor dat u de eerste pasvorm controleert en regelmatig contact opneemt met uw kat om ervoor te zorgen dat deze comfortabel is.

Let: Dit bericht over leren kattenhalsbanden bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze Leather Cat Collars Post? Waarom pin je het niet?