6 Beste vezelrijke kattenvoeropties voor uw verstopte kitty

Je kat gezond, gelukkig en actief houden is een grote verantwoordelijkheid. En het verzorgen van een kat vereist dat we hun gedrag begrijpen en wat ze nodig hebben als het gaat om zaken als vezelrijk kattenvoer.

Net als mensen kunnen katten last hebben van een aantal ziekten en lichamelijke problemen. Dit kan overmatige gewichtstoename, diabetes, spijsverteringsproblemen en haarbalproblemen betekenen. En vaker wel dan niet, kunnen bepaalde voedingsmiddelen helpen deze dingen te beheren.

Het overwegen van een vezelrijk voedsel kan volledig ingaan tegen wat je dacht te weten over katten. Het moeten toch carnivoren zijn die het het beste doen bij het eten van vlees?

Maar vezelrijk voedsel kan eigenlijk het antwoord zijn op de meeste problemen van uw kat. Met de juiste kennis, specialistisch advies en gerenommeerde merken kunt u ervoor zorgen dat uw kat een uitgebalanceerd, gezond dieet heeft.

zwarte kat op terras met koffie
Koffie is niet het antwoord op de maagproblemen van je kat

De effecten die vezels hebben op katten

Vezels zijn een soort koolhydraten die een belangrijke rol spelen bij de beweging van voedsel door de gastro-intestinale organen van een kat.

Een groot deel van deze vezel zal niet worden afgebroken – het fungeert eerder als een transportmiddel voor het vlees dat katten zijn ontworpen om in te nemen. Daarom is het erg belangrijk dat je kat niet eet Te erg vezel.

Te veel vezels kunnen ervoor zorgen dat uw kat te vaak naar de kattenbak gaat, of het kan constipatie en maagpijn veroorzaken.

zwarte kat met groene ogen van dichtbij in kruidentuin
Kattengras kan soms helpen om maagproblemen bij katten te kalmeren

Gelukkig voeren we onze katten geen volledig op vezels gebaseerd dieet. Hoogwaardig vezelrijk kattenvoer, zoals de onderstaande, bevatten vezels die kunnen worden gefermenteerd en afgebroken door bacteriën.

Dit creëert op zijn beurt vetzuren, die je kat van energie voorzien voor de cellen die hun darmkanaal bekleden.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Welke katten hebben vezels nodig in hun dieet?

Laten we terugdenken aan de tijd dat katten niet als huisdieren werden gehouden. Katten zouden zich tegoed hebben gedaan aan ongelukkige prooien, zoals knaagdieren en vogels. De botten en vacht waren hun belangrijkste bron van vezels.

Maar tegenwoordig hebben we luie huiskatten, avontuurlijke katten en katten die te maken hebben met speciale voedingsbehoeften. In al deze gevallen zijn vezels nodig om je kat gezond en gelukkig te houden!

Vezels kunnen helpen bij deze 5 problemen:

  1. Katten die last hebben van diarree omdat het vocht opneemt
  2. Verstopte katten waarvan het voedsel niet gemakkelijk kan passeren
  3. Katten met overgewicht die graag veel tijd binnenshuis doorbrengen
  4. Katten die last hebben van haarballen
  5. Oudere katten die moeite hebben om voedsel te verteren
zwarte kat opgerold op de bank

3 manieren om een vezelrijk kattenvoer te kiezen

Katten zijn meer tevreden met een dieet dat grotendeels bestaat uit vleeseiwitten, in tegenstelling tot plantaardig materiaal. Maar het is absoluut essentieel dat ze vezelrijk voedsel krijgen.

  1. Kies vezelvoedsel dat zowel oplosbare (lost op in water) als onoplosbare vezels bevat (intact blijft bij het bewegen door het spijsverteringskanaal)
  2. Het is belangrijk dat de vezel van hoge kwaliteit is, zodat deze door je kat kan worden verteerd.
  3. In unieke situaties, zoals wanneer uw kat last heeft van haarballen, kiest u voedsel dat bijzonder veel vezels bevat.
zwarte kat zijhoek onderweg

De beslissing om uw kat verder te verplaatsen tot vezelrijk voedsel moet worden gemaakt met de hulp van uw dierenarts. Te veel vezels kunnen schade aan uw baby veroorzaken. Als uw kat last heeft van gebitsproblemen, exponentieel gewichtsverlies en gastro-intestinale, is een vezelrijk dieet niet de juiste keuze.

Beste vezelrijke kattenvoeropties

Vezelrijk voedsel is online te vinden, maar houd er rekening mee dat je voor sommigen misschien een recept nodig hebt. Hier is een lijst met hoogwaardige, vezelrijke voedingsmiddelen in zowel de VS als het VK.

1. Royal Canin Fibre Response Volwassen droog kattenvoer

Royal Canin is een vertrouwd merk dat over de hele wereld te vinden is. En hun vezelreactie droog voedsel is een andere reden waarom ze zo’n goede reputatie hebben. Dit vezelrijke voedsel biedt alles wat je kat nodig heeft voor een gezonde, actieve levensstijl.

Naast het feit dat het een effectief dagelijks supplement is, biedt dit droogvoer toegevoegde voedingsstoffen voor wanneer katten lijden aan braken, diarree en verlies van eetlust. Met toegevoegde prebiotica ondersteunt het voedsel een goede gezondheid van darmbacteriën.

ROYAL CANIN VEZEL KATTENVOERZAK

Dit merk bevat ook toegevoegde Omega-3 vetzuren, afgeleid van visolie, die een verstoorde buik voedt en kalmeert. Het ondersteunt ook de gezondheid van de urinewegen en voorkomt dat blaaskristallen zich vormen.

Al deze voordelen worden geleverd met lagere calorieën, dus je beste vriend blijft op een gezond gewicht. En met de mix van vezels helpt het voedsel bij darmbewegingen die helpen bij het verminderen van spijsverterings- en maagklachten.

⇒ Shop USA Royal Canin Fibre Response Adult Dry Cat Food

⇒ Shop UK Royal Canin Fiber Response Adult Dry Cat Food

2. Hill’s Prescription Diet Feline Gastro-intestinale Biome Chicken

Vezelrijk voedsel gaat allemaal over het bereiken van een goede darmgezondheid. Dit Hill’s recept gastro-intestinale voedsel is ontworpen met behulp van een holistische benadering van voedingsbehoeften. Zoals we weten, moet er een balans zijn tussen vezels en eiwitten.

De mix van actieve vezels in dit product zorgt ervoor dat voedsel gemakkelijk doorlaat en het ontbijt en diner van uw kat afbreekt. Met een goede afgifte van bacteriën zal hun darmgezondheid ook worden geoptimaliseerd, wat in wezen regelmatige stoelgang mogelijk maakt.

zak met heuvels gastro vezel verzorging kattenvoer

Als je een oudere kat of een kat met gebitsproblemen hebt, kunnen deze brokjes worden geweekt in warm water met kippenbouillon toegevoegd. Dit laat een zachte, warme en verrukkelijke maaltijd achter voor je kat!

⇒ Shop USA Hill’s Prescription Diet Feline Gastrointestinal Biome Chicken Dry Food / Wet Food

⇒ Shop UK Hill’s Prescription Diet Feline Gastrointestinal Biome Chicken Dry Food

3. Royal Canin Veterinair Dieet Calorie Controle CC High Fiber

Dit vezelrijke ingeblikt voedsel is een fantastische keuze voor diegenen die hun katten willen voorzien van complete en uitgebalanceerde voeding. Het is speciaal gemaakt voor binnenkatten die graag het grootste deel van hun tijd doorbrengen met loungen in huis en genieten van het gezelschap van hun eigenaar.

Royal Canin heeft dit voedsel ontworpen om optimale niveaus van eiwitten te bieden, die katten van energie en vezels zullen voorzien. De vezel bestaat uit een combinatie van oplosbare en onoplosbare vezels, waardoor je kat zich vol voelt om een gezond gewicht te behouden.

blikje royal canin Calorie controle vezelrijk kattenvoer

Het natvoer bevat een mix van antioxidanten bestaande uit vitamine C &E, luteïne en taurine (die het immuunsysteem ondersteunt).

⇒ Shop VERENIGDE STATEN Royal Canin Veterinair Dieet Calorie Controle CC Vezelrijk Nat Voedsel

4. Royal Canin Intense Hairball 34 Volwassen Kattendroogvoer

Dit Royal Canin intense hairball voer is speciaal ontworpen voor binnenkatten die gevoelig zijn voor haarballen. Een groot deel van de dag van een kat bestaat uit verzorging en haren worden te vaak ingeslikt.

Ingeslikt haar raakt gevangen in hun spijsverteringskanaal en vormt haarballen die door hun ontlasting worden uitgestoten. Dit is vaak een ongemakkelijk proces voor katten en kan leiden tot constipatie.

zak royal canin hairball kattenvoer

Deze specifieke mix van voedingsvezels bevat psylliumzaadschil en onoplosbare vezels die op natuurlijke wijze een gezonde darmstroom stimuleren. Omdat het rijk is aan vezels, moedigt het voedsel dagelijkse eliminatie aan, wat voorkomt dat het haar vast komt te zitten en haarballen creëert.

Samen met vezels bestaat dit voedsel uit aminozuren voor sterke ogen en hart, een unieke brokvorm die tandplakopbouw voorkomt en 34% eiwit.

⇒ Shop USA Royal Canin Intense Hairball 34 Volwassen Katten Droogvoer

⇒ Shop UK Royal Canin Intense Hairball 34 Volwassen Katten droogvoer

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

5. Amerikaanse reis Turkije en kiprecept graanvrij droog kattenvoer

Hoewel veel bedrijven ervoor kiezen om overtollige tarweproducten in hun voedsel op te nemen om vezels te verhogen, werkt het misschien niet altijd voor uw kat. Het graanvrije droge kattenvoer van American Journey maakt gebruik van alternatieven voor soja, tarweproducten en kunstmatige conserveermiddelen.

zak met amerikaans reis vezelrijk kattenvoer

Naast 40% eiwit, bestaat het droge voedsel uit gezonde groenten en fruit voor die toegevoegde bonus van vezels. De toegevoegde krachtige voedingsstoffen en essentiële aminozuren houden je kat op de been voor een volledige dag vol avonturen.

Zoals taurine, dat helpt bij de gezondheid van hart en ogen, en vette omega-zuren, die je kitties jas en huid helpen er zijdezacht en gezond uit te zien.

⇒ koop US American Journey Turkije en kiprecept graanvrij droog kattenvoer

6. Blue Buffalo Wilderness Chicken Recept Graanvrij droog kattenvoer

Dit Blue Buffalo Wilderness droogvoer is de perfecte combinatie van wat katten het meest nodig hebben: hoogwaardige eiwitten en natuurlijke bronnen van vezels.

Het eten zit vol met kip, waardoor ze slank en gezond blijven. En het zit ook vol met de beste, gezonde koolhydraten, zoals zoete aardappel, lijnzaad en erwten – de grootste brandstof voor avontuurlijke katten.

zak blauw wildernis kattenvoer graanvrij vezelrijk

In totaal heeft het een vezelgehalte van 7,4%. Dit is vooral indrukwekkend omdat ze hun product niet bulken met tarwe en soja, zoals minder gerenommeerde merken.

Als extra pluspunt bevat dit product LifeSource Bits. Deze mix van vitaminen, antioxidanten en mineralen ondersteunt een uitgebalanceerd, gezond immuunsysteem.

⇒ koop US Blue Buffalo Wilderness Chicken Recept graanvrij droog kattenvoer

Laatste gedachten over vezelrijk kattenvoer

Het welzijn van je kat heeft direct betrekking op wat je hem voert. Voedsel kan helpen bij het aanpakken van een aantal verschillende gezondheidsgerelateerde problemen. Dit is de reden waarom het zoeken naar gespecialiseerde meningen en het inkopen van voedsel van hoge kwaliteit een belangrijk onderdeel is van het bezitten van een kat.

zwarte kat in gebogen positie op mosterdkleurige stoel
Als uw kat in staat is om deze houding te doen, is het waarschijnlijk dat zijn vezelproblemen zijn aangepakt

Katten hebben niet alleen vezels nodig voor energie, maar ze hebben ook vezels nodig om ervoor te zorgen dat voedsel goed wordt verteerd en regelmatig wordt uitgescheiden. Uiteindelijk betekent dit dat uw kat alle voordelen van zijn eiwitconsumptie kan behalen, zonder essentiële voedingsstoffen te missen.

Let: Deze vezelrijke kattenvoerpost bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze High Fiber Cat Food Post? Waarom pin je het niet?