Hoe je je kat kunt aankleden voor Halloween

Kun je deelnemen aan Halloween-verkleedplezier met je kat zonder je relatie te verpesten?

Zin in fantastische Halloween-foto’s van je kat – of jij – maar wil je je favoriete kat niet traumatiseren of eindigen met krassen?

Als je je kat wilt aankleden voor Halloween, maar hij doet dat niet, moet je ze als goede eigenaar niet maken. Maar je kunt testen of je kat openstaat voor wat zacht aankleedplezier met de juiste begeleiding.

zwarte kat die een pompoen knuffelt

The Discerning Cat vroeg de bekende Londense dierenarts Suzanne McNabb, dierenarts en mede-oprichter van The Neighbourhood Veterinary Centre om advies.

“Katten gebruiken hun hele lichaam om de wereld te verkennen en alles wat hun beweging beperkt, betekent dat ze zich onmiddellijk bedreigd en ongelukkig zullen voelen”, zei McNabb, “dus vermijd items die hun poten of staart beperken”.

Halloween kattenkragen of items die aan de halsband van uw kat kleven, zullen de bewegingen van uw kat niet beperken. Evenmin zullen items die werken als een harnas op uw kat – maar vermijd alles dat weegt op de buik van uw kat of ze kunnen goed omvallen.

vrouw gekleed als kat met zwarte kat

“Begin met het kledingstuk een paar dagen in de buurt van je kat te laten, zodat ze een goede snuif kunnen hebben. Laat je kat zijn geur op het item krijgen. Probeer het item vervolgens een paar seconden voorzichtig op de vacht van je kat te plaatsen, zodat ze begrijpen hoe het zal voelen. Werk je langzaam omhoog en neem traktaties, knuffels en verenspeelgoed op als positieve feedback voor je kat”

Als uw kat gestrest raakt, verwijder dan het item (s) zo snel mogelijk. Belangrijke tekenen dat uw kat ongelukkig is, zijn onder meer klauwen aan het kledingstuk, uw kat die weigert te bewegen of sissen.

Bij The Discerning Cat raden we aan om een aantal geweldige rekwisieten te kopen, zoals Halloween-papier, nep-spinnenwebben, pompoenen en zwarte hoeden. Zet een “fotoshoot” op voor je kat met behulp van de rekwisieten om een Halloween-gevoel te creëren. Dit betekent dat je de verkleedpartij van je kat kunt minimaliseren en toch een fantastische Halloween-foto kunt krijgen.

zwarte kat met een hommelhoed

Een handig acroniem om te gebruiken wanneer u uw kat aankleedt, is PET – kan uw kat spelen, eten en naar het toilet gaan in zijn kleding? Als het antwoord ja is op alle drie, dan ben je waarschijnlijk op de goede weg.

⇒ Een van mijn favoriete plekken om Halloween-outfits voor mijn kat Alexei te krijgen, is Etsy – bekijk hun Halloween Kostuums voor Katten.

zwarte kat die spinnenkostuum met pompoenen draagt

Top 9 Tips voor een Happy Halloween Kitty

  1. Kies de juiste stemming Probeer je kat niet aan te kleden als hij speels of energiek aanvoelt – hij zal het je kwalijk nemen dat hij probeert stil te blijven zitten. Wacht tot het een beetje slaperig is of zich knuffelig voelt.
  2. Doe het rustig aan – laat het kostuum een dag of twee in de buurt van je kat staan, zodat hij eraan kan snuffelen. Wrijf het kostuum vervolgens zachtjes tegen de vacht van je kat – zo weet hij hoe de stof aanvoelt. Wacht nog een dag of zo voordat je je kat het probeert te dragen
  3. Vermijd kostuums die de poten en staart van je kat beperken. Als uw kat zijn poten niet volledig kan bewegen, zal hij erg geagiteerd raken. Dit komt omdat als uw kat zijn poten / staart niet kan bewegen, hij zich niet kan verdedigen tegen aanvallen, zodat hij kwetsbaar en geagiteerd wordt
  4. Gebruik Props – gebruik pompoenen, Halloween inpakpapier en nep spinnenwebben etc als achtergrond en rekwisieten – je kat heeft minder Halloween-items nodig die zijn vacht daadwerkelijk raken en je krijgt nog steeds een volledig Halloween-effect
  5. Doe mee als kat! Waarom word je geen Halloween-kat? Een foto van jou en je favoriete katachtige samen met jou verkleed als kat met Halloween rekwisieten kan zorgen voor een leuke foto
  6. Kijk naar kragen of items die aan kragen hechten. Het kan zijn dat uw kat al een halsband draagt voor zijn bescherming. Verander het gewoon in een kraag met Halloween-thema. Of koop een Halloween-bandana ter grootte van een kat die zich aan de halsband van je kat kan hechten. Uw kat zal gewend zijn aan iets in zijn nek en dit zal zijn beweging in geen enkele w beperkenAy
  7. Wees er snel bij! Zodra uw kat gekleed is, zal hij lang geen items meer willen dragen. Zorg dat je camera, lichten en rekwisieten allemaal op hun plaats zijn, zodat je kat slechts een paar minuten Halloween-vriendelijk is – dit zal zijn ongemak verminderen.
  8. Pak traktaties – beloon je kat met traktaties en knuffels/buikwrijven in alle stadia, zodat hij leert om wat verkleedpartijen te associëren met positieve elementen.
  9. Wees klaar om te stoppen – als uw kat duidelijk van streek is, bijvoorbeeld zwaar miauwen, tegen u klappen – stop dan onmiddellijk. We houden van leuke foto’s, maar geen enkele foto is het waard om je favoriete katachtige van streek te maken.
zwarte kat met zwarte vleermuisvleugels met pompoenen

Let: Deze dress your cat up for halloween post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals dit kleed je kat aan voor halloween Post? Waarom pin je het niet?