11 Ginger Cat Namen voor je Tijger

Je nieuwe Ginger kitty mee naar huis nemen is spannend; het enige dat met die opwinding te vergelijken is, is ze een naam geven.

Je zult de naam waarschijnlijk minstens het volgende decennium voor je Garfield-kattenras gebruiken, dus je kunt er maar beter voor zorgen dat je kat het leuk vindt!

Als je eenmaal je nieuwe gemberkatnaam hebt gekozen, komen er nog meer spannende dingen aan. Daarna komt het winkelen. Je kat verdient het om verwend te worden, dus daar moet je zo snel mogelijk op afstappen. Je kunt een bed / troon voor hen kiezen, wat kattenspeelgoed uitzoeken en het beste kittenvoer vinden.

Zoals je kunt zien, vereist het zijn van een kattenouder veel belangrijke beslissingen. Laten we voor nu een van je eerste duiken. Hier zijn mijn favoriete namen voor je nieuwe gemberbaby.

Perzische kat gember

Ginger Cat Names – Zal mijn kat het zelfs merken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

gember Perzische kat

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

ginger maine coon kat

Belangrijkste dingen om over na te denken bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Ierse kattennamen zijn fantastisch om te matchen met de kleur van je kat. Ik heb hieronder verschillende opties voor Ginger-kattennamen vermeld op basis van hun kleur.

Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

ginger cat zit op donkere bank met staart uit
Een relaxte Ginger Cat (dit is de kat jelly van mijn nichtje)

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Als je kat graag klimt en verkent, wat dacht je dan van Everest?

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën aanleveren. Wat dacht je van Whiskey voor je gember Scottish Fold Cat?

Twee kleine Ginger britse korthaar katten over witte achtergrond

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn.

Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, vets en anderen, dus een kortere naam is voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Aslan is misschien niet de beste keuze als je gemberkat een Munchkin is.

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

Schattige gemberkat ontspannen op het gras met witte lila bloemen
Brits kort haar

7. Wees aardig

Namen die niet vreselijk flatterend zijn voor je katachtige, zullen waarschijnlijk snel moe worden.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen voor katten in uw huishouden te ontwikkelen , zoals Ginger en Spice. Of Paprika en Komijn. Of Elsa en Olaf. Zoveel goede combinaties en opties!

Wat als ik de verkeerde naam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

bengaalse kat gember

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

11 prachtige gember kattennamen

1. Boef

Deze naam is misschien een beetje op de neus voor sommige ondeugende katten, maar het is gewoon te schattig. Zelfs de meest volgzame kat kan veel problemen krijgen en, zoals deze naam al doet vermoeden, een Boef zijn. Bijnamen als Callie en Ras zijn ook schattig.

2. Teigetje

Geïnspireerd door het energieke en onstuimige karakter in Winnie de Poeh, is deze naam een populaire keuze voor je gemberjongen. Je kunt hem zelfs kortweg Tigs noemen!

gember munchkin

3. Ollie

Deze zoete naam is geweldig voor een gemberjongen (of een meisje). Kort voor Oliver of Olivia, het is een veelzijdige naam die met je kat meegroeit. Bovendien kun je bij het bellen van je kat je jodelvaardigheden oefenen.

4. Stuivertje

Als je op zoek bent naar een leuke naam voor je kleine gemberdame, kan ik geen betere keuze bedenken dan Penny. En om de naam nog beter te maken, zijn de meeste centen een oranjerode kleur.

5. Garfield

Deze lijst zou niet compleet zijn zonder de naam van de beroemde lasagne-liefhebbende kat, Garfield. Geef je kat de naam van deze populaire gember Perzische tabby uit de beroemde strips.

gember kat in gras dragen kraag met GPS

6. Peperkoek

Schattig, lief en met veel gezondheidsvoordelen, deze naam is perfect voor uw nieuwe kitten. Je kunt ook bijnamen als Ginger en Gingy uitproberen. Bovendien, wanneer uw kat in broodpositie gaat, is de tweede helft van de naam passend.

7. Leeuw

Leeuw is een sterrenbeeld, een sterrenbeeld, vertegenwoordigd door een leeuw, geassocieerd met het element vuur en de perfecte naam voor je nieuwe gember. Deze naam is kort en krachtig, maar het zal zeker een impact hebben. Je nodigt een kleine leeuw uit in je woonkamer, dus waarom zou je hem niet een naam geven die bij hem past?

8. Pompoen

Deze op eten geïnspireerde naam is niet alleen een geweldige titel, maar werkt ook geweldig als een term van vertedering. Het kan zelfs worden verlengd tot Pumpkin Pie. Kattennamen voor gembers worden niet veel schattiger dan dit.

gember kat bogen terug op houten vloer

9. Mérida

Deze Disney-held uit Brave is behoorlijk ongelooflijk, met rood haar en een killer-houding. Als je een gemberprinses mee naar huis neemt, is deze naam perfect. Je zult echter zeker willen investeren in een goede troon voor je koninklijke kat.

10. Robijn

Robijnen symboliseren veel dingen: liefde, de zon en het behoud van de fysieke en mentale gezondheid. Hoewel het benoemen van je kat Ruby geen ziekte zal bestrijden, is het een prachtige naam, en who houdt niet van robijnen? Bovendien tonen sommige studies zelfs aan dat katten kunnen helpen met de geestelijke gezondheid.

11. Roestig

In de meeste situaties zal iets roestigs je niet gelukkig maken. Maar als je het roept, en je gelukkige gemberkatje komt aanrennen, probeer dan gewoon niet te glimlachen. Deze roodachtige coating van ijzeroxide zorgt voor een unieke naam voor je kat.

Als geen van deze namen bij uw nieuwe oranje kat past, kunt u altijd enkele van de onderstaande suggesties proberen.

gember kat grommen

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Beroemde Ginger Cat Namen

Gemberkatten, leeuwen en tijgers zijn de sterren geweest van vele popcultuurfilms, tv-series en boeken. Hier zijn een paar bekende katten om je naamgevingsinspiratie te geven.

 • Aslan – De leeuw uit De Kronieken van Narnia
 • Brian – Uit de tekenfilm Top Kat
 • Crookshanks – Hermelien Griffel’s huiskat uit Harry Potter
 • Dinah – Van Alice in Wonderland
 • Gans – Van Kapitein Marvel
 • Hobbes – De kat uit Calvijn &hobbes
 • Nala – De heldin van De Leeuwenkoning
 • Oliver – Van Oliver &Bedrijf
 • Orion – Uit de film Mannen in het zwart
 • Puss in Boots – De schattige poes van Sjrek
 • Rajah – Uit de Disney-film Aladdin
 • Shere Khan – De antagonist uit Het Jungle Boek
 • Simba – Van De Leeuwenkoning
 • Thomas O’Malley – Van De Aristokatten
 • Tony – De mascotte voor Kellogg’s Matvlokken ontbijtgranen
 • Toulouse – Uit de Disney-film De Aristokatten
gember kat in groene Ierse hoed

Iers geïnspireerde namen voor gemberkatten

Meestal wordt rood of oranje haar geassocieerd met Iers (of soms zelfs Schots) zijn. En er zijn een aantal mooie Ierse namen die geweldige kattennamen maken. Hieronder staan enkele Ierse kattennamen voor je gember.

 • Aiden
 • Bailey
 • Clancy
 • Finley
 • Finn/ Fionn
 • Flannery
 • Flynn
 • Gallagher
 • Keegan
 • Lia
 • Molly Malone
 • Orla
 • Patrick/ Paddy
 • Rohan
 • Roisin (uitgesproken als “Ro-glans”)
 • Rooney
 • Rory
 • Sheena
 • Shannon
 • Sinead
ginger maine coon kat met fruit

Gember Kattennamen Geïnspireerd door voedsel

Er zijn tal van rode of oranje voedingsmiddelen die fantastische en unieke gember kattennamen maken. Bekijk enkele van deze populaire zoute en zoete voedingsmiddelen die uitstekende namen voor kattenvoer zijn. En nu we het toch over eten hebben, waarom zou je je nieuwe kat niet wat lekkere traktaties geven.

 • Appel
 • Abrikoos
 • Biscuit
 • Butterscotch
 • Meloen
 • Karamel
 • Wortel Top
 • Cheddar
 • Cheeto
 • Kers
 • Spaanse peper
 • Kaneel
 • Citrus
 • Clementine
 • Dorito
 • Fanta
 • Gember
 • Honing
 • Macaroni
 • Esdoorn
 • Marmelade
 • Marmite
 • Nacho
 • Nectarine
 • Nootmuskaat
 • Oranje
 • Paprika
 • Perziken
 • Pringle
gemberkat met menselijke vinger in zijn mond

Schattige kattennamen voor gemberkatten

Of ze nu slapen, spelen, spinnen of proberen wat voedsel uit je te halen, gemberkatten zijn schattig. Hier zijn enkele namen die ideaal zijn voor uw schattige katachtige metgezel.

 • Alvin
 • Barnsteen
 • Annie
 • Ariel
 • Ratelpopulier
 • Herfst
 • Vlam
 • Chroom
 • Koper
 • Sintel
 • Firefox
 • Vlam
 • Goudvis
 • Hazelaar
 • Jager
 • Blad
 • Esdoorn
 • Goudsbloem
 • Nemo
 • Klaproos
 • Rood
 • Roestig
 • Scharlaken
 • Zonsopgang
 • Tango
 • Whisky
gemberkat op de schoot van de vrouw staart naar haar gezicht

Cool Ginger Kattennamen

Als je op zoek bent naar een naam waar je huisgasten jaloers op zijn, heb je een coole naam nodig. Lees verder om enkele van de coolste en meest badass-namen voor gemberkatten te vinden.

 • Andesine
 • Bourbon
 • Baksteen
 • Anjer
 • Carneool
 • Wangzakeekhoorn
 • Klei
 • Koper
 • Koraal
 • Cupriet
 • Elmo
 • Granaat
 • Gingham
 • Magenta
 • Max
 • Pavlova
 • Pyrope
 • Kwarts
 • Linten
 • Sard
 • Sardonyx
 • Verschroeien
 • Sparks
 • Spinel
 • Kousen
 • Zonnebloem
 • Trekken
 • Dooier
gember exotische korthaar kat

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Let: Deze gember kat namen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.