Maine Coon Ragdoll Mix | 9 Ragcoon-kenmerken ()

Misschien staan je vazen al te lang rechtop en ben je op zoek naar een leuke kat om ze omver te werpen? Nou, een Maine Coon Ragdoll mix is zo ongeveer je beste gok. Hun brutale persoonlijkheid zal je laten giechelen om hun intelligentie terwijl je om hun schijnbaar flagrante minachting.

Hoe dan ook, ze zijn een prachtig ras om te hebben. Zelfs met de haat-liefde-momenten is elke minuut met hen de moeite waard. Blijf lezen om alles te leren wat je moet weten over het Ragcoon kattenras.

ragdoll maine coon mix |
ragdoll maine coon mix |

Maine Coon Ragdoll Mix Kenmerken

1. Oorsprong

De ‘Ragcoon’, zoals het liefkozend wordt genoemd, is afkomstig van de Maine Coon, vermengd met een Ragdoll. De gastoorsprong van de Maine Coon ligt ergens in de trant van zeelieden uit Europa die met hun kitties naar Amerika reizen. Dit op de een of andere manier vermengd met het Ragdoll-ras in Amerika door een lokale fokker uit Californië.

Deze twee ouderrassen hebben een schattige, donzige, katachtige floofbal gecreëerd. Omdat beide raskenmerken behoorlijk op elkaar lijken, zul je merken dat je Ragcoon enigszins onvoorspelbaar is, omdat je geen idee hebt of ze meer Maine Coon of meer Ragdoll zijn. Hoe dan ook, ze zijn een absolute traktatie om te leren kennen.

Maine coon katten met hun tong uit, naast elkaar zittend.
Maine Coon katten

2. Fysieke eigenschappen

Dit prachtige beest kan ongeveer 20 pond wegen en ongeveer 16 centimeter lang worden. Dit is vrij gebruikelijk voor beide ouderrassen, dus deze vriendelijke reus is net iets meer om van te houden. Ze hebben meestal Maine Coon-vormige gezichten. Maar gelukkig voor jou zullen ze hoogstwaarschijnlijk hun prachtig lichtgekleurde ogen erven van hun Ragdoll-tegenhanger.

Je kunt verwachten dat een mannetje groter is dan de vrouwtjes, maar zelfs de vrouwtjes zullen nog steeds een beetje groter zijn dan de meeste kattenrassen die er zijn. De Maine Coon Ragdoll mix is over het algemeen vrij pluizig met een dikke vacht voor extra lieve knuffels (als ze dat willen).

Kat die op een lichtblauwe achtergrond staat.
Ragdoll Kat

3. Gedrag

Het mooie van deze vriendelijke reuzen is hoe slim ze zijn. Dit maakt ze enigszins vatbaar voor training. Je zou ze kunnen trainen om hun kattenbak als kleine kittens te gebruiken en hun training uit te breiden met leuke trucs als ze je zouden toestaan. Maar ze hebben de neiging om te genieten van het gezelschap en zullen je graag vermaken door melk uit mokken te drinken of ‘poot te geven’.

Gelukkig zijn ze ook vooral braaf. In tegenstelling tot de meeste honden zijn ze zich een beetje meer bewust van de ruimte die ze innemen in de wereld.

witte maine coon ragdoll mix kat
witte maine coon ragdoll mix kat

In tegenstelling tot de Ragdoll gedraagt de mix zich niet als de ragdoll wanneer hij wordt opgehaald. Dus als dit een gedrag is waarin je geïnteresseerd was, zul je het waarschijnlijk beter doen met een rasechte Ragdoll.

4. Persoonlijkheid

De Maine Coon Ragdoll is een vrij uniek ras. Hun Maine Coon gemengde genen bieden je het beste van twee werelden. Je zult nooit een dag van verveling hebben met een leuke, intelligente kleine sass-aap, omdat ze de neiging hebben om elke negativiteit weg te strijken met hun grote veer-toverstokachtige staarten.

Deze katten staan vooral bekend om hun persoonlijkheid en hun vermogen om zich aan te passen en overal mee om te gaan. Ze zijn relatief goed in het leren van nieuwe trucs en kunnen zelfs worden getraind om aan de lijn te lopen of coole kitty-trucs uit te voeren.

Bruine maine coon kat.
Maine Coon Kat

Ondanks hun intelligentie hebben ze niet zoveel mentale stimulatie nodig. In tegenstelling tot de meeste mensen kunnen ze zich vermaken met zowat alles. Of je nu muizen hebt hangen from een touwtje, een knik in je tapijt, of gewoon de deur dicht te doen terwijl je in de badkamer bent. Je Maine Coon Ragdoll zal proberen het uit te zoeken en zichzelf te vermaken terwijl ze verder gaan.

5. Temperament

Ze zijn nogal relaxt en vrij zachtaardig met mensen en andere katten. Hun genegenheidsniveaus en openheid voor vreemden kunnen veranderen van kitten tot kitten. Het is dus het beste om het rustig aan te doen met je kat, en ze zullen zeker op hun eigen tijd opwarmen voor mensen.

maine coon ragdoll mix kitten |
maine coon ragdoll mix kitten |

Hun volgzame aard betekent dat ze ondanks hun schurende gezichten een zeer korte gemene streep hebben, en hun totale grootte maakt ze relatief zelfverzekerd (zelfs eigenwijs). U hoeft zich dus niet al te veel zorgen te maken over krassen op uw lichaam.

Dit ras werkt goed rond kinderen omdat ze nieuwsgierig zijn en niet agressief zullen aanvallen. Ze doen het goed met cool speelgoed en kunnen je kleine mens een grote vette geweldige tijd laten zien. Ze kunnen schakelen tussen actief zijn en helemaal niet.

In de meeste gevallen gaan ze overdag op pad (als ze mogen) en doen ze alles wat ze willen. Maar zal altijd terugkomen, op een gegeven moment, voor een goed dutje en een heerlijke ‘zondagse lunch’.

Ja, ook zij houden van traktaties.

ragdoll kat in de tuin

6. Uiterlijk

Deze dikke munchkin is ongeveer een 50/50 breuk in het midden. Je kunt zowel Ragdoll- als Maine Coon-functies verwachten. Gezien de ogen, het gezicht en de pluisjes, kun je een fantastische katachtige verwachten.

Hun uiterlijk kan variëren – drastisch. Dit is vooral omdat ze elke fysieke eigenschap kunnen aannemen die het meest prominent is in hun genetica. Gelukkig lijken beide ouderrassen relatief veel op elkaar, dus ze zullen hoe dan ook groot zijn.

Vachttype en kleur

Hun vachtkleuren kunnen variëren van wit tot grijs tot zwart of bruin, en zowat elke gebruikelijke kattenkleur onder de zon. De beste manier om erachter te komen hoe je kat eruit zal zien, is door naar de ouders te kijken.

maine coon tabby kat staren met zeer puntige oren

Ze zullen meestal de kleuren aannemen die je in de moeder en vader ziet, maar er zijn voorbeelden van elke soort kleur. Ze hebben de neiging om dubbeldikke bontjassen te hebben, wat deel uitmaakt van het DNA dat hen helpt beschermd te blijven tegen de elementen. De topcoat zorgt ervoor dat ze vrij blijven van ongewenste waterdruppels, terwijl de ondervacht ze warm en knus houdt.

Hun vacht is meestal lang en ruig. Je zult dus hun verzorgingsgewoonten in de gaten moeten houden. Ze kunnen behoorlijk gematteerd raken als ze de neiging hebben zichzelf te verwaarlozen en menselijk ingrijpen niet optreedt. Dus, voor een gelukkig gezonde ruige jongen, houd een borstel bij de hand en probeer ze twee keer per week te borstelen.

Ze zullen niet te veel verharen tijdens de stabiele seizoenen, maar zullen je een nieuwe bontjas van jezelf geven tijdens de schouderseizoenen wanneer ze zich voorbereiden op het weer dat komen gaat.

witte ragdoll kat
Ragdoll Kat

7. Verzorging en onderhoud

Deze poes knabbelt graag. Hun grotere formaat betekent dat ze meer voedsel nodig hebben dan de meeste om te gedijen. Zorg ervoor dat je een langzame feeder hebt voor hen om hun snacks te vinden als ze honger hebben.

Als je bang bent dat ze te veel eten en te veel gewicht krijgen, houd ze dan in de gaten om erachter te komen waarom ze eten. Dankzij hun intelligentie kunnen ze meer eten dan normaal wanneer ze zich vervelen. Dit betekent dat je de lat voor hun speelgoed moet verhogen en moet letten op dingen die hen opwinden.

Voeg wat kattenbomen en bungelend speelgoed toe aan je inrichting als een middel voor hen om zichzelf bezig te houden, vooral als ze meestal binnenshuis zijn.

Voel je vrij om ze een beetje melk te geven en te zien hoe ze zich voelen. Natuurlijk zullen ze het geweldig vinden, maar probeer ze niet te veel melk te geven, omdat dit gastro-intestinale problemen kan veroorzaken, omdat veel katten lactose-intolerant kunnen zijn.

ginger maine coon kat

Houd een paar traktaties bij de hand en een beetje kattenkruid ook, vooral als ze goed zijn. Dit zal helpen om ze fris en vol te houden. Het kan ook worden gebruikt om goed gedrag en een paar trucs bij te brengen.

Hoewel ze zichzelf relatief schoon kunnen houden zoals de meeste katten doen, wil je je ook bewust zijn van hoe ongemakkelijk verzorging voor hen kan zijn. Omdat ze zoveel haar hebben, moet je ze al op jonge leeftijd verzorgen, zodat ze kunnen wennen aan regelmatig borstelen.

Ze hebben misschien maar af en toe een bad nodig na wat avontuurlijk spel. Bepaalde dingen kunnen vast komen te zitten in hun jassen en zullen stank veroorzaken die je niet op je schoot zou willen hebben. Dus, als je iets lelijks opmerkt, plof ze dan in een snel bad, maak ze schoon en droog ze en stuur ze op weg.

8. Voorkeursomgeving

Deze katten zijn behoorlijk nieuwsgierig en houden ervan om te verkennen. Ze genieten ook van een paar vriendschappelijke wedstrijden zo nu en dan, maar hebben de neiging om zich behoorlijk te vervelen als ze al hebben uitgezocht wie de laser vasthoudt. Zorg ervoor dat ze op een veilige plek zijn om te verkennen en wees niet te gealarmeerd als ze de vreemde kakkerlak of muis hebben meegenomen voor het avondeten.

witte ragdoll kat met blauwe ogen op bank met mand en licht
Ragdoll Kat

Omdat ze liever buiten zijn, zullen ze dingen gaan zoeken om te jagen. Of heb medelijden met je en leer je hoe je in plaats daarvan moet jagen. Toch werken ze goed samen met andere dieren, dus het zal geen probleem zijn om ze in de buurt van je honden en andere katten te houden. Zorg er gewoon voor dat ze goed zijn geïntroduceerd en dat ze toezicht houden door volwassenen terwijl je elkaar leert kennen.

Alleen omdat de Maine Coon Ragdoll-mix relatief volgzaam is, betekent dit niet dat ze niet ruw zullen spelen en een paar eigen veren zullen rukken.

9. Gezondheid

Gezondheidsproblemen kunnen voortkomen uit verschillende dingen. Of het nu gaat om nature of nurture is vooral een terugwerkende blik. Het handhaven van gezondheidsproblemen en ervoor zorgen dat uw kat de best mogelijke zorg krijgt, betekent echter dat u alles leert wat u moet weten over de mogelijke kwalen.

Maine Coon Problemen

Zoals bij de meeste dieren, zijn Maine Coons meestal relatief gezond. Maar ze zijn vatbaar voor een aantal erfelijke problemen. Je kunt verwachten dat er zich enkele fysieke problemen vormen in hun gewrichten en spieren en harten.

Close-up weergave van een tabby maine coon kat.

De Maine Coon kan lijden aan hypertrofische cardiomyopathie, spinale musculaire atrofie (SMA) en heupdysplasie. SMA presenteert zich als progressieve instabiliteit. Dit betekent dat ze onstabiel zullen zijn en problemen zullen hebben met de houding. Ze kunnen ook motorneuronen in het onderste ruggenmerg verliezen, transcenderend naar de achterpoten. Je zult dit echter vrij vroeg opmerken, dus houd een oogje in het zeil rond de vier maanden.

Andere aandoeningen zoals hartproblemen kunnen worden gehandhaafd met een gezond dieet en regelmatige aandacht voor hun algehele gezondheid. Zorg er altijd voor dat je je katachtige vriend meeneemt voor regelmatige controles om op de hoogte te blijven van dingen.

Ragdoll Problemen

De Ragdoll dankt zijn naam aan een genetische mutatie waardoor ze slap worden wanneer ze worden opgepikt. Deze zelfde mutatie kan gevaarlijk zijn als ze frequent flyers zijn in de buitenwereld. Deze angst en angst kan ervoor zorgen dat ze slap worden bij het zien van tegemoetkomend verkeer of venijnige dieren die wachten om aan te vallen.

Afgezien van die gruwelijke waarheid, kun je ook problemen verwachten zoals obesitas, hypertrofische cardiomyopathie, blaasstenen of andere urineweginfecties en zelfs haarballen.

ragdoll kat op gras

Toch kun je ze altijd helpen met regelmatige supplementen en een vitamine- en mineralenrijk dieet. Dit zal uw kat helpen zijn kracht te behouden om te gedijen in een anders gevaarlijke toekomst die voor ons ligt.

Het wil echter niet zeggen dat uw kat zeker last zal hebben van deze problemen; een snelle screening bij de dierenarts kan u helpen erachter te komen waar uw kat gevoeliger voor is en u en uw kat een vechtkans geven.

Maine Coon Ragdoll Mix Problemen

Uitzoeken wat voor soort problemen uw kat kan hebben, kan eenvoudig worden bepaald door de pzijn geen rassen. Omdat beide rassen cardiomyopathie gemeen hebben, komt het vaak voor dat je mix dat probleem ook heeft.

In de meeste gevallen is dit ras gezond. Maar je moet altijd opletten voor eventuele kwalen om de dingen die hen pijn doen een stap voor te zijn.

Levensduur

Deze kat kan overal van 12 tot 14 jaar leven. Als ze een gelukkig en gezond leven hebben, zullen ze het beter doen. Dus, ervoor zorgen dat uw kat wordt gevoed met de juiste soorten voedsel, de nodige supplementen krijgt en alle liefde krijgt, zal uw kat vrij lang bij u blijven.

bi colour ragdoll kat
Ragdoll kat

Waar kan ik een Maine Coon Ragdoll Mix krijgen?

Als je op internet op zoek bent naar een vorstelijke kat met veel tijd om je vragend aan te kijken, ben je op de goede weg met dit gedurfde maar plichtsgetrouwe wezen. Ten eerste is de beste gok om eventuele opvangcentra, schuilplaatsen of adoptiebureaus te controleren.

Het doorzoeken van deze opties zorgt er eerst voor dat u een kat niet zonder een eeuwig thuis achterlaat. Als je dood bent op dit specifieke ras, maar het niet kunt vinden in je lokale schuilplaatsen, dan zul je waarschijnlijk beginnen te overwegen om ergens op de interwebs te kopen,

Je zult eerst willen controleren of je te maken hebt met een gerenommeerde fokker als je dat doet. Dan wilt u er zeker van zijn dat uw kitten goed wordt verzorgd. Vraag om foto’s, certificering of maak zelfs zelf een ritje naar de dierenarts.

Een snelle online zoekopdracht zal u helpen vinden wat u zoekt, maar zorg ervoor dat u onbekende fokkers of revalidatiecentra doorlicht voordat u er geld aan uitgeeft.

Crème maine coon kat.

Laatste woord over Maine Coon Ragdoll Mix

De Maine Coon Ragdoll is een uniek kattenras. Meestal zul je merken dat je mix energiek, leuk en speels is. Ze hebben meestal uitzonderlijke persoonlijkheden en zullen je altijd verrassen met een uitstekende muis of iets anders dat ze in de tuin hebben gevonden.

Niettemin zijn ze een vrolijke toevoeging aan elk huishouden omdat hun grote gestalte, en tijgerachtige gezichten zorgen voor een grappige metgezel voor je dagelijks leven. Zorg ervoor dat je ze veel traktaties geeft tijdens de training, en ze zullen je belonen met respect waarvan je niet wist dat katten ze konden bieden.

Als dit een ras is dat je graag wilt ontmoeten, zorg er dan voor dat je de middelen en het geduld hebt om hen een veilig en warm thuis te bieden vol liefde en, hebben we traktaties genoemd?

maine coon ragdoll mix kitten grijs
maine coon ragdoll mix kitten grijs

Deze maine coon ragdoll mix post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.