Seal Point Ragdoll Katten: 12 dingen die ze nog schattiger maken

Als je kijkt naar de wondere wereld van katten, zijn er een aantal vrij unieke en schattige pluisballen. Het zijn allemaal zulke interessante kleine wezens en stelen ons hart net zo gemakkelijk als ons voedsel!

Een van deze geweldige kleine bontbaby’s is niemand minder dan de Seal Point Ragdoll. Het is vrij waarschijnlijk dat je deze jongens op sociale media hebt gezien (ze houden van aandacht), maar er is veel dat je misschien niet over ze weet.

Ragdolls zijn een uniek ras, zelfs in een wereld waar rassen zoals de Dwelf of de Sphynx bestaan. Ze zijn niet je gemiddelde kat, dus om er een (of meerdere) in huis te halen, moet je op de hoogte zijn van hun excentriciteiten.

Weet gewoon dat dit een langharige kat is, dus je moet leren hoe je ze moet verzorgen (maar Ragdolls zijn over het algemeen gemakkelijker dan de meeste). Blijf op de hoogte voor een schattige, coole en eigenzinnige lijst met dingen die je al dan niet weet over de geweldige Ragdoll. Wie weet ontdek je onderweg wel je favoriete nieuwe furbaby.

seal point ragdoll kat op vloer

Ragdoll Seal Point Physics: wat hen drijft

Ragdolls zijn vreemde katten; hiermee bedoelen we dat wat je ook denkt te weten over katten, gooi het uit het raam. Hoewel ze misschien geen korte stompe benen of rare plooien en rimpels hebben, zijn Ragdolls toch eigenzinnig.

Ze hebben best een interessant achtergrondverhaal (als je het durft te geloven), dus blijf scrollen voor wat details over hun geschiedenis en waar ze vandaan komen.

1. Zijn het poppen? Oorsprong en geschiedenis van de Ragdoll

Als de verhalen waar zijn, begon een vrouw genaamd Ann Baker het Ragdoll-ras in de jaren 1960. Er wordt gezegd dat ze deze prachtige katten fokte van een witte vrouwelijke langharige Perzische, die toevallig een beetje verwilderd was.

Zoals het verhaal gaat, rende Baker per ongeluk over de arme tabby (gelukkig overleefde ze het). Na haar herstel fokte ze echter met een kater en hun nakomelingen resulteerden in zeer relaxte kittens, die “slap” worden als een pop wanneer ze worden opgehaald. Dit kenmerk leverde hen de juiste naam op van Lappenpop.

Later maakte Ann haar eigen register voor de kitties, en de rest is, nou ja, geschiedenis. Deze knallers zijn sindsdien uitgegroeid tot een opgemerkt, legitiem ras van zichzelf. Als men goed kijkt, zijn er nogal wat andere rassen waarmee Ragdolls kenmerken delen, zoals Siamezen, Birmanen, Perzen en Birmezen.

zijn ragdoll katten hypoallergeen

2. Seal Point, Bi-Colour en andere koele variëteiten

Hoewel je misschien denkt dat de volledige rasnaam van de kat Seal Point Ragdoll is, is dat eigenlijk alleen hun kleurvariant. Ragdolls zijn er in vier hoofdpatronen:

ColorPoint – Masker over het gezicht, plus alle “punten” en ledematen zijn ook gekleurd.

Tweekleurig – Omgekeerde V-maskers splitsen hun gezicht in twee kleuren, meestal wit en hun hoofdkleur.

Lynx – Strepen en vormen vormen het masker over hun gezichten, waardoor ze een wildere, bijna verwilderde, blik krijgen.

Toegelaten — Poten zijn zuiver wit van kleur. Er kan ook wat wit op het gezicht, de borst en de buik zijn.

De kleuren zijn er in blauw (licht tot donkerder grijs of antraciet), seal (donkerbruin) en chocolade (lichtlichaam en lichtbruine uiteinden). Enkele van de minder voorkomende kleuren zijn lila (grijs en crème), crème (ivoor en crème) en vlam (rood of oranje).

Dus als we een Seal Point Ragdoll zien, zijn dit de schatjes met een donkerbruin “masker” dat de meeste van hun gezichten bedekt. Andere “puntige” gebieden zijn ook donker gekleurd, zoals de oren, staart, neus, benen en sommige delen van hun lichaam. Mitted komt vaak in het spel wanneer de kat witte “handschoenen” op zijn poten heeft (heel schattig)!

Leuk weetje: De patronen kunnen vaak worden gecombineerd, waardoor een aantal echt uniek uitziende bontballen ontstaan, zoals een Blue Lynx Mitted Ragdoll. Ook worden Ragdoll kittens puur wit geboren.

witte ragdoll kat

3. Ragdolls zijn blue-eyed wonderen

De kans is groot dat als je een ragdoll hebt gezien, zelfs alleen op foto’s, je gebiologeerd bent door hun prachtige blauwe ogen. Dit is een belangrijk handelsmerk van het ragdoll-ras. Hoewel veel kittens blauwe ogen hebben wanneer ze worden geboren, veranderen ze langzaam in groen, amber, bruin of oranje naarmate ze ouder worden.

Ragdolls behouden hun hele leven hun prachtige azuurblauwe kleur. Het is ook een van de (onofficiële) manieren om een ragdoll te identificeren: als ze geen blauwe ogen hebben, zijn ze geen pure ragdoll.

Meerdere persoonlijkheden, verbazingwekkende kenmerken

Ragdolls staan bekend als de volgzame puppy-katten die je overal volgen, en hebben een aantal unieke en ronduit schattige eigenschappen die hen maken tot wie ze zijn. Als je het geluk hebt om in een huis met één te wonen, ben je op weg naar eindeloze oohs en aahs. De zorg voor een kat die zo gemakkelijk in de omgang is als de Ragdoll is echt zo’n fluitje van een cent.

ragdoll kattengezicht

4. Gemaakt om te passen – Een plus size kitty

Een ding dat je echt moet weten en waar je rekening mee moet houden als je overweegt een Ragdoll mee naar huis te nemen, is hun grootte. Het zijn zachte reuzen: een van de grootste binnenlandse kattenrassen, in feite.

Ragdolls kunnen variëren van acht tot 15 pond voor de vrouwtjes, helemaal tot 20 pond voor de mannetjes. Deze forse katten kunnen er ook tot vier jaar over doen om hun volledige, volwassen grootte te bereiken. Hoe dan ook, je bent in voor een grote kat die gemakkelijk tot 15 jaar of langer kan leven.

ragdoll kat op gras

5. De puppykat: fetchies, walkies en andere doggy-eigenschappen

Zoals gezegd worden Ragdolls liefkozend ‘puppykatten’ genoemd: ze lijken meer op honden. Ze houden van menselijke aandacht, kunnen worden geleerd om te apporteren en zelfs hoe ze aan de lijn moeten lopen (zorg ervoor dat je een harnas speciaal voor katten krijgt). Ze zijn het ultieme bontkind als het gaat om het spelen van spelletjes en het hebben van plezier.

Een ragdoll zal gemakkelijk achtervolging of verstoppertje met je spelen, of gewoon hun zoomies door het huis hebben terwijl je giechelt om hun capriolen (ze zijn schattig).

ragdoll kattenblauwe ogen

6. Eigenzinnig van nature, rustig van keuze

Terwijl de meeste katten vocaliseren of anderszins een soort racket maken, staan Ragdolls erom bekend dat ze aan de rustigere kant zijn. Als je het geluk hebt om ze te horen, zul je zelfs een zachte, melodische kwaliteit aan hun stem opmerken.

Ze klinken zo lief als ze eruit zien, zelfs als ze kreunen om eten (echt de meest schattige uitvoering die je ooit zult zien). Maar wat ze ‘missen’ aan schreeuwen en joggen, maken ze meer dan goed in vreemde geluiden. Je wordt getrakteerd op een reeks unieke geluiden van Ragdolls:

  • Een zachte mrrrrpp om elk type actie aan te geven dat ze maken, zoals springen.
  • Kletsend als ze door het huis lopen, op zoek naar iets.
  • Grommen (ja, katten kunnen grommen) bij vreemde, harde geluiden die hen storen (denk aan deurbellen).
  • Schattige ‘bliepjes’ van geluid, bijna als een lammetje.

Notitie: Hun rustige aard kan vaak lastig zijn, omdat ze de neiging hebben om stil te blijven, zelfs als ze pijn hebben, dus probeer je altijd bewust te zijn van je kat en zijn behoeften.

ragdoll kat staren

7. Lieve weirdo’s (andere huisdieren en kinderen inbegrepen)

Ragdolls zijn standaard liefdevol, zorgzaam en verzorgend. Dit is een absolute zegen als het gaat om het introduceren van hen in een huishouden met bestaande huisdieren of kinderen. Ze houden van gezelschap, zijn dol op vrienden en speelpartners en vinden het prima met kinderen (erg geduldig zijn).

Ze vinden het natuurlijk ook prima om opgepakt te worden, want ze hebben de neiging om slap te worden, dus de kinderen kunnen zich vermaken met mevrouw Mittens. Zolang ze leren hoe ze goed met een grote kat moeten omgaan, komt alles goed.

ragdoll tegen paars

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

8. Zoet maar pittig – schattige houdingen

Hun lieve en timide aard kan vaak verbergen dat ze nog steeds katten zijn, en elke kat is uniek. Zoet maar pittig is een perfecte manier om deze fluffers te beschrijven, omdat ze zachtaardig zijn en nooit zullen proberen je te schaden, maar ze weten ook wat ze willen.

Een Ragdoll zal niet bang zijn om je te laten zien of ze iets nodig hebben, of dit nu het likken van je vinger is of een lichte knabbel. Zolang je hun (flexibele) grenzen respecteert, zullen ze alle liefde en genegenheid toestaan die je ze wilt geven.

Ragdoll Incoming: Bereid je huis (en jezelf) voor

Als je eenmaal hebt besloten om een van deze donzige dekens met poten in huis te halen, zijn er een paar dingen om te overwegen voordat je dit doet. Je moet je erop voorbereiden, want ze zijn nogal een (letterlijk) handjevol.

ragdoll kat

9. Grote Kat, Grote Kosten

Ragdolls staan zeker op de lijst van dure kattenrassen. Dit is slechts een van de vele dingen om te overwegen bij het kopen van een raskat. Samen met hun initiële hoge kosten, is een Ragdoll ook een grote kat, zoals vermeld.

Dit betekent alle normale kattenspullen die u zou denken te kopen, zoals kattenbakken, bedden, harnassen, enz.? Verdubbel hun grootte (en soms kosten).

Hoe groter de kat, hoe groter de bijbehorende apparatuur die je nodig hebt. De meeste kattenbakken zullen te klein zijn voor een Ragdoll, dus kijk misschien naar een overdekte kattenbak die ruim genoeg is om ze in te draaien.

10. Sterker dan je denkt

Je denkt misschien dat, vanwege hun luie aard, een Ragdoll niet te destructief zal zijn of een puinhoop kan veroorzaken? Helaas is dat bij deze knuffelkatten niet het geval. Hoewel ze over het algemeen erg chill zijn, zijn het nog steeds grote katten en daarom erg sterk.

Er zijn kattenbomen speciaal ontworpen voor grotere katten, zwaarder in hun constructie en gebouwd met dikkere, sterkere elementen. Deze zware katten-cessories zijn nodig bij het omgaan met een ras dat de hele boom kan wiegen als ze erop laden (ja, echt).

Notitie: Als algemene regel geldt dat Ragdolls, hoe groot en sterk ze ook zijn, geen grote springers zijn. Het kan dus zijn dat je ze niet boven op de kasten vindt; integendeel, ze kunnen op de grond chillen.

ragdoll seal point kat

11. Persoonlijke ruimte nodig? Vergeet het maar

Net als een schattige hond, zal een Ragdoll je waarschijnlijk aan de deur komen halen. Eenmaal bevestigd aan je heup, kun je merken dat ze je overal in huis schaduwen, zelfs naar de badkamer. Ze kunnen zelfs proberen je uit de douche te redden door met hun aanzienlijke gewicht op het glas te hameren (sterke kitties, onthoud).

Dus als je hang-ups hebt over persoonlijke ruimte, is het het beste om ze te laten gaan, omdat een Raggie je niet vaak zal verlaten. De meeste mensen zullen het schattig vinden, want het is schattig om deze donzige wolk te zien die je elke stap volgt.

12. Medische mysteries – Ken de tekenen

Als we naar hun gezondheid kijken, zijn Ragdolls over het algemeen een gezond ras, behalve een paar genetische aandoeningen die ze kunnen tegenkomen. Hypertrofische cardiomyopathie (HCM) is een veel voorkomende hartaandoening waar veel katten aan kunnen lijden. De hartspieren worden dikker, waardoor het bloed veel minder effectief wordt gepompt.

Ze zijn ook vatbaar voor obesitas, voortkomend uit hun luier aard, evenals potentiële haarballen of andere spijsverteringsproblemen vanwege hun lange vacht. Een paar keer per week borstelen zal de meeste, zo niet alle, klitten in hun vacht elimineren en de kans op haarb verminderenalls aanzienlijk.

Seal Point Ragdoll: Hoe meer, hoe vrolijker

Dus daar hebben we het: Seal Point Ragdolls in een notendop. Slechts één bonustip om mee te nemen: als je kunt, probeer dan altijd minstens twee Raggies bij elkaar te krijgen. Zoals we al zeiden, het zijn zeer gehechte katten en kunnen ze gemakkelijk eenzaam worden, dus het hebben van een vriend om mee te spelen maakt het verschil.

Ragdolls zijn liefdevolle, zorgzame katten die een flinke hoeveelheid vreugde in je leven zullen brengen. Je kunt niet fout gaan met ze, en ze passen perfect in elk huishouden. Dus, heb je al een combinatie van kleur en patroon uitgezocht?

ragdoll seal point lopen

Gerelateerde berichten:

Coole kattenrassen

Fluffiest Kattenrassen

Khao Manee Katten

Slimste kattenrassen

Deze seal point ragdoll post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.