13 soorten Ragdoll-kattenkleuren en vachtpatronen waar je dol op zult zijn

Kameleons van de kattenwereld, introductie: de Ragdoll en zijn wonderbaarlijk spectaculaire, veelkleurige vacht! Ragdoll kattenkleuren kunnen je echt verbazen, omdat ze in zo’n enorme verscheidenheid voorkomen, evenals de meerdere patronen waarin de jassen kunnen komen.

Met al deze mogelijkheden is het geen wonder dat deze schatjes opvallen in de kattenwereld (naast hun grootte natuurlijk). Hoewel de blauwe ogen op zichzelf een prachtig wonder zijn, zijn het de vacht en kleuren van een Raggie die echt de taart nemen.

Dus als je een gedetailleerde gids nodig hebt over wat ze zo mooi maakt, ben je hier aan het juiste adres. Leun achterover, pak je kladblok (app) en duik in de wereld van jassen, kleuren, vormen en maten.

ragdoll kat

Ragdoll Cat Kleuren: De basis van de vacht

Voordat we naar het vlezige spul gaan, moet je eerst de basis van de jas zelf kennen.  Dit is een langharige kat, dus investeren in een goede kattenborstel is uiterst nuttig bij het beheren van hun pluisjes.

De zijdeachtige textuur van de vacht van een Raggie is een van hun bekendste kenmerken. Zacht als konijntjes, deze luxe laag van kleuren is je trots en hun vreugde. Ze zullen veel van hun wakkere uren besteden aan het zorgvuldig verzorgen ervan.

Maar om de Ragdoll-jas te begrijpen, zijn er een paar dingen om rekening mee te houden. Genetica is groot in het spel als het gaat om de manier waarop hun vacht de kleuren kan uitdrukken, terwijl de kittens als kleine geesten zijn.

ragdoll kat op gras

Het Himalaya-gen: temperatuurcontrole

Als het gaat om de kleuring van een kat, is hun kitty-genetica wat alle kleurvariatie regelt. Hun genetica bepaalt wat de kleuring van een kat zal opleveren. Wat bekend staat als het Himalaya modifier-gen is een van deze controlerende aspecten en is de oorzaak van de variërende kleur en lichaamspatronen in Ragdolls.

Het remt pigmentatie in bepaalde delen van het lichaam, op basis van de temperatuur in de verschillende lichaamsdelen. Om het simpel te maken: als een bepaald gebied te warm is, wordt dat gebied vervolgens geblokkeerd voor verdere ontwikkeling van kleur. Wanneer het terugkeert naar de normale temperatuur van het kattenlichaam (100,4 – 102,5 F of 38 – 39,2 C), mag de kleur worden uitgedrukt.

Overigens betekent dit dat als je in een koeler klimaat woont, de kleur van je Ragdoll zich aan dat klimaat zal aanpassen. Je kat kan in de winter een opvallend andere kleur hebben dan in de zomer.

ragdoll kattengezicht

Het voorspellen van de uiteindelijke look van een Ragdoll is een zeer moeilijke taak, omdat hun jassen blijven veranderen en rijpen tot op driejarige leeftijd.

Het is een langzaam rijpende kat, met hier en daar groeispurten. Wees voorbereid op Mr. Flufflebutt om te veranderen als hij uitgroeit tot de majestueuze pluisjes die hij bedoeld is te zijn.

Ragdoll Kittens: Sneeuwwitje en Super Fluffy

Iets wat je misschien niet weet, is dat Ragdolls puur wit op deze wereld komen. Hun vachten beginnen pas kleuren te ontwikkelen naarmate ze ouder worden, omdat de lichaamstemperatuur van een kitten aanvankelijk erg hoog is (Himalaya-gen in het spel).

Zodra ze beginnen af te koelen” beginnen hun kleuren en patronen zich uit te drukken, wat leidt tot een veelkleurige partij schattige kittens.

witte ragdoll kat

Leuk weetje: Deze kleur komt meestal tot uiting in hun ledematen, zoals de oren, poten, staart en gezicht. Dit zijn de donkerste delen van je Raggie en zijn meestal verantwoordelijk voor het identificeren van hun kleurpatrooncombinatie.

Ragdoll Cat: Kleuren bont Iedereen

Ragdolls zijn erg populaire showkatten, vanwege hun prachtige uiterlijk. Een ander interessant feit over Raggie-kleuren is dat hun neuzen en voetzolen vaak met dezelfde kleur zijn verbonden.

Deze “matchy” look is waarschijnlijk de manier van de natuur om hen te helpen de kroon te stelen als de schattigste katten op aarde.

Dit gezegd hebbende, Ragdolls hebben een reeks “officieel erkende” kleuren die algemeen bekend en geaccepteerd zijn als “klassieke Ragdoll”. Deze kleuren variëren sterk in intensiteit, evenals met seizoensveranderingen (zoals ikeerder genoemd).

Veel van deze kleuren zijn varianten of tinten van elkaar, dus het kan moeilijk zijn om ze uit elkaar te houden. Hieronder vind je een diepgaande blik op de wondere wereld van Ragdoll kleuren.

1. Ik verzegel je

Ten eerste hebben we de zeehond kleuring. Dit is een van de meest iconische looks: donkerbruin, bijna zwart in sommige gevallen, met donkere schaduwen in de niet-puntige gebieden. Puntige gebieden verwijzen naar de ledematen, waar hun kleurpigmentatie niet wordt geremd door het Himalaya-gen.

ragdoll seal point lopen

Overigens is zeehondenkleuring ook het populairst bij Siamese katten, een voorouder of veel voorkomend ras van de Raggie. Deze zeehondenkitties zijn vaak degenen die uiteindelijk de donkerste van alle Vodden zijn wanneer hun vacht en kleur volwassen worden (3 jaar oud).

Zoals vrij vaak te zien is, kan er weinig tot geen wit overblijven bij deze katten wanneer ze volwassen worden. Met al deze donkere majesteit kan een schattig roze harnas een perfecte pop van kleur zijn voor je kat.

2. Dood door chocolade

Ivory delight is wat deze kleur Raggie het beste beschrijft. Een mooie ale ivoorkleur bedekt het grootste deel van hun lichaam, inclusief hun maag en borst. Hun belangrijkste opvallende kleur is warme, melkachtige chocolade. Bruintinten zijn ook verspreid over hun lichaam te vinden.

chocolade ragdoll kat

Chocolade rags worden niet al te vaak gezien, maar als ze dat wel zijn, smelten ze zeker harten. Hun kaneelroze voetzolen zijn zowat het schattigste.

3. Blauwe Maandag

Als het om Ragdolls gaat, betekent ‘blauw’ ‘grijs’. Hoe verwarrend dat ook klinkt, blauwe kleur Raggies zijn gezegend met een prachtige, lichtgrijze kleur als hun belangrijkste kenmerk. Hun lichamen hebben veel koel wit, terwijl hun puntige gebieden zijn versierd met een diepgrijs (bijna blauw, vandaar de naam).

grijze ragdoll kat

Blue Raggies zijn ook een van de meest erkende kleuren, en ze zijn de zoetere, meer engelachtig uitziende Ragdolls die vaak worden gezien in print en media. Blue Rags hebben altijd coole kleuren, wat hun handelsmerk is.

4. Een ijzige (lila) receptie

Met een schattige en knuffelige kat die grijs kan zijn, kun je er zeker van zijn dat ze ook paars / roze kunnen zijn. Een lila Rag staat bekend om zijn ijzige grijze uiterlijk, getint met een mooie roze tint.

Hun schattige kleine neuzen en voetzolen zijn lavendelroze van kleur en ronden hun schattige cherubijnse teint af. Hun lichamen zijn ook meestal wit, waardoor het gemakkelijk is om ze te onderscheiden van blauwe rags, die een lichtere grijze lichaamskleur hebben.

5. Vuur en Vlam

Hoe verbazingwekkend het ook lijkt, Ragdolls zijn ook in staat om in een reeks rode wijnen te komen. Abrikoos is vrij populair, maar het kan helemaal naar een mooie dieprood gaan. Hoe dieper het rood, hoe beter als het gaat om hun “show” classificaties.

gember ragdoll

Deze vurige oranje katachtigen zijn een treffend voorbeeld van hoe verschillend de variaties in een ras kunnen zijn. Rode Ragdolls (of vlam zoals ze ook bekend staan) hebben ook een meestal wit lichaam, met lichtere schaduwen van hun hoofdkleur overal verspreid.

6. Neusje van de zalm

Zoals lila te blauw is, zo is crème te vlammen. Cream Raggies zijn weer op de lichtere schaal der dingen, met een subtiele crèmekleuring met buff ondertonen. Ook lijkend op een licht geroosterde marshmallow, deze schattige kitties zijn prachtig op zichzelf, met prachtige witte lichamen.

crème ragdoll kat

Crème is geen erg populaire of veel geziene kleurvariant in Ragdolls, omdat het moeilijk kan zijn om onderscheid te maken tussen het en vlam. Desalniettemin is het een zachte kleuring en kan het je Raggie een etherische kwaliteit geven.

De vorm van jou (jas en markeringen)

Nu we de kleuren hebben gesorteerd, is het tijd om eens te kijken naar het andere hoofdaspect dat een Rag bepaalt.gie’s jas: de patronen en markeringen. Deze kunnen behoorlijk variëren, dus door dit te combineren met het aantal kleurstoffen krijg je een enorm scala aan variaties.

Hoe pluizig hun vacht ook kan zijn, je vraagt je misschien af of Raggies hypoallergeen zijn. Er zijn nogal wat dingen waar mensen met een allergie zich bewust van moeten zijn, maar om het simpel te zeggen: nee, ze zijn niet volledig hypoallergeen. Hun met pluisjes gevulde majesteiten kunnen niet tot één patroon worden beperkt, dus hebben ze er vier.

1. Kleur de weg

Waar de zeehond de belangrijkste of meest bekende kleur is voor Ragdolls, is het kleurpunt het bekendste patroon. Kleurpunt verwijst naar hun ledematen, of “puntige gebieden”, zoals de staart, oren, poten, hoofd en snuit.

In een kleurpunt Rag zijn deze gebieden normaal gesproken een effen kleurschakering, met weinig tot geen variaties of afwijkingen van hun hoofdkleur. Een zegelkleurpunt is de meest populaire combinatie van de twee, met donkerbruine gezichten die zich uit hun puntige neus verspreiden.

seal point ragdoll kat op vloer

Hun lichamen zijn ook meestal gebroken wit, zelfs crème, en lopen geleidelijk af naar een lichtere kleur naar hun buiken en borsten. Kleurpunt Rags zijn opvallend in hun uiterlijk en ze hebben meestal het meeste contrast tussen hun hoofdkleur en hun lichaamskleur.

Leuk weetje: Alle Ragdolls zijn eigenlijk puntig, maar deze gebieden kunnen gedeeltelijk worden bedekt of bedekt met wit. Dit wit is wat hun interessante patronen en “color blocking” veroorzaakt.

2. Tortie-lly Schattig

Tortie Raggies zijn eigenlijk een variant van het puntige patroon. Ze zijn vergelijkbaar met calico-patronen zoals te zien is bij huiskatten met korthaar. Tortie katten zijn vaak gezegend met een verscheidenheid of combinatie van kleuren, waardoor ze een uniek uiterlijk krijgen.

tortie ragdoll kat

Nu weten we niet of dit waar is, maar blijkbaar zijn alle tortie-katten uniek, omdat ze elk een ander markeringspatroon hebben. Een ander cool ding over Torties is dat het meestal vrouwtjes zijn, vanwege hoe de genetica wordt uitgedrukt om te resulteren in een tortie-patroon.

3. Lynx markeert de plek

Lynx Rags kunnen je schrikken de allereerste keer dat je ze ziet. Nee, het zijn geen wilde katten (ze zien er alleen zo uit). Lynxpatronen verwijzen naar de ‘strepen’ die te zien zijn die hun gezicht bedekken, en soms ook andere delen van het lichaam.

Dit is een heel cool patroon, omdat deze Raggies een opvallende, meer verwilderde uitstraling hebben, maar nog steeds dezelfde knuffelige pluisjes zijn die je kent en waar je van houdt. Hun poten en staarten hebben vaak ook deze gestreepte markeringen.

lynx ragdoll kat

Om deze iconische look te bereiken, hebben Lynx Raggies hun hoofdkleur geaccentueerd met strepen van wit of een lichtere schaduw. Hun “felle tijger” -kenmerken zijn zo’n schattig contrast met hun vrolijke persoonlijkheden.

4. Mooie wanten

Mitted Ragdolls lijken vrij sterk op het kleurpuntpatroon, op één significant verschil na: wanten! Hoe grappig het ook klinkt, uitgezonden Raggies zijn echt; hun poten zijn zuiver wit van kleur. Het is nogal schattig om een kat eruit te zien zien zien alsof hij wanten draagt, dus bereid je voor op wat zwijmelen.

ragdoll kat witte wanten

Hun voorpoten zijn over het algemeen alleen wit tot aan het “pols” -gewricht. De achterpoten hebben witte spreiding helemaal naar boven, waardoor halverwege de dij wordt gestopt. Een witte streep is ook aanwezig, die loopt van hun achterkant helemaal door de buik, tot aan hun witte kin.

Dit is een zeer unieke look voor een Ragdoll, dus als je er een in je leven hebt, ben je erg gezegend. En als je je zorgen maakte, is het geen probleem om hun “sokken” schoon te houden, omdat katten zichzelf behoorlijk grondig likken en baden.

5. Bi-Color Schoonheden

Weer een dag, een andere kat met een gespleten persoonlijkheid. Alle grappen terzijde, tweekleurige Ragdolls hebben best interessante mokken. In plaats van een kleurpuntig gezicht, hebben ze een omgekeerd “V” -patroon als een masker (het gezichtsgebied bij katten).

Deze “V” wordt geaccentueerd door contrasteren met hun hoofdkleur, like vlam, met wit. Dit creëert een super coole look op deze prachtige bontbaby’s en voegt een mooi contrast toe aan hun toch al prachtige gezichten.

bi colour ragdoll kat

Normaal gesproken een deel van de buitenranden van hun gezicht, snijdt de “V” over de hoeken van de ogen en eindigt met hun wangen. Dit laat het centrale deel van hun gezicht wit, met een rand van kleur eromheen. De oren zijn ook gekleurd, net als de achterkant van hun hoofd.

Wat de rest van hun lichaam betreft, zijn hun poten en benen meestal ook wit, met hier en daar wat kleurvlekken. Wanneer rekening wordt gehouden met showkwaliteiten, moet de “V” zo symmetrisch mogelijk zijn en mag deze zich niet verder uitstrekken dan de buitenranden van hun ogen.

Wie wist dat pronken met de prachtige looks van je kat zo ingewikkeld kon zijn?

6. Van-tastic om je te ontmoeten

Bijna lijkend op een puntige kat die een kapsel kreeg, laat het busje een Ragdoll achter met een heel bijzonder uiterlijk. Hun kleurenmasker is beperkt tot de bovenste delen van hun gezicht, evenals de oren; het lijkt bijna alsof ze een hoed op hebben.

ragdoll bestelwagen patroon

Zoals gezegd hebben de oren een zeer sterke kleurweergave, evenals de staart. Sommige geleidelijke vervaging of witte vlekken kunnen ook voorkomen, waarbij hun lichaam, evenals hun benen en voeten, echt wit blijven.

Van Ragdolls hebben waarschijnlijk het meest wit in hun lichaam in vergelijking met alle andere patronen, en daarom moet je op je hoede zijn voor de problemen die witte katten kunnen hebben.

7. Een gloed van glorie

Een spoor langs alle haters, hier komt de Ragdoll met een gloed. Hoewel dit niet noodzakelijkerwijs een heel patroonschema op zichzelf is, is de brand nog steeds het vermelden waard. Nu, deze vlam waar we naar verwijzen is een duidelijke, witte vorm op de neus van een Ragdoll.

brandende ragdoll kat

Deze witte vorm kan een diamant, ster of zandloper zijn en is vrij opmerkelijk, vooral op foto’s. Het geeft hun schattige kleine neuzen een klein druppeltje geweldig, wat bijdraagt aan de toch al verbluffende schoonheid van dit ras.

Leuk weetje: De brand hoeft niet symmetrisch te zijn. Het kan worden opgebroken of zelfs een beetje lukraak worden gevormd, zolang er een witte vlek is, is je Raggie een brandende schoonheid.

Ragdoll: Color me Impressed

Wowzer, wist je dat Ragdolls zulke kameleons kunnen zijn? Het is een van hun vele verleidelijke aspecten en is wat hen helpt de unieke katten te maken die we kennen en waar we van houden. Al deze (gekleurde) pluisjes versterken hun schattigheid alleen maar naar een heel nieuw niveau.

Het is goed om in gedachten te houden dat ongeacht de kleur, het patroon of de markeringen op uw kat, ze allemaal schattig zijn. Stuk voor stuk zijn ze prachtig, met unieke persoonlijkheden en aspecten.

Vergeet niet dat Ragdolls niet te veel verliezen, dus je zult die tumbleweed-bont niet door het hele huis achtervolgen. Zolang je regelmatig blijft poetsen en verzorgen, zou alles goed moeten komen. Hier kitty kitty!

ragdoll kattenblauwe ogen

Deze ragdoll cat colors post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.