Ragdoll Kattenpersoonlijkheid: 12 Kenmerken Die Ze Nog Schattiger Maken

Als het gaat om de schattigste dingen op aarde, kunnen je gedachten zich richten op puppy’s, baby’s of kittens (eigenlijk alle kleine dieren en dingen). Stel je nu dat niveau van schattig voor in een pluizig kattenlichaam dat van knuffels houdt, en je hebt de Ragdoll-kat.

Als je op zoek bent naar een knuffelig monster dat al je aandacht opeet, heb je het gevonden. Deze vriendelijke reuzen zijn een lieve, speelse en ronduit schattig toevoeging aan elk huis. Ragdolls zullen ervan genieten om baby te worden terwijl ze schattige kleine geluiden maken om hun plezier over te brengen. Bereid je voor op de meest geweldige kat ooit!

Niet alleen is de Ragdoll kattenpersoonlijkheid misschien wel de beste die je kunt vinden, maar het zijn zulke schattige kleine (grote) katten. Je zult ze gewoon eindeloos willen knuffelen en knijpen. Serieus, noem me geobsedeerd, maar deze katten zullen in je hart kruipen en het opwarmen met hun sprankelende persoonlijkheden en liefdevolle aard.

Als je op zoek bent naar een bontbaby om mee te knuffelen op de koudere dagen, evenals een trouwe metgezel die je zijde niet zal verlaten, overweeg dan om een Raggie te kopen. Nadat je alles over hun persoonlijkheid hebt gelezen, kun je hun prachtige blauwe ogen niet veel langer weerstaan.

Bereid je voor op een kat die zal spinnen voor huisdieren en slagen, terwijl je liefdevol wordt gelikt. Als je meer wilt weten over deze prachtige engelen (die dat niet zouden doen), lees dan hieronder voor wat insider-informatie over de Ragdoll: ’s werelds meest zachtaardige kat.

ragdoll kattenblauwe ogen

Ragdoll Cat Persoonlijkheid: Schattigheid 101

Een Ragdoll is slechts een van die dieren die erin slagen je hart te stelen zonder dat je het weet. Het zijn emotionele ninja’s, in de zin dat ze je besluipen met hun zoetheid en je met charme binnenhalen. Een Ragdoll is over het algemeen een vrij gelukkige kat, met heel weinig problemen of klachten om over te praten.

1. Een happy-go-lucky kat

Aanpassingsvermogen is een vreemd aspect voor een kat om te hebben, omdat het over het algemeen gewoontedieren zijn. Als het echter gaat om deze donzige ballen van plezier, laid-back en go-with-the-flow is vrijwel hun aard. Een Ragdoll laat zich niet al te gemakkelijk verbleken door verandering (tenminste als ze wat ouder zijn) en het zijn makkelijke katten om mee te bewegen.

ragdoll kat in de tuin

Hun kalme en gemakkelijke persoonlijkheid kan echt een zegen zijn om mee te werken, omdat het ook betekent dat ze niet te energiek zijn. Niet tegen de muren aanrennen, dingen omver gooien of je gordijnen aanvallen hier.

Een Ragdoll is blij met een speeltje of twee en een krabbende boom. Je hoeft ze niet te vermaken of constant op zoek te zijn naar hun destructieve capriolen. Het hebben van een kat die kan “relaxen” in die luie weekenden is een zegen (ze kunnen het zelfs aanmoedigen).

2. Vocaliseren als een engel

Er kan dus wat tegenstrijdige informatie zijn over de vraag of Ragdolls vocale kitties zijn. Om het recht te zetten: jawel! Maar in plaats van in je oren te joggen tot ze bloeden, is een Raggie veel zachtaardiger.

Hun stemmen zijn zacht, zoet en hebben een melodische kwaliteit. Ik weet dat het klinkt als een cliché, maar ze klinken wel als donzige engeltjes. Ze zullen nooit schreeuwen of anderszins een ondraaglijk racket maken, in plaats daarvan communiceren ze in schattige kleine “mrrrrps” en “mews”.

witte ragdoll kattenpersoonlijkheid met blauwe ogen op bank met mand en licht
Ragdoll Kat

Je zult deze uitroepen elke keer horen als ze iets doen, zoals iets op of neer springen of langs je heen rennen. Een Ragdoll zal ook niet aarzelen om je (beleefd) te vertellen dat ze vastzitten in de kast of achter een deur. En bereid je voor om volledige gesprekken met hen te voeren, want een Ragdoll kan behoorlijk spraakzaam worden zodra je met ze begint te praten.

3. Geduld is een deugd

Raggies zijn de belichaming van chill. Dit straalt als het gaat om andere dieren of zelfs kinderen. Het zijn echt zachtaardige reuzen en zijn geduldig tot in het oneindige. Als je kinderen hebt die graag katten oppakken of ronddragen, is een Ragdoll daar een perfecte kat voor.

Zorg er wel voor dat je ze leert kiezen haar omhoog, want ragdolls moeten vanwege hun grootte met beide handen worden ondersteund. Andere huisdieren, vooral honden, zijn een genot om te hebben voor een Ragdoll. Het zijn extreem sociale katten, dus ze houden ervan om vrienden te hebben om mee te spelen of door het huis te jagen.

ragdoll kat met blauwe ogen tegen een houten achtergrond
Ragdoll Kat

4. Liefde: altijd en voor altijd

Ze zeggen dat het krijgen van een huisdier tegenwoordig hetzelfde is als het krijgen van een kind: ze zijn een intiem onderdeel van je leven. Dit geldt zo voor een Ragdoll, want als ze eenmaal aan je gehecht zijn geraakt, weet je het.

Het is een vreemd gezicht om te zien wanneer onze bontkinderen hun liefde uiten. Tegen je aan wrijven om te laten zien dat je nu bij hen hoort, kneden op je borst en in je schoot kruipen zijn enkele van de schattige manieren waarop een Raggie hun genegenheid toont.

Ze zijn extreem gehecht aan hun mensen en zijn absoluut een zegen om in je huis te hebben. Een Ragdoll komt vanaf dag één je hart binnen en laat je nooit meer alleen. Ze zijn ook heel liefdevol tegenover andere mensen, waarbij vreemden in korte tijd worden begroet en tegenaan worden gewreven.

witte ragdoll kat

5. Knuffels in overvloed

Als je een knuffelbeestje wilt dat je schoot, benen, borst of andere delen meedogenloos warm houdt: je bent hier aan het juiste adres. Ragdolls zijn dol op knuffels.

Als je nooit het voorrecht hebt gehad om getuige te zijn van deze enorme bal witte pluispoot je borst om onder de dekens te klimmen, heb je het gemist. Houd er rekening mee dat ze behoorlijk warm kunnen worden met al die pluisjes, dus wees voorbereid op een kat die gedwee worstelt om eruit te komen (zo schattig).

Ze doen niets liever dan in de buurt van hun mensen zijn, dus als die daad inhoudt dat ze op of bij je in de buurt slapen, het zij zo.

ragdoll seal point lopen

Leuk weetje: Van ragdolls is bekend dat ze slap worden wanneer ze worden opgehaald (hun handelsmerkkwaliteit). Het is iets om naar uit te kijken, want het is gewoon het meest schattige ding. Natuurlijk kan je Raggie meer of minder knuffelig zijn, afhankelijk van hun persoonlijkheden.

6. En de Oscar gaat naar: Optreden voor eten

Stel je voor: je bent aan het eten, bezig met het snijden van alles, en je zet wat kip neer om klaargemaakt te worden. Nu heb je het gedaan! De voorstelling begint meteen (Ragdolls hebben een scherp reukvermogen) als de poes begint te bedelen om een hapje.

Je Ragdoll zal wrijven, hoofdstoten, die weelderige staart rond je been krullen, alles om je aandacht te trekken. Deze masterclass in het manipuleren van mensen is praktisch geschreven door de verrukkelijke Raggie. Het is een werkelijk charmante weergave van hun genegenheid voor jou.

ragdoll seal point kat

Ze grijpen elke gelegenheid aan om je met liefde te verstikken, gewoon voor een snelle snack. Dus als je ze wilt behandelen en belonen voor hun Oscar-waardige show, kijk dan misschien naar het krijgen van wat traktaties voor katten. Ze zullen de liefde voelen, terwijl je je prachtige kat mag belonen met iets lekkers.

Ragdolls: Meerdere persoonlijkheden inkomend

Dus je hebt misschien gehoord dat katten lijken alsof ze meerdere persoonlijkheden hebben. Het ene moment zijn ze dol op krassen achter de oren, het volgende moment “vallen” ze je hand aan en rennen weg. Neem deze speelse gek, voeg wat pluis en bont toe, een paar blauwe ogen en je hebt een Ragdoll.

7. Eigenzinnig van aard

Deze gekke katten zijn eigenzinnig, gek, coo coo. Het ene moment maken ze misschien serieus oogcontact, het volgende moment kunnen ze naar voren rennen om een snelle kus te geven voordat ze wegrennen. Ragdolls zijn notoir dom, floppen vaak op de grond, leggen die buik bloot en smeken om wrijven.

Deze eigenzinnige aard is echt een van hun meest vertederende aspecten, omdat het veel gelach in huis kan brengen. Iets anders om een glimlach op je gezicht te toveren, ze vinden het leuk om te snuffelen of te zien wat je aan het doen bent. Wees bereid om hen te laten zien wat er in je handen is, om hun eindeloze nieuwsgierigheid te bevredigen.

ragdoll kat

8. Een zoomende bal van bont

Zoals hierboven vermeld, doet een Ragdoll niets liever dan “pikken en zoomen” (een kus geven en wegrennen). Hun gekke capriolen kunnen je soms ook overrompelen, omdat het op de meest willekeurige of vreemde momenten kan gebeuren.

Je loopt misschien rustig rond de bank, alleen om een witte streep op je te laten botsen terwijl deze voorbij zoeft. Raggies zijn normaal gesproken super volgzaam, maar ze krijgen wel deze spurts van gekke energie. Het is het beste om er gewoon mee te rollen en ze een goede achtervolging te geven.

De kans is groot dat ze moe worden en fladderen voor wat buikwrijven of een snack. Het spelen van achtervolging zoals deze is ook een fantastische manier om een band op te bouwen met je pufbal, hoewel er waarschijnlijk geen problemen zullen zijn om contact te maken met een kat die zo lief is als deze.

ragdoll kat staren

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

9. Speels naar een T

Spelen staat vrij hoog op de lijst voor een Raggie, maar niet het vermoeiende, onstuimige spel dat de meeste katten nodig hebben. Ragdolls zijn heerlijk om mee te spelen, omdat ze niet super agressief of versterkt worden.

Een leuk onderdeel van hun speelstijl is dat ze graag dingen najagen. Gooi een bal, een verkrampt stuk papier, een wasknijper, alles kan en zal hun aandacht trekken. Ze zullen zelfs tevreden zijn met het likken en knabbelen aan je vingers (of tenen, dus hoop dat je niet kietelt).

Leuk weetje: Ragdolls kunnen verschillende trucs worden aangeleerd, maar een van de coolste is het spelen van fetch. Dit is een vertederend spel: zolang het voorwerp dat je gooit klein genoeg is om in hun mond te grijpen. Een Raggie brengt het meteen terug naar je toe met een beetje training.

ragdoll kat op gras

10. Verwijder uw behoefte aan ruimte

Als je een bubbel van persoonlijke ruimte hebt, bereid je dan voor om dat binnen te laten vallen, en nog wat. Ragdolls houden van hun mensen tot op het bot, dus het is logisch dat ze zoveel mogelijk op of bij je in de buurt willen zijn.

Natuurlijk houden ze ook van hun eigen ruimte en kitty-tijd, maar voor het grootste deel is wat van jou is nu ook van hen. De eeuwenoude trend van katten die op je toetsenbord lopen of slapen? Helemaal waar. Op jou zitten, of op waar je ook mee bezig bent, is gewoon hun manier van binden en dicht bij je zijn.

seal point ragdoll kat op vloer

11. Je kunt niet alleen schoonmaken

Zoals bij de meeste huishoudelijke taken, is schoonmaken een verveling. Maar langs komt een Ragdoll, en die boring is niet meer. Of het nu gaat om de afwas, het dweilen van de vloer of het opmaken van het bed: je kat zal volgen of anderszins proberen mee te doen aan alles.

Een leuke manier om ze bezig te houden als je sommige dingen gedaan moet krijgen, is door ze intellectueel gestimuleerd en vermaakt te houden. Voedselpuzzels en ingewikkeld speelgoed zijn altijd een geweldige optie, vooral omdat Ragdolls een behoorlijk intelligent ras zijn.

Hoe dan ook, je schoonmaakroutine staat op het punt veel draaglijker te worden met de geklauwde schatjes die rond je voeten malen. Heck, ze kunnen misschien zelfs een poot lenen door behulpzaam de vloer schoon te likken!

ragdoll kattengezicht

12. Groene poten: een tuinierende kat

Met hun luxe witte vacht wil je je Ragdoll misschien altijd binnen houden. Voor het grootste deel zijn het binnenkatten, die helemaal niet buiten de tuin rondlopen. Maar het zijn nog steeds katten en katten kunnen nieuwsgierig zijn.

Vooral wanneer hun mensen in de grond graven (ze willen gewoon helpen en meedoen met het plezier). Een Ragdoll houdt ervan om buiten te zijn, bij je te zijn, door de tuin te wandelen en in de bloembedden te graven.

Het is best een schattig visioen om te zien: die donzige witte poten die woedend krabben om dat onkruid van de grond te halen. Je Ragdoll kan zelfs een assist inleveren door de vogels “behulpzaam” weg te jagen.

Als je nog nooit een Raggie-luipaard achter een vogel aan hebt zien kruipen, ben je in voor een heerlijk schouwspel. Het is het grappigste om te zien hoe deze enorme knuffelbeestjes onopvallend proberen te zijn terwijl ze iets stalken. Het lijkt er serieus op dat ze glibberend langs het gras, terwijl alle vacht hun benen verbergt.

zijn ragdoll katten hypoallergeen

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

Een Ragdoll: je hart één poot tegelijk stelen

Dus om de dingen tot een sudder te brengen: een Ragdoll zorgt voor eindeloos plezier, entertainment, capriolen, lachen en knuffels in je leven. Ze zijn een genot, met zulke mooie persoonlijkheden en een moordend spinnen om hun liefde en genegenheid te tonen.

Als je op zoek bent naar het brengen van een Raggie in je leven, is het het beste om op alles voorbereid te zijn, omdat het vrij dure katten zijn. Maar geloof ons als we zeggen dat ze elke cent zeker waard zijn.

Er zijn geen andere katten zoals een Ragdoll, met hun zachte aard en liefde voor mensen. Deze puppykatten zijn een van de beste bontkinderen die je mee naar huis kunt nemen.

ragdoll tegen paars

Probeert u de ideale naam voor uw nieuwe kutkat te vinden? Bekijk mijn berichten over de beste Disney-kattennamen, beste Griekse kattennamen, beste Egyptische kattennamen, beste Ierse kattennamen, beste kattenvoernamen, beste namen voor zwarte katten, beste witte kattennamen, beste Bengaalse kattennamen, beste Siamese kattennamen, beste gemberkatnamen, beste filmkatnamen, beste zwarte en witte kattennamen, beste Tuxedo Kattennamen, beste Japanse Kattennamen, beste Koreaanse Kattennamen, 83 Grappige Kattencitaten, beste Wetenschapper Kattennamen, 99 Kattenbijschriften, beste Schattige Kattennamen, beste Grijze Kattennamen, beste Meisjes kattennamen en beste Mannelijke Kattennamen.

Gerelateerde berichten:

Soorten Siamese katten

Griekse kattennamen

Waarom rollen katten in het vuil?

Grootogige kattenrassen

Deze ragdoll kattenpersoonlijkheidspost bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.