11 indoor kattenrassen die je mee naar huis wilt nemen

Op zoek naar een kattenras dat niet wil zwerven? Er zijn verschillende kattenrassen die er niet op uit zijn om door elke open deur te springen. Hun idee van een goede tijd is het bezetten van de vensterbank en genieten van de zon, of het vinden van een comfortabele bank en het opslokken van alle zachte kussens.

Veel mensen zijn om verschillende redenen niet in staat om hun katten uit hun huis te laten. Als u zich in deze positie bevindt – bijvoorbeeld in een hoog gebouw – is het misschien het beste om een kattenras te vinden dat graag binnenshuis leeft. En dit hoeft niet een van de duurste kattenrassen te zijn.

Natuurlijk zijn er tal van goede redenen waarom je liever een huiskat zou moeten houden dan een vrije zwerver. Het is belangrijk om te onthouden dat niet alle kattenrassen geschikt zijn voor het leven in de wieg.

Laten we dus eens kijken naar enkele van de beste kattenrassen voor binnen om uw beslissing gemakkelijker te maken.

tabby- en gemberkatten van achteren die uit een raam kijken terwijl ze
Indoor Kitties

11 Beste indoor kattenrassen

Als je erover nadenkt om een katachtige te krijgen – ervan uitgaande dat je dat bent – waarom kies je dan niet voor een gemakkelijk, ontspannen kattenras waarvan bekend is dat het blij is om binnenshuis te leven.

Hier zijn slechts enkele van de voordelen van het hebben van een binnenkat:

  • Ze hebben minder kans om ziek te worden van het eten van besmet voedsel of van andere katten.
  • Geen kans om op de weg te worden gedood
  • Geen ongewenste zwangerschappen als uw kat niet is gesteriliseerd
  • U hoeft zich geen zorgen te maken over agressieve dieren in de buurt
  • Vermijdt problemen met je buren als ze niet van katten houden of als je kat graag tuinen opgraaft etc.

Laten we eens kijken naar de beste huiskatenrassen voor binnenshuis, met schattige en knuffelige persoonlijkheden, purrrfect voor doorgewinterde kattendames, nieuwe eigenaren van gezelschapsdieren en iedereen daartussenin.

1. Scottish Fold Kattenras

Grijs schots vouw kattengezicht van dichtbij
Schotse Vouwkat

Scottish Fold-katten, genoemd naar hun ongewone gevouwen oren en opvallende, geelachtig oranje oogkleuren, deze katten houden er gewoon van om in de buurt van mensen te zijn. Deze gemakkelijke katten hebben een geweldige persoonlijkheid en kunnen met iedereen overweg.

Als actieve muisvogels zijn Schotse vouwkatten speels, gevoelig en expressief. Deze vrolijke katachtigen hebben de gewoonte om in vreemde posities te poseren – rechtop zitten alsof ze een stokstaartje zijn, plat op de grond liggen of op hun rug met hun poten in de lucht.

Ze zijn matig actief en genieten van speelgoed dat hun behendigheid test en hun intelligentie uitdaagt, zoals puzzelspeelgoed. Schotse vouwkatten hunkeren naar aandacht en zijn geweldige metgezellen, dus verwacht met ze te spelen als je thuiskomt van werk of school.

2. Birmese Katten

De Birmezen zijn vriendelijk, knap en aardige katten. Bij Siamese voorouders zijn deze katachtigen speels en aanhankelijk, maar niet aanhankelijk. Birmese katten worden vaak gekenmerkt als een “rots gewikkeld in zijde” omdat ze veel zwaarder zijn dan wat ze lijken te zijn.

Birmese kat op witte achtergrond
Birmese Kat

Hun vachten zijn kort en zijdeachtig en onderhoudsarm, vereisen een wekelijkse borstel of kammen om dood haar te verwijderen.

Jongere Birmese katten zijn nieuwsgierig en actief, en naarmate ze ouder worden, worden ze rustig en kijken ze liever dan betrokken te raken bij activiteiten. Je ziet ze vaak slapen op een vensterbank of op de hoek van een bank, terwijl ze het zonlicht grijpen.

Birmese katten zijn uitstekende springers en klimmers en moeten kattenstokken hebben of iets om op te klimmen.

3. Ragdoll Katten

witte ragdoll kat met blauwe ogen op bank met mand en licht
Ragdoll Kat

Met betoverende blauwe ogen en een ontspannen natuur zijn Ragdoll-katten schattige, liefdevolle, rustige katten met zoete aard. Deze volgzame katachtigen hebben een halflange vacht en moeten mogelijk twee tot drie keer per week worden verzorgd.

Ze houden van hun menselijke families, inclusief andere huisdieren en kinderen. Ragdoll katten genieten van frequente aandacht, vaak leop schoot, of speelgoed ophalen dat voor hen is gegooid. Je zult merken dat ze komen als ze worden geroepen en je door het huis volgen.

Ragdoll-katten passen zich goed aan het binnenshuis leven aan en zijn ideale huiskatten voor iedereen met een hectische levensstijl, omdat ze gemakkelijk in de omgang en goed opgevoed zijn. Ze leren snel, maar ook goed gedrag, zoals het gebruik van een krabpaal.

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

4. Siamese katten

siamese kat languit op stoel
Siamees

Siamese katten zijn een van de meest aanbeden en beroemde kattenrassen. Ze zijn intelligente, spraakzame en mooie katachtigen, waardoor ze ideale huisdieren zijn.

Deze katten hebben unieke korte vachten, met een lichtgekleurd lichaam en een zijdezachte vacht. Hun gezicht, poten en staarten zijn donkerder dan de rest van hun lichaam. Hoewel het geweldige binnenkatten zijn, zoeken ze gezelschap van hun eigenaren, inclusief op schoot zitten en in bed kruipen.

Siamese katten worden vaak bestempeld als “hondachtig” omdat ze het leuk vinden om hun mensen te volgen en genieten van speeltijd, zoals apporteren, dus sla actief kattenspeelgoed in. Hoewel het liefhebbende katten zijn, mag dit ras niet alleen thuis of in een appartement voor langere tijd worden gelaten.

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

5. Devon Rex Katten

De ondeugende Devon Rex kat, ook bekend als de pixie kat, is een liefdevol en loyaal kattenras. Ze zijn de ideale metgezellen en verwelkomen de aandacht van familie en vrienden, en zijn ook geweldig met kinderen en andere huisdieren.

Devon Rex Kat op donkerbruine bladachtergrond met kruik en tarwe
Devon Rex Kat

Deze katachtigen zijn intelligent, actief en vereisen regelmatige stimulatie. Devon Rex-katten zijn springers en hun favoriete plek is op hoofdhoogte, dus zitstokken en kattenbomen moeten worden verstrekt.

De matig actieve kat geniet van leren en apporteren, dus interactief speelgoed zal hem ook helpen bezig te houden terwijl je geld verdient.

Dit binnenkatenras heeft slanke lichamen met lange benen, grote ogen en hoge jukbeenderen. Ze mogen niet worden geborsteld omdat hun vacht gevoelig is voor breuk; wrijf in plaats daarvan de Devon Rex-kat voorzichtig met een doek om ze wekelijks goed verzorgd te houden.

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 15 meest populaire Maine Coon kleuren, Noorse Boskat vs Maine Coon en Maine Coon versus normale kat.

6. Perzische katten

Perzische katten zijn aanhankelijke, volgzame en zachtaardige katten. Dit ras heeft een rustige houding; ze ploffen neer op elk zacht oppervlak en poseren gewoon voor je waardering. Deze elegante katten zijn niet erg actief, waardoor ze het perfecte binnenhuisdier zijn.

zwarte Perzische kat een van de meest populaire binnenkatrassen
Perzische Kat

Ze hebben regelmatig verzorging nodig (minstens één keer per dag) en genieten ervan om verwend te worden. Probeer een kam of een kattenborstel te vinden die geschikt is voor de lengte van de vacht van je Perzische kat. Je zult merken, met deze bundels van vreugden, hoe meer je ze verzorgt, hoe beminnelijker ze naar je toe zullen worden.

Hoewel aanhankelijk, zijn Perzische katten discriminerend en reserveren ze hun aandacht voor familie en een paar vertrouwde gasten.

Dit prachtige platte kattenras kan wel goed overweg met kinderen en andere huisdieren; ze zijn echter geen fans van luidruchtige omgevingen, maar eerder serene huizen waar weinig verandert.

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

7. Sphynx Katten

sphynx kat met badmuts in een emmer
Sphynx Kat

De Sphynx, een van de meest herkenbare kattenrassen, staat bekend om zijn kale lichaam. Deze middelgrote katten hebben een opvallend uiterlijk met een haarloze, gerimpelde huid en grote oren.

Hoewel Sphynx-katten er kaal uitzien, kunnen ze bedekt zijn met een kleine hoeveelheid perzikpluis, waardoor ze die fluweelachtige textuur krijgen. Ze hebben echter wel matige verzorging nodig om voor hun haarloze lichaam te zorgen, omdat ze geen vacht hebben om natuurlijke oliën te absorberen die hun lichaam produceert.

Wat het Sphynx-kattenras mist aan vacht, maken ze goed in hun persoonlijkheid. Deze haarloze katten zijn sociaal, energiek en houden van spelen. De nieuwsgierige katten zijn ondeugend en houden van teaserspeelgoed en puzzelspeelgoed om ze uit te dagen.

Hoewel Sphynx-kittens vaak worden beschouwd als een van de vreemde kattenrassen, kunnen ze een prachtig en liefdevol huisdier zijn.

8. Brits korthaar

De Britse korthaar is een middelgroot tot groot kattenras met grote gouden, oranje of koperkleurige ogen, een korte, brede neus en een korte tot middelgrote vacht. Dagelijkse verzorging van deze katachtigen is noodzakelijk, vooral tijdens seizoenswisselingen.

Portret van Britse korthaar kat wit witte achtergrond
Britse korthaar Kat

Deze mooie kitties zijn zeer intelligent; ze zijn echter nog steeds blij om binnen te blijven en met speelgoed en mensen te spelen. Pak wat toverstokachtig speelgoed en begin een spel met je Britse korthaar kat; het kan heel leuk zijn.

Dit binnenkattenras heeft een gemakkelijke persoonlijkheid en biedt veel gezelschap. Hoewel deze katten graag spelen, hebben ze geen aandacht per uur nodig.

9. Blauwe Katten

De Russisch blauwe kat heeft, net als zijn naam, een unieke, opvallende blauwgrijze vacht met diepe flesgroene ogen. Deze prachtige katten zijn nieuwsgierig maar rustig, elegant maar gespierd en worden vaak de Doberman Pinscher van katten.

Russisch blauw kattenportret
Blauwe Kat

Ze vinden het leuk om je te volgen en proberen je te helpen met wat je doet. Russisch blauwe katten zijn niet overdreven actief, maar genieten van een speels spel of twee zoals een van de andere populaire Russische rassen de Siberische kat, waardoor ze perfect zijn voor binnenshuis.

Ze hebben misschien een rustige en gereserveerde natuur, maar genieten van springen en klimmen naar hoge plaatsen. Hoewel deze katachtigen dol zijn op gezelschap, zijn ze in staat om zichzelf te vermaken terwijl je aan het werk bent.

10. Singapura Katten

Singapura-katten hebben boeiende kleine geesten, klaar om je hart weg te stelen. Deze mooie katachtigen zijn een speels, brutaal en vriendelijk kattenras. Je vindt ze vaak onder een dekbedovertrek of liggend in de zon.

Bleke Singapura Kat
Singapura Kat

Met een vergelijkbaar temperament als de Birmese kat, zijn ze vol kattenkwaad, zijn ze aanhankelijk en extreem inquisitive. Singapura-katten houden ervan om ballen door de hal te jagen of tapdansen op toetsenborden.

Deze leuke katten houden van mensen en kunnen gemakkelijk overweg met andere huisdieren in huis – waardoor ze ideaal zijn voor binnenshuis.

11. Himalaya katten

Deze zachte katten hebben mooie, diepblauwe ogen en lange, dichte vachten. De Himalaya-kat is middelgroot, met een vergelijkbaar uiterlijk en kenmerken als de Perzische kat.

witte donzige Himalaya kat met donkerder gezicht en blauwe ogen
Himalaya Kat

Ze verschillen echter in blauwe oogkleur en hebben witte of crèmekleurige jassen, met een verscheidenheid aan kleurpunten als gevolg van kruising met de Siamese kat.

De Himalaya katten, of Himmies, zijn mooi en vertonen vaak kittenachtige uitbarstingen van energie. Ze kunnen gaan van snoozen in zonlicht tot ritsen door de woonkamer. Himalaya katten zijn geweldige metgezellen en gedijen op interactie, lichaamsbeweging en verzorging.

Er zijn tal van redenen waarom eigenaren van gezelschapsdieren besluiten om binnenkatten te hebben. Katten kunnen zich gelukkig aanpassen aan een levensstijl binnenshuis, zolang je aan hun specifieke behoeften voldoet en een gelukkige omgeving creëert, zoals het introduceren van kattenklimmers, het vrijmaken van ruimte op planken of het plaatsen van krabpalen in huis.

ragdoll kat met blauwe ogen tegen een houten achtergrond
Ragdoll Kat

Binnenkatten hebben fysieke en mentale stimulatie nodig om ze bezig te houden en stress te verminderen. Kitties houden ervan om te springen en te jagen. Zoek wat speelgoed voor katten om mee te spelen en moedig lichaamsbeweging aan. Zodra je je rasopties hebt beperkt, is het tijd om de perfecte kat te vinden die bij je past.

Let: Deze indoor kattenrassen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Lover Valentine Perzische colourpoint kat met een rood hart

Bekijk mijn Indoor Cat Breeds Web Story