12 beste Griekse kattennamen waar je dol op zult zijn

Je hebt de grote beslissing genomen om een kat te kopen – of je hebt besloten om je kattenfamilie uit te breiden. Je hebt het ras gekozen of gekozen voor een moggy – en nu komt de moeilijkste beslissing van allemaal – hoe ga je je nieuwe katachtige noemen?

Griekse kattennamen zijn een geweldige optie – maar er zijn er zoveel van goden tot godinnen tot Griekse plaatsen en eten plus standaard Griekse namen – hoe kies je in hemelsnaam?

Het goede nieuws is dat ik een deel van het harde werk voor je heb gedaan en het aantal potentiële Griekse kattennamen heb verminderd op basis van enkele goede criteria over wat kan zorgen voor een goede kattennaam.

Bovendien neem ik je mee door enkele dingen om over na te denken om je te helpen beslissen welke van die namen de beste is voor je nieuwe kat.

grijze en witte kat op witte straten van mykonos met een Griekse kattennamen

Griekse kattennamen – Zal mijn kat het wel merken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

kat voor de Griekse kerkboog met klokken en Griekse kattennamen

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

moggy kat met blauwe deur op wit gebouw achter

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

Belangrijkste dingen om over na te denken bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

Een grote donzige kat roept om een naam die groot en pluizig zegt met afgeronde “O”s zoals Cosmo. En de kleur van je kat of zijn markeringen kunnen je helpen een keuze te maken. Als je kat eruit ziet als een kleine leeuw, dan kan een naam als Leo of Hercules misschien een goede match zijn?

Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

gember kat liggend op Grieks eiland met windmolen in backgroun

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Een super actieve kat zal een beetje een disconnect lijken als hij Hypnos wordt gedoopt naar de god van de slaap.

3. Het ras van uw kat

Als je kat een Perzische of een Siamees is, past het misschien wel bij een prins of prinsessennaam zoals Aphrodite. Een klein kattenras kan echter vreemd lijken als het Maximus wordt genoemd.

kat met Griekse eiland buildings achter hem

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 15 meest populaire Maine Coon kleuren, Noorse Boskat vs Maine Coon en Maine Coon versus normale kat.

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn. Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Als je je kitty Muse noemt, is de kans groot dat iedereen extreem hoge verwachtingen van je kitty heeft. En als je een naam als Hermes gebruikt, word je voortdurend verscheurd over het al dan niet uitspreken van de H – wat gênant kan worden als je met iemand in Frankrijk te maken hebt.

En niemand wil Nike genoemd worden en constant worden vergeleken met de hardloopschoen en opnieuw enorme verwachtingen van hoe snel je kat beweegt.

kat op de top van witte kerk

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

Nemesis kan een hilarische naam lijken wanneer je je kat voor het eerst krijgt, maar je kunt het beu zijn om het te gebruiken en aan anderen uit te leggen dat terwijl je van je kat houdt, je hem een nogal vijandige naam hebt gegeven.

7. Wees aardig

Nogmaals, het lijkt misschien heel grappig om je kat Chaos te noemen in zijn begindagen, maar voelt het echt goed om wat liefdevolle tijd met je kat te hebben en de naam Chaos lief en zonder ergernis te zeggen?

kat op dak van Griekse kerk met zee erachter

Kunnen katten frambozen eten?, Kunnen katten popcorn eten?, Zijn Ragdoll katten hypoallergeen?, Kunnen katten pindakaas eten?, Kunnen katten kaas eten?, Kunnen katten cashewnoten eten? en Hoe katten uit de buurt van planten te houden

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Het belangrijkste hier is om te voorkomen dat u een kattennaam kiest die te veel klinkt als de naam van een andere kat in uw huishouden, omdat dit kan leiden tot verwarring, bijvoorbeeld Sven en Ben.

Wat als ik de verkeerde naam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

kat op rotsen met zee erachter

Hoe kwamen sommige beroemde katten aan hun naam?

The Grumpy Cat werd pas The Grumpy Cat nadat een afbeelding van haar frons op sociale media verdween. Haar echte naam was Tartaarsaus.

Garfield was gebaseerd op katten waar bedenker Jim Davis mee opgroeide. De eigenlijke naam en persoonlijkheid kwam van Jim Davis’ grootvader, James A Garfield Davis. Davis beschreef zijn grootvader als “een grote, cantankerous man”.

Choupette Lagerfeld werd aan Karl Lagerfeld gegeven door het Franse model Baptiste Giabiconi toen het kitten 10 weken oud was. Choupette is een veel voorkomende bijnaam in het Frans voor schattige meisjes.

kat op grond onder blauwe stoel

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

12 Beste Griekse kattennamen

In het oude Grieks stond de god van de katten bekend als Ailuros, in tegenstelling tot de Egyptische kattennaam Bastet. Bastet werd oorspronkelijk voorgesteld als een leeuw, maar werd later enigszins gepacificeerd om een kat te worden.

De Griekse mythologie verwijst naar de goden die door Zeus werden geleid en ze hebben een aantal nogal fantastische namen (volledige lijst is hieronder verder). Veel van hen zijn echter erg lastig uit te spreken, dus worden onmiddellijk verwijderd op basis van mijn criteria.

1. Gaia

Kort, krachtig, to the point, moeder van de aarde – perfect voor een gezaghebbende poes

2. Apollo

Kort, makkelijk uit te spreken, goed achtergrondverhaal, leuke maanassociaties, perfect voor een zelfverzekerde mannelijke poes.

kat voor de Griekse kerkboog met klokken en Griekse kattennamen

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe katten uit de buurt van planten te houden, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

3. Zeus

God van hen allen! En een goede makkelijke uitspraak.

4. Rhea

Godin van de natuur – perfect voor een vrouw die graag buiten is. Ik zie een harige kat voor deze – Siberische of Maine Coon – iemand met boskatgenen.

5. Santorini

OK Santorini heeft meer dan twee lettergrepen, maar dit is een woord dat gemakkelijk van de tong loopt – en beelden oproept van een prachtig Grieks eiland en prachtige zonsondergangen. Ik hou ook best van Mykonos.

6. Paxos

Paxos is een van mijn favoriete Griekse eiland en een goede korte scherpe naam

kat in voorgaandeund met Griekse kerk op achtergrond

7. Kyra

Kort, scherp en mooi – betekent troonned – ik snap echt niet wat dat betekent – maar het doet me wel denken aan Kyra Sedgwick van wie ik hou als actrice, dus het maakte mijn lijstje

8. Kosmos

Hou van het “o” einde, kort en scherp, betekent orde en fatsoen. En was de naam van een van mijn favoriete kitties ooit die niet meer onder ons is dus een tribute vote.

9. Spiros

Een ietwat vreemde oorspronkelijke naam over een grote mand maar gaat nu over geest. Een makkelijke om te zeggen en te spellen. En best schattig.

10. Zoë

Veel korter dan deze schattige naam voor een poesje wordt het niet, wat leven betekent.

11. Calamares

Nog een meerlettergrepige overtreding van mijn eigen regels, maar een beetje zoals Santorini Calamari is zo gemakkelijk te zeggen – en geeft aan dat je zoveel van je kat houdt dat je ze gemakkelijk zou kunnen eten.

12. Feta

Laten we eindigen met de klassieke Griekse kaas en een korte scherpe zoete naam. Oh, mijn kleine Feta!

gemberkat met havengebouwen achter zich

En voor het geval je mijn suggesties niet leuk vindt, zijn hier enkele lange lijsten met potentiële Griekse kattennamen per categorie:

Kattennamen van Griekse goden

 • Afrodite
 • Apollo
 • Ares
 • Artemis
 • Athena
 • Calypso
 • Chaos
 • Demeter
 • Gaia
 • Hera
 • Hermes
 • Muze
 • Nike
 • Persephone
 • Zeus

Griekse GodinnenNamen

 • Cybele – alles over buiten zijn als de godin van grotten, bergen, natuur en wilde dieren
 • Hestia – godin van de haard en huiselijkheid
 • Hygea – godin van goede gezondheid en sanitaire voorzieningen
 • Rhea – godin van de natuur
wit-Perzische kat opzij liggend op de grond

Kattennamen uit de algemene Griekse mythologie

 • Bygul en Trjegul – de twee katten die Freya’s strijdwagen trokken. Cadeautjes van Thor. Veel succes met het krijgen van hun namen uitgelegd via de telefoon.
 • Ai-Apaec – naar verluidt geëvolueerd uit een van de kattengoden en in staat om zichzelf in een kat te veranderen. Hetzelfde punt als voorheen over problemen met de uitspraak van namen.
 • Hecate – nam de vorm aan van een kat (erg populair om de vorm van een kat aan te nemen in de Griekse mythologie) om aan een monster te ontsnappen en gaf kitty later een speciale behandeling. Heeft ook het woord kat in haar naam.

Plaatsen in Griekenland

 • Athene
 • Volos
 • Kreta
 • Kalamáta
 • Thera santorini
 • Mikonos
 • Paxos
 • Hydra
 • Rhodos

Populaire vrouwelijke namen in Griekenland

 • Calliope
 • Callista
 • Charisa
 • Delphina
 • Kyra
 • Venus
 • Agatha
 • Zoe
 • Hera
 • Olympia
zwart-witte kat die op rots ligt met zee erachter

Populaire mannelijke namen in Griekenland:

 • Alexander
 • Calix
 • Cosmo
 • Evangelos
 • Orion
 • Spiros
 • Theron
 • Xanthe
 • Oto
 • Cesar
 • Maximus
 • Evan
 • Theo
 • Stavros

Griekse voedselnamen

 • Olijf
 • Calamari
 • Feta
 • Tzatziki
 • Pita
 • Moussaka
 • Filo
tiener mooi meisje kus zwarte kat close-up portret

Let: Deze Griekse kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze Griekse Kat Namen Post? Waarom pin je het niet?