12 beste kattenvoernamen waar je dol op zult zijn

Je hebt de grote beslissing genomen om een kat te kopen – of je hebt besloten om je kattenfamilie uit te breiden. Je hebt het ras gekozen of gekozen voor een moggy – en nu komt de moeilijkste beslissing van allemaal – hoe ga je je nieuwe katachtige noemen?

Er zijn Disney-kattennamen, Griekse kattennamen, Egyptische kattennamen, Ierse kattennamen – wat dacht je van sommige kattenvoernamen?

Er zijn weinig dingen waar ik meer van hou dan eten – misschien wijn – dus waarom zou je je kat niet vernoemen naar een van je favoriete dingen?

Voedsel kattennamen zijn een geweldige optie – de woorden zijn bekend en bekend en kunnen zeer zoete namen voor katten zijn – zelfs als ze pittig zijn.

Maar er zijn veel opties – van fruit tot groenten tot noten tot snoep tot alles wat pittig is – zoveel keuzes.

Het goede nieuws is dat ik een deel van het harde werk voor u heb gedaan en het aantal potentiële voedselkatnamen heb verminderd op basis van enkele goede criteria over wat kan zorgen voor een goede kattennaam.

Bovendien neem ik je mee door enkele dingen om over na te denken om je te helpen beslissen welke van die namen de beste is voor je nieuwe kat.

Luie kat die grote kom voedsel eet

Namen kattenvoer – Zal mijn kat het wel merken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

gember kat met kaas en druivenplank ervoor

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

kat in een voedselwinkel

Belangrijkste dingen om over na te denken bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Ierse kattennamen zijn fantastisch om te matchen met de kleur van je kat. Olive is een geweldige naam voor een donkerder gekleurde kat.

Oreo is perfect voor een smoking kat – zwart en wit. Gemberkatten hebben tal van opties als het gaat om namen van kattenvoer. Uiteraard is er Gember plus Kaneel, Paprika en Peper.

zwart-witte kat die op rots ligt met zee erachter

Als je kat goud is, hoe zit het dan met honing? Of een lichtbruine tabby misschien hummus of kikkererwten?

Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

Scottish Fold Tabby Cat met tong uit
Schotse Vouwkat

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan lastig zijn bij een nieuwe kat omdat je natuurlijk haven heb ze nog niet leren kennen en je kat kan erg jong zijn, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Pittige namen zijn perfect voor katten met een houding of rand. Dit kan van alles zijn, van peper tot tabasco tot jalapeno.

3. Het ras van uw kat

Als je kat Perzisch is, hoe zit het dan met Shiraz? Een Siamese kat kan noedel of misschien wonton zijn? Een Amerikaanse popcorn met kort haar? Een Bombay kattencurry?

Perzische kat, zittend voor witte achtergrond
Perzische kat

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn. Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Ik vind Kaviaar een beetje veel voor een kat om aan te moeten nemen. Of Pavlova? Souffle?

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en te delen met anderen, bijvoorbeeld Beef Wellington of Coq Au Vin.

7. Wees aardig

Ik ben niet zeker van een naam als Twinkie of Spam voor je favoriete katachtige.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen voor katten in uw huishouden te ontwikkelen – zoals Hummus en Kikkererwten. Of Honing en Kruiden. Of Maple en Butterscotch. Zoveel goede combinaties en opties!

kat met maïskolven voor een naam kattenvoer

Wat als ik de verkeerde naam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

Hoe kwamen sommige beroemde katten aan hun naam?

The Grumpy Cat werd pas The Grumpy Cat nadat een afbeelding van haar frons op sociale media verdween. Haar echte naam was Tartaarsaus.

Garfield was gebaseerd op katten waar bedenker Jim Davis mee opgroeide. De eigenlijke naam en persoonlijkheid kwam van Jim Davis’ grootvader, James A Garfield Davis. Davis beschreef zijn grootvader als “een grote, cantankerous man”.

ondiepe focus fotografie van kat
Foto door Craig Adderley op Pexels.com

Choupette Lagerfeld werd aan Karl Lagerfeld gegeven door het Franse model Baptiste Giabiconi toen het kitten 10 weken oud was. Choupette is een veel voorkomende bijnaam in het Frans voor schattige meisjes.

12 Beste kattenvoernamen

1. Paprikapoeder

Perfect voor een dartel gember kat

2. Nootmuskaat

Perfect voor alle tabby katten

verschillende potten met kruiden

3. Jalapeno

Voor een kat met houding en energie

4. Kimchi

Ik weet dat het Koreaans is, maar ik denk dat dit zou kunnen werken voor een Oosters kort haar of een Siamees.

5. Pompoen

Zoveel voedselnamen voor gemberkatten! Hou van hoe aanhankelijk deze zich voelt

Meerdere pompoenen

6. Saffraan

Perfect voor een Perzische of prinsessenkat

7. Sashimi

Deze Japanse voedselfavoriet is perfect voor een slanke kat

tonijn sashimi op het punt om geserveerd te worden

8. Miso

Ik weet dat het Japans is, maar weer als Kimchi

9. Kat Kit

Het mooie hiervan zijn twee korte namen en de tweede klinkt net als kat.

10. Truffel

Perfect voor een grote donzige decadente kat zoals een Maine Coon of een Siberiër.

11. Kikkererwten

Ik heb het gevoel dat dit echt bij een tabby past, vooral als het een moggy is.

12. Wafels

Mijn absolute favoriet. Ik weet niet precies waarom, maar ik vind dat het meervoud moet zijn. Zo lekker!

wafel op een zwart bord

Een volledige lijst met namen van kattenvoer

Sweet Food Kattennamen

Aardmannetje
Cupcake
Oreo
Gingersnap
Biscuit
Muffin
Karamel
Butterscotch
Honing
Jellybean
Kit Kat
Bitterkoekje
Esdoorn
Marmelade
Marshmallow
Mokka
Suiker
Truffel
Bon Bon
Lolly
Pudding
Wafels
Flapjack
Taffy
Tiramisu

kat met chocoladetaart en wit kattenmotief

Drinks Kattennamen

Brandewijn
Cappucino
Espresso
Merlot
Cabernet
Chardonnay
Latte
Syrah

Pittige kattenvoer namen

Kaneel
Anijs
Paprika
Tobasco
Peper
Jalapeno
Chilipeper

kleurrijke kruiden in theelepels

Kaas Kat Namen

Brie
Cheddar
Epoisse

Noten

Amandel
Cashew
Pistache
Pinda
Olijf

Groenten en fruit Kattennamen

Vijg
Boon
Clementine
Perziken
Pompoen
Welriekende lathyrus
Kumquat
Pastinaak
Pekelen

rode pepers op een eenvoudig vuur

Kruiden en smaken Kattennamen

Basilicum
Gember
Kimchi
Miso
Nootmuskaat
Rozemarijn
Saffraan
Jasmijn

Algemene namen kattenvoer

Knoedel
Wantan
Popcorn
Sashimi
Sushi
Tofu
Gehaktbal
Salami
Macaroni
Kikkererwt
Klaproos
Hummus
Alfredo
Ravioli
Gnocchi
Caesar
Dorito
Hashbrown
Noedel
Linze
Pretzel

rode pepers op een eenvoudig vuur

Let: Deze post over kattenvoernamen bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Vind je deze Post met kattenvoernamen leuk? Waarom pin je het niet?