12 Sensationele Siamese kattennamen () waar je dol op zult zijn

Het vinden van de ideale naam voor uw slinkse Siamees kan nogal wat onderzoek vereisen. Maar wees nooit bang, ik heb een aantal lieve, charmante en brutale namen gevonden die perfect bij je nieuwe Siamees passen.

Bij het zoeken naar Siamese kattennamen, kunt u inspiratie vinden in de persoonlijkheid van uw kat, hun vacht of hun opvallende blauwe ogen.

Als je ervoor hebt gekozen om een Siamees te adopteren, ben je in voor een traktatie. Ze zijn niet alleen schattig, maar ze zijn spraakzaam, intelligent en ze hebben een verbluffende, vriendelijke aard. Ze zijn ook uitzonderlijk actief en speels, dus zorg ervoor dat je voldoende actief kattenspeelgoed bij de hand hebt.

Hier zijn 12 sensationele Siamese kattennamen. Maar voordat we ze echter bereiken, waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van de purrfecte naam voor je kat?

Siamese kat poseren

Siamese kattennamen – Zal mijn kat het zelfs merken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

witte siamese kat

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

Belangrijkste dingen om over na te denken bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Ierse kattennamen zijn fantastisch om te matchen met de kleur van je kat. Ik heb hieronder verschillende opties voor Siamese kattennamen opgesomd op basis van hun blauwe ogen.

tabby siamees op de sluiproute

Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Als je kat graag klimt en verkent, wat dacht je dan van Everest?

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën bieden, zoals we zullen zien bij het Siamese kattenras.

siamese kat met blauwe ogen

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn. Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

6. De naam should hebben een lange levensduur

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

7. Wees aardig

Namen die niet vreselijk flatterend zijn voor je katachtige, zullen waarschijnlijk snel moe worden.

siamese kat met blauwe ogen portret

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen te ontwikkelen voor katten in uw huishouden – zoals Ebbenhout en Ivoor. Of Hazel en Noot. Of Elsa en Olaf. Zoveel goede combinaties en opties!

Wat als ik de verkeerde naam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

Siamese kat lopen

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

12 Sensationele Siamese kattennamen

1. Rokerig

Als je op zoek bent naar een naam die past bij de prachtige jas van je Siamees, is er echt geen betere naam dan Smokey. Met hun korte crèmekleurige haar en donkere aftekeningen op hun vacht zien Siamese katten er zelfs uit als rook.

2. Jasmijn

Geïnspireerd door de zoetgeurende bloem, past deze naam bij een witgecoate vrouwelijke Siamees. Deze bloemen zijn sierlijk, mooi en symboliseren vaak zowel liefde als schoonheid. Perfect voor een aanhankelijke kleine Siamees.

3. Bandiet

Hoewel Siamezen bekend staan als lief, betekent dit niet dat ze niet veel kattenkwaad zullen uithalen. Bandit is een uitstekende naam voor je sluwe kat. Misschien vindt u zelfs dat sommige van uw kattenspeeltjes verdwenen zijn.

4. Merlijn

Deze mystieke kattennaam komt uit het legendarische verhaal van koning Arthur. Zoals velen al zullen weten, is Merlijn een wijze tovenaar die Arthur vergezelt op zijn zoektocht. Er is zelfs een tv-serie geïnspireerd op het personage. Het zal ook een geweldige naam zijn voor je magische katachtige metgezel.

siamese kat op de loer

5. Jager

Katten zijn woeste roofdieren als ze dat willen. Veel katteneigenaren hebben ‘geschenken’ gekregen van hun kieskeurige katachtigen in de vorm van dode wezens. Hunter is dus de perfecte kitty naam voor je nieuwe Siamees.

6. Saffier

Een van de eerste dingen die mensen opvallen aan Siamese katten zijn hun blauwe ogen. Saffieren zijn een prachtige blauwe steen en een symbool van integriteit en wijsheid. De naam Sapphire komt van het Griekse woord sappheiros betekent ‘blauwe kleur’, de perfecte naam voor je blauwogige schoonheid.

7. Cleopatra

Cleopatra was een Egyptische koningin die bekend stond als een intelligente en machtige heerser. Maar het is ook een uitstekende naam voor je nieuwe poesje, die ongetwijfeld een koninklijke rol in je huishouden zal spelen.

8. Adonis

Siamese katten zijn zonder twijfel prachtig! Adonis was de Griekse god van schoonheid en verlangen, waardoor dit een perfecte naam is voor je kater. Deze op mythologie geïnspireerde naam zal zeker de aandacht trekken en uw kat de aandacht geven die hij verdient.

9. Niran

Deze Thaise naam betekent eeuwig of eeuwig en zou perfect passen bij uw mannelijke Siamees. Het eert niet alleen zijn erfgoed, maar het benadrukt ook de negen levens van je kat.

siamese kat op comfortabele stoel

10. Hazelnoot

Deze uniseks naam is een adorable keuze voor uw nieuwe Siamees. Bijnamen als Hazel en Nut maken het bellen van je kat nog leuker. Als je kat een beetje bruin in zijn/haar vacht heeft, is deze naam nog perfecter.

11. Elf

Siamese katten staan ook bekend om hun puntige oren. Hun kenmerkende grote oren maken Elf een eigenzinnige naam die bij je schattige kat past.

12. Sterrenlicht

Een andere van mijn topnamen voor Siamese katten is Starlight of, de Thaise versie, Saengdao. Deze Thais geïnspireerde naambetekenis is je Siamees waardig en al het licht dat ze in je leven zullen brengen. Het is niet alleen een unieke naam, maar het is ook mooi, zowel in het Engels als in het Thais.

Als geen van deze namen je fantasie prikkelt, waarom probeer je dan niet een van de andere opmerkelijke Siamese kattennamen die hieronder worden vermeld.

siamese kat die naar boven kijkt

Beroemde Siamese kattennamen

Siamese katten zijn te zien in tal van tv-shows, films en boeken. Bekijk enkele van deze beroemde namen uit de populaire cultuur.

Am – Nog een Siamees uit Vrouwe en de Zwerver

DC – Uit de Disney film Die Verdomde Kat

Kit – Uit de tv-serie Gecharmeerd

Koko – Uit de boekenreeks De Kat Die door Lillian Jackson Braun

Pyewacket- Uit de film Bell, Book and Candle

Sagwa – Uit Sagwa, dit kinderboek

Shun Gon – Uit de Disney-klassieker De Aristokaats

Si – Geïnspireerd door Vrouwe en de Zwerver

Skippyjon (of kortweg Skippy) – Van de Skippyjon Jones Boeken

Tao – Van Disney’s De ongelooflijke reis

Yum Yum – Een andere naam uit de Cat Who-serie

siamese kat die opkijkt

Thais geïnspireerde Siamese kattennamen

Aangezien Siamese katten afkomstig zijn uit Thailand, zijn hier een paar Thais geïnspireerde namen voor je nieuwe kat.

Thaise namen voor vrouwelijke Siamese katten

 • Achara (engel)
 • Aom
 • Apsara (engelachtig)
 • Arisa
 • Aroon (dageraad)
 • Balk
 • Boog
 • Chai (vrolijk)
 • Chariya (goede manieren)
 • Dara (avondster)
 • Fah
 • Varen
 • Hansa (opperste geluk)
 • Isra (vrijheid)
 • Jane
 • Juni
 • Kannika (bloem)
 • Kanokwan
 • Kiet (eervol)
 • Mei
 • Redelijk
 • Nam
 • Nan
 • Niran (eeuwigdurend)
 • Middag
 • Notencha
 • Phaelyn (saffier)
 • Pim
 • Strategie
 • Praew
 • Prija (intelligent)
 • Saengdao (sterrenlicht)
 • Sakda (kracht)
 • Sinn (schat)
 • Sopa (erg mooi)
 • Sudarat
 • Tida (dochter)
Siamese kat close-up

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Thaise namen voor mannelijke Siamese katten

 • Anada (welvarend)
 • Benz
 • Chaiya (overwinning)
 • Chatchai
 • Chatri (dappere ridder)
 • Gan
 • Kiet (eer)
 • Kittibun (beroemd fortuin)
 • Mongkut (kroon)
 • Nattapong
 • Nieuw
 • Niran (eeuwig)
 • Noot
 • Panupong
 • Peerapat
 • Sarawut
 • Sirichai
 • Sunti (vrede)
 • Tanawat
 • Teerapat
 • Virote (kracht)
grijze siamese kat

Mythische Siamese kattennamen

Siamese katten hebben een fascinerende geschiedenis. Dus waarom zou je ze niet een naam geven met historische betekenis zoals een naam geïnspireerd door mythologie?

 • Adonis
 • Amon
 • Afrodite
 • Apollo
 • Ram
 • Athena
 • Bastet
 • Calypso
 • Cassiel
 • Diana
 • Dina
 • Eisa
 • Freya
 • Gabriel
 • Hera
 • Hermes
 • Loki
 • Medusa
 • Kwik
 • Odin
 • Olympia
 • Osiris
 • Pandora
 • Ra
 • Raziel
 • Saffraan
 • Sekhmet
 • Set
 • Thor
 • Yggdrasil
 • Zeus
siamese kat languit op stoel
Siamees

Leuke Siamese kattennamen

Siamese katten staan bekend als vriendelijke katten die zowel liefdevol als schattig zijn. Lees verder om een aantal schattige Siamese kittennamen te vinden.

 • Engel
 • Baby
 • Muts
 • Makker
 • Danser
 • Hoi)
 • Jasmijn
 • Onheil
 • Perziken
 • Pinda
 • Bloemblad
 • Pixie
 • Sammy
 • Sasha
 • Sassy
 • Overslaan
 • Snickers
 • Sparkie
 • Zomer
 • Tango
siamese kat in rode kerstmuts

Siamese namen voor katten geïnspireerd door blauwe ogen

Het lijdt geen twijfel dat hun blauwe ogen deel uitmaken van wat dit ras zo opvallend maakt. Dus waarom zou je niet kiezen voor een naam die door hen is geïnspireerd? En als je toch bezig bent, waarom zou je ze dan niet een bijpassende blauwe kattenhalsband geven!

 • Lucht
 • Engel
 • Aqua
 • Azuur
 • Blauw
 • Korenbloem
 • Juweel
 • Ijs
 • Indigo
 • Iris
 • Lapis
 • Lotus
 • Pluto
 • Neptunus
 • Glans
 • Hemel
 • Violet
 • Water
siamese kat in emmer met schoonmaakmiddelen

Let: Deze Siamese Kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.