13 Beste wetenschapper kattennamen voor je slimme kitty

Van nature zijn katten ontdekkingsreizigers. Natuurlijk brengen ze meer dan de helft van hun dag door met slapen, eten en verzorgen, maar de rest van de dag wordt overgelaten aan avontuur. Dat kan het graven in potplanten zijn en het ontdekken van schatten onder de grond of het beklimmen van bomen en uitzoeken hoe de zwaartekracht werkt.

Hun levenslust en gevoel voor ontdekking betekent dat de naam van een wetenschapper voor je ontdekkingsreiziger niet toepasselijker kan zijn. Bovendien bestaan huiskatten al sinds 4400 voor Christus en zijn ze getuige van al onze vreemde en prachtige wetenschappelijke ontdekkingen.

Om je reis door de elementen van de wetenschap te inspireren, vind je deze gids met alle meest interessante sciency-namen. Van Einstein tot Pavlov, gebruik deze wereldberoemde denkers om je nieuwsgierige kat een naam te geven.

kat met schoolbord emc2

13 Beste wetenschapper Kattennamen

Sciency, geeky en nerdy namen hoeven echter niet alleen over je kat te gaan. Misschien heb je een wilde fascinatie voor astrologie, natuurkunde, geologie of moleculaire biologie? Des te beter om een ode te brengen aan de beste ontdekking van een wetenschapper.

De beste wetenschappernamen voor katten zijn gebaseerd op de meest invloedrijke wetenschappers. Al deze geesten zijn creatief en briljant en verdienen het volledig om de naam voor je harige katachtige te inspireren.

1. Straatlov

Ivan Pavlov is vooral bekend om zijn psychologische bevindingen, en hij kwam tot zijn ontdekking met de hulp van een paar harige vrienden. Tijdens het bestuderen van honden ontdekte hij dat dieren van nature kwijlden als ze in de buurt van voedsel waren. Hij merkte al snel dat ze begonnen te kwijlen zodra ze zijn witte labjas zagen, omdat het betekende dat het etenstijd was.

Dankzij zijn labassistenten bedacht hij de term klassiek gedrag. Zijn werk inspireerde honderden andere psychologen op de afdeling fysiologie en natuurwetenschappen. Wat is een betere manier om zijn werk en de bijdragen van zijn trouwe huisdierassistenten te herdenken dan door je kat naar hem te vernoemen.

smart cat op blackboard

2. Sagan

Sagan is een naam die alle ruimtenerds en astronomieliefhebbers aanspreekt. Carl Sagan speelde een vitale rol in het Amerikaanse ruimtevaartprogramma, zozeer zelfs dat hij een cruciale adviseur voor NASA werd. Zonder hem was de eerste man die op de maan landde misschien niet mogelijk geweest.

Zijn ongelooflijke hersenen hielpen bij het oplossen van het mysterie van de hoge temperatuur op Venus, waarom Titan een roodachtige tint heeft en de seizoenspatronen op Mars.

De naam Sagon inspireert andere ruimtegerelateerde namen voor je katachtige. Mars, Pluto, Luna, Star en Comet om er maar een paar te noemen.

3. Newton

Isaac Newton is een natuurkundige en wiskundige die bekend staat om zijn verbazingwekkende werk dat een belangrijke rol speelde in de wetenschappelijke revolutie van de 16e en 17e eeuw. We kunnen hem bedanken voor de ontwikkeling van de wetten van de fysica en beweging.

Erkend als een van de grootste geesten, zal het een eer zijn voor uw kat om deze geeky naam te ontvangen. Gezien het feit dat hij werd geridderd als Sir Isaac Newton, draagt de naam ook een element van royalty voor bijzonder vorstelijke katten.

4. Lovelace

Een dochter van een dichter, Ada Lovelace stond niet alleen bekend om haar briljante schrijven, maar ook om haar titel als de eerste computerprogrammeur in het midden van de jaren 1800. Al haar werk gebeurde in een tijd waarin vrouwen niet genoeg krediet kregen, dus dit is een krachtige naam voor meisjeskatten.

kat met wetenschappelijke hulpmiddelen

5. Darwin

Charles Darwin was een Britse natuuronderzoeker die beroemd was om zijn theorie van natuurlijke selectie. Darwin bracht veel van zijn tijd in de natuur door met het ontdekken van het leven van rotsen, planten, dieren en fossielen. Zijn passie voor het verkennen kan niet meer geschikt zijn voor de persoonlijkheid van een avontuurlijke kat.

Darwin is de perfecte naam voor katten die graag door de buurt zwerven om nieuwe dieren te ontmoeten en proberen hun klauwen op de gewilde vink te krijgen.

6. Marjolein

In 1911 ontving Marie Curie de Nobelprijs voor haar werk in de chemie en het onderzoeken van het therapeutische potentieel van radioactiviteit. Bovendien bracht ze een groot deel van haar leven door met het werken met straling, wat uiteindelijk leidde tot haar vroege dood.

Zonder haar hadden we de elementen Polonium and Radium. Herdenk alle invloedrijke wetenschappelijke ontdekkingen die ze ons heeft gedaan door je intelligente vrouwelijke katAchtige Marie te noemen.

7. Einstein

Albert Einstein is de meest bekende wetenschapper, beroemd om zijn relativiteitstheorie die ons heeft geholpen ruimte, tijd, zwaartekracht en het universum te begrijpen.

Het valt niet te ontkennen dat Einstein een rare en gekke persoonlijkheid had, met bijpassend haar. Daarom is het de perfecte naam voor donzige witte katten of kitties aan de krakkemikkige kant. Als je kat er nogal slordig uitziet, vind ik dat deze verzorgingsborstel wonderen doet.

kat met pillen en fles

8. Tesla

Nikola Tesla was een briljant uitvinder, ingenieur en natuurkundige. De elektrische systemen die we vandaag over de hele wereld gebruiken, zijn allemaal gebaseerd op zijn Tesla-spoel en wisselstroomelektriciteit.

Hoewel zijn ontdekkingen hoogstwaarschijnlijk veel verder gaan dan ons begrip, heeft de naam Tesla een bepaald niveau van respect. Perfect voor nieuwsgierige katten die verdwalen in hun eigen wereld of voor mensen die er constant uitzien alsof ze diep in gedachten zijn.

9. Pythagoras

De Griekse filosoof Pythagoras bracht een groot deel van zijn leven door aan de kust van het moderne Turkije en toverde allerlei prachtige uitzichten over de wereld tevoorschijn. Daarnaast maakte hij ook belangrijke ontwikkelingen in de wiskunde, astronomie en de muziektheorie.

Vanwege de diversiteit van zijn werk spreekt de naam Pythagoras al jullie kattenouders aan die geobsedeerd zijn door de sterren, wiskunde, muziek of filosofie.

10. Rosalind (Vrouw) Franklin (Mannelijk)

Rosalind Franklin was een kritische beïnvloeder in haar ontdekking van de dubbele helixstructuur van DNA. Naast het verdwalen in de wereld van de wetenschap, bracht ze veel van haar tijd door met wandelen en buiten reizen.

Daarom werkt de naam Rosalin of Franklin uitstekend voor speelse en moedige kitties die hun dagen doorbrengen met dwalen in de tuin of zich buiten het huis wagen. En als je met je kat reist, is een inklapbare kattenbak een must.

kat in ruimtepak

Probeert u de ideale naam voor uw nieuwe kutkat te vinden? Bekijk mijn berichten over de beste Disney-kattennamen, beste Griekse kattennamen, beste Egyptische kattennamen, beste Ierse kattennamen, beste kattenvoernamen, beste namen voor zwarte katten, beste witte kattennamen, beste Bengaalse kattennamen, beste Siamese kattennamen, beste gemberkatnamen, beste filmkatnamen, beste zwarte en witte kattennamen, beste Tuxedo Kattennamen, beste Japanse Kattennamen, beste Koreaanse Kattennamen, 83 Grappige Kattencitaten, beste Wetenschapper Kattennamen, 99 Kattenbijschriften, beste Schattige Kattennamen, beste Grijze Kattennamen, beste Meisjes kattennamen en beste Mannelijke Kattennamen.

11. Jan

Jane Goodall dompelde zich volledig onder in de wereld van chimpansees en door haar acties weten we nu meer over hun vriendelijke reuzen dan we ooit deden. Ze leeft om hun complexe levensstijl, hun emoties en hun levenslange banden te verkennen.

Haar werk heeft onze relatie met dieren opnieuw gedefinieerd, dus het is alleen maar gepast om je prachtige meisjeskat, die graag verdwaalt in de natuur, naar Jane te vernoemen.

12. Hawkings

Stephen Hawking’s radicale nieuwe werk over zwarte gaten heeft ons een van onze diepste inzichten in het universum gegeven.

Als een van de beroemdste genieën van onze generatie heb je een legendarische naam voor je kat. Bovendien is hij te zien in shows zoals The Simpsons en Star Trek, waardoor het aantrekkelijk is voor fans van popcultuur.

13. Frank

Frank Drake was de oprichter van SETI, een verzameling programma’s op zoek naar buitenaardse intelligentie. Hoewel we niet precies weten hoe buitenaardse wezens eruit zien, leidde hij een theorie af die het aantal buitenaardse beschavingen berekende dat er mogelijk is. Als je gefascineerd bent door de wereld van buitenaardse wezens, kan Frank geen betere naam zijn voor je spinnende katachtige.

kat en mens in maskers

Er is een eindeloze lijst van slimme denkers en wetenschappers om je kat naar te vernoemen. Hier is een overzicht van degenen die de inspiratie laten stromen. Naast het feit dat het eigenzinnige namen zijn, zijn ze ook een geweldige gespreksstarter voor iedereen die je kat ontmoet.

 • Ronald (Evans)
 • Galilei (Galilei)
 • Aristoteles
 • Maxwell (James Klerk)
 • ArchimedEs
 • Da Vinci (Leonardo)
 • Copernicus (Nicolaus)
 • Mendel (Gregor)
 • Edison (Thomas)
 • Crick (Francis)
 • Bell (Alexander Graham)
 • Avogadro
 • Wozniak/ Woz (Steve)
 • Ernest (Rutherford)
 • Khan (Bob)
 • Clarke (Edith)
 • Freud (Sigmund)
 • Tyson (Neil)
 • Maria (Anning)
 • Celsius (Anders)
 • Brian (Cox)
 • Pascal (Blaise)
 • Hubble (Edwin)
 • Wallace (Alfred)
 • Higgs (Peter)
 • Chadwick (James)
 • Tycho (Brahe)
tabby kat in een laboratoriumwetenschapper kattennamen

Deze wetenschapper kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.