Bambino Kattenras: 13 dingen om te weten

Het is een bekend feit dat er genoeg mensen zijn die terugdeinzen voor mensen als een haarloze kat. Maar in alle eerlijkheid, die mensen hebben niet de kans gehad om de beminnelijke aard van de kat, fluweelachtige huid, speelsheid en gretigheid om tijd door te brengen met hun gezin te ervaren.

De Bambino-kat verschilt niet van de persoonlijkheid van de koninklijke Sphynx. Het wordt echter ook gekruist met de kortbenige Munchkin. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Munchkin een speelse kat die bekend staat om zijn aanhankelijke aard en slimme geest.

Je kunt alleen maar verwachten dat de Bambino een van de meest schattige katten is die er zijn. Met korte benen, enorme ogen, gigantische oren, unieke patronen en een fluweelzachte vacht is de Bambino een ras dat veel geroezemoes veroorzaakt.

Als een controversieel experimenteel ras zijn er een aantal dingen die je moet weten over de Bambino voordat je er een gaat bezitten. Je vindt de essentie om deze kortbenige katachtigen te begrijpen in deze gids.

13 dingen om te weten over de Bambino Cat

Dit ras is relatief nieuw, dus er is geen hoop informatie beschikbaar. De beste manier om deze kitties te leren kennen, is door kennis te nemen van deze rare en gekke feiten over de Bambino.

1. Bambino’s hebben de neiging om te vocaliseren

Net als een Sphynx is de neiging van een Bambino om te vocaliseren erg hoog. In feite worden ze beschouwd als de meest vocale van alle kattenrassen. Ze spreken over een aantal verschillende dingen, maar het is niets om ongerust over te zijn. De meest voorkomende reden voor miauwen is om je aandacht te trekken, en het gaat vaak gepaard met een slag langs je been of een sprong op je schouder.

Van een Bambino is ook bekend dat hij miauwt rond voedseltijd. Voor vergeetachtige eigenaren zal er zeker geen dag zijn waarop je het diner met je Bambino in de buurt vergeet.

Als je iemand bent die graag met je katten praat (geen oordeel, het overkomt de besten van ons), zul je blij zijn om te weten dat deze rassen graag tegen je praten. Ze kunnen een gesprek met je voeren terwijl ze miauwen en spinnen op de geluiden van je stem.

Bambino kat 4

2. Ze zijn een ondeugend ras

Hoewel de Bambino een ongelooflijk charmant ras is, staan ze er ook om bekend dat ze een ondeugende kant hebben. Dit ras zal zijn dag graag doorbrengen met avontuur in de tuin, in bomen klimmen en elk hoekje en gaatje van het huis verkennen.

Samen met deze speelse kant komt de behoefte om bij hun menselijke ouders te zijn. Ze houden ervan om te spelen wanneer ze de kans hebben. Maar maak je geen zorgen, er wordt net zoveel geknuffeld op de bank als er speelsessies zijn.

U moet rekening houden met de grootte van uw woning. Zorg ervoor dat je voldoende ruimte hebt om hun kleine hersenen bezig te houden. Om deze reden is het een goed idee om te investeren in dingen als een interactief kattenspeeltje of de geliefde verenstokjes. Interactief speelgoed moet in huis worden achtergelaten voor momenten dat je er niet bent.

3. De Bambino is een sociale en gezinsvriendelijke kitty

Deze Munchkin cross Sphynx kitties zijn een geweldige aanvulling op een gezinswoning, vooral als je jonge kinderen hebt. Het is niet bekend dat ze bijten of krabben, wat de geest van elke ouder gerust kan stellen.

Vanwege hun speelse en aanhankelijke aard, evenals hun liefde voor mensen, hebben ze de neiging om zich goed te verbinden met alle familieleden. Dit betekent dat je een langdurige relatie hebt met je haarloze munchkin.

Het is bekend dat ze goed overweg kunnen met andere kattenrassen en het niet erg vinden dat een hond of twee de aandacht delen. Zoals bij de meeste huisdieren, is een belangrijk aspect van het bezitten van een Bambino om ze vanaf jonge leeftijd goed te socialiseren. Zorg er wel voor dat je in de buurt bent voor vroege socialisatie en om gebruik te maken van kattentraktaties om positief gedrag te belonen.

4. Hoewel ze haarloos zijn, vereist hun vacht aandacht

Veel mensen gaan ervan uit dat omdat deze kittens geen glorieuze vacht hebben, ze geen aandacht nodig hebben voor hun fluweelzachte huid. Maar deze katten hebben eigenlijk veel meer zorg nodig dan je dagelijkse huiskat.

De schil van een Bambino is rimpelig en los en is meestal beige of crème met perzikachtige fuzz. Door het gebrek aan vacht kan hun haar geen oliën vasthouden zoals de meeste katten. Hun huid kan dan heel snel vettig en vies worden en het zal moeilijk zijn om het niet op te merken.

Vanaf jonge leeftijd moet u beginnen met het introduceren van uw Bambino in het bad. Meestal hebben ze wekelijkse baden met gespecialiseerde shampoo nodig om huidproblemen en -aandoeningen te voorkomen. Maak je geen zorgen als ze het bad uit de weg gaan, je kunt ook een waterloze shampoo gebruiken die geen water of spoelen nodig heefte.

5. Sunblock is een must voor Bambino’s

Bambinos zijn avontuurlijke kitties die graag buiten spelen. Net als hun neef, de Sphynx, heeft de Bambino bescherming nodig voor hun blootgestelde, lichte huid. Ze zijn een ras dat vooral risico loopt op zonnebrand en in ernstige gevallen huidkanker.

Als kattenouder moet je toegang hebben tot de omstandigheden buiten om ervoor te zorgen dat het veilig is voor je Bambino. Als het een verschroeiende dag is, is het essentieel dat je je kat binnen houdt totdat er een koelere, bewolktere dag ontstaat.

Houd er rekening mee dat zonnebrandcrèmes die veilig zijn voor mensen niet altijd veilig zijn voor onze huisdieren. Dit komt omdat de huid van huisdieren een andere pH-waarde heeft en de Bambino een bijzonder oliepoes is. Producten die zinkoxide bevatten, mogen nooit worden gebruikt bij katten (of honden), omdat dit kan leiden tot ernstige bloedarmoede.

Er zijn niet veel betrouwbare, niet-giftige zonnebrandproducten voor huisdieren. De ‘Sit. Blijven. Forever’ is volledig natuurlijk, waterdicht en bevat antioxidanten die helpen bij icky huidproblemen.

Bambino kat 3

6. Bambino betekent baby

Het woord ‘Bambino’ betekent ‘baby’ in het Italiaans, en de naam kan niet perfecter zijn voor deze kleine kittens. Met korte en magere benen kunnen ze op de meest schattige manier door het huis ritsen. Dit geeft ze het uiterlijk dat ze eruit zien als een kitten.

Zonder deze korte poten zou de Bambino eruit zien als je dagelijkse Sphynx. Ze zijn echter iets kleiner dan de Sphynx en bereiken ongeveer anderhalve voet lang. Ze wegen ook ongeveer 5 tot 9 pond. Ter vergelijking: de meeste huiskatten wegen tot 10 pond.

Ze hebben ook ongelooflijk grote ogen, waardoor ze het baby-achtige uiterlijk krijgen dat ze de neiging heeft om ze allemaal te krijgen Oohs en AHHS.

7. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn Bambinos niet hypoallergeen

Veel mensen springen naar de Sphynx vanwege de overtuiging dat deze katten hypoallergeen zijn. Het is waar; deze katten verliezen geen haar door het hele huis, dus ze verlagen het risico op niezen.

Maar dat wil niet zeggen dat ze volledig hypoallergeen zijn.

Deze spinbaby’s hebben nog steeds het allergische eiwit Fel D1 in hun speeksel. En zoals alle katten brengen ze een groot deel van hun dag door met het verzorgen van zichzelf – wat betekent dat hun speeksel nog steeds op hun perzikpluisje komt.

Het zal niet al te veel een zorg zijn, maar het is de moeite waard om de lucht op te ruimen dat ze technisch gezien niet hypoallergeen zijn. Ze kunnen nog steeds de allergieën van sommige mensen veroorzaken. Als je op zoek bent naar een hypoallergene kat, bekijk dan zeker mijn bericht.

8. Het eerste Bambino-nest dat werd geregistreerd, was in 2005

Er is een reden waarom je waarschijnlijk nog nooit van de Bambino hebt gehoord voor dit artikel. Dat komt omdat deze schatjes pas in 2005 als officieel ras werden geregistreerd. Het is misschien moeilijk om een fokker te vinden voor deze kleine katten, maar ze blijven over de hele wereld in populariteit groeien.

Bambino kat 1

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

De International Cat Association is de eerste en enige organisatie die dit kattenras erkent. Hoewel het geen stamboom is, wordt het beschouwd als een experimenteel ras.

Niet alle organisaties zijn zo blij met het Bambino-ras. De Cat Fanciers Association (CFA) en de American Cat Fanciers Association (ACFA) stellen dat ze dit ras niet als een officieel ras zullen classificeren als een manier om genetische afwijkingen veroorzaakt door esthetische fokkerij te ontmoedigen. Er wordt aangenomen dat hun unieke uiterlijk hun kansen op gezondheidsproblemen kan vergroten.

9. Ze hebben een jas nodig in de winter

Vanwege hun korte, fluweelzachte vacht hebben deze katachtigen de neiging om kouder te worden dan je alledaagse kat. Het is maar goed dat dit knuffelkatten zijn, want ze zullen vaak op zoek zijn naar je warmte en zullen waarschijnlijk bij je onder het dekbed kruipen.

Tijdens de winter betekent hun gebrek aan vacht dat ze vatbaar zijn voor een schilferige huid en verwondingen. Als een manier om de kou te bestrijden, kunnen gebreide truien helpen om je katachtige toasty te houden. Het houdt niet alleen de warmte binnen, maar het fungeert ook als windjack tijdens de koelere seizoenen.

Vanwege hun afkeer van de kou en hun neiging tot zonnebrand, zijn deze katten het meest geschikt voor binnenshuis leven als je in een kouder leven leeft klimaat. Zorg er wel voor dat je genoeg ruimte hebt voor hen om te spelen.

10. Ondanks dat ze klein zijn, eten deze katten veel

Nu we weten dat Bambino baby betekent, kan het als een verrassing komen dat deze kitties veel eten. Ze krijgen hun eetgewoonten van de Sphynx, die erom bekend staat grote maaltijden achterover te slaan.

Bambino kat 2

In tegenstelling tot andere huiskatten betekent het gebrek aan vacht van de Bambino dat hij een groot deel van zijn energie besteedt aan het warm houden. Dit resulteert in een snellere stofwisseling, waardoor ze meer eten dan je standaard huiskat.

De Bambino haalt de meeste voedingsstoffen uit de vetten en eiwitten in vleesproducten. De elementen in vleesproducten zorgen ervoor dat de huid van uw Bambino gezond blijft en een lager risico loopt op verwondingen en injecties.

Het weglaten van voedsel voor katten is alleen een haalbare optie voor Bambinos op een droogvoerdieet. Rauw en nat voedsel dat wordt weggelaten, veroorzaakt een hygiënerisico.

11. Bambino is net zo grappig als het eruit ziet

Dit vriendelijke en lieve ras heeft een eigen persoonlijkheid, vaak een die je hardop laat lachen.

Een Bambino is een kat die je overal in huis gaat volgen. Wees niet verbaasd als je een visfestijn kookt en je hebt al snel een Bambino op je schouder zitten – een van hun favoriete hangplekken.

Hun speelse karakter betekent ook dat ze zichzelf vaak ook in de problemen brengen. Ze houden ervan om te pronken om de aandacht van hun mensen te trekken; van banken vallen, rondduiken om een verenstok te vangen of een miauwlied zingen staat meestal op hun agenda.

12. Het erfgoed van Bambinos ligt in Canada

Het is zeker vreemd dat deze haarloze kat uit het land van ijs en sneeuw kwam, maar de Sphynx was eigenlijk een toevallig ras. Hoewel ze lijken op oude Egyptische katten, liet een genetische mutatie van een ras in Canada één kitten volledig haarloos achter.

Fokkers sprongen op deze mutatie en na een zeer selectief fokproces werd de Sphynx een wereldwijd handelswaar. Het fokken dat plaatsvond met het haarloze ras slaagde er op de een of andere manier in om zijn weg te vinden naar het Munchkin-ras uit de Verenigde Staten.

Vandaag blijven we achter met kortbenige raggamuffins die rond onze meubels springen en zich onder de dekens nestelen. Wie weet welke rare en prachtige katten we in de toekomst zullen hebben.

13. De korte benen van een Bambino houden ze niet tegen

Je zou aannemen dat hun kleine pootjes hen achterblijven bij medekatten. Deze kat is in geen geval ooit achtergebleven. Bambinos bewegen nog steeds in een normaal tempo waardoor ze enorm veel plezier door het huis kunnen rennen. In feite houden deze nieuwsgierige wezens ervan om op hoge ruimtes te springen en zich op te zetten.

Het enige waar hun kleine beentjes invloed op hebben, is hun gang. Lopend op dezelfde manier als een eend, waggelt de Bambino op de meest schattige manier door het huis.

bambino kattenblauwe ogen
bambino kat

Het rare en gekke Bambino-ras

Het lijkt misschien vreemd voor sommigen om een kat te hebben met de kortste poten en geen haar om bij te passen. Maar naast dat ze er raar en gek uitzien, zijn deze katten echt ongelooflijke huisdieren. Hun liefdevolle aard, speelse persoonlijkheid en genegenheid voor mensen en andere huisdieren betekenen dat ze de perfecte aanvulling zijn op elk gezin.

Het toevoegen van een van deze sparrenkatten aan je huis vereist wel wat hands-on actie. Van wekelijkse baden tot gebreide truien, hun gebrek aan haar betekent dat je extra aandacht moet besteden aan de behoeften van hun huid.

Met deze prachtige feiten over de Bambino weet je zeker of het toevoegen van deze munchkins aan je gezin de juiste beslissing is. Zelfs als ze niet de juiste match zijn, zijn deze feiten geweldige gespreksstarters voor je kattenminnende vrienden.

Dit is de reden waarom Bambino cat post affiliate links bevat. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.