13 grootste grijze kattennamen waar je dol op zult zijn

Sommige mensen geloven dat je het proces van het benoemen van een kat niet moet overhaasten. Anderen vinden het prima om het aan de peuter in huis over te laten en er klaar mee te zijn. Er zijn verrassend veel katten met de naam “Cat”, misschien juist om deze reden.

Maar als je wat aandacht besteedt aan het benoemen van je katachtige metgezel, ben je op de juiste plek. Gemberkatten lijken de gemakkelijkste tijd te hebben om benoemd te worden, net als zwarte katten. Maar hoe zit het met grijze katten? Dit artikel kijkt naar de beste namen voor uw grijs.

grijze kat in hondenbont

Belangrijke dingen om over na te denken bij het kiezen tussen grijze kattennamen

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Een rustige en verlegen kat past niet bij de naam Joker.

grijze schotse vouw met hoofd op tablet

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën aanleveren. Wat dacht je van Richard Parker voor een Himalaya kat?

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn.

Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

5. Kies geen naam die groter is dan je kat

Aslan is misschien niet de beste keuze als je kat een Munchkin is.

grijze tabby kat met tong uit

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen.

7. Wees aardig

Namen die niet vreselijk flatterend zijn voor je katachtige zullen hoogstwaarschijnlijk snel moe worden, zoals Cow.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen voor katten in uw huishouden te ontwikkelen , zoals peper en zout. Of Sylvester en Tweety. Of Ebbenhout en Ivoor. Zoveel goede combinaties en opties!

twee grijze en witte selkirk katten

Wat als ik de verkeerde kattennaam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

Een opmerking over grijze katten

Grijze katten zijn geen uniform ras of kleur. In feite zijn de grijze jassen van de meeste katten eigenlijk een gearceerde variant van zwart. Niet dat iemand het erg vindt. Ze hebben ook veel verschillende patronen en unieke kenmerken, en sommige daarvan zijn interessant.

Alle grijze tabbies hebben bijvoorbeeld een M-patroon op hun hoofd. Voor de doeleinden van dit artikel kunnen grijze katten volledig grijs of meestal grijs zijn.

Grijze katten worden ook wel eens blauw genoemd. Sommige rassen van puur grijze katten zijn echter een beetje zeldzaam. Russian Blues, Nebelungs en de Thai Korat zijn drie voorbeelden van katten die puur grijs zijn.

Brits kort haar grijs tabby gezicht

De 13 beste namen voor grijze katten

Grijze katten zijn altijd een interessant vooruitzicht, of het nu effen grijs of licht patroon ised. Ze hebben de reputatie uitgesproken aanhankelijk maar onafhankelijk te zijn. Ze nodigen ook veel associaties uit met mystiek, fantasie en fictie.

Het is geen wonder dat veel grijze kattennamen zijn afgeleid van elementen of mysterieuze connotaties dragen. Ze verwijzen soms ook naar de schattigste wezens en objecten.

Wanneer u een naam voor een grijze kat kiest, wilt u er zeker van zijn dat de naam het uiterlijk of de persoonlijkheid van de kat weerspiegelt. Althans, voor zover mogelijk. Op die manier kunnen de favoriete kattenspeeltjes en voerbak van je kat het weerspiegelen. Wat is er schattiger dan een bolletje pluisjes die zijn kittenvoer uit een kom met zijn naam erop eet?

Dus hier zijn ze: 13 van de beste namen die je je nieuwe grijze kat zou kunnen noemen.

1. As

Tegelijkertijd tongue in cheek en mogelijk zeer reflecterend op de kleur van je kat, kan Ash veel dingen betekenen voor veel mensen. Uiteraard is de eerste verwijzing naar de kleur van de overblijfselen van een vuur. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, wordt as ook beschouwd als een nuttige en schone stof.

Maar filmnerds zullen grinniken bij de verwijzing naar het hoofdpersonage in Sam Raimi’s Evil Dead Trilogy. Het brutale en heldhaftige personage gespeeld door acteur Bruce Campbell is een icoon van de popcultuur.

grijze kat op schubben

2. Azure/Azura

Azure is een kleur op het spectrum tussen blauw en cyaan. Het is perfect voor katten met een donkergrijze tint, en nog beter als de kleur effen is. Voor volgelingen van kristalgenezing is azuriet een steen die wijsheid, waarheid en waardigheid vertegenwoordigt.

3. Sintel of Assepoester

Cinder verwijst nogmaals rechtstreeks naar de resten van het vuur. Maar deze keer is het sprookjesachtige verband duidelijk. Tegenwoordig is Assepoester een Disney-prinses. Ze is de belle van het bal, en aangezien katteneigenaren hun huisdieren graag als royalty beschouwen, lijkt dit gepast.

De wortels van het verhaal zijn eigenlijk veel ouder: er wordt gedacht dat het is ontstaan in het verhaal van Rhodopis, een Griekse slavin die trouwt met de koning van Egypte. Omdat katten en het oude Egypte sterk geassocieerd worden, is het een andere sterke verbinding met het verleden.

4. Stoffig

Het is niet duidelijk of grijs de kleur van stof is, maar hoewel er twijfel is, lijkt dit net zo’n schattige naam als elke andere. Het heeft de vreemde eigenschap om ook enigszins arrogant te lijken. “Dusty” is vaak een naam die wordt geassocieerd met cowboys. Als uw kat een ruwe en tuimelende buitenkat is, kan dit voor hem of haar zijn.

witte en grijze kat in broodpositie
Het Brood

5. Graaf

Earl is een vorstelijke naam, en ook een naam die een beetje humoristisch lijkt voor een kat. Een graaf is een adellijke rang in de Engelse overlevering. Maar natuurlijk is Earls associatie met grijs gerelateerd aan thee. Wat is een zonnige middag zonder een boerenkop earl grey thee? Sommige katten houden van thee.

6. Gandalf

Gandalf de Grijze is een geliefd personage uit JRR Tolkiens mythologische Midden-Aarde. Gandalf is een tovenaar, doordrenkt van eeuwen van wijsheid. Hij is een van de belangrijkste leden van de Fellowship of the Ring. Wanneer je kat volwassen wordt, zal hij absoluut het personage bewonen … weloverwogen, wijs en slim, en uiteindelijk heldhaftig!

7. Gremlin

Is je kat een ondeugend wezen? Heeft het de grootste ogen en de schattigste blik? Is het vocaal terwijl het genesteld in zijn bed ligt? De gelijknamige personages uit de film uit 1984 zijn tegelijk schattig, maar worden dan krankzinnig ondeugend. Als je kat beide kwaliteiten vertoont, laat dan de namen Mogwai (goed) en Stripe (slecht) achterwege en noem het gewoon in het midden. Gremlin. Je weet nooit hoe ze zullen uitpakken.

grijze kat opgerold als brood slapend op de bank

8. Dame Grijs

Lady Jane Grey was eigenlijk negen dagen lang de koningin van Engeland tijdens de jaren 1500. Helaas maakte een geschil rond de kroon een einde aan die regeerperiode. Het is waarschijnlijk een goed idee om dat verhaal daar gewoon te laten. Toch, als je kat voorbestemd lijkt voor grootsheid in je huis, noem hem dan met de toekomst in gedachten. Het lijkt ideaal voor een poes die geniet van de beste verwennerij en speciale behandeling.

9. Merlijn

De tovenaar uit de Engelse folklore is immer populair en draagt een air van mystiek over de naam. Merlijn wordt meestal genoemd in verband met de legende van koning Arthur en Camelot. Katten worden ook geassocieerd met magie, vaak naast tovenaars en dergelijke in kinderboeken. Probeer het gewoon niet laat het wel een hoed dragen.

10. Londen

Het lied luidt: “A foggy day in London Town….” En de reputatie van Londen als koud en grijs kan al dan niet verdiend zijn. Aan de andere kant regent het wel veel in Londen. Toch is het een prachtige naam voor een grijze kat. En je kunt een tweede kat Fog noemen, voor de volledige set.

Op een eigenzinnige noot, het zal een ernstig onrecht zijn als je je kat Londen noemt en vervolgens niet investeert in een kattenboogdaskraag. Geen zichzelf respecterende Engelse kat mag zonder worden gezien.

grijze kat slaapt in vreemde positie

11. Peper

Pepper lijkt dicht genoeg bij een “gemengd” concept om een op zijn minst gedeeltelijk grijze kat te noemen. Een grijzende baard wordt immers vaak “zout en peper” genoemd. Dit is een ideale keuze als uw kat een van een paar is. Het is ook geweldig als je kat niet puur grijs is, maar spikkels, patronen of sporen van zwarte ondervacht heeft.

12. Bladerdeeg

Puf is gerelateerd aan rook, die – voor zover het populaire idee gaat – grijs is. Puff kan ook verwijzen naar de magische draak. Misschien is het perfect als je jezelf beschouwt als de Little Jackie Paper van het rijm, die “hield van die boef Puff / En bracht hem touwtjes en afdichtingswas en andere mooie dingen.” Het zou ook geschikt zijn voor een kat met een wat grotere omtrek.

13. Rokerig

Er is hier een prachtige kans als je een paar katten hebt. Terwijl het grijs rokerig zou zijn, zou de andere duidelijk de bandiet zijn, een passende referentie voor een kattenpaar als er ooit een was. Zelfs als je geen duo hebt, is Smokey perfect voor een grijze kat.

grijze kat die opgerold slaapt

Beroemde grijze kattennamen

Op tv en internet zijn de afgelopen jaren een paar grijze katten te zien geweest. Hier zijn er slechts vier die op de een of andere manier in het publieke bewustzijn blijven. Je kunt zo’n naam kiezen om een sluwe kennis van cultuur te tonen, of gewoon van het personage houden om mee te beginnen.

De namen maken vaak geen slimme verwijzing naar het concept van grijs, maar als je een fan bent van een van deze katachtigen, wil je misschien een naamgenoot maken.

 • Sneeuwbal – De belaagde grijze kat van the Simpsons.
 • Tom – van het beroemde Tom &Jerry duo.
 • Nermal – Garfields lankmoedige kattenvriend.
 • Kolonel Meow – een beroemde internetkat die bekend staat om zijn chagrijnige gezicht.
grijze siamese kat grijze kattennamen

Schattige namen voor grijze kittens

Als kattenbezitters zien we onze kittens altijd als de schattigste dingen die ooit zijn gemaakt. Het internet is het daarmee eens, waardoor katten en kittens veruit het populairste item op internet zijn sinds de oprichting. Dus wat is een schattige naam voor een nieuwe kat die toevallig grijs is? Hieronder staan enkele van de meest populaire suggesties:

 • Wartaal
 • Albus (Perkamentus)
 • Ansjovis
 • Engel
 • Bluebell
 • Bellen
 • Disco
 • Flipper
 • Sering
 • Nerts
 • Paddestoel
 • Havermout
 • Kiezels
 • Possum
 • Fonkelen
grijs katje spelen met noten

Grijze kattennamen geïnspireerd door popcultuur

Onze collectieve populaire cultuur, of het nu boeken, tv, films of legendes zijn, produceert een aantal prachtige namen voor een grijze kat. Degenen onder ons die zich bezighouden met diep klassieke of moderne cultuur, houden misschien van het idee om onze katten naar onze meest geliefde personages te vernoemen.

Afhankelijk van of je kat je doet denken aan een oude Griekse godin of een moedig superheldenfilmpersonage, is er iets op deze lijst voor jou.

 • Athena
 • Atlas
 • Baloo
 • Lemmet
 • Bout
 • Cassandra
 • Dorisch
 • Edie (van Gray Gardens)
 • Ella
 • Fritz
 • Grijsstoke
 • Grijswind
 • Grijsworm
 • Loki
 • Merlin
 • Thor
 • Walkure
 • Xanadu
 • Zeus
 • Ziggy (zoals in Stardust)
witte en grijze Amerikaanse krulkat met blauwe ogen kleine kattenrassen

Dierennamen voor grijze katten

Wat is er beter dan een dier naar het andere te vernoemen? Het principe van de metafoor dient de naamgeving van mensen en dieren goed. Vooral katten lijken zulke persoonlijkheidskenmerken op te roepen, het is bijna onvermijdelijk dat we ze met andere dingen vergelijken. Je kat kan inderdaad een kat zijn, maar in het geval dat hij de ziel en geest van een ander dier uit zijn ogen straalt, probeer dan deze:

 • Chinchilla
 • Ezel
 • Duif
 • Dumbo
 • Vos
 • Geit
 • Gans
 • Griffioen (Gryphon)
 • Haring
 • Koala
 • Lobo
 • Makreel
 • Muis
 • Otter
 • Feniks
 • Duif
 • Wolf
nebelung kat grijs

Cool &ongebruikelijke grijze kattennamen

Ten slotte, als geen bepaald thema je aanspreekt, ben je misschien iemand die een schijnbaar willekeurige naam uit een hoed waardeert. Toch vereist een goede naam wat inspiratie, en de beste namen hebben allemaal een connotatie nodig, althans voor jou.

Dus probeer er een paar op maat en kijk hoe je kat ze lekker vindt. Je kunt het altijd veranderen als het niet lukt.

 • Aria
 • Ashley
 • Bastet (een Egyptische kat) godin)
 • Blauw
 • Winderig
 • Cadet
 • Kapitein
 • Koolstof
 • Houtskool
 • Chroom
 • Cirrus
 • Wolk
 • Spinrag
 • Komeet
 • Cosima
 • Cosmo
 • Daphne
 • Gespikkeld
 • Darth
 • Dageraad
 • Delphine
 • Diamant
 • Motregen
 • Perkamentus
 • Echo
 • Iejoor
 • Electra
 • Eloise
 • Elsa
 • Emily
 • Ezra
 • Fae
 • Fenrir
 • Floyd
 • Freya
 • Gratie
 • Gracie
 • Grady
 • Graniet
 • Grayson
 • Grigio
 • Griselda
 • Guthrie (Schots voor “winderige plek”)
 • Heide
 • Orkaan
 • Hyacint
 • Iris
 • Juno
 • Kai (Hawaïaans voor “zee”)
 • Lavendel
 • Bliksem
 • Lloyd
 • Luna
 • Lux
 • Mab
 • Magie
 • Meeko
 • Kwik
 • Meredith
 • Miku
 • Mistig
 • Moesson
 • Maan
 • Maneschijn
 • Morgan
 • Mystique
 • Neptunus
 • Nimbus
 • Opaal
 • Orchidee
 • Oester
 • Parel
 • Tinnen
 • Spook
 • Plata
 • Presto
 • Regen
 • Scheermes
 • Rebel
 • Reva (“regen” in het Hindi)
 • Rivier
 • Raket
 • Lijsterbes
 • Salie
 • Saffier
 • Sasha (geweldig voor een Blauwe Rus)
 • Selena
 • Seraphina
 • Seymour
 • Sgt. Peper
 • Tinten
 • Schaduw
 • Schaduwrijk
 • Shelby
 • Shilling
 • Zijde
 • Zilver
 • Zilver Surfer
 • Sirene
 • Skye
 • Skylar
 • Lei
 • Rook
 • Vlek
 • Spin
 • Starshine
 • Staal
 • Stella
 • Sterling
 • Storm
 • Stormachtig
 • Sylvia
 • Sylvie
 • Talia
 • Theon
 • Donder
 • Walhalla
 • Venus
 • Violet
 • Winderig
 • Winter
 • Yara
 • Yin
 • Yuki
 • Zelda
 • Zefier
grijze schotse vouw kat met amberkleurige ogen starend

Deze grijze kattennamen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.