8 Garfield Kattenrassen die dol zijn op Lasagne

Herinnert u zich Garfield nog? Deze cartoon kattenheld uit de jaren 1980 was geliefd over de hele wereld – ook door mij. Ik heb erg genoten van zijn sarcastische gevoel voor humor, het lokken van de arme Odie en zijn geïrriteerde eigenaar Jim.

Maar zijn er Garfield kattenrassen? De originele Garfield was een Perzische gember tabby kat. Er zijn echter verschillende rassen waarvan de oranje katten een Garfield-achtig uiterlijk hebben.

Dus je kunt misschien de Garfield-look krijgen met de kattenpersoonlijkheid die je wenst (er is niets mis met Perzische katten, maar je hebt misschien een andere voorkeur).

Er zijn zowel langharige als kortharige kattenrassen voor een oranje tabby-kat – evenals een breed scala aan looks, van het super schattige kleine Munchkin-kattenras tot het meer exotische Bengaalse kattenras.

Dus verberg je lasagne, haal maandagen van de kalender en maak je klaar om je nieuwe oranje sedentry vriend te vinden!

gember Perzische kat

8 Garfield Kattenrassen

1. Brits Kort haar

De Britse korthaar is een middelgroot tot groot kattenras met grote gouden, oranje of koperkleurige ogen, een korte, brede neus en een korte tot middelgrote vacht. Dagelijkse verzorging van deze katachtigen is noodzakelijk, vooral tijdens seizoenswisselingen.

Schattige gember kat ontspannen op het gras met witte lila bloemen garfield kattenrassen
Brits kort haar

Deze mooie kitties zijn zeer intelligent; ze zijn echter nog steeds blij om binnen te blijven en met speelgoed en mensen te spelen. Pak wat toverstokachtig speelgoed en begin een spel met je Britse korthaar kat; het kan heel leuk zijn.

Dit binnenkattenras heeft een gemakkelijke persoonlijkheid en biedt veel gezelschap. Hoewel deze katten graag spelen, hebben ze geen aandacht per uur nodig.

Twee kleine Ginger britse korthaar katten over witte achtergrond

2. Exotisch kort haar kattenras

Het super schattige Exotic Short Hair ras wordt gekenmerkt door zijn besnorde gezicht en relaxte persoonlijkheid. Dit ras heeft korte dikke poten, brede lichamen, grote ronde poten en korte staarten.

gember exotische korthaar kat

Ze hebben extreem zachte jassen en zijn er in 140 verschillende kleuren. Ze hebben dezelfde zachte en aanhankelijke persoonlijkheid die wordt gezien bij de meeste langharige kattenrassen in plaats van de onstuimige persoonlijkheid van een kortharige kat.

Gember plat gezicht kat met amberkleurige ogen van dichtbij
Exotische korthaar kat

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Dit ras is nauw verwant aan het Perzische kattenras en staat bekend om zijn loyaliteit.

3. Perzisch

Perzische katten zijn aanhankelijke, volgzame en zachtaardige katten. Dit ras heeft een rustige houding; ze ploffen neer op elk zacht oppervlak en poseren gewoon voor je waardering. Deze elegante katten zijn niet erg actief, waardoor ze het perfecte binnenhuisdier zijn.

Perzische kat gember
Perzische Kat

Perzen hebben een relatief klein gezicht, dus hun grote ronde ogen zijn bijzonder prominent aanwezig. De meeste Perzen hebben prachtige blauwe ogen, maar hun kunnen uitzonderingen zijn – of sommigen die een andere kleur in elk oog hebben.

Hoewel aanhankelijk, zijn Perzische katten discriminerend en reserveren ze hun aandacht voor familie en een paar vertrouwde gasten.

Persieen kitten met roze linten, 4 maanden oud, zittend voor witte achtergrond

Dit prachtige platte kattenras kan wel goed overweg met kinderen en andere huisdieren; ze zijn echter geen fans van luidruchtige omgevingen, maar eerder serene huizen waar weinig verandert.

4. Turkse Angora

Turkse Angora-katten staan bekend om hun lange, zijdeachtige vachten die vaak de langste rond de nek van de kat worden. Ze zijn een schattige combinatie van grote oren, amandelvormige ogen en een klein tot middelgroot hoofd.

Turkse angora kat gember

De meest voorkomende oogkleur voor een Turkse Angora kat is blauw. Ze kunnen echter ook amberkleurige, groene of gouden ogen hebben.

Oorspronkelijk uit Turkije (je hebt dit misschien al geraden), zijn de vroegste vermeldingen van de Turkse Angora-kat uit de 16e eeuw. Het ras begon echter te verdwijnen in het begin van de 19e eeuw.

De Turkse Angora werd gefokt in de dierentuin van Ankara om zijn stamboom te behouden en het ras werd officieel opgericht in Noord-Amerika in de jaren 1970.

Deze vriendelijke en zachtaardige katten hebben ook een meer onstuimige kant en houden van rennen, springen en verkennen. Hij houdt van spelen en zal bijna alles doen om je aandacht te trekken.

Witte Turkse angora vreemde oog kat liggend gezien vanaf de zijkant kijkend naar de camera geïsoleerd op een witte achtergrond

Dit kattenras zal de speelsheid die ze als kittens vertonen hun hele leven behouden. Ze zullen genieten van het kruipen naast je en op je op zowel de bank als je bed.

5. Amerikaanse Bobtail

Met een korte staart, getufte oren en tenen en een iets korte nek schreeuwt het Amerikaanse Bobtail kattenras me.

De Amerikaanse bobtail was een verwilderde kat die pas in de jaren 1960 werd gefokt.

3 gember Amerikaanse bobtail katten
Amerikaanse bobtail katten

Dit speelse ras is geweldig met gezinnen en kan goed overweg met vreemden. Velen vergelijken zijn persoonlijkheid met die van een golden retrieverhond. Dit is een toegewijd en loyaal ras dat ook vaak graag gaat wandelen.

Dit intelligente kattenras houdt van een puzzel of een spel en het spelen van apporteren. Hij is ook een nieuwsgierige kat die vrij gemakkelijk in de omgang is, dus goed geschikt voor reizen en buitenavonturen.

Bobtail kattenportret

6. Munchkin

De Munchkin kat is ieders favoriete schatje. Met piepkleine korte beentjes en lichamen van normale grootte zijn deze diverse katten absoluut schattig.

De tegenhanger van de munchkin is ongetwijfeld de worsthond, omdat ze de kortbenige eigenschap delen. Dit is de reden waarom deze kleine katachtigen ook wel de “worstkat” worden genoemd.

gember munchkin kitty
Munchkin Kat

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Beschouwd als de oorspronkelijke dwergkat, is het Munchkin-kattenras niet exclusief en kan het worden gekoppeld aan een aantal andere rassen. Je kunt bijvoorbeeld een Schotse vouw munchkin kat of zelfs een Maine coon munchkin kat vinden. Het draait allemaal om die kortbenige genmutatie.

Er is nogal wat controverse rond deze zoet uitziende katachtigen, omdat er bezorgdheid is over mogelijke gezondheids- en mobiliteitsproblemen. Ze werden jarenlang niet als een officieel ras beschouwd en mochten niet deelnemen aan kattenwedstrijden.

Zelfs vandaag de dag zijn er een aantal raden en verenigingen die het Munchkin-kattenras niet erkennen.

gember munchkin

De meeste bronnen zeggen echter dat de kortheid van hun benen geen invloed heeft op de loop- en sprongvaardigheden van de Munchkin. Ook zijn ze over het algemeen niet found om meer gewrichts- of botproblemen te hebben dan andere kattenrassen. Dus als je gepassioneerd bent over hun kleine benen, hoeft je ethiek niet in het gedrang te komen.

De persoonlijkheden van Munchkin-katten zijn over het algemeen lief, extravert en intelligent. Ze reageren ook goed op het feit dat ze worden behandeld, wat heerlijk is, want je zult deze schatjes ongetwijfeld de hele dag willen vasthouden.

7. Maine coon

Deze donzige katachtigen zijn echt iets speciaals. Bekend als echte zachte reuzen, worden ze vaak de honden van de kattenwereld genoemd dankzij de unieke Maine Coon-persoonlijkheid.

ginger maine coon kat met fruit

Dus als je een zelfbenoemd hondenmens bent, maar je horizon wilt verbreden, is dit ook je perfecte overgang naar het zijn van een katteneigenaar.

Maine Coons zijn vriendelijk, lief en erg vocaal. Hun omvangrijke lichamen en zware, dubbellaagse lange haren hielden hen goed beschermd tegen de wrede kou in Maine, de staat waaruit ze afkomstig waren.

ginger maine coon kat

Met zoveel persoonlijkheid en liefde om te geven, kun je al snel merken dat je naar het Maine Coon-ras neigt.

8. Bengalen

Bengaalse katten zijn een van de nieuwere kattenrassen, een combinatie van de Aziatische luipaardkat en een Amerikaanse huiskat. Deze aanhankelijke katten zijn energiek en speels.

bengaalse kat

Een onderscheidend kenmerk van hun dikke en glanzende vacht is het parel- of goudstof- of glittereffect. Dit is een van de vele kenmerken van de mooie Bengaalse kat die bijdraagt aan zijn extreme schattigheid.

bengaalse kat gember

Het ras staat ook bekend om zijn zwartomrande en amandelvormige ogen en opvallende snorharen. Tel daarbij op hun dikke staart die vaak eindigt in een zwarte taps toelopende punt en je hebt één serieus schattige kat.

Let: Deze Garfield Cat Breeds post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.