14 Meest aanhankelijke kattenrassen die je graag zult knuffelen

Katten worden zo vaak gezien als onhandig en ongeïnteresseerd. Maar er zijn nogal wat aanhankelijke kattenrassen die net zoveel kunnen knuffelen als honden. En er zijn weinig leuke dingen leuker dan knuffelen met een knuffelkat!

Hier zijn de 14 meest aanhankelijke kattenrassen

vrouw knuffelt tabby kat

14 meest aanhankelijke kattenrassen

1. Maine Coon

Deze donzige katachtigen zijn echt iets speciaals. Bekend als echte zachte reuzen, worden ze vaak de honden van de kattenwereld genoemd dankzij de unieke Maine Coon-persoonlijkheid.

tabby kat met groene ogen en groene kleur wordt vastgehouden door de mens in tartan shirt

Dus als je een zelfbenoemd hondenmens bent, maar je horizon wilt verbreden, is dit ook je perfecte overgang naar het zijn van een katteneigenaar.

Maine Coons zijn vriendelijk, lief en erg vocaal. Hun omvangrijke lichamen en zware, dubbellaagse lange haren hielden hen goed beschermd tegen de wrede kou in Maine, de staat waaruit ze afkomstig waren.

maine coon kat staren naar camera vanuit vensterbank

Met zoveel persoonlijkheid en liefde om te geven, kun je al snel merken dat je naar het Maine Coon-ras neigt.

2. Schotse Vouw

Scottish Fold katten, genoemd naar hun ongewone gevouwen oren en opvallende, geelachtig oranje oogkleuren, deze katten houden er gewoon van om in de buurt van mensen te zijn en zijn erg sociaal. Deze gemakkelijke katten hebben een geweldige persoonlijkheid en kunnen met iedereen overweg. Ze houden er niet van om met rust gelaten te worden.

Grijs schots vouw kattengezicht van dichtbij een van de meest vriendelijke kattenrassen
Schotse Vouwkat

Als actieve muisvogels zijn Schotse vouwkatten speels, gevoelig en expressief. Deze vrolijke katachtigen hebben de gewoonte om in vreemde posities te poseren – rechtop zitten alsof ze een stokstaartje zijn, plat op de grond liggen of op hun rug met hun poten in de lucht.

Scottish Fold Tabby Cat met tong uit
Schotse Vouwkat

Ze zijn matig actief en genieten van speelgoed dat hun behendigheid test en hun intelligentie uitdaagt, zoals puzzelspeelgoed. Schotse vouwkatten hunkeren naar aandacht en zijn geweldige metgezellen, dus verwacht met ze te spelen als je thuiskomt van werk of school.

3. Ragdoll

Speels en vriendelijk, met prachtige blauwe ogen, de Ragdoll-kat is een beroemd leuk huisdier. Hun meest fascinerende kenmerk is hun neiging om slap te liggen wanneer je ze oppakt (in tegenstelling tot de meeste katten, die zo snel mogelijk uit je greep kronkelen). En ze houden ervan om vastgehouden te worden. Deze aanhankelijke metgezellen zullen hun eigenaren van kamer naar kamer volgen.

ragdoll kat met blauwe ogen tegen een houten achtergrond meest aanhankelijke kattenrassen
Ragdoll Kat

Ragdoll-katten zijn loyaal en begroeten hun mensen vaak aan de deur. Ze zijn ook geweldig met honden en kinderen, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen.

witte ragdoll kat met blauwe ogen op bank met mand en licht
Ragdoll Kat

Met een lief en zachtaardig temperament zijn Ragdolls super ontspannen met vreemden en zullen ze een beetje liefde van iedereen zoeken. Dit is een van de vriendelijkste dure kattenrassen.

4. Chartreux

De Chartreux-kat staat bekend als een van de meest beleefde rassen – geen woord nochslecht geassocieerd met katten! Dit is een kat die niet graag klaagt en niet alleen je vriend zal zijn, maar ook een vriend voor alle gasten.

Grijze chartreux kat met een gele ogen op een bank.
Grijze chartreux kat met een gele ogen op een bank

Dit nog steeds vrij zeldzame ras is een geweldige optie voor een druk persoon die op zichzelf woont of een druk stel / gezin. Het speelt graag, maar dit verlangen komt over het algemeen in spurts. En dit is een ras dat heel goed is in het vermaken van zichzelf.

Chartreux kat, 10 maanden oud, voor witte achtergrond
Chartreux kat, 10 maanden oud

5. Abessijn

Je Abessijnse kat kan wel eens je beste vriend worden. Deze energieke katten zijn altijd aan en klaar voor plezier. Waar ze het meest van houden, is dicht bij hun eigenaar zijn, dus ze zullen de neiging hebben om in welke kamer je ook bent.

jonge Abessijnse kat in actie
jonge Abessijnse kat in actie

Dit vriendelijke kattenras staat ook bekend om zijn intelligentie en zijn liefde voor een goede klim, dus zorg ervoor dat je het een tuin of een kattentoren geeft om te spelen. Maar bovenal houdt de Abessijn van zijn menselijke familie.

Abessijnse kat liggend

Deze sociale kat houdt van gezelschap, dus als je een drukke levensstijl hebt, is het misschien een idee om een andere kat of huisdier te nemen om het gezelschap te houden als je er niet bent.

6. Birmaans

Dit schattige ras wordt gekenmerkt door zijn donkerdere gezicht dat contrasteert met een over het algemeen wit lichaam. De borstelige staart en poten van de Birmaan zijn meestal ook donker, net als de binnenkant van hun oren. Dit alles wordt gecompenseerd door prachtige blauwe ogen.

Birmanese Huiskat

Deze aanhankelijke en zachtaardige katten zijn gefokt om metgezellen te zijn, zodat ze het gelukkigst zijn met menselijke metgezel en tijd doorbrengen met hun favoriete mensen.

Birmaanse kat thuis op zonnige dag

Ze hebben de neiging om het gelukkigst te zijn wanneer ze binnenshuis zijn en het meest geschikt zijn voor dit type levensstijl. Veel eigenaren vinden ze zo schattig dat ze eindigen met een tweede Birmaan en dit ras houdt van het gezelschap van andere katten en mensen.

7. Siamees

Siamese katten zijn een van de meest aanbeden en beroemde kattenrassen. Ze zijn intelligente, spraakzame en mooie katachtigen, waardoor ze ideale huisdieren zijn.

siamese kat languit op stoel
Siamees

Deze katten hebben unieke korte vachten, met een lichtgekleurd lichaam en een zijdezachte vacht. Hun gezicht, poten en staarten zijn donkerder dan de rest van hun lichaam. Hoewel het geweldige binnenkatten zijn, zoeken ze gezelschap van hun eigenaren, inclusief op schoot zitten en in bed kruipen.

siamese kat in rode kerstmuts

Siamese katten worden vaak bestempeld als “hondachtig” omdat ze het leuk vinden om hun mensen te volgen en genieten van speeltijd, zoals apporteren, dus sla actief kattenspeelgoed in. Hoewel het liefhebbende katten zijn, mag dit ras niet voor langere tijd alleen thuis worden gelaten.

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

8. Bombay

Deze slanke zwarte kat heeft een kortharige vacht die slechts minimaal werpt. Net als hun voorouders, de Birmese, Bombay-katten hebben bijna geen ondervacht en moeten ze wekelijks worden geborsteld.

Bombay-katten zien eruit als mini-zwarte panters en hebben zwarte jassen en doordringende gele ogen met middelgrote, gespierde frames, afgeronde hoofden en platte gezichten.

Bombay-katten zijn katachtigen met een plat gezicht die van genegenheid houden. Ze vinden het leuk om je aan de deur te ontmoeten en te begroeten en kunnen goed overweg met andere huisdieren en kinderen. Deze kitties zijn grote softies, met persoonlijkheden zo zacht als hun jassen.

zwarte traditionele bombay kat op notenachtergrond
Bombay Kat

Je vindt ze vaak genesteld aan de top van hun krabpaal, met het ideale uitzicht op hun wereld beneden.

Dit zijn speelse katten met natuurlijke nieuwsgierigheid en atletisch vermogen, dus je moet ze bezig kunnen houden met speelgoed zoals kattenballen. Net als hun voorouders, de Birmese, Bombay-katten hebben bijna geen ondervacht en moeten ze wekelijks worden geborsteld.

zwarte bombay kat

9. Sphynx

De Sphynx, een van de meest herkenbare kattenrassen, staat bekend om zijn kale lichaam. Deze middelgrote katten hebben een opvallend uiterlijk met een haarloze, gerimpelde huid en grote oren.

grijze spynx kat op houten bank
Sphynx Kat

Hoewel Sphynx-katten er kaal uitzien, kunnen ze bedekt zijn met een kleine hoeveelheid perzikpluis, waardoor ze die fluweelachtige textuur krijgen. Ze hebben echter wel matige verzorging nodig om voor hun haarloze lichaam te zorgen, omdat ze geen vacht hebben om natuurlijke oliën te absorberen die hun lichaam produceert.

Omdat Sphynx-katten geen vacht hebben, kunnen ze het gemakkelijk koud krijgen en hebben ze de neiging om naar hun favoriete mensen te kijken voor warmte. Ze houden van een rondje en ’s nachts knuffelen in bed.

sphynx kat met badmuts in een emmer
Sphynx Kat

Wat het Sphynx-kattenras mist aan vacht, maken ze goed in hun persoonlijkheid. Deze haarloze katten zijn sociaal, energiek en houden van spelen. De nieuwsgierige katten zijn ondeugend en houden van teaserspeelgoed en puzzelspeelgoed om ze uit te dagen.

10. Perzisch

Perzische katten zijn aanhankelijke, volgzame en zachtaardige katten. Dit ras heeft een rustige houding; ze ploffen neer op elk zacht oppervlak en poseren gewoon voor je waardering. Deze elegante katten zijn niet erg actief, waardoor ze het perfecte binnenhuisdier zijn.

Perzische kat, zittend voor witte achtergrond
Perzische kat

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

Hoewel aanhankelijk, zijn Perzische katten discriminerend en reserveren ze hun aandacht voor familie en een paar vertrouwde gasten.

witte Perzische kat met blauwe ogen
Perzische Kat

Dit prachtige platte kattenras kan wel goed overweg met kinderen en andere huisdieren; ze zijn echter geen fans van luidruchtige omgevingen, maar eerder serene huizen waar weinig verandert.

11. Tonkinese

Deze speelse kat behoudt zijn speelse instincten zijn hele leven. Ze houden van rennen, apporteren, de deur beantwoorden en meer. Tonkinese katten zijn erg sociaal en geven veel de voorkeur aan gezelschap boven alleen zijn.

Tonkinese kat met aqua eyes
Tonkinese kat met aqua eyes

Het Tonkinese ras wordt verondersteld te zijn gebracht naar het Verenigd Koninkrijk in de vroege jaren 1800 en chocolade Siamees genoemd. In de VS is het Tonkinese ras ontwikkeld uit de Siamese en Birmese rassen om een gematigder ras te bieden en prachtige aquablauwe ogen te hebben.

tonkinese kat donker gezicht
Tonkinese kat met een donker gezicht

Dit ras werd ontwikkeld in de jaren 1960 en 1970. Deze middelgrote katten kunnen behoorlijk sterk zijn en kort, zijdeachtig haar hebben.

12. Devon Rex

De ondeugende Devon Rex kat, ook bekend als de pixie kat, is een liefdevol en loyaal kattenras. Ze zijn de ideale metgezellen en verwelkomen de aandacht van familie en vrienden, en zijn ook geweldig met kinderen en andere huisdieren.

Devon Rex Kat op donkerbruine bladachtergrond met kruik en tarwe
Devon Rex Kat

Dit kattenras ontstond in Engeland tijdens de late jaren 1950 en is vergelijkbaar met het nabijgelegen Cornish Rex kattenras. Hun grote, ovaalvormige ogen concurreren met hun grote oren om aandacht.

Deze katachtigen zijn intelligent, actief en vereisen regelmatige stimulatie. Devon Rex-katten zijn springers en hun favoriete plek is op hoofdhoogte, dus zitstokken en kattenbomen moeten worden verstrekt.

De matig actieve kat geniet van leren en apporteren, dus interactief speelgoed zal hem ook helpen bezig te houden terwijl je geld verdient.

Devon rex kat onder plant die omhoog kijkt
Devon rex kat onder plant die omhoog kijkt

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

Dit binnenkatenras heeft slanke lichamen met lange benen, grote ogen en hoge jukbeenderen. Ze mogen niet worden geborsteld omdat hun vacht gevoelig is voor breuk; wrijf in plaats daarvan de Devon Rex-kat voorzichtig met een doek om ze wekelijks goed verzorgd te houden.

13. Blauw russisch

Met smaragdgroene ogen en een luxe zilverachtige vacht is Russian Blues een verrassend mooi ras. De Russian Blue is zachtaardig en fijngekleurd, met lange benen die het mogelijk maken om met hoge snelheden te rennen.

foto van russische blauwe kat spelen met bruine houten stok terwijl liggend op gras
Foto door Kirsten Bühne op Pexels.com

Die groene ogen zijn groot, rond en breed opgezet. Dit is een ander kattenras dat er constant uitziet alsof het klaarwakker is! Blauwe katten worden geboren met gele ogen die na verloop van tijd groen worden.

Dit dure kattenras houdt echt van spelen en vereist een flinke hoeveelheid aandacht als je thuiskomt. Hoewel, ze genieten er wel van om in een rustig hoekje te dutten en hebben de neiging om grote groepen uit de weg te gaan.

Russisch blauw kattenportret
Blauwe Kat

14. Birmaans

De Birmezen zijn vriendelijk, knap en aardige katten. Bij Siamese voorouders zijn deze katachtigen speels en aanhankelijk, maar niet aanhankelijk. Birmese katten worden vaak gekenmerkt als een “rots gewikkeld in zijde” omdat ze veel zwaarder zijn dan wat ze lijken te zijn.

Birmese kat op witte achtergrond
Birmese Kat

Hun vachten zijn kort en zijdeachtig en onderhoudsarm, vereisen een wekelijkse borstel of kammen om dood haar te verwijderen.

Jongere Birmese katten zijn nieuwsgierig en actief, en naarmate ze ouder worden, worden ze rustig en prefer om naar te kijken in plaats van betrokken te raken bij activiteiten. Je ziet ze vaak slapen op een vensterbank of op de hoek van een bank, terwijl ze het zonlicht grijpen.

Birmese katten zijn uitstekende springers en klimmers en moeten kattenstokken hebben of iets om op te klimmen.

Gerelateerde berichten:

Gemeenste kattenrassen

Deze meest aanhankelijke kattenrassen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.