17 Gemeenste kattenrassen () I Is Your Cat op de lijst?

We weten allemaal dat katten gemeen kunnen zijn, en de meesten van ons hebben de krassen om het te bewijzen. Hoewel sommige katten gemener zijn dan andere, hebben we ervoor gekozen om te kijken naar de 17 gemeenste kattenrassen die we konden vinden.

Blijf lezen om meer te weten te komen over deze verschillende kattenrassen. Dit bericht zal kijken naar hun persoonlijkheden en hoe je hun gemene strepen beter kunt beheren.

Table of Contents

Maak kennis met de gemeenste kattenrassen

Zonder verder oponthoud, hier zijn 17 van de gemeenste kattenrassen, hun persoonlijkheden en hoe van hen te houden – klauwen en al.

1. Sphynx

Als je een liefhebber bent van de sitcom Friends uit de jaren ’90, herinner je je misschien die met de kattenaflevering. Ja, die kat is gemeen, en die kat is een Sphynx. De Sphynx is meestal vriendelijk, energiek en liefdevol op een goede dag. Hoewel deze kitties dol zijn op hun aandacht, hebben ze de neiging om een handvol te zijn, zo niet alle liefde te geven die ze verdienen. Ze kunnen handelen in een poging om je aandacht te trekken.

sphynx kat grijs

De Sphynx kun je het beste binnen laten met veel activiteiten om ze bezig te houden. Hoewel dit ras niet noodzakelijkerwijs agressief of slecht is, zijn Sphynx-katten behoorlijk kieskeurig over wat ze doen en het soort aandacht dat ze leuk vinden. Ze zullen dus terugvechten als je ze probeert op te pakken.

grijze spynx kat op houten bank
Sphynx Kat

2. Siamees

De Siamees heeft een reputatie als de gemeenste kat die er is, maar we zijn er vrij zeker van dat het gewoon hun gezicht is. Deze kat is vooral bekend om zijn betoverende ogen en assertieve en spraakzame aard.

Blauwogige Lilac point Siamese kat gewikkeld in een lila handdoek gemeenste kattenrassen

Veel van hun persoonlijkheid wordt verward als een gemene streep, terwijl siamese katten aanbiddend maar territoriaal in werkelijkheid zijn. Deze dominante eigenschap kan resulteren in een kras, beet of gemene miauw wanneer hun grenzen worden overschreden of hun persoon wordt “aangevallen” door iemand anders.

soorten siamese katten verhaal

Hun gemiddelde streak is meestal het gevolg van een soort traumatisch verleden of veranderingen in hun directe omgeving. Siamese katten zijn gewoontedieren en zullen handelen als iets hun gezondheid, hormonen of comfortzones bedreigt. De tijd nemen om erachter te komen waarom je kat ongelukkig is, kan hem minder gemeen en gemakkelijker te beheren maken.

Oude stijl Siamese kat.
oude stijl siamese kat

3. Himalaya

Van deze donzige kittens wordt gezegd dat ze deels Perzisch, deels Siamees zijn. Ze zijn meestal vrij vriendelijk, maar zijn inherent verlegen en zullen alleen van een paar uitverkorenen houden. Dit kan soms gemeen overkomen, maar ze zijn selectief met hun genegenheid.

Himalaya kat met donkere vacht

Himalaya-katten staan ook bekend als passieve katten die de voorkeur geven aan een rustigere omgeving in plaats van een gekke en chaotische. Een verandering in hun omgeving of extreem wilde interacties zullen ervoor zorgen dat ze reageren.

witte donzige Himalaya kat met donkerder gezicht en blauwe ogen
Himalaya Kat

Deze katten houden er ook van om in de buurt van mensen te zijn, dus probeer ze niet te lang alleen te laten, want dit zal ze van streek maken en ze zullen tegen je vechten als een manier om je te laten zien hoe ongelukkig ze zijn. Himalaya’s zijn ook vrij luidruchtig en spraakzaam. Ze zullen ‘schreeuwen’ als je niet oplet; vanwege hun tonnen energie waarderen ze een paar activiteiten en dingen om mee te spelen.

4. Schotse Vouw

Veel mensen zullen de Schot bellen.tish Vouw een charmante kat; ze zijn relatief gemakkelijk om mee te leven en kunnen aanhankelijk zijn met hun familie. Maar ze moeten wel voorzichtig worden behandeld. Deze dikke katten staan vrij bekend als vrijgevochten en pittige katten.

Grijs schots vouw kattengezicht van dichtbij
Schotse Vouwkat

Ze hebben de neiging om genegenheid te aanbidden, dus wanneer ze te lang alleen worden gelaten, kunnen ze behoorlijk vocaal zijn en zelfs destructief worden. Dit ras heeft ook de neiging om gehecht te raken aan één persoon in het huishouden en zal niet dezelfde schattigheid en hoffelijkheid tonen aan andere mensen om hen heen.

Schotse vouw kat tegen blauwe achtergrond
Schotse vouw kat

Om deze reden kunnen deze katten als onbeleefd worden beschouwd als je hun persoonlijkheid niet begrijpt. De Scottish Fold is gevoelig voor een paar gezondheidsrisico’s, dankzij de genetische mutatie die ervoor zorgt dat hun oren omvouwen. Ze kunnen ook zwakke ledematen en gewrichten hebben, waardoor ze veel pijn hebben, dus als je kat extra gemeen is, kun je ze het beste naar de dierenarts brengen.

Grijze Schotse vouwkat met amberkleurige ogen die naar iets staren.

5. Bombay

Bombay-katten zijn meestal zwart, maar verschillen van gewone zwarte katten dankzij hun koperkleurige ogen. Dit is wat ze uniek Bombay maakt, omdat ze over het algemeen uit Zuidoost-Azië komen.

zwarte bombay kat

Deze katten zijn vaak verkeerd voorgesteld als middelen vanwege hun aangeboren vermogen om de leiding te nemen. Ze zullen jou, de mens, op je plaats zetten, maar kunnen relatief goed overweg met andere katten en honden.

zwarte traditionele bombay kat op notenachtergrond
Bombay Kat

De Bombay-kat is levendig, aanhankelijk en aanpasbaar aan alle situaties. Ze zijn vrij helder en zullen genieten van het leren van nieuwe trucs en het spelen van veel leuke spellen. Maar als ze niet genoeg stimulatie ontvangen, kunnen ze handelen en je laten zien dat ze zich vervelen met destructieve gewoonten.

6. Bengaals

Deze prachtige reuzen zijn meestal erg speels. De Bengaalse kat is briljant en uitzonderlijk mooi. Ze worden als wild beschouwd dankzij hun wilde kattengenen; de Bengaal is een kruising tussen een Aziatisch luipaard en een huiskat.

Bengaalse kat met zijn rug gebogen.

De meeste mensen vinden ze te wild om te temmen, maar in werkelijkheid zijn ze echt aanhankelijk en liefdevol, en ze genieten ervan om in de buurt van mensen te zijn. Hoewel ze niet de knuffel-in-je-schoot-soort zijn, willen ze wel je gezelschap. Hun gemene inslag wordt duidelijk wanneer ze zich vervelen en niet worden gestimuleerd. Ze geven de voorkeur aan genegenheid van een afstand en zullen krabben en bijten als je ze aandacht geeft op een manier die hen niet sussen.

bengaalse kat met groene ogen staart naar camera

Deze wilde maar mooie wezens zijn behoorlijk energiek en speels. Ze zullen gelukkiger zijn met een paar speeltjes en kunnen zelfs een nieuw speeltje maken van een dode kakkerlak die ze ergens buiten hebben gevangen.

7. Egyptische Mau

Net als de Bengaal is de Egyptische Mau net zo vorstelijk als altijd en zal hij je laten zien wie de baas in je huis is. Ze zijn meestal vrij atletisch en kunnen behendig zijn wanneer de behoefte zich voordoet. Ze zijn zeer bekend als roofdieren en zullen genieten van het jagen op knaagdieren en vogels.

Twee Egyptische mau katten op een paarse achtergrond perfect voor Egyptische kattennamen
Egyptische Mau Katten

Hun instincten moeten worden erkend en verzadigd. Zo niet, dan kunnen ze “gewelddadig” tegen je worden. Ze zijn over het algemeen vrij liefdevol en geven er de voorkeur aan om tijd door te brengen met hun favoriete persoon in plaats van iemand anders in het huishouden.

Egyptische mau kat
Egyptische mau kat

De Egyptische Mau staat ook vrij algemeen bekend als afstandelijk; dit kan voor sommige mensen gemeen overkomen. Hoewel deze katten waarschijnlijk gemener zullen zijn voor vreemden en mensen, hebben ze niet veel band met.

8. Amerikaans draadhaar

De American Wirehair is een van de meest gemakkelijke katten op deze lijst. Ze zijn een stuk minder agressief in vergelijking met de Bengaal of Ocicat. Maar ze hebben een sterke onafhankelijke inslag in zich, waardoor ze er soms een beetje gemeen uitzien voor degenen die ze niet begrijpen.

gember Amerikaanse draad haar kat tegen witte achtergrond
American Wire Hair Kat

Dit ras heeft ook een beetje een chagrijnig gezicht. Hoewel dit heel goed afhankelijk kan zijn van uw specifieke kat, is het een andere reden waarom hij op deze lijst is gekomen. Niettemin is de American Wirehair sociaal en gedurfd, maar zal altijd buigen voor genegenheid van hun favoriete persoon.

Ze kunnen veel langer alleen worden gelaten dan de meeste katten en zullen niet echt gemeen worden als ze niet worden uitgelokt. Hun zware botten en gespierde nek zijn intimiderend genoeg voor zover katten gaan, zodat ze zich staande kunnen houden als ze worden mishandeld.

9. Korat

Meestal bekend als de gelukskat, werd dit ras meestal als geschenk aan pasgetrouwden gegeven. Deze prachtige blauwe katten houden ervan om de leiding te hebben en een beetje aan zichzelf te denken. Hoewel, als je er zo schattig uitziet als dit, nemen we het je niet kwalijk.

korat duur kattenras
korat duur kattenras

De Korat is over het algemeen een vrij liefdevolle en aanhankelijke kat (met mensen van zijn keuze), maar zal enigszins afstandelijk zijn tegenover degenen die niet zijn uitverkoren. Het zal je overal volgen en houdt er ook van om gehoord te worden.

korat kattenras
korat kattenras

Deze kat is behoorlijk intelligent, dus ze zullen puzzelachtig speelgoed en een paar zoete lekkernijen waarderen als ze denken dat ze het verdienen. Zorg ervoor dat je hem niet te lang alleen laat, ondanks dat je meestal de voorkeur geeft aan hun eigen bedrijf; ze zouden het leuk vinden als je gewoon in de volgende kamer was.

10. Pixie Bob

Als je op zoek bent naar een kat die een beetje op een hond lijkt, dan is dit degene voor jou. Hoewel ze de neiging hebben om veel hondachtige kenmerken te hebben, zijn Pixie Bobs over het algemeen behoorlijk beschermend voor hun gekozen mensen. Dit kan soms als gemeen worden beschouwd, zelfs agressief in sommige kringen, maar in werkelijkheid zijn ze gewoon vol liefde om te geven.

pixie bob kat
pixie bob kat

De Pixie Bob is een vrij grote kat, met een gewicht tot 17 pond, waardoor ze eruit zien als wilde bobcats. Ze kunnen een beetje veeleisend worden omdat ze veel liefde, tijd, aandacht en genegenheid nodig hebben, maar zullen graag vocaliseren wat hen dwarszit.

pixie bob kat
pixie bob kat

Deze loyale bontbaby’s zijn een geweldige aanvulling op elk huishouden, hoewel je ervoor moet zorgen dat ze genoeg ruimte hebben om vrij rond te lopen en genoeg tijd om te spelen.

11. Singapura

Deze katten zijn uitzonderlijk uniek met hun grote ogen, kleine hoofden en pintgrote lichamen. Ze zijn nieuwsgierig en energiek, slim en assertief, en een hele bal van compact plezier.

singapura kat

Ze zijn ook een stuk behoeftiger dan de meeste en zullen veel van je tijd en aanwezigheid vragen. Ze zijn over het algemeen lief en dom van aard, hoewel hun intelligentie en assertiviteit soms als gemeen kunnen worden begrepen.

Bleke Singapura Kat.
Singapura Kat

Maar ze zijn precies het tegenovergestelde; ze zitten vol liefde en zullen het leuk vinden om (letterlijk) hoofden met je te slaan. Zorg er wel voor dat ze grondig worden vermaakt en deel uitmaken van je dagelijkse activiteiten. Ze zullen je van tijd tot tijd een beetje van hun bazigheid laten zien, maar door ze bij je dag te betrekken door te praten of ze dingen te laten ruiken, kunnen ze kalmeren totdat je erachter komt wat ze vervolgens van je nodig hebben.

12. Cymisch

Een Cymric is van nature staartloos en lijkt vanuit een rechte hoek precies op een brood. Deze prachtige kat is zwaar gebouwd en vrij gedrongen. Hun bouw, in combinatie met hun heerlijke persoonlijkheid, maakt hen een absoluut genot om getuige van te zijn.

cymrische kat

Cymrics zijn voor het grootste deel kalm. Wel hebben ze een hoog energieniveau. Ze kunnen destructief en vreselijk gemeen worden als ze niet ten volle worden vermaakt binnen hun kattenrijk.

cymrische kat

Heel weinig anders kan deze kat echter storen, dus hoewel ze gemeen kunnen worden, vervelen ze zich waarschijnlijk gewoon. En dat is makkelijk op te lossen met wat extra speelgoed in huis en een beetje meer tijd en aandacht.

13. Savanne

Deze serval-uitziende kat wordt meestal geïdentificeerd als gemeen of agressief vanwege zijn afkomst. Over het algemeen zijn ze vrij charmant en intelligent, met een emmer vol persoonlijkheid om uit te delen, maar je kunt verschillen in persoonlijkheid vinden, afhankelijk van hun vormende jaren en maanden.

savannah kat volledig lichaam

De Savannah kat is een kruising tussen de Afrikaanse Serval en huiskat. Ze hebben de neiging om hun gedomesticeerde genetica te krijgen van de minst wilde kant van hun genetica. Maar hun jachtvaardigheden en onjuiste socialisatie kunnen worden uitgelokt om een beetje wild en gek te worden.

Tabby Savannah kat tegen witte achtergrond
Savannah Kat

Zorg ervoor dat u deze kat krijgt van een geregistreerde en vertrouwde fokker of een gerenommeerd asiel.

14. Somalisch

Deze verbluffende schoonheid is een actief ras; ze vinden het over het algemeen leuk om alleen te spelen, maar zullen uiteindelijk om je heen miauwen, op zoek naar wat tijd om samen te spelen. Deze katten zijn specifiek sociaal, dus zorg ervoor dat je ze aan je vrienden voorstelt wanneer ze langskomen.

Somali Cat tabby gember
Somalische Kat

Ze kunnen een beetje gemeen en krassend worden als ze zich vervelen of genegeerd voelen en zullen in ieder geval hun problemen kenbaar maken. Met de juiste methoden van socialisatie zou dit geen regelmatig probleem moeten zijn.

15. Ocicat

Deze katten hebben de neiging om een slechte rap te krijgen dankzij hun familieleden, de Siamees. Ze zijn heel sociaal en zeer energiek, dus ze hebben ook wat extra zorg, aandacht en veel introducties nodig.

ocicat duur kattenras
ocicat duur kattenras

Dankzij hun sociale aard zullen ze eerder vrienden maken met je gasten, maar ze zullen ze ook laten zien hoe ze graag behandeld willen worden. Om deze reden lijken veel Ocicaten gemeen te zijn, terwijl ze in werkelijkheid gewoon katten zijn.

ocicat kattenras
ocicat kattenras

16. Lykoi

De Lykoi staat ook bekend als de Weerwolfkat, dankzij zijn unieke wolvenjas. Hoewel dit vreemde ras automatisch gemeen klinkt, zijn ze eigenlijk heel vriendelijk, tenzij ze worden geactiveerd om anders te reageren.

lykoi kat van dichtbij

Ze worden als nogal verwilderd beschouwd, rekening houdend met hoe relatief nieuw het ras is. Hun geweldige jachtinstincten en hoge energieniveaus maken ze een beetje een handvol, en zoals gewoonlijk zullen ze gemeen overkomen op het ongetrainde oog.

zwarte lykoi kat met bruine papieren zak

De zwartvoetkat, ook wel de kleingevlekte kat genoemd, is de kleinste wilde kat in Afrika. Ze zijn gemener dan alle huiskatten op deze lijst. Toch geven hun schattige gezichten en brutale persoonlijkheden hen een kans om tussen de groten te verschijnen (zoals hierboven vermeld).

zwartvoetige kat
zwartvoetige kat

Endemisch voor de savannes van Zuidelijk Afrika en beschouwd als een kwetsbare soort volgens IUCN (International Union for Conservation of Nature), zijn deze schoonheden bijzonder woest.

zwartvoetige kat
zwartvoetige kat

Laatste woord over gemeenste kattenrassen

Hoewel dieren, en katten in het bijzonder, een slechte rap krijgen omdat ze gemene vechters zijn, zijn ze een lastig ras om kennis mee te maken. Het leren kennen van hen kan echter resulteren in een gezondere en relatief krasvrije relatie.

Wetende dat deze katten zijn geclassificeerd als gemene rassen, kan je ervan weerhouden om van een te houden, maar houd er rekening mee dat elke kat uniek is. Een generalisatie is niet altijd een nauwkeurige weergave van de kenmerken van de kat die u in een asiel kunt ophalen.

Wees dus niet bang voor een Siamees, Lykoi of Bengaal; ze hebben zoveel liefde te geven en zouden waarschijnlijk alleen gemeen zijn tegen de mensen die het verdienen.

Close-up hoek van een Apple-head Siamese kat zitten en neerkijken op iets.
appelkop siamese kat

Deze gemeenste kattenrassen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.