23 duurste kattenrassen () ter wereld

Geïnteresseerd in het vinden van een luxe katachtige van een van de dure kattenrassen om bij uw gezin te komen? Het kiezen van een specifiek ras kan u helpen te weten wat voor soort persoonlijkheid, gezondheidsrisico’s en andere kenmerken u van uw kat kunt verwachten.

Als je kosten noch moeite spaart voor de perfecte kat, zul je hem hier zeker vinden.

Met prachtige persoonlijkheden en unieke looks zijn deze drieëntwintig kattenrassen enkele van de duurste ter wereld. Maar je zult gemakkelijk zien waarom er zo’n stevig prijskaartje aan hangt.

23 dure kattenrassen

1. Savannah Katten

Tabby Savannah kat tegen witte achtergrond
Savannah Kat

Deze prachtige katachtige is de duurste huiskat ter wereld. De Savannah kat is een hybride van de Afrikaanse Serval kat en de binnenlandse Perzische. Hun prachtige jassen zijn gemarkeerd met zwarte vlekken en hun oren zijn lang en puntig.

Savannes zijn zo duur vanwege hun fokkerij. Het vergt geluk – en vaak een aantal jaren – om een serval en een gedomesticeerde kat te paren.

Ze hebben een band met slechts een paar mensen en staan bekend als zeer loyaal. Ze zijn erg nieuwsgierig en hebben een indrukwekkend vermogen om te springen – zelfs op koelkasten en hoge muren. Ze hebben een vrij sterk jachtinstinct, dus als je vogels of vissen houdt, zal je Savannah-kat ze waarschijnlijk dagelijks in de gaten houden.

Vanwege dit jachtinstinct is het belangrijk om naar de eigendomswetten van uw land en stad te kijken voordat u besluit te investeren in deze katachtige. Sommige gebieden hebben beperkende wetten omdat deze grote katten inheemse soorten kunnen bedreigen.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

2. Siberische katten

Mijn eigen katachtige vriend, Alexei, is een Siberiër, dus ik ben bijzonder partijdig voor dit geweldige ras. Met een dikke, luxe jas, prachtige kleuren en aanhankelijke persoonlijkheid zijn Siberiërs zeer geschikt voor elk huis.

zwart kattenportret met rode achtergrond
Mijn mooie Alexei

Ze zijn relaxt, maar spelen graag en zijn erg gehecht aan hun mensen. Je zult vaak merken dat je Siberische kat achter je aanloopt en knuffelt zodra je plaatsneemt.

Siberische tabby kat in groene bladeren
Prachtige Nelly die me inspireerde om mijn eigen Siberische kat te krijgen

Zoals je mag verwachten, komt deze liefhebbende kat uit Siberië in Rusland, dus ze zijn goed geschikt voor koude omstandigheden. Het is een oud ras waarvan wordt gedacht dat het voorouderlijk is voor alle moderne langharige katten. Dat is nogal de stamboom.

3. Noorse Boskat

tabby norweigan boskat met groene achtergrond
Noorse Boskat

Ook bekend onder zijn Noorse naam – Skogcatt – bestaat de Noorse boskat al eeuwen. Erg handig voor het bevrijden van huizen en boerderijen van muizen, ze zijn pas onlangs populair geworden in Europa en de Verenigde Staten.

Deze donzige katachtigen zijn grote katten, met een lange vacht. Ze zijn onafhankelijk, alert en erg slim.

Noorse boskatten geven meestal de voorkeur aan hun eigen ruimte. Dit dure kattenras houdt echter van een goede kinkrab en ze houden van zonder aandacht te zoeken.

Het zijn ook geweldige klimmers, en je zult ze vaak in de toppen van bomen vinden voordat ze halsoverkop naar beneden denderen. Voor kleinere huizen is een kattenklimmer en krabpaal handig.

4. Blauwe Katten

Met smaragdgroene ogen en een luxe zilverachtige vacht is Russian Blues een verrassend mooi ras. De Russian Blue is zachtaardig en fijngekleurd, met lange benen die het mogelijk maken om met hoge snelheden te rennen.

Dit dure kattenras houdt echt van spelen en vereist een flinke dosis aandacht wanneer je komt thuis. Hoewel, ze genieten er wel van om in een rustig hoekje te dutten en hebben de neiging om grote groepen uit de weg te gaan.

Vaak veeleisend tijdens de maaltijd, kunnen deze gelukkige katachtigen behoorlijk dik worden als je niet stevig bent. Russian Blue-katten zijn een ander zeer intelligent ras, dus het is belangrijk om voldoende mentale en fysieke stimulatie te bieden om ze gelukkig te houden.

5. Ragdoll Katten

ragdoll kat met blauwe ogen tegen een houten achtergrond die een van de duurdere kattenrassen is
Ragdoll Kat

Speels en vriendelijk, met prachtige blauwe ogen, de Ragdoll-kat is een beroemd leuk huisdier. Hun meest fascinerende kenmerk is hun neiging om slap te liggen wanneer je ze oppakt (in tegenstelling tot de meeste katten, die zo snel mogelijk uit je greep kronkelen).

Ragdoll-katten zijn loyaal en begroeten hun mensen vaak aan de deur. Ze zijn ook geweldig met honden en kinderen, waardoor ze perfect zijn voor gezinnen.

Met een lief en zachtaardig temperament zijn Ragdolls super ontspannen met vreemden en zullen ze een beetje liefde van iedereen zoeken. Dit is een van de vriendelijkste dure kattenrassen.

10 Soorten Siamese katten, Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel, Alles wat u moet weten over de Lynx Point Siamese, Flame Point Siamese Katten, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, Lilac Point Siamese Katten en 12 Sensationele Siamese kattennamen.

6. Egyptische Mau Cat

Een zeldzaam ras met een prachtig gevlekte vacht, de Egyptische Mau-kat is een historisch ras. Het heeft een middelgrote maar gespierde bouw, met langere achterpoten. Ze zijn het snelste huiskattenras ter wereld!

Twee Egyptische mau katten op een paarse achtergrond
Egyptische Mau Katten

Egyptische Mau-katten geven de voorkeur aan warmte en zijn vrij gevoelig voor temperatuur. Dus als je ergens heel koud woont, houd hier dan rekening mee.

Met een uitgebalanceerd temperament en een voorkeur voor activiteit, is het het beste om een grote tuin voor je Mau-kat te hebben. Ze zijn erg loyaal en vrolijk, en de liefde knuffelt. Slim genoeg om de kraan open te draaien, egyptische Mau-katten houden ook van spelen met water.

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 15 meest populaire Maine Coon kleuren, Noorse Boskat vs Maine Coon en Maine Coon versus normale kat.

7. Amerikaanse draadhaar Kat

Een ander zeldzaam ras van huiskat, de Amerikaanse Draadhaar kat wordt gekenmerkt door zijn unieke vacht van verende, gekrompen haren.

gember Amerikaanse draad haar kat tegen witte achtergrond
American Wire Hair Kat

Draadhaar katten zijn gedrongen en sterk, met een kalme maar sociale persoonlijkheid. Ze houden van speeltijd, maar zijn niet erg spraakzaam. Ze hebben ook een band met elk lid van het huishouden, waardoor ze een gemakkelijk onderdeel van het gezin zijn. Amerikaanse draadhaar katten houden ervan om tijd door te brengen met genieten van de zon.

Alle Draadharen zijn terug te voeren op een spontane mutatie die optrad in 1966. Daarom zijn ze zo’n zeldzaam ras – hun ongewone vacht kan eenvoudigweg niet worden gerepliceerd.

15 meest populaire Maine Coon kleuren, 12 Dingen om te weten over Seal Point Ragdoll Cats, 13 meest populaire Siamese kattenkleuren, 13 soorten Ragdoll Cat kleuren en vachtpatronen, Britse korthaar kleuren en Siberische Kattenkleuren.

8. Amerikaanse Krulkat

witte Amerikaanse krulkat met donkere ogen
Amerikaanse Krulkat

Deze gelukkige katten zijn aanhankelijk, gezond en spraakzaam. De naam verwijst naar de unieke oren van de American Curl Cat, die op een bijzonder zoete manier naar achteren krullen.

Net als de Wirehair-katten stammen Amerikaanse krulkatten allemaal af van een enkele natuurlijke genetische mutatie. Ze zijne een van de jongste kattenrassen, die in slechts zes jaar van zwerfhond naar stamboom is gegaan.

Nieuwsgierig, slim en mensenlievend, de American Curl is perfect voor gezinnen. Ze houden ervan om mensen te begroeten met een kleine kopstoot of een wrijving tegen de benen. Krullen zijn ook actief en aanpasbaar, waarbij oudere krullen bekend staan om net zo actief als jongere.

Maine Coon Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Skookum Cat, Siberische Kat Persoonlijkheidsprofiel, 13 dingen om te weten over de Dwelf Cat, Belangrijkste kenmerken van de Kinkalow-kat, 13 dingen die u moet weten over Minskin Cats, Alles wat u moet weten over de Toyger Cat, Tabby Cat Prsonaliteit Profiel, 13 Kenmerken van Bambino Cat, Alles over de Khao Manee Cat, 12 Kenmerken van de agdoll Kattenpersoonlijkheid, Alles over de Lykoi Cat, 13 dingen om te weten over de Raas Cat, 10 dingen om te weten over de Genetta Cat, Alles over de Sokoke Kat, 67 Beste Citaten over Kattenliefhebbers, wat u moet weten over de Britse korthaar Chinchilla, 13 kenmerken van de Napoleon-kat en Siamese Kat Persoonlijkheidsprofiel.

9. Sphynx Katten

grijze spynx kat op houten bank
Sphynx Kat

Een zeer ongebruikelijk en prijzig kattenras is de vorstelijke Sphynx. De Sphynx-kat staat bekend om zijn haarloze vacht en is een heerlijk vriendelijke en speelse kat – en ze zijn zeker opvallend.

Het Sphynx-kattenras is eigenlijk niet haarloos – het is bedekt met een lichte donzige laag haar die aanvoelt als suède of perzikpluis.

Ondanks hun strenge uitdrukking zijn Sphynx-katten energieke en vaak gekke bedriegers. Acrobatisch, energiek en nieuwsgierig, je ziet ze enthousiast door het huis stuiteren. Het zijn ook zeer loyale katten en dit dure kattenras houdt ervan om betrokken te zijn bij gezinsactiviteiten.

Door hun energieke en liefdevolle persoonlijkheid kost de Sphynx behoorlijk wat werk. Ze zijn ook gevoelig voor zonnebrand en huidbeschadiging, en krijgen het gemakkelijk koud. Dit maakt ze het meest geschikt voor binnenshuis – maar er zijn kattentruien die je kunt krijgen om je Sphynx knus en veilig te houden.

10. Korat Kattenras

Deze knappe katten zijn erg extravert en leven een lang leven – gemiddeld tussen de 15 en 20 jaar. Ze zijn erg liefdevol en volgen hun eigenaren graag overal – zelfs in de badkamer.

korat kattenras
korat kattenras

Korats hebben prachtige blauwe of grijze jassen die lijken te glinsteren en bijna zilver worden aan de uiteinden. Hun mooie jassen worden dan aangevuld met hun mooie groene ogen.

Hun jassen zijn erg fijn, dus ze hebben niet veel verzorging nodig. Een keer per week zou voldoende moeten zijn voor een borstel en voeg een zeemdoek toe om hun glans op te poetsen. Korat katten hebben de neiging om erg te genieten van verzorgd te worden.

korat duur kattenras
korat duur kattenras

Het Korat-kattenras bestaat al meer dan 600 jaar en is ontstaan in de Korat-regio van Thailand. In 1959 kreeg een Amerikaanse ambassadeur die Thailand bezocht twee koratkatten en dit is toen het ras zijn weg naar de Verenigde Staten vond.

Omdat het ras vrij zeldzaam is, is dit een duur kattenras.

11. Selkirk Rex Katten

Selkirk Rex-katten zijn gewoon lieve kleine bontbaby’s, aanbeden om hun pluche tousled jassen en prachtige, rokerige platte gezichten. Naast hun schattige krullenjassen krullen ook hun snorharen, hoe schattig!

Selkirk Rex kitten, 5 maanden oud, zittend voor witte achtergrond
Selkirk Rex kitten, 5 maanden oud

Met grote ronde ogen en een bijna glimlachende uitdrukking houden deze katachtigen ervan om geknuffeld te worden end zal je volgen voor aandacht.

Bijgenaamd ‘katten in schaapskleren‘Selkirk rex-katten moeten misschien af en toe worden geborsteld – minstens twee of drie keer per week. In tegenstelling tot veel andere katten met een plat gezicht, is de Selkirk Rex-kat niet gevoelig voor traanbuisproblemen.

Ze zijn gemakkelijk te vermaken met een zaklampstraal of een hengelspeelgoed. Hoewel niet bijzonder actief, zijn deze schatjes sociaal. Ze zullen het heerlijk vinden om op je schoot te zitten en je hun krullende q’s te laten voelen als de zon ondergaat.

12. Amerikaanse korthaar

De Amerikaanse korthaar werd gebruikt om ongedierte en knaagdieren onder controle en uit de buurt van voedsel te houden en ze houden nog steeds van jagen. Tegenwoordig hebben ze de neiging om meer op insecten te jagen dan op grotere dieren, maar ze gebruiken hun jachtvaardigheden ook graag in speelgoed zoals puzzelspellen.

Amerikaanse korthaar kittens
Amerikaanse korthaar kittens

Dit is een gedrongen en gespierd ras dat wordt geleverd in een braod-reeks kleuren (zilveren tabby is de meest voorkomende). Ze hebben een groot vol gezicht met grote ogen.

Het ras wordt verondersteld af te stammen van de andere huiskatten met kort haar die op de Mayflower werden gebracht. Ze werden in 1906 erkend als ras, maar werden pas in 1966 het Amerikaanse korthaarras genoemd. Dit was om het ras te onderscheiden van andere korte haren.

Amerikaans korthaar kattenras
Amerikaans korthaar kattenras

Amerikaanse korthaar katten hebben de neiging om vrij aanpasbaar en goedaardig te zijn. Ze zijn een goed huisdier. Ze houden er echter over het algemeen niet van om opgepakt of langdurig vastgehouden te worden. Deze kat zit comfortabeler naast je in plaats van bovenop je.

13. Maine Coon

Deze donzige katachtigen zijn echt iets speciaals. Bekend als echte zachte reuzen, worden ze vaak de honden van de kattenwereld genoemd dankzij de unieke Maine Coon-persoonlijkheid.

maine coon tabby kat staren met zeer puntige oren

Dus als je een zelfbenoemd hondenmens bent, maar je horizon wilt verbreden, is dit ook je perfecte overgang naar het zijn van een katteneigenaar.

Maine Coons zijn vriendelijk, lief en erg vocaal. Hun omvangrijke lichamen en zware, dubbellaagse lange haren hielden hen goed beschermd tegen de wrede kou in Maine, de staat waaruit ze afkomstig waren.

maine coon kat tabby op witte achtergrond
maine coon kat

Met zoveel persoonlijkheid en liefde om te geven, kun je al snel merken dat je naar het Maine Coon-ras neigt.

14. Schotse Vouw

Scottish Fold-katten, genoemd naar hun ongewone gevouwen oren en opvallende, geelachtig oranje oogkleuren, deze katten houden er gewoon van om in de buurt van mensen te zijn. Deze gemakkelijke katten hebben een geweldige persoonlijkheid en kunnen met iedereen overweg.

Schotse vouwkat met gele ogen
Schotse vouwkat met gele ogen

Als actieve muisvogels zijn Schotse vouwkatten speels, gevoelig en expressief. Deze vrolijke katachtigen hebben de gewoonte om in vreemde posities te poseren – rechtop zitten alsof ze een stokstaartje zijn, plat op de grond liggen of op hun rug met hun poten in de lucht.

Schotse vouw kat tegen blauwe achtergrond
Schotse vouw kat

Ze zijn matig actief en genieten van speelgoed dat hun behendigheid test en hun intelligentie uitdaagt, zoals puzzelspeelgoed. Schotse vouwkatten hunkeren naar aandacht en zijn geweldige metgezellen, dus verwacht met ze te spelen als je thuiskomt van werk of school.

Grijs schots vouw kattengezicht van dichtbij
Schotse Vouwkat

15. Brits kort haar

De Britse korthaar is een middelgroot tot groot kattenras met grote gouden, oranje of koperkleurige ogen, een korte, brede neus en een korte tot middelgrote vacht. Dagelijkse verzorging van deze katachtigen is noodzakelijk, vooral tijdens seizoenswisselingen.

Portret van Britse korthaar kat wit witte achtergrond
Britse korthaar Kat

Deze mooie kitties zijn zeer intelligent; ze zijn echter nog steeds blij om binnen te blijven en met speelgoed en mensen te spelen. Pak wat toverstokachtig speelgoed en begin een spel met je Britse korthaar kat; het kan heel leuk zijn.

Britse korthaar kat met camera

Dit binnenkattenras heeft een gemakkelijke persoonlijkheid en biedt veel gezelschap. Hoewel deze katten graag spelen, hebben ze geen aandacht per uur nodig.

16. Peterbald

De Peterbald-kat is een vreemd kereltje. Met een haarloze, grijszilveren huid, een schuin gezicht en grote puntige oren heeft dit Russische kattenras zeker zijn plaats op deze lijst verdiend.

Gemaakt van experimentele fokkerij, stak deze kat voor het eerst zijn kop uit in 1994, in St. Petersburg. Dit is de reden waarom het Peterbald heet (ik weet zeker dat je kunt raden waar het kale deel vandaan komt). En een van de belangrijkste redenen dat dit een vrij zeldzaam kattenras is.

Peterbald kat met rode strik
Peterbald kat met rode strik

Oorspronkelijk een kruising tussen een haarloze Donskoy en een Oosterse korthaar, groeiden deze katten snel in populariteit in hun thuisland.

Omdat Peterbald-katten geen vacht hebben om ze warm te houden, moeten ze tijdens de koelere seizoenen binnen worden gehouden, omdat ze anders misschien te koud worden.

Ze hebben een beetje meer kattenverzorging nodig dan andere rassen, omdat ze wekelijks moeten worden gebaad om te voorkomen dat hun vacht vettig wordt en vuil aantrekt.

Peterbald kat in blauw en wit gestreepte top
Peterbald kat in blauw en wit gestreepte top

Deze katten hebben heerlijk aanhankelijke persoonlijkheden en worden vaak gevonden in de schaduw van hun geliefden. Peterbald katten houden van aandacht en zijn over het algemeen zeer actieve katten, maar ook erg loyaal en liefdevol. Hun persoonlijkheden worden regelmatig vergeleken met die van honden.

Dus als je nog niet hebt besloten of je meer een kat of een hondenmens bent, is de Peterbald een geweldige keuze als kattenmaatje en het is onwaarschijnlijk dat je veel andere voorbeelden van dit kattenras in je buurt zult vinden!

17. Perzisch

Perzische katten zijn aanhankelijke, volgzame en zachtaardige katten. Dit ras heeft een rustige houding; ze ploffen neer op elk zacht oppervlak en poseren gewoon voor je waardering. Deze elegante katten zijn niet erg actief, waardoor ze het perfecte binnenhuisdier zijn.

Perzische kat, zittend voor witte achtergrond
Perzische kat

Ze hebben regelmatig verzorging nodig (minstens één keer per dag) en genieten ervan om verwend te worden. Probeer een kam of een kattenborstel te vinden die geschikt is voor de lengte van de vacht van je Perzische kat. Je zult merken, met deze bundels van vreugden, hoe meer je ze verzorgt, hoe beminnelijker ze naar je toe zullen worden.

Hoewel aanhankelijk, zijn Perzische katten discriminerend en reserveren ze hun aandacht voor familie en een paar vertrouwde gasten.

wit-Perzische kat opzij liggend op de grond

Dit prachtige platte kattenras kan wel goed overweg met kinderen en andere huisdieren; ze zijn echter geen fans van luidruchtige omgevingen, maar eerder serene huizen waar weinig verandert.

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? How vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

18. Bengalen

Bengaalse katten zijn een van de nieuwere kattenrassen, een combinatie van de Aziatische luipaardkat en een Amerikaanse huiskat. Deze aanhankelijke katten zijn energiek en speels.

bengaalse kat

Een onderscheidend kenmerk van hun dikke en glanzende vacht is het parel- of goudstof- of glittereffect. Dit is een van de vele kenmerken van de mooie Bengaalse kat die bijdraagt aan zijn extreme schattigheid.

bengaalse kat

Het ras staat ook bekend om zijn zwart omrande en amandelvormige ogen en opvallende snorharen. Tel daarbij op hun dikke staart die vaak eindigt in een zwarte taps toelopende punt en je hebt één serieus schattige kat.

19. Toyger Kattenras

De Toyger is een nieuwer kattenras en heette oorspronkelijk de California Toyger. Het woord Toyger was bedoeld als een mix van speelgoed en tijger. De naam is afgeleid van zijn tijgerachtige en enigszins wilde uiterlijk, maar huiskatennatuur.

toyger kattenras
toyger kat

Speelgoedvogels zijn extreem aanhankelijk en kunnen zich hechten aan hun mensen. Het is een actief ras maar zeker een schootkat. Ze spelen graag – vooral met verenspeelgoed – en hebben veel energie. Maar zodra ze versleten zijn, zullen ze je schoot komen opzoeken.

Hun jassen zijn dicht en zacht met een luxe uitstraling. Dit dure kattenras heeft momenteel maar één kleur en dat is bruine makreel tabby. De mix van zwart en goud drijft hun gelijkenis met tijgers.

toyger kat
toyger kat

Ze hebben een slank lichaam en een lange en luxe staart, kleine afgeronde oren en kleine tot middelgrote ogen. Hun oogkleur is normaal gesproken geel of groen. Er is slechts een beperkt aantal geaccrediteerde Toyger fokkers en dit drijft ook hun hoge prijs.

20. Ashera

De Ashera is een ander nieuw en zeldzaam kattenras – belangrijke drijfveren van dure kattenrassen. Het ras ontwikkelde zich uit kruising van de Afrikaanse Serval-kat en de Aziatische luipaardkat. Deze prachtige poes heeft contrasterende strepen en vlekken.

ashera duur kattenras
ashera duur kattenras

Dit is een groot kattenras – Ashera-katten kunnen 4 voet lang worden wanneer ze op hun achterpoten staan. Dit ras houdt van klimmen en spelen. Ze kunnen ook worden getraind om te gaan wandelen.

Ashera kattenras
Ashera kattenras

Omdat het Ashera-ras afkomstig is van rassen met een warm klimaat, hebben ze in de winter mogelijk meer warmte nodig als je in een koud klimaat leeft. En hoewel de Ashera misschien wel een van de duurste kattenrassen ter wereld is, hebben ze een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Dit is aanzienlijk langer dan de meeste andere kattenrassen, dus je krijgt waar voor je geld in de hoeveelheid tijd die je hebt om van je Ashera-kat te houden.

Welke geuren haten katten? Waarom hijgen katten?, Hoe lang slapen katten?, Wat betekenen slapende katposities? Wanneer is een kat een volwassene?, Waarom hebben katten staarten?, Dromen katten? Zijn Duitse herders goed met katten? , Corgi’s en katten: wat u moet weten, Kunnen katten depressief worden?, Waarom wrijven katten hun gezicht op dingen?, Hoe lang is een kattenherinnering?, Waarom slaapt mijn kat bij mij en niet bij mijn man?, Kunnen Golden Retrievers en Katten met elkaar opschieten?, Waarom bijt mijn kat mijn vergoedingt?, Hoe lang groeien katten?, Waarom laat mijn kat zo’n scheet?, Hoe Ca te houdents Weg van planten, Waarom schudt mijn kat?, Waarom miauwen katten ’s nachts?, Kunnen katten verkouden worden?, Waarom blijft mijn kat niezen? Slaaphoudingen van de kat bij ziekte, Kunnen katten zwemmen? en Rottweilers en katten: 11 dingen die je moet know

21. Khao Manee

Khao Manee of Khao Plort katten hebben een spierwitte vacht en juweelkleurige ogen (die vaak verschillende kleuren hebben). Dit kattenras komt uit Thailand waar ze als geluk worden beschouwd. Khao Manee katten gedijen op aandacht en zijn prefect voor gezinnen.

Khao Manee kattenras
Khao Manee kattenras

Ze zijn een nieuwer ras en vrij zeldzaam, waardoor ze een duur kattenras zijn. Bovendien zien ze er duur uit met hun pluche spierwitte jassen. Ze kunnen worden geboren met enkele patronen, maar zullen zuiver wit zijn tegen de tijd dat ze 18 maanden oud zijn.

Ze hebben grote ogen en een middellange staart. De Khao Manee katten met verschillende oogkleuren worden als de meest gewaardeerde beschouwd. Ze hebben vrij gespierde en lenige lichamen.

khao manee duur kattenras
khao manee duur kattenras

Dit is een spraakzaam kattenras dat graag met zijn familie omgaat. Dit zelfverzekerde kattenras houdt ook van vreemden. Houd er echter rekening mee dat dit een ras is dat niet voor lange tijd alleen mag worden gelaten. Ze hunkeren naar de liefde en aandacht van hun eigenaren.

22. Siamees kattenras

Siamese katten zijn een van de meest aanbeden en beroemde kattenrassen. Ze zijn intelligente, spraakzame en mooie katachtigen, waardoor ze ideale huisdieren zijn.

siamese kat languit op stoel
Siamees

Deze katten hebben unieke korte vachten, met een lichtgekleurd lichaam en een zijdezachte vacht. Hun gezicht, poten en staarten zijn donkerder dan de rest van hun lichaam. Hoewel het geweldige binnenkatten zijn, zoeken ze gezelschap van hun eigenaren, inclusief op schoot zitten en in bed kruipen.

Hun slanke korte jassen benadrukken ook hun verhoudingsgewijs grote oren.

siamese kat in rode kerstmuts

Siamese katten worden vaak bestempeld als “hondachtig” omdat ze het leuk vinden om hun mensen te volgen en genieten van speeltijd, zoals apporteren, dus sla actief kattenspeelgoed in. Hoewel het liefhebbende katten zijn, mag dit ras niet voor langere tijd alleen thuis worden gelaten.

23. Ocicat

Dit speelse kattenras houdt van aandacht. De Ocicat lijkt op een wilde kat maar is erg speels en liefdevol. Ze zijn een middelgroot tot groot kattenras met een gladde vacht. Hun markeringen zijn verdeeld over hun lichaam – en elk haar op hun vacht bevat meer dan één kleur.

ocicat kattenras
ocicat kattenras

Het Ocicat-ras werd gecreëerd door Siamese en Abessijnse katten samen te kruisen en later te fokken met een Amerikaans gedomesticeerd kort haar. Het ras werd geregistreerd in 1966.

Ocicats houden van spelen en zullen de meeste items in je huis zien als potentieel speelgoed. Het zijn ook vriendelijke katten die graag vreemden verwelkomen. Ze houden er niet van om alleen te zijn en vervelen zich snel, dus een broer of zus is vaak een goed idee.

ocicat duur kattenras
ocicat duur kattenras

Ze zijn energiek en zeer intelligent, dus hebben veel prikkels nodig. Ze hebben geen speciale trainingsbehoeften en in tegenstelling tot veel andere kattenrassen houden ze van water, dus kijk uit als je een bad hebt.

Samengevat: Dure kattenrassen

Daar heb je het – de meest indrukwekkende en dure kattenrassen ter wereld. Deze huiselijke katten zijn liefdevol en vrolijk, met weinig gezondheidsrisico’s en sterke stambomen.

Elk ras heeft zijn eigen specifieke eigenschappen die ze goed geschikt maken voor verschillende huizen en omgevingen. Zorg er dus voor dat je je katachtige vriend niet alleen kiest op basis van het prijskaartje, maar ook op basis van de vraag of je goed bij elkaar past. Als je dat doet, kun je niet fout gaan.

zwarte kat opgerold op de bank

Let: Deze dure kattenrassen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze dure kattenrassen post? Waarom pin je het niet?