Waarom slaapt mijn kat op mijn benen? () 10 redenen die u moet weten

Heb je ooit op de bank, bed of misschien aan je bureau gezeten, met een bontbal die vredig op je schoot spinde en je afvroeg: “Waarom doet ze dit, waarom slaapt mijn kat op mijn benen?”.

Nou, je bent niet de enige. Hoewel veel katteneigenaren meer dan blij zijn om met hun katten te kruipen, is er vaak het mysterie waarom katten graag op de benen van hun mens slapen. Vaak heeft uw kat een mooi, comfortabel bed helemaal voor zichzelf, maar gaat hij liever met u mee in uw bed en strekt zich uit over uw benen.

Dus laten we een beetje dieper ingaan op waarom katten dit doen, en of het iets is waar je je zorgen over moet maken, of gewoon dankbaar voor moet zijn.

Grijze luie kat slaapt op de knieën van de vrouw in de kamer, close-up

Waarom slaapt mijn kat op mijn benen – is het normaal?

Als u zich zorgen maakt over het gedrag van uw kat, kunt u er zeker van zijn dat slapen op uw schoot of benen spinnen-fectly normaal. Er zijn veel redenen waarom ze deze specifieke slaapplek zouden kiezen, maar ongeacht de motieven, het is een gewoonte die veel katachtigen hebben en is geen reden tot bezorgdheid.

Als uw kat echter onwel lijkt te zijn en veel behoeftiger is dan normaal, houd haar dan in de gaten om te zien of een dierenarts nodig is. Een snelle thuiscontrole zou je moeten helpen te weten of het iets ernstigs is of gewoon een off day die extra liefde vereist.

Vrouw en schattige kat zittend op schommelstoel met deken waarom slaapt mijn kat op mijn benen

Redenen waarom uw kat op uw benen slaapt

Sommige kittens beginnen al op jonge leeftijd op de benen van hun eigenaar te slapen en kunnen deze gewoonte tot in de volwassenheid voortzetten. Andere katten kunnen de gewoonte later in het leven beginnen.

Hier zijn een paar redenen waarom je kat op je ledematen zou slapen of waarom mijn kat tussen mijn benen slaapt.

1. Je benen zorgen voor warmte

De dijen zijn een van de dichtstbijzijnde plaatsen bij de kern van het lichaam, dus ze hebben een geruststellende warmte over zich. Je kat kan het koud hebben, of gewoon op zoek zijn naar dat comfort om te slapen.

Wanneer je ziet dat menselijke baby’s op de schoot van hun moeder zitten en slapen, is dit vaak voor de warmte en het comfort waar je kat naar op zoek is.

Gelukkige jonge vrouw die de tv-kanalen verwisselt, ontspannen op de boon

2. Ze zijn op zoek naar veiligheid en beveiliging

Als zijn mens zal je kat vaak naar je kijken als hij zich niet goed voelt of dingen onzeker zijn. Slapen op je lichaam kan ervoor zorgen dat je kat zich veilig en geborgen voelt.

Als ze op zoek zijn naar een plek om goed te slapen, wetende dat niets hen pijn kan doen, ben je hun beste gok.

3. Ze troosten je

Het is gebleken dat katten de emoties van hun mens kunnen voelen, wat gelukkig, verdrietig en zelfs ziekelijk betekent. Als je ziek bent of je niet goed voelt, kan je kat dit oppikken en je willen opvrolijken.

Door op je te liggen en te spinnen proberen ze je te troosten en je beter te laten voelen.

Grijze luie kat die op de knieën van de vrouw in de kamer slaapt

Hoe lang leven katten? Hoe een kat te laten eten? Hoe een kat te trainen om niet te bijten? Hoe vaak plassen katten? en Hoe een kat te aaien.

4. Ze willen gewoon dicht bij je zijn

Net zoals mensen genieten van het gevoel van hun geliefde in de buurt, doen katten dat ook, en die geliefde ben jij. Vaak kan alleen al het gevoel in de buurt van zijn mens te zijn ervoor zorgen dat een kat zich knus en tevreden voelt.

Door op je benen te slapen, kunnen ze je aanwezigheid voelen terwijl ze vredig dutten.

5. Het is een goed gezichtspunt

Katten hebben instincten die hen op hun hoede maken voor eventuele gevaren en vallende asleep vraagt om een gevoel van veiligheid. Vanaf je schoot of benen op het bed of de bank hebben ze het perfecte zicht op de kamer om hen heen.

Als iets hen wakker zou schudden, zouden ze vrijwel onmiddellijk kunnen zien of het een gevaar voor hen was.

Schattige blondine werd wakker in haar bed, comfort van thuis, slaapkamer en de kat

6. Je benen zijn het meest toegankelijk

Het is logisch dat je kat op of bij je in de buurt wil slapen, maar waarom je benen? Heel eenvoudig, dit is vaak het meest toegankelijke deel van je lichaam, ongeacht de omstandigheden.

Als je in bed slaapt, bieden je benen een goede ruimte die waarschijnlijk niet zoveel beweegt als je hoofd. En als je zit, zijn je benen de meest vlakke ruimte voor een bal bont om op te krullen.

7. Ze zijn gewend om schootkatten te zijn

Soms is het eenvoudige antwoord op de vraag waarom een kat op de benen van zijn mens slaapt: gewoonte. Als je je kat vroeger oppakte en op schoot legde toen ze jong waren, zullen ze dit meestal blijven doen naarmate ze ouder worden.

En als je ze als volwassene hebt geadopteerd, dan heeft hun vorige eigenaar misschien bij hen op schoot gezeten.

8. Ze zijn territoriaal

Katten wrijven zich op mensen en meubels om hun territorium te markeren, dus ze kunnen ook op hun menselijke dienaren liggen om te claimen wat van hen is. Misschien vind je dit meer als er meerdere katten in een huishouden zijn, en één is wat bezitteriger.

Mooie jonge vrouw die kat geïsoleerd op wit houdt

Of misschien kan je kat ruiken dat je iets te vriendelijk bent geweest tegen de kantoorkat. Uw kat kan ook uw neus likken om zijn territorium te markeren.

9. Ze zijn gestrest

Als je kat meestal niet op je springt en dat is hij begonnen, kan het zijn dat hij een soort stress ervaart. Dit kan komen door ziek te zijn, pijn te hebben of gewoon iets te hebben dat hun dagelijks leven verstoort.

Het is belangrijk om je kat zich in deze gevallen veilig en geliefd te laten voelen en te proberen hem de veiligheid te geven die hij nodig heeft.

10. Ze vinden je leuk

Dit lijkt voor de hand liggend, maar er moet worden opgemerkt dat als uw kat, of welke katachtige dan ook, bovenop u slaapt, ze behoorlijk dol op u moeten zijn. Dit kan een belangrijk ereteken zijn en is groot als je net een kitten mee naar huis hebt genomen, een oudere kat hebt geadopteerd of misschien kattenzitten voor een vriend.

Mooi Aziatisch meisje kussen amerikaanse korthaar kat

Laatste gedachten

Als je dit leest met een spinnende bal pluisjes die snel op je benen slaapt, beschouw jezelf dan als gelukkig. Geen enkele kat zou zich op zijn gemak voelen om dit met iemand te doen, tenzij ze ze echt leuk vonden en zich veilig bij hen voelden.

Reik naar beneden en geef ze een liefdevolle aai op het hoofd – gewoon omdat ze hun schattige en knuffelige zelf zijn.

Als je kat vaker op je benen heeft geslapen en het een probleem wordt, je werk belemmert of ’s nachts beenkrampen veroorzaakt, probeer hem dan genegenheid te geven terwijl hij naast je slaapt.

vrouw die slaapt met grijze kat in armen

Zoek een zacht speeltje om naast te slapen, of een van je oude T-shirts in hun bed leggen kan ook helpen.

Maar als het geen ongemak veroorzaakt, dan is het enige advies dat ik kan geven om te genieten van de liefde die je krijgt van je kieskeurige katachtige.

Let: Deze Waarom slaapt mijn kat op mijn benen post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zo van dit Waarom slaapt mijn kat op mijn benen paal? Waarom pin je het niet?