Waarom spint mijn kat niet? () 6 redenen die u moet weten

Voor veel katteneigenaren is dat luxe, vrolijke spinnen een van de beste redenen om een kat te bezitten. Studies tonen zelfs aan dat mensen met katachtigen minder stress-geïnduceerde gezondheidsproblemen hebben, wat kan worden gekoppeld aan het spinnen van onze katten.

Geen wonder dus dat je boos bent en vraagt: “Nou, waarom spint mijn kat niet?” Ik snap het; het zou ook voor mij moeilijk zijn om deze schattige eigenschap te verliezen.

Als je eenmaal de functie van spinnen hebt begrepen, zul je zien dat er verschillende redenen zijn voor een katachtige om te stoppen met het maken van het geluid.

In de meeste gevallen is er absoluut niets om je zorgen over te maken. Waar reden tot bezorgdheid is, is er behandeling. Laten we dus eens kijken naar het mysterieuze spinnen.

gember exotische korthaar kat

Waarom spint mijn kat niet – Wat spint er?

Kittens leren al vroeg spinnen om een band op te bouwen met hun moeders en ze worden blind en doof geboren). Niemand weet precies hoe dit bijzondere geluid wordt gemaakt. Het lijkt een snelle trilling te zijn die wordt gemaakt door het strottenhoofd (stemkastje), larynxspieren en een neurale oscillator.

Er zijn verschillende variaties van dit geluid. Het gewone spinnen heeft een hogere frequentie en klinkt meer als een normale miauw.

kat spinnen tijdens het aaien

Weet je wanneer je kat extra aanhankelijk is, overmatig spint en het volgende dat je weet dat je haar voedt?

Dat spinnen is vergelijkbaar met de noodkreet die door kittens en baby’s wordt uitgedeeld, dus het trekt aan onze hartsnaren. Het is door de eeuwen heen speciaal ontwikkeld om mensen de goede dingen te laten uitdelen.

kat met donker gezicht die onder kin wordt gekieteld

Waarom is spinnen belangrijk?

Spinnen heeft veel voordelen – voor zowel eigenaar als kat. Hoewel spinnen een vorm van communicatie is, dient het ook als een kalmerend mechanisme en een gezondheidsbehandeling. Katachtigen maken het geluid in stressvolle situaties, zoals arbeid of gevaar, om zichzelf te kalmeren.

Katten gebruiken verschillende frequenties om bot-, huid- en wekedelenregeneratie te bevorderen. Dus wanneer je bontbaby tijdens het slapen weg spint, ondergaat ze eigenlijk een vorm van zelfherstel.

grijze kat zit op de schoot van de vrouw met deken lezen

Deze rustgevende eigenschappen zijn ook van toepassing op mensen en hebben een positief effect op onze gezondheid. Dat is de reden waarom sommige katteneigenaren zich bedrogen kunnen voelen als hun trouwe viervoeter niet spint!

6 mogelijke redenen waarom uw kat niet spint

Nu we duidelijk zijn over waarom katten spinnen, het zal gemakkelijker zijn om de vraag “waarom spint mijn kat niet” te beantwoorden.

1. Verschillende communicatiestijl

Net als mensen zijn katachtigen uniek en kunnen we geen algemene verwachtingen hebben over hoe ze zich gedragen. Als je kat niet spint, is dat misschien gewoon zijn eigenaardigheid.

tabby kat grommen waarom grommen katten waarom spint mijn kat niet

Katten hebben veel hulpmiddelen in hun communicatie-arsenaal. Misschien heeft je kat het gevoel dat hij zijn punt beter kan overbrengen door lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen of andere vocalisaties, zoals een normale miauw.

2. Verwilderde oorsprong

Sommige mensen hebben gemerkt dat katten van verwilderde moeders de neiging hebben om niet te spinnen. De theorie is dat verwilderde moeders het spinnen in hun jongen ontmoedigen omdat ze niet willen dat het geluid roofdieren aantrekt.

Hoewel dit niet universeel waar is voor dergelijke katten, weten wetenschappers wel dat verwilderde katten over het algemeen veel stiller zijn dan huiskatten.

tabby kat buigt zijn rug

Dit komt omdat, in tegenstelling tot huiskatten die afhankelijk zijn van op een sociale band met mensen worden wilde katachtigen niet gesocialiseerd om met mensen om te gaan.

3. Stembandletsel

Omdat het strottenhoofd (stemhokje) betrokken is bij het produceren van het schattige spinnen, kan alles wat het verwondt voorkomen dat uw kat de iconische vibratie maakt.

tabby kat grommen 2

Er zijn een groot aantal medische aandoeningen die het strottenhoofd kunnen beïnvloeden. Deze omvatten trauma, kanker en abcessen. Neurologische problemen, zoals auto-immuunziekten, spieraandoeningen en erfelijke verlamming, kunnen ook een effect hebben.

Gelukkig kunnen de meeste verwondingen aan het strottenhoofd worden behandeld.

4. Stress of ziekte

Als je katachtige vriend vroeger gelukkig weg spinde en plotseling is gestopt, dan is dit (zoals bij elke gedragsverandering) een reden tot bezorgdheid. Probeer te bedenken of er iets anders is veranderd in het gedrag van uw kat, zodat u en de dierenarts kunnen bepalen wat het probleem is.

Katten die ziek of gewond zijn, hebben de neiging om stil te worden. Dit is een evolutionaire strategie om detectie door roofdieren te voorkomen terwijl ze zich in hun kwetsbare toestand bevinden. Dit gaat meestal gepaard met wegstoppen. Dus als je kat stil is en je vermijdt dat hij niet vreemdgaat, kan er iets gekwetst worden.

Dierenarts luistert naar kattenhart

Stress gaat over het algemeen gepaard met agressie of terugtrekking. Katten zijn ongelooflijk gevoelig voor verandering.

Een nieuwe partner, een nieuw huis, een nieuw huisdier, een verandering in routine, een ander voedsel… al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat je kat van spinnen naar mokken gaat.

Het goede nieuws is dat algemene stress bij katten kan worden behandeld. Korte periodes van stress, veroorzaakt door een verhuizing of een bezoek van een luidruchtige aannemer, kunnen worden verlicht met orale behandelingen.

Langdurige stress kan het beste worden behandeld met een diffuser van kattenferomonen.

⇒ Shop Amerikaanse Feliway Diffuser Kit

⇒ Shop Verenigd Koninkrijk Feliway Diffuser Kit

⇒ Shop US Pet Naturals Kalmerende kauwen

⇒ Shop Uk KalmAid Tabletten

Kat in een dierenkliniek kapper die schoonheidsverzorging doet

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

5. Oudere katten

Omdat oudere katten over het algemeen rustiger zijn dan in hun jeugd, kan dit ook van invloed zijn op hun gebruik van vocalisatie. Hun spinnen kunnen zachter worden of volledig stoppen.

Aan de andere kant kunnen sommige oudere katten op hun oude dag meer praten om hun discomfit aan te geven. Het is belangrijk om te leren kennen jouw kat, zodat je kunt zien wat ongebruikelijk is voor hen van wat ongebruikelijk is voor de meesten.

kat in picknickmand met eten

6. Je hoort het gewoon niet

Waarom spint mijn kat niet? Nou ja, misschien is hij dat wel, maar gewoon zo zacht dat je het niet kunt horen. Je kunt de trillingen echter misschien voelen.

Ga je gang en druk je hand zachtjes tegen zijn borst of keel, net onder de kin. Je zult waarschijnlijk een zacht gerommel tegen je handpalm voelen.

Kat wrijft over de hand

Hoe kun je het spinnen van katten aanmoedigen?

Je zult het moeilijk vinden om een niet-spinnende kat te transformeren in een kat die dat wel doet. Als uw kat echter af en toe of zacht spint, kunt u een paar dingen proberen om de praktijk te bevorderen. Onthoud gewoon dat zelfs als je kat niet spint, dat niet betekent dat hij ongelukkig is.

1. Raak uw kat aan

Onze snorharige vrienden genieten van af en toe een aaipartij. Dit kan ervoor zorgen dat uw kat zich tevreden voelt en tot spinnen leidt. Probeer zachtjes aan het hoofd, de oren en de kin te krabben.

grijze en zwarte kat zit op de schoot van de vrouw terwijl ze lapt gebruiktop

Sommige katachtigen houden van knuffelen. In plaats van je kat naar je toe te brengen wanneer je een knuffel wilt, wacht je tot ze in slaap valt en kruip je zachtjes naast haar.

De combinatie van slaap (een tijd waarin veel katten spinnen om zichzelf te herstellen), de geur van haar mens en enkele zachte slagen kunnen gewoon een spinnen veroorzaken.

2. Creëer de juiste omgeving

Katachtigen houden ervan om zachte oppervlakken te kneden. Vaak kunnen dit je benen zijn, maar het kan ook een zachte deken zijn of een comfortabel plekje op de bank. Zoek een plek die geschikt is voor je kat en aai haar terwijl ze wegkneed.

⇒ Shop UK Knuffelbed

⇒ Koop US Cat Pad

Je kunt ook een vrolijke sfeer creëren door zachtjes tegen je kat te praten. Je kunt zelfs proberen een slaapliedje te zingen. Vergeet niet om in één keer niet te lang oogcontact te houden, want dat is een katachtig teken van agressie.

vrouw met deken en twee katten op haar schoot

Laatste gedachten over waarom uw kat niet spint

Nu je je antwoord hebt op “waarom spint mijn kat niet”, kun je waar nodig aan de slag met de behandeling. Het begrijpen van onze katten en het kennen van hun individuele gewoonten is de sleutel tot het verzorgen van hen.

Onze katachtigen zijn experts in het communiceren met ons, maar ze gebruiken ook verschillende talen om dit te doen. Het spinnen is er slechts één van.

Dus hoewel het misschien teleurstellend is dat je kat dit niet doet, betekent dit niet dat je geen sterke band hebt of dat je kat ongelukkig is.

Hoe graag we ook willen dat onze katten deze vibratie maken, het belangrijkste is dat ze gezond en gelukkig zijn en hun beste 9-leven leiden!

gember en tabby kat zitten op schoot

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Let: Dit bericht bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.