6 Beste speelgoed voor katten waar je favoriete kat van zal houden

Naast dat het erg leuk is, zijn er veel redenen om te investeren in een reeks speelgoed voor je favoriete katachtige. De meest populaire kattenspeeltjes hebben een groot aantal voordelen – maar er zijn er zoveel om uit te kiezen dat het overweldigend kan zijn om het beste speelgoed voor katten te vinden dat bij je katachtige past – vooral als je een nieuwe katteneigenaar bent!

My Complete Guide neemt je mee door waarom katten speelgoed nodig hebben, wat de belangrijkste voordelen van spelen zijn voor katten, factoren om te overwegen voordat je een kattenspeeltje koopt en de verschillende soorten kattenspeelgoed op de markt.

Britse blauwe kat die rode bal van draden kauwt

Beste speelgoed voor katten: waarom hebben katten speelgoed nodig?

1. Om hun jachtinstinct te oefenen

Het is gemakkelijk om te vergeten dat speelgoed – voor zowel dieren als mensen – zoveel meer is dan alleen leuke items. Top kattenspeelgoed is ontworpen om ontwikkeling en nieuwsgierigheid te stimuleren.

Bijna elk kattenspeelgoed op de markt is op de een of andere manier ontworpen om katten te helpen hun natuurlijke jachtinstinct te verwerken. Als katten niet in staat zijn om deze instincten uit te oefenen, kunnen ze gestrest en angstig worden – en ze kunnen de behoefte voelen om naar buiten te gaan en hun eigen prooi te verzamelen. Er zijn maar weinig katteneigenaren die het op prijs stellen dat een verse kill in huis wordt gehaald!

kitten en roze muis een van de beste speeltjes voor katten

Deze instincten zijn volledig natuurlijk en maken deel uit van de genetische samenstelling van uw kat – plus ze zouden deze vaardigheden als kittens door hun moeders hebben geleerd. Het is het beste om te accepteren dat terwijl je kat gedomesticeerd is, hij nog steeds een dier is en zoals wij allemaal het gelukkigst zullen zijn om zijn ware zelf te kunnen zijn!

Speelgoed is een geweldige manier voor uw kat om zijn jachtinstincten uit te voeren. Als u dus op zoek bent naar het beste kattenspeelgoed, zoek dan naar die welke de elementen van de jacht het duidelijkst nabootsen.

Deze elementen kunnen speelgoed omvatten dat van uw kat kan worden verplaatst om prooien na te bootsen die proberen te ontsnappen, speelgoed waarmee katten door een puzzel kunnen werken om bij hun prooi te komen, interactief kattenspeelgoed dat zal bewegen wanneer het wordt besprongen, enz.

Vergeet niet dat als katten hun jachtinstincten uitvoeren, ze deze instincten ook zullen gebruiken wanneer het spel is voltooid. Dit is de reden waarom katten hun speelgoed in hun waterbakken, bedden plaatsen of verbergen. Ze proberen hun prooi te beschermen tegen andere roofdieren, zodat ze er later weer mee kunnen spelen.

⇒ Mis mijn gids niet over hoe te kiezen Kleding voor kattenHet beste Cadeaus voor katten, en mijn Cat Planner voor het plannen van fotomomenten!

Grijze tabby speelt met pluche muis

2. Katten vervelen zich snel

We weten allemaal dat onze katten slim zijn en dat katten inherent op zoek zijn naar nieuwe en interessante uitdagingen en items. Dit is de reden waarom ze vaak snel genoeg zullen hebben van traktaties en zelfs goed kattenspeelgoed.

Natuurlijk zien katten eruit alsof ze het gelukkigst zijn door gewoon rond te liggen en te slapen voor het grootste deel van de dag, maar ze hebben stimulatie nodig. Zonder dat verwacht je dat gedragsproblemen zullen optreden.

Speelgoed is belangrijk omdat het een van de gemakkelijkste manieren is om uw kat te vermaken en deze problemen te voorkomen.

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

3. Om te voorkomen dat ze van je spullen speelitems maken

Katten zijn heel creatief. Als je ze geen dingen geeft om ze te stimuleren, zullen ze hun eigen games ontwikkelen. Helaas kunnen deze vaak items bevatten waarvan je liever hebt dat ze er niet mee spelen en schade toebrengen.

zwart-witte kat en witte krabpaal

In plaats van dat je kat een van je favoriete stoelen in zijn eigen krabpaal verandert of consequent opspringt en dingen van je planken slaat, zal speelgoed hen hun eigen stimulatie en keep ze weg van menselijke voorwerpen.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

4. Voor een workout

We weten allemaal hoeveel onze kittens graag slapen en hoeveel ze van traktaties houden. Combineer deze twee dingen zonder oefening en je kijkt naar een potentieel dikke kat en het zeer ernstige probleem van kattendiabetes.

Spelen is een geweldige oefening voor katten. Interactief speelgoed voor katten dat de jacht nabootst, vereist dat uw kat springt, springt, rent en zijn hartslag omhoog krijgt en zijn spieren traint.

Tabby kat spelen in witte mand met speelgoed. Studio geschoten tegen grijs.

Ook het verstrekken van speelgoed voor uw kat is een geweldig vetvrij alternatief voor traktaties. Speelgoed kan net zo effectief zijn in het aanmoedigen van goed gedrag en het voorkomen van slecht gedrag.

Voordelen van Spelen voor Katten

1. Spelen helpt de gewrichten en spieren van je kat

Naast het trimmen van uw kat, is spelen goed voor de gewrichten en spieren van uw kat. De behendigheid van uw kat komt voort uit zijn flexibiliteit en elasticiteit. Spelen – vooral dat wat jachtgedrag nabootst – is geweldig om het bloed door de gewrichten van uw kat te laten stromen en ze in goede conditie te houden.

2. Speeltijd helpt bij Bonding

Spelen met je kat is een geweldige manier om je relatie met haar op te bouwen. De tijd die je samen doorbrengt aan een activiteit waar je kat zo van geniet, zal je band met haar vergroten.

schattig kitten spelen met kleurrijk speelgoed

Dingen om over na te denken voordat je een kattenspeeltje koopt

1. Solo spelen

Vereist het speelgoed dat jij of een andere persoon je kat inschakelt of is het iets waar hij zelf mee kan spelen? Idealiter heeft je kat een mix van zowel solo- als gewrichtsspeelgoed, zodat je je kunt binden door samen te spelen, maar hij heeft speelgoed om het te vermaken als je niet beschikbaar bent.

En vergeet niet om regelmatig het favoriete speelgoed van uw kat op batterijen te controleren. Je wilt niet dat ze opraken als je er niet bent en je kat verveeld en gefrustreerd achterlaten.

grijze kat met kleurrijk verenspeelgoed

2. Veiligheid

Kattenspeelgoed is niet op dezelfde manier gereguleerd als speelgoed voor kinderen. Ze zijn misschien niet veilig voor uw kat om bijvoorbeeld op te kauwen. Probeer ook speelgoed te vermijden met kleine onderdelen of elementen die gemakkelijk losraken. Deze kunnen door uw kat worden gegeten en chocking veroorzaken of schade aanrichten aan hun spijsverteringsstelsel als ze worden ingeslikt.

Wees vooral voorzichtig met het speelgoed dat je achterlaat voor je kat om zichzelf te vermaken als je er niet bent. Vermijd kleine onderdelen en wees voorzichtig met speelgoed met touwtjes etc. dat verstrikt kan raken in de poten van je kat of erger.

Lees altijd het etiket en volg de instructies en je beschermende kattenouderschapsinstincten.

3. Duurzaamheid

Katten kunnen veeleisende speelgoedbezitters zijn! Sommige speeltjes gaan gewoon niet zo lang mee als andere, omdat ze je kat van nature uitnodigen om erop te kauwen of te krabben. Dus als u kunt voorkomen dat u veel geld uitgeeft aan deze items.

Kattenspeelgoed dat kattenkruid bevat, zal uw kat slechts gedurende een bepaalde periode aanspreken, omdat het effect van het kattenkruid zal verdwijnen.

Voor speelgoed dat duurzamer is of dat een beroep doet op de minder destructieve kant van uw kat, kan het de moeite waard zijn om meer te investeren.

Britse kat- en speelgoedvis

4. Ruimte

Vergeet niet na te denken over hoeveel ruimte je hebt en waar al dat speelgoed in je huis gaat blijven! Er zijn een aantal briljante grotere kattenspeeltjes waar je kat waarschijnlijk dol op zou zijn.

De meeste mensen willen echter geen huis dat gevuld is met kattenspeelgoed, dus denk na over waar je ze kunt opslaan en waar de kat ermee kan spelen voordat je een aankoop doet.

Ook als je speelgoed met losse onderdelen kunt vermijden of als je uiteindelijk urenlang in je huis naar ballen kunt zoeken!

5. Geschiktheid

Speelgoed en spelen kan een geweldige manier zijn voor uw kat om wat beweging te krijgen. Probeer waar mogelijk speelgoed te kopen waarvoor uw kat actief moet zijn. Dit zal helpen om problemen met gewichtstoename te voorkomen of om ze te beheren als ze al op hun plaats zijn.

6. Bredere voordelen

Veel kattenspeeltjes worden geleverd met een element dat betekent dat ze uw kat op andere manieren kunnen helpen. Krabbend speelgoed helpt je kat bijvoorbeeld om zijn klauwen te onderhouden. Andere items zoals kattenkauwspeeltjes kunnen een goede tandheelkundige gezondheid bij uw kat bevorderen.

Volwassen tabby in kerstcadeautas

7. De voorkeuren van uw kat

Jij weet als geen ander wat voor soort activiteiten en dingen je kat leuk vindt. Denk na over wat hun behoeften en verlangens zijn, zodat je niet eindigt met een stuk speelgoed dat zelden wordt gebruikt.

Verschillende soorten kattenspeelgoed

Elke kat is uniek en heeft zijn eigen voorkeuren – ik weet zeker dat je kat heeft aangegeven wat hij wel en niet leuk vindt. Het begrijpen van je kat is de sleutel tot het kopen van een speeltje waar hij dol op zal zijn.

Ook zullen de voorkeuren van uw kat in de loop van de tijd veranderen. Kittens zullen de voorkeur geven aan speelgoed waarmee ze erg actief kunnen zijn – wat een oudere kat minder zal aanspreken. Maar katten zullen altijd speelgoed nodig hebben!

1. Kattenkruid Speelgoed

Kattenkruid bevat een unieke olie waar de meeste katten dol op zijn. Blijkbaar heeft het invloed op het centrale zenuwstelsel en creëert het een extreem sterk gevoel van geluk bij katten.

Kattenkruid heeft geen effect op katten totdat ze minstens zes maanden oud zijn, dus deze zijn niet goed als kittenspeelgoed. Zodra uw kat oud genoeg is om van kattenkruid te genieten, duren de effecten normaal gesproken slechts tussen de vijf en vijftien minuten.

Oranje kat snuffelt aan gedroogd kattenkruid

Kattenkruid is veilig, maar het is mogelijk om het te overdrijven tot het punt dat het kattenkruid geen effect heeft op uw kat. Houd kattenkruidspeelgoed op 1-2 keer per week om de spanning fris te houden voor je kat.

Veel kattenspeeltjes bevatten kattenkruid. Maar voordat je er een voor je kat koopt, moet je ervoor zorgen dat ze geen deel uitmaken van de kleine minderheid die niet zo dol is op kattenkruid. Hier zijn enkele van de beste kattenkruidspeeltjes voor katten:

Octopus Cat Nip Speelgoed

Gehaakt en zacht

Deze super schattige Octopus speeltjes bevatten vezels en kattenkruid. En ze kunnen worden gepersonaliseerd in elke kleur die u kiest

Kleurrijk Vilten Kattenkruid Speelgoed

Muizen & Vissen

Deze kleurrijke knuffels zijn ongeveer 15cm lang en 4cm breed. Kleuren kunnen worden aangepast en katten houden van de textuur

2. Elektronisch kattenspeelgoed

Er zijn veel verschillende opties voor elektronisch kattenspeelgoed. Deze variëren van speelgoed met lasers tot elektronische muizen die rond kunnen rennen voor uw kat om te achtervolgen. Elektronisch speelgoed zoals dit dat gedrag in het wild nabootst, kan zeer bevredigend zijn voor uw kat.

Dansende Vis Speelgoed

Eindeloos plezier voor je Kitty!

Duurzaam speelgoed van hoge kwaliteit dat gezond en veilig is voor uw kat. Visvorm verhoogt aantrekkingskracht – een van de beste speeltjes voor katten alleen thuis

Petfusie Hinderlaag

Interactief speelgoed

Een kleurrijke veer zal willekeurig uit een van de 6 gaten springen, met behulp van LED-kleurverlichting en beweging om uw kat naar binnen te trekken.

3. Feather Teaser Kattenspeelgoed

Verenspeelgoed bevat, nou ja, veren. Ze zitten vaak aan het einde van een lange paal of touwtje. De veren zijn er om een vogel na te bootsen – favoriete prooi van de kat. Dit speelgoed heeft de grootste aantrekkingskracht wanneer jij, hun slimme slaaf, ze bedient en je kat laat springen.

Dit zijn geweldige kattenspeeltjes voor binnenkatten, omdat ze ze in beweging krijgen en oefenen.

Glam N Glitz Teaser

CattyLicious Kadootjes

Ik ben dol op deze heldere en sprankelende kitty-toverstafjes. Ze zijn er in felle kleuren en hebben ook kleine zilveren belletjes voor geluiden

Percy Parrot Realistisch Speelgoed

Tiga Speelgoed

Percy is een verenspeelgoed dat is geconfigureerd om door de lucht te draaien en een vliegende vogel te simuleren en voor je kat eruit te zien en te klinken als het echte werk!

Wees echter voorzichtig met verenspeelgoed, want het innemen van de veer zou onaangenaam zijn voor uw kat en kan haarbalproblemen irriteren.

4. Wand Cat Teaser Speelgoed

Toverstok kattenspeelgoed kan bijna als een hengel zijn. Het “aas” kan een willekeurig aantal items zijn. Het doel van het toverstokspeelgoed is om het item te verplaatsen en je kat toe te staan het te achtervolgen. De afstand is goed voor zowel de kat als de mens, omdat het het risico op letsel minimaliseert.

Kat Wand Vogels

CattyLicious Kadootjes

Deze luxe visstok wordt geleverd met 5 verschillende afneembare teaserkoppen om uw kat dagenlang te vermaken!

Kronkelige Worm Wand

5-delige set

Het touwachtige, geweven nylon koord zorgt voor langdurig spel en de eenvoudig te gebruiken sluiting maakt het een makkie om wigglers te verwisselen

grijze kat op achterpoten met flikkerspeelgoed

5. Kattenpuzzel speelgoed

Kattenpuzzelspeelgoed heeft de neiging om een soort traktatie vast te houden en vereist dat de kat iets uitzoekt om de traktatie te krijgen. Deze coole kattenspeeltjes zijn een geweldige manier om traktaties te gebruiken, omdat ze de kat wat tijd kunnen kosten om op te lossen, dus er zijn niet veel traktaties nodig voor een goede speelsessie.

Puzzel Feeder

Berkenhout

Met deze kattenvoeder zijn maaltijden een kat-en-muisspel waarbij je kat moet poten en jagen om haar diner te verdienen.

Cat Activiteitenbord

5 in 1 Strategiespel

Interactief spel met vijf verschillende uitdagingen om de zintuigen van je kat te prikkelen. Fish bowl stijl globes, haringen, steeg, tong en tunnel

Ongeacht het type jachtnabootsen dat u voor uw kat kiest, onthoud dat het belangrijk is dat uw kat soms mag “winnen”. Als ze dat niet doen, raken ze gefrustreerd en verliezen ze hun interesse in het speelgoed – en het kan ervoor zorgen dat ze gestrest raken.

6. Zelfgemaakt kattenspeelgoed

Vergeet niet dat uw kat ook zal worden vermaakt door veel gewone huishoudelijke artikelen. Deze omvatten de klassebal van garen, hoewel je kat alleen met garen of touw mag spelen als je in de buurt bent, omdat ze er gemakkelijk in verstrikt kunnen raken.

Schattig kitten speelt rode draad op kunstgroen gras

De meeste katten houden van kartonnen dozen en zakken en hangen erin. Dus je amazon-bezorger kan een kattenfavoriet worden!

Katten kunnen ook van tuinen houden en verschillende plekken vinden om te knuffelen of ervoor kiezen om met je planten en bomen te spelen – nog een om in de gaten te houden om ervoor te zorgen dat je tuin er niet uitziet alsof hij is aangevallen!

Kattenspeelgoed is een geweldige manier om uw kat bezig te houden, u en uw kat wat tijd te geven om zich te binden en om hem te helpen zijn natuurlijke instincten uit te voeren om op prooien te jagen. Er zijn zoveel kattenspeeltjes op de markt. Ik hoop dat mijn gids je heeft geholpen om de juiste kattenspeelgoedbeslissingen te nemen voor je katachtige.

Bekijk mijn Cat Toys Webstory

Let: Deze beste speelgoed voor katten post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze Beste Speelgoed voor Katten Post? Waarom pin je het niet?