7 Beste voedsel voor katten met IBD-opties om de maag van je kat te kalmeren

Voedselintoleranties en gevoeligheden kunnen ernstige problemen voor uw kat veroorzaken. Vaak kunnen voedselintoleranties leiden tot een geïrriteerde huid, slechte vachtaandoeningen en gastro-intestinale overstuur. Het is dus belangrijk om het beste voedsel voor katten met ibd te vinden als je kat dit probleem heeft.

Als uw kat lijdt aan gezondheidsproblemen, zoals braken, diarree of gewichtsverlies, kan IBD de boosdoener zijn. En als ze te maken hebben met voedselintoleranties of gezondheidsproblemen, zoals IBD, is het zo belangrijk om ze het juiste kattenvoer te geven.

De juiste voeding betekent dat uw kat in staat is om belangrijke voedingsstoffen, eiwitten en vitamines op te nemen om irritatie en spijsverteringsproblemen tegen te gaan.

Katten met IBD kunnen lastig zijn om mee om te gaan en kunnen stress veroorzaken bij hun eigenaren die misschien niet weten hoe ze moeten worden behandeld. Deze lijst introduceert enkele van de beste voedingsmiddelen voor katten met IBD.

zwarte kat op rug met buik bloot

Wat is IBD?

Feline IBD, Inflammatoire darmziekte is een syndroom, in plaats van een ziekte, en komt veel voor bij katten. Het is een aandoening die wordt veroorzaakt door een ontstoken en geïrriteerd maagdarmkanaal (GI).

Ibd is niet alleen pijnlijk en ongemakkelijk voor je katachtige vriend, maar resulteert ook in een verdikking van hun GI als reactie op de irritatie. Wanneer dit gebeurt, wordt het erg moeilijk voor hen om voedingsstoffen op te nemen en voedsel mee te nemen.

Kat probeert voedsel van tafel te stelen

Wat zijn de oorzaken IBD?

De ontsteking is een reactie op veranderingen in voedsel, belediging, verwondingen of vreemde stoffen. En afhankelijk van het type IBD worden verschillende darmcellen aangetast. Dit is de reden waarom het vrij lastig kan zijn om te bepalen wat de oorzaak is van de overstuurde buik van uw kat.

Op dit moment is er geen exacte oorzaak van IBD. Maar er zijn aanwijzingen dat het betrekking heeft op de bacteriële populatie in de darmen, het dieet, het immuunsysteem en een aantal omgevingsfactoren.

IBD komt over het algemeen niet voor bij jongere katten. Integendeel, katten van 5-12 jaar oud worden vaak gediagnosticeerd met de aandoening.

Dierenarts luistert naar het beste voedsel van kattenhart voor katten met IBD
.

Mogelijke oorzaken:

  • Bacteriële infecties
  • Parasitaire infectie, zoals wormen
  • Allergie of intolerantie voor eiwitten die vaak worden aangetroffen in kattenvoer

Tekenen van IBD en diagnose

Braken, gewichtsverlies, chronische diarree en slechte eetlust zijn enkele van de meest voorkomende tekenen van IBD.

Bij het diagnosticeren van een kat met IBD worden uitgebreide tests en evaluaties uitgevoerd. Het proces moet efficiënt worden uitgevoerd omdat veel van de heersende symptomen verband kunnen houden met andere gezondheidsproblemen waarmee katten vaak worden geconfronteerd.

Kat in een dierenkliniek kapper die schoonheidsverzorging doet

7 Beste voedsel voor katten met IBD-opties

Een van de eerste stappen voor de behandeling van IBD is dieetaanpassingen, evenals verschillende medicijnen. Dit is uiteraard gebaseerd op de aanbeveling van een dierenarts of specialist. Veel IBD-voedingsmiddelen vereisen een recept.

Hieronder vindt u een lijst met de beste voedingsmiddelen om uw kat te voeden als ze lijden aan IBD, of voedselgevoeligheden en -intoleranties.

Kleine donzige kittenpoot en vrouwenvinger voor contrast close-up

1. Hills Prescription Diet Feline z / d voor huid / voedselgevoeligheden

Katten hebben reacties op bepaalde soorten eiwitten die worden aangetroffen binnen populaire reeksen kattenvoer. En terwijl deze eiwitten zijn rijk aan gezondheidseigenschappen, sommige katten reageren er slecht op.

Het Hills Prescription voedselovergevoelighedenproduct is ontwikkeld om de gevoeligheid van het dieet te beheersen en om de kans op bijwerkingen te verminderen. Het is geformuleerd met eiwitten en voedingsstoffen met lage allergenen.

heuvels kattenvoer voor katten met ibd voedsel gevoeligheden

Zoals één dierlijk eiwit dat de kans op negatieve voedselreacties minimaliseert en schadelijke omstandigheden voorkomt.

Het voedsel richt zich op een breed scala aan gezondheidsproblemen die prominent aanwezig zijn bij katten, zoals IBD en gastro-intestinale aandoeningen. Met hoge niveaus van essentiële vetzuren voedt dit product ook de huid en vacht van uw kat, om huidaandoeningen te voorkomen die kunnen ontstaan bij IBD.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Hills Prescription Diet Feline z / d voor huid / voedsel gevoeligheden droog voedsel / nat voedsel

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Hills Prescription Diet Feline z / d voor huid / voedsel gevoeligheden droog voedsel

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

2. Dr. Elsey’s Cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

Dr. Elsey’s graanvrije droge kattenvoer is geformuleerd met natuurlijke eiwitten die worden aangetroffen in de in het wild gevangen prooi van katten. Met dit natuurlijke ontwerp verwijdert het voedsel alle toegevoegde eiwitten en allergenen die worden aangetroffen in gewone kattenvoerproducten in de detailhandel.

Met hoogwaardige ingrediënten, waaronder kip als hoofdingrediënt, evenals gezonde omega-3-vetzuren, zal uw kat zich actief en gelukkig voelen. De vetzuren spelen ook een belangrijke rol bij het gezond houden van de darm en helpen bij genezing.

dr elseys schoon eiwit kattenvoer voor katten met ibd

Veel katten die lijden aan IBD vertonen opmerkelijk gewichtsverlies en een gebrek aan eetlust. Het feit dat dit graanvrije voedsel voor 90% uit eiwitten bestaat, betekent dat uw kat in staat zal zijn om een gezond lichaamsgewicht te behouden.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Dr. Elsey’s Cleanprotein Chicken Formula Graanvrij droog kattenvoer

3. Royal Canin’s veterinair dieet geselecteerd eiwit volwassen PR droog kattenvoer

Het geselecteerde eiwitrijke voedsel van Royal Canin is speciaal ontworpen voor onze katachtige vrienden die het niet goed doen met voedsel dat is samengesteld uit vreemde stoffen. Hun voedsel bestaat uit hoogwaardige, nieuwe producten die zelden worden geassocieerd met voedselallergieën.

Het zeer smakelijke natte en droge kattenvoer is gemaakt met natuurlijke eiwitten die zowel in konijnen als erwten voorkomen. Dit betekent dat je kat een goed uitgebalanceerd dieet krijgt van zowel eiwitten als vezels.

royal canin veterinair een allergeen voor katten met ibd

De toegevoegde vezels helpen eiwitten langzaam door hun spijsverteringskanaal te bewegen, terwijl ze ook de opname van voedingsstoffen bevorderen.

Dit is een ander geweldig IBD-gerelateerd voedingsproduct dat vetzuren bevat die helpen bij een gezonde huid en vacht. De toegevoegde vetzuren kalmeren de jeukende huid, haaruitval en de algehele gevoeligheid van de huid – die wordt veroorzaakt door een geïrriteerde darm.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Royal Canin’s veterinair dieet geselecteerd eiwit volwassen droogvoer / nat voedsel

4. Stella & Chewy’s Chick Chick Chicken Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

Stella &Chewy’s heeft hun kattenvoer ontworpen met de filosofie om alle goedheid op te nemen die katten in het wild kregen voordat ze werden gedomesticeerd. Het voedsel bevat alleen de gezondste, yummiest ingrediënten om te voorkomen dat uw huisdier lijdt aan IBD.

Dit product bevat geen granen of gluten, een veel voorkomend allergeen, en is gemaakt met tot 98% kooivrij gevogelte, zoals in het wild gevangen vis en kip. Het eiwit zorgt voor optimale energie bronnen, die de eetlust verbetert en vrij is van allergenen.

stella en chewy's kattenvoer bevat een van de beste voedingsmiddelen voor katten met ibd-opties

Aangezien het voedsel vrij gedroogd is, behoudt het optimale niveaus van voedingsstoffen die je in rauw voedsel zou vinden. Dit voedsel kan in droge of natte vorm worden geserveerd. Voor kieskeurige katten, rehydrateer het voedsel met warm water om te verzachten.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Stella &Chewy’s Chick Chick Chicken Dinner Morsels Gevriesdroogd rauw kattenvoer

5. Blue Buffalo Wilderness Salmon Recept Graanvrij kattenvoer

Dit Blue Buffalo Wilderness zalmrecept is ideaal voor katten die lijden aan PDS en symptomen vertonen zoals braken, gewichtsverlies, bloederige ontlasting en diarree.

De gezonde ingrediënten van zalm, zoete aardappelen en erwten, bevatten geen toegevoegde conserveermiddelen of kunstmatige smaakstoffen die irritatie kunnen veroorzaken.

blauwe wildernis kattenvoer met zalm beste voedsel voor katten met ibd

De prebiotische vezels en probiotica afgeleid van het hele voedsel helpen bij een gezonde spijsvertering, die diarree en braken voorkomt. Terwijl eiwitten helpen bij gezonde spiergroei en -ontwikkeling.

Met een unieke mix van antioxidanten, vitamines en superfoods zal uw kat niet alleen kunstmatige ingrediënten vermijden, maar ook zijn immuunsysteem versterken.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Blue Buffalo Wilderness Salmon Recept Graanvrij Droog Kattenvoer / Natvoer

6. Royal Canin Sensitivity Control Volwassen droog kattenvoer

Dit Royal Canin gevoeligheidscontrole droogvoer biedt de perfecte ondersteuning voor katten die lijden aan voedselovergevoeligheidsbehoeften. Het gevoeligheidsvoedsel is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde eiwitbronnen om het risico op allergische reacties te helpen verminderen.

Alleen omdat uw kat lijdt aan IBD, betekent niet dat ze de gezonde vetzuren en voedingsstoffen in dierenvoeding moeten missen. Dit lactose- en glutenvrije product bevat een uitgebalanceerde verscheidenheid aan voedingsstoffen om gezonde bacteriën te cultiveren voor hun spijsverteringsstelsel.

royal canin vertinary gevoeligheidscontrole

Terwijl IBD interne irritatie veroorzaakt, hebben katten vaak last van huidirritatie als secundair resultaat. Met toegevoegde biotine, niacine en zink wordt de huid van uw kat versterkt om hem te helpen beschermen tegen externe irriterende stoffen.

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Royal Canin Gevoeligheid Controle Volwassen Droog Kattenvoer

7. Purina Pro Plan Veterinaire Diëten NL Gastro-enterische Kattenformule Kattenvoer

Een belangrijke factor voor bij het omgaan met katten die lijden aan IBD en andere gastro-enteritis problemen is het zo natuurlijk mogelijk houden van hun voedsel. Dit Purina Pro Plan-voer is speciaal samengesteld voor katten die te maken hebben met gastro-intestinale aandoeningen met behoud van een geweldige smaak voor uw kat om van te genieten.

purina pro plan veterinair

De eiwitrijke maaltijden zijn energierijk en volledig verteerbaar. Dit betekent dat uw kat het vermogen heeft om alle voedingsstoffen in het voedsel op te nemen, maar ook dat voedsel gemakkelijk kan passeren.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika Purina Pro Plan Veterinaire Diëten NL Gastro-enterische Kattenformule Droog Kattenvoer / Natvoer

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk Purina Pro Plan Veterinaire Diëten NL Gastro-enterische Kattenformule Droog Kattenvoer

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Om het beste voedsel voor katten met IBD af te sluiten

IBD is een veel voorkomende ziekte waar veel katten aan lijden. En hoewel het belangrijk is om medisch advies en de juiste medicatie in te winnen, is de foo van uw katd kan een enorme rol spelen bij het verlichten van de symptomen.

Het juiste voer kan helpen voedingsstoffen op te nemen, allergische reacties te voorkomen en gezonde eiwitten te leveren om uw kat te versterken. Ze kunnen ook een gezond gewicht behouden, je kat actief houden en hun immuunsysteem ondersteunen.

zwarte kat zijhoek onderweg

Bekijk mijn berichten over Kattenslaapposities, Waarom ligt mijn kat op mijn borst?, Kattenrassen met een plat gezicht, Britse korthaarkleuren, Camera’s voor kattenhalsbanden, Waarom jagen katten hun staarten? en Waarom buigen katten hun rug?

Gerelateerde berichten:

Slapende katposities

Waarom ligt mijn kat op mijn borst?

Platte kattenrassen

Beste Kitten NatVoer

Krijgen katten hotspots?

Let: Dit beste voer voor katten met IBD post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals dit beste voedsel voor katten met IBD Post? Waarom pin je het niet?