9 Beste kitten droogvoeropties voor uw kat

Kittens hebben specifieke dieetwensen, dus er is veel om te overwegen bij het kiezen van het beste kitten droogvoer voor uw baby. Ze groeien veel sneller dan volwassen katten en je moet ze de juiste balans van voedingsstoffen geven.

U moet erachter komen wat voor soort kattenvoer het beste is voor uw katachtige vriend en hun individuele behoeften. Sommige kittens zijn gevoelig voor gevoelige magen of allergieën, wat van invloed is op het soort voedsel dat u hen kunt geven.

Voordat we meer in detail treden over de acht beste droge kittenvoeding , is hier een kort overzicht van enkele algemene criteria die u in gedachten moet houden.

zwart kattengezicht met groene ogen

Waarom Droog Kittenvoer?

Kittens lijken in veel opzichten op baby’s, maar met een paar belangrijke verschillen. In tegenstelling tot menselijke baby’s en zelfs oudere katten, hebben kittens zeer gevoelige magen en hebben ze vaak moeite met het verteren van sommige ingrediënten in volwassen kattenvoer, vooral natvoer.

Droog kattenvoer is een uitstekende optie voor kittens omdat het goed is voor hun tanden en eiwitvertering. Tegenwoordig wordt het klinisch getest op de juiste energierijke formule die nodig is voor een optimale gezondheid.

twee Schotse kittens schuiven melk uit kom

Begin met het voeren van uw kitten droog voedsel terwijl ze spenen

Tijdens het spenen (4-5 weken) beginnen kittens te knabbelen aan vast voedsel. De overgang van spenen (en voor als ze ouder zijn op natvoer) houdt een beetje coaxing in.  Bevochtig droge brokjes zodat het makkelijker is op hun maag.

  • Gebruik warm water, combineer een deel van de droge kittenbrokken met drie delen warm water (het moet op havermout lijken)
  • Geleidelijk verminderen van het water in de komende twee weken

Tegen de tijd dat ze zes tot acht weken oud zijn, eten ze meestal droog kattenvoer zonder gedoe. Je kunt ze dan op zichzelf brokken voeren of combineren met ingeblikt voedsel en nat kattenvoer.

Nat voedsel is meestal gemakkelijker voor katten om te eten. Vraag altijd veterinair advies als u niet zeker weet welk nat kittenvoer u moet gebruiken tijdens of na het spenen van kittens.

Schattige kat in de buurt van kom met voedsel thuis

Zoek naar voedingsmiddelen die alle voedingsstoffen bevatten die je kat nodig heeft

Brokjes zijn een geweldige optie voor kittens en volwassen katten, maar een paar dingen om te onthouden bij het voeren aan kittens – die meer eiwitten nodig hebben dan een volwassen kat om te groeien en zich te ontwikkelen. Zorg er dus voor dat het voedsel alle noodzakelijke voedingsstoffen bevat die uw kitten nodig heeft om te groeien en te gedijen:

  • Eiwit: Ze hebben een goede hoeveelheid goed verteerbare eiwitten in hun dieet nodig om de normale ontwikkeling te ondersteunen en energie te leveren. Het eiwitgehalte in het beste kittenvoer moet ongeveer 35% zijn. Vermijd merken die eiwitarm kattenvoer aanbieden.
  • Calorieën: Kittens hebben een hoge energiebehoefte en moeten zo snel mogelijk aankomen. Je moet ze een calorierijk dieet van 300-500 calorieën geven om dit te bereiken.
  • Koolhydraten: Sommige kittenvoeding bevat een hoge hoeveelheid koolhydraten, wat leidt tot obesitas en diabetes bij oudere katten. Zoek bij het kiezen van het voedsel naar een laag-glycemische formule met een lage hoeveelheid koolhydraten (10%)

Wees niet bang om verschillende soorten voedsel voor kittens uit te proberen – sommige hebben andere voedingsbehoeften dan anderen. Tot slot, koop altijd bij een betrouwbaar merk om hoogwaardige voeding te bieden. Van daaruit ben je op weg naar het opvoeden van een gelukkig en gezond kitten!

Close-up van katten die voedsel uit een kom eten

9 Beste kitten droogvoeropties

De kwaliteit van voedsel is cruciaal. U mag uw huisdiervoer alleen voeren dat is gecertificeerd door de Association of American Feed Control Officials (AAFCO). Dit kattenvoer is getest om er zeker van te zijn dat aan de voedingsbehoeften van uw opgroeiende kitten wordt voldaan.

Misschien vindt u dat uw kitten geen fan is van sommige voedingsmiddelen, maar maak u geen zorgen – er zijn tal van opties om de smaak van uw kieskeurige katachtige te sussen. En vergeet niet dat hun smaakvoorkeuren in de loop van de tijd zullen veranderen.

De volgende lijst bevat enkele van de beste kittenvoeropties.

kitten krijgt voedsel uit een dispenser

1. Royal Canin Kitten Voer

Royal Canin is een vrij populair merk van dierenvoeding en het kan zijn dat uw dierenarts het aanbeveelt. Dit specifieke assortiment is speciaal samengesteld voor kittens tussen de 4 en 12 maanden.

Het zit boordevol antioxidanten en mineralen die goed groeiende katten zijn.

royal canin kittenvoer een van de beste kitten droogvoer opties

Het Droge kittenvoer van Feline Health wordt verwerkt tot kleine brokjes, waardoor het gemakkelijk en plezierig is voor kleine mondjes om op te kauwen. Het is ook gemaakt met geweldige smaken, een smakelijk aroma en textuur waar de meeste kittens dol op zullen zijn.

En terwijl je kat geniet van de smaak, zal zijn lichaam genieten van de voordelen. Het voedsel helpt bij de spijsvertering, helpt het immuunsysteem te stimuleren en vult ze met vitamines.

Toen ik mijn kat ophaalde, had Alexei te eten gekregen met Royal Canin droogvoer (evenals enkele opties voor natvoer). Zoals aanbevolen, bleef ik hem Royal Canin droogvoer geven zodra hij thuiskwam en hij geniet er erg van.

Royal Canin heeft ook een geweldig programma voor nieuwe kitteneigenaren. De Royal Canin Kitten Club biedt eigenaren gratis voedsel voor hun kitten, een aantal leuke kattenproducten en een aantal echt nuttige informatie over het voeden van uw kat.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika: Royal Canin Feline Health Nutrition Droog Kattenvoer voor Jonge Kittens

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk: Royal Canin Kitten Droogvoer

2. Hills Science Dieet Kitten

Hills Science Diet is nog een ander bekend merk voor dierenvoeding en is geliefd bij velen. Het wordt ook vaak aanbevolen door dierenartsen. Er zijn geen kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveermiddelen in dit fijn bewerkte assortiment voedsel.

hills science dieet kittenvoer

Hills Kitten food combineert heerlijk smakend droogvoer met natuurlijke ingrediënten en een gezonde combinatie van voedingsstoffen. Dit is hoe ze een favoriet blijven bij veel katten en hun trouwe dienaren.

Uw kitten krijgt een gezonde dosis visolie, vitamine B12, C en E, evenals taurine en hoogwaardige eiwitten. Hills kittenvoer is ook geschikt voor volwassen katten die zwanger zijn of kittens voeren.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika: Hills Science Plan Kittenvoer

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk: Hills Science Plan Kittenvoer

3. Royal Canin Food voor gesteriliseerde kittens

Zodra u uw kitten steriliseert of castreert, zal hij waarschijnlijk hormonale veranderingen ondergaan, wat gewichtstoename kan veroorzaken. Deze gespecialiseerde droogvoeding van Royal Canin is ontwikkeld om uw kitten te helpen een gezond gewicht te behouden.

royal canin gesteriliseerd kitten.jpg

Het doet dit met een lager niveau van vetten, die worden aangepast van normaal kittenvoer om een gezond gewicht na de operatie te bevorderen. Er zijn ook veel antioxidanten en vitamines, evenals calcium en fosfor.

U kunt er zeker van zijn dat uw kitten alles krijgt wat hij nodig heeft om sterke botten, een goede spijsvertering en een machtig immuunsysteem te ontwikkelen. Royal Canin-voedsel voor gesteriliseerde kittens is ontworpen voor kittens van 6 tot 12 maanden oud en de taaie brokjes zijn gemakkelijk om tanden in te bijten.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika: Royal Canin Feline Health voor gesteriliseerde kittens

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk: Royal Canin Gesteriliseerd Kitten Droogvoer

4. IAMS Proactief Kittenvoer

Dit superfood van Iams is geweldig voor kittens, zwangere katten en moederkatten. Het is gemaakt met natuurlijke ingrediënten en zit boordevol voedingsstoffen die nodig zijn voor een kitten van 1 – 12 maanden.

iams proactieve gezondheid kittenvoeding

Niet alleen zijn de brokkorrels gemaakt om kieskeurige eters te plezieren, maar ze schrapen ook tegen de tanden terwijl ze worden gekauwd. Dit helpt bij de mondhygiëne van uw kitten, het reinigen van tanden en het bevorderen van de gezondheid van het tandvlees.

De Iams proactieve kittenvoeding bevat ook een zorgvuldig uitgebalanceerde hoeveelheid aminozuren, vitaminen, mineralen en visolie. Dit helpt de voedselhulp bij de groei van uw kitten, de versterking van het immuunsysteem en de algehele gezondheid.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika: IAMS Proactive Health Kitten Droog Kattenvoer

5. Royal Canin Moeder en Babycat Brokken

Als je voor zowel mama als babykitten zorgt, is dit assortiment voedsel van Royal Canin ideaal. De brokjes zijn graanvrij en perfect voor pasgeboren kittens die beginnen aan de overgang van hun moedermelk naar vast voedsel.

moeder en baby canin

Het omega-3 vetzuur DHA, Royal Canin moeder en babycat brokjes is ontworpen om te helpen bij de groei van de hersenen, het gezichtsvermogen en het tandvlees van het kitten. Het helpt ook bij de spijsvertering en een glanzende vacht.

Bovendien bevat dit droogvoer voor kittens immuunversterkende antioxidanten en vitale vitamines voor kittens van 1 – 4 maanden.

Dankzij alle gezonde voordelen is deze kittenbrokken ook geschikt voor zwangere en zogende volwassen katten. De extra calorieën, vitamines en mineralen zullen de gezondheid en het welzijn van de moederkat gewoon stimuleren.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika: Royal Canin Moeder &Baby Droog Kattenvoer

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk: Royal Canin Moeder &Baby Droog Kattenvoer

6. Purina Pro Plan Droog Kittenvoer

Het Pro Plan assortiment van Purina is een zeer gespecificeerde serie van zowel nat als droogvoer. Ze streven ernaar om het ideale voedsel te vinden voor de unieke behoeften van uw kitten.

Hoewel er varianten in het assortiment zijn, bevatten alle droge kittenvoeding van het Purina Pro Plan vergelijkbare ingrediënten en voedingsstoffen.

Purina Pro Plan

Een groot verkoopargument voor dit kitten droogvoer is dat de brokjes gemaakt zijn met echt gevogelte of vis. Dit maakt het voedsel rijk aan eiwitten en gevuld met goedheid.

Er zit ook een mix van 25 essentiële vitamines in dit droge kattenvoer, zodat uw kitten alles krijgt wat hij nodig heeft.

Het Purina Pro Plan-voedsel is ook geformuleerd met DHA, aminozuur en taurine. Het zal de honger stillen en helpen bij ontwikkeling en groei.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika: Purina Pro Plan Kitten |

⇒ Winkel Verenigd Koninkrijk: Purina Pro Plan OptiStart Kitten

7. Whiskas Complete Droogvoer Kittens

bvjw2OLHrjxmseGp31OAZQCm4ivYe8Qjx14nJy6WXXbGRTv2alFbEN0uZAICiPhYTOzR6p0vIbw NHEVP8VjpaY0e0lrZQkzFSnXvdWO7nBJjcpv11cGcP2jo AmsIp8 GOyCLmmlz0ind4z9bJJkQgPuDL5p91 7oOtr6DYu0y9 XkRPQowYkr84vvDg

Wie zei dat katten geen fijnproevers konden zijn? Whiskas Complete Dry kattenvoer biedt kitteneigenaren een delicate maar heerlijke traktatie voor hun katachtige vrienden. Het beste deel is dat deze smakelijke maaltijd wordt geleverd met extra kleine brokjes voor een gemakkelijke spijsvertering.

Dit voedsel is geformuleerd om te voldoen aan de voedingsbehoeften van kittens tijdens de eerste 12 maanden van hun leven.

De gebruikte eiwitten zijn specifieke bronnen van aminozuren en mineralen voor een gezonde ontwikkeling van de hersenen. Deze omvatten calcium en fosfor, evenals taurine en vitamine E, die helpen het gezichtsvermogen, de gezondheid van het hart, de vacht en de botdichtheid van uw kat te behouden.

⇒ Shop: Whiskas Complete Droogvoer voor Kittens

8. Blue Buffalo Wilderness Kitten Droogvoer

Blue Buffalo Wilderness droogvoer is gemaakt met behulp van een graanvrij recept en gemaakt om uw kitten te helpen zijn beste, gezondste zelf te worden.

Gemaakt met 30% gezonde eiwitten zoals echte kip, en gemengd met de gezondste groenten en fruit, is dit droogvoer voor kittens zeker een winnaar.

blauw-buffel-wildernis-kat-voedsel-zakken

Het droogvoer bevat Blue Buffalo’s speciaal samengestelde LifeSource Bits. Dit zijn kleinere, donkere brokjes die een krachtig pakket antioxidanten, vitamines en mineralen bevatten.

Deze droge cbij voedsel heeft ook DHA omega-3 vetzuren en taurine voor groei, ontwikkeling en gezondheid van het hart.

⇒ Winkel Verenigde Staten van Amerika: Blue Buffalo Wilderness Kitten Graanvrij Droogvoer

9. Wellness Core Dry Kitten Food (graanvrij)

QzIdRhw62UVBimS97rce9AowDudrpclMJ5AHRzqTuMALfo8NRxyXfaXh0M CcO 6waTFFfqEPYNOPT1o2RrlWI9aAECp

Wellness Core droog kattenvoer is ontworpen om uw kitten alles te geven wat hij nodig heeft om groot en sterk op te groeien. Het zit vol met voedingswaarde, waaronder taurine, zink en vetzuren die belangrijk zijn voor de groei en ontwikkeling van kittens.

Dit voedsel is laag-glycemisch, zodat het geen pieken in de bloedsuikerspiegel of insuline veroorzaakt.

Het is ook laag in koolhydraten en heeft een hoog eiwitgehalte (kalkoen), waardoor het de perfecte keuze is voor mensen die hun kittens een graanvrij dieet willen geven.

Er zijn ook geen kunstmatige conserveermiddelen of smaakstoffen, wat goed nieuws is voor gevoelige katten.

⇒ Shop: Wellness Core Dry Kitten Food

Veelgestelde vragen over droogvoer voor kittens

Conclusie over beste droogvoer voor kittens

Goede voeding betekent een gelukkig kitten dat zal opgroeien tot een gezonde volwassen kat. Er zijn veel merken en recepten van droog kattenvoer om uit te kiezen, en het beste droogvoer voor kittens hangt af van uw specifieke baby.

kat van dichtbij op het punt om een blik kattenvoer te eten

Het belangrijkste is dat u een droog kattenvoer vindt dat binnen uw budget past en alle voedingsbehoeften van uw kitten biedt. Het moet ook de knik van uw dierenarts krijgen en dan vooral de smaaktest doorstaan en indruk maken op de katachtige.

Let: Deze beste kitten droogvoer post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Zoals deze beste kitten droogvoer Post? Waarom pin je het niet?