9 prachtige witte kattennamen waar je dol op zult zijn

Het kiezen van een naam voor je kieskeurige katachtige is een belangrijke onderneming. Het is wat je de rest van hun leven je kleine witte dame of jongen gaat noemen, dus je wilt er zeker van zijn dat het perfect is.

Het kiezen van een naam geïnspireerd op de vacht van uw kat is een uitstekende manier om ervoor te zorgen dat de naam met uw kat meegroeit en hun persoonlijkheid weerspiegelt. Je wilt er ook zeker van zijn dat het op het naamplaatje van je kat past.

Of je er nu aan denkt om een kat te kopen of je hebt er al een, hier zijn de beste witte kattennamen.

witte kat met puntige oren en groene ogen witte kattennamen

Witte kattennamen – Zal mijn kat het wel merken?

Natuurlijk worden mensen enthousiast over kattennamen – maar kent onze kat zelfs zijn eigen naam, laat staan dat hij erom geeft? Uit onderzoek blijkt dat gedomesticeerde katten hun naam wel kennen en herkennen.

Het onderzoek werd op passende wijze uitgevoerd door de Universiteit van Tokio (de thuisbasis van vele kattencafés die daadwerkelijk in deze studie werden gebruikt) en werd gepubliceerd in het gerenommeerde tijdschrift Nature.

Het was bekend dat gedomesticeerde katten meer vocaal waren dan wilde katten en dat het gedrag van een gedomesticeerde kat wordt beïnvloed door de stemming en gezichtsuitdrukkingen van hun eigenaren.

Maar gezien het feit dat mensen ongeveer 9.500 jaar geleden begonnen met het domesticeren van katten, wordt het tijd dat er een meer diepgaand onderzoek wordt gedaan naar de vraag of onze katten zelfs hun eigen namen kenden.

witte Perzische kat met verschillende kleuren ogen

De studie werkte met 78 verschillende katten in huizen met één en meerdere katten en in kattencafés. Uit de studie bleek dat de meeste katten in staat zijn om hun namen te onderscheiden van vergelijkbaar klinkende woorden en van andere kattennamen.

Het bewijs hiervan was dat de katten opstonden toen ze hun namen hoorden en reageerden door hun hoofd te bewegen, te miauwen en met hun oren te wiebelen.

Dit resultaat werd gezien toen zowel hun eigenaren als vreemden hun namen gebruikten. En de resultaten waren vergelijkbaar in huishoudens met meerdere katten waar katten niet reageerden op de namen van andere katten in hun huizen, maar wel wanneer hun naam werd gebruikt.

Het benoemen van een kat geeft hem een individuele identiteit en helpt bij het opbouwen van een relatie tussen kat en eigenaar. En u kunt uw kat helpen zijn eigen naam te leren door te voorkomen dat hij te veel bijnamen gebruikt, vooral als hij jonger is.

witte kat met gele ogen

Belangrijkste dingen om over na te denken bij het benoemen van uw kat

1. Het uiterlijk van uw kat

De kleur van uw kat of zijn markeringen kunnen u helpen bij het maken van een keuze. Ierse kattennamen zijn fantastisch om te matchen met de kleur van je kat. Sneeuwbal is een geweldige naam voor een witte kat.

Kijk ook naar de vorm van je kat – is hij slank of solide? Puntige oren of platte achteroren? Pluizig of strak? Denk aan het concept van Onomatopee. Dit is wanneer een woord lijkt op wat het beschrijft.

2. De persoonlijkheid van uw kat

Een goede kattennaam kan de persoonlijkheid van uw kat weerspiegelen. Dit kan moeilijk zijn met een nieuwe kat, omdat je ze natuurlijk nog niet hebt leren kennen en je kat misschien erg jong is, dus zijn persoonlijkheid is nog in ontwikkeling. Neem een paar dagen de tijd om je nieuwe kat te observeren en te zien hoe het is.

Als je kat graag klimt en verkent, wat dacht je dan van Everest?

witte kat met één blauw en één amberkleurig oog

3. Het ras van uw kat

Rassen kunnen naamideeën aanleveren. Een witte Amerikaanse bobtailkat zou Alaska kunnen zijn. Op sneeuw gebaseerde namen kunnen perfect zijn voor witte Siberische katten.

4. Houd de naam kort

Je zult de naam van je kat heel veel gebruiken – dus hoe minder lettergrepen, hoe beter. Ook zal dit voor uw kat gemakkelijker te absorberen en te onthouden zijn. Bovendien is het waarschijnlijk dat u uw kat voorstelt aan vrienden, familie, dierenartsen en anderen, zodat een kortere naam voor iedereen gemakkelijker te begrijpen en te onthouden is.

witte kat met verschillende oogkleuren witte kattennamen

5. Kies geen naam die is groter dan je kat

6. De naam moet een lange levensduur hebben

Het lijkt misschien hilarisch om je kat een lange naam te geven wanneer je hem voor het eerst krijgt, maar je kunt het goed beu zijn om deze naam uit te roepen en met anderen te delen, bijvoorbeeld mr. Bigglesworth

7. Wees aardig

Ik ben niet zeker van een naam als Frosty of Narcissus voor je favoriete katachtige.

8. Zorg ervoor dat het past bij andere katten in je huishouden

Voedsel is een geweldige kans om bijpassende namen te ontwikkelen voor katten in uw huishouden – zoals Ebbenhout en Ivoor. Of Perkamentus en Harry Potter. Of Elsa en Olaf. Zoveel goede combinaties en opties!

witte kat met verschillende oogkleuren

Wat als ik de verkeerde naam kies?

Ik weet dat ik je laat weten dat je kat zijn naam leert, maar als je ervoor kiest om de naam van je kat na een paar weken te veranderen, zou het niet al te veel een probleem moeten zijn.

Er is op de een of andere manier geen bewijs voor wat er gebeurt als een nieuwe eigenaar de naam van een oudere kat verandert, bijvoorbeeld als je een reddingspoes zou krijgen die al enkele jaren oud was. Ik zou willen voorstellen om je naam naar keuze te proberen en het een paar maanden te geven om vast te houden en van daaruit een beslissing te nemen.

witte kat met blauwe ogen kijkt omhoog

9 Beste Witte Kattennamen

1. Koekje

Als je een kat hebt die dol is op “koekjes maken”, is dit de perfecte naam! En je kunt altijd je toevlucht nemen tot het noemen van kitty als bijnaam.

2. Parel

Als symbool voor wijsheid is Pearl een op edelstenen geïnspireerde naam die ideaal is voor je slimme kat. Het meest geschikt voor een vrouwelijke kat, deze naam heeft veel speciale betekenis.

wit kitten met groene ogen

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

3. Edelweiss

Of je het nu kent als de prachtige witte bloem of het iconische nummer uit The Sound of Music, deze Oostenrijkse naam is perfect voor een volledig witte kat. De bergbloem is de nationale bloem van Zwitserland en symboliseert moed en avontuur. Deze naam kan ook worden ingekort tot een bijnaam zoals Edie, Della of Delia.

4. Engel

Hoewel je kleine kat misschien niet altijd de perfecte engel is, kun je je kat nog steeds naar dit spirituele wezen vernoemen. En het doet ook dienst als een term van vertedering. Het kan worden gebruikt voor een vrouwelijke kat of een mannelijke kat (zoals de vampier van Buffy de Vampier Slayer en Engel).

wit kitten met blauwe ogen

5. Opaal

Noem je kleine dame naar deze kostbare edelsteen. Niet alleen is deze witte steen ongelooflijk mooi, maar het is ook een korte en zoete naam die heel vorstelijk klinkt.

6. Claire (de Lune)

Geïnspireerd door het beroemde lied van Charles Debussy, betekent deze naam ‘Moonlight’ en is een prachtige naam voor je witte kat.

7. Casper

De meeste mensen zullen de naam Casper kennen als behorend tot het vriendelijke spook uit de tekenfilmserie. Maar het maakt ook een geweldige naam voor een blanke mannelijke katachtige. Vooral als je een kater hebt die ervan houdt om zich te verstoppen of verrassingsaanvallen uit te voeren.

witte kat met groene ogen opgerold

8. Tic Tac

Niet alleen is deze naam kort en krachtig, maar wanneer je kat zich opkrult in een broodpositie, ziet hij er net zo uit!

9. Kokosnoot

Een andere op voedsel geïnspireerde witte kattennaam, deze is perfect voor een ‘nootachtige’ kat. Je kunt bijnamen gebruiken zoals Coco en Nut.

Als je niet van een van deze namen houdt, heb ik ook tal van andere witte kattennamen in verschillende categorieën vermeld waaruit je kunt kiezen:

witte kat met blauwe ogen

Beroemde witte katten

Je bent niet de enige witte kattenliefhebber die er is; veel beroemdheden hebben hun eigen witte katten. Hieronder staan de namen van drie van Hollywood’s sterkittens en hun beroemde bedienden.

 • Olivia Bens (Taylor Swift)
 • Shanti Om Bb (Miley Cyrus)
 • Simone (Audrey Hepburn)

White Cat Names geïnspireerd door andere talen

Engels heeft veel prachtige witte kattennamen, maar er zijn ook veel mooie woorden met vergelijkbare betekenissen uit andere talen. Bekijk een paar van deze opvallende buitenlandse kattennamen.

 • Neve – Frans voor ‘sneeuw’
 • Papier – Frans voor ‘papier’
 • Shiro – Japans voor ‘wit’
 • Zima – Slavisch voor ‘winter’
witte kat met blauwe ogen op bureaustoel

Zoete en unieke witte kattennamen

Hoewel katten elegant en klaar kunnen zijn, kunnen ze ook ongetwijfeld vreemd zijn. Ze doen vaak bizarre dingen zoals lang naar je staren of aan je haar knabbelen. Als je op zoek bent naar een naam die de vreemde en prachtige persoonlijkheid van je kat weerspiegelt, wil je deze zeker doorlezen.

 • Alaska
 • Engelwortel
 • Antarctica
 • Ratelpopulier
 • Blanche
 • Boe
 • Krijt
 • Katoen
 • Kam
 • Kristal
 • Diamant
 • Eskimo
 • Everest
 • Vlok
 • Furby
 • Ivoor
 • Marmer
 • Melkweg
 • Monochroom
 • Q-tip
 • Talk
 • Yang
witte kat met blauwe ogen en donkere oren

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Witte kattennamen uit de populaire cultuur

Tv-programma’s, films, boeken en grafische romans kunnen een uitstekende plek zijn om te zoeken naar de perfecte witte kattennaam.

 • Azzie – De witte kat uit de horrorfilm, Dokter Slaap
 • Beowulf – Uit het bekende literaire werk
 • Bout – Uit de Disneyfilm Bolt
 • Kapitein Koud – DC stripboek schurk uit The Flash
 • Ciri – Uit de boeken, games en tv-series The Witcher
 • Dr. Emmett Brown of Emmett – Van de Terug naar de toekomst franchise
 • Perkamentus – Van de Harry Potter boeken en films
 • Dutchess – Uit de Disney-klassieker, De Aristokatten
 • Elsa – De IJskoningin uit Disney’s Frozen
 • Frozone – Van Pixar’s De Incredibles
 • Gandalf – Van de Lord of the Rings reeks
 • Geralt –Van The Witcher
 • Herbie – De pratende VW Kever
 • Jack Frost – Van Angelsaksische en Noorse wintergebruiken
 • Muil – Uit de cultfilm
 • Jon Sneeuw –Van Spel der Tronen
 • Khaleesi –Van Spel der Tronen
 • Killer Vorst – Caitlin Snow’s koude alter ego van DC’s De Flash
 • Marie – Van Disney’s De Aristokatten
 • Meneer Freeze – De ijzige schurk uit DC’s Batman Comics
 • De heer Tinkles – Uit de film Katten & Honden
 • Olaf – De beroemde sneeuwpop van Disney’s Bevroren
 • Konijn – Geïnspireerd door Alice in Wonderland
 • Sneeuwbel – Uit het boek en de film Stuart Klein
 • Sneeuwwit – De Disney-prinses
 • Witte Kanarie – Van DC’s Legends of Tomorrow
 • Witte Walker – Een bovennatuurlijk wezen uit Spel der Tronen
 • Witte Heks –Van De Kronieken van Narnia
 • Winter Soldaat– Van Marvel’s Captain Amerika
 • Yeti – Het mythische monster uit de Himalaya folklore
witte kat neergestreken op bank

Mystieke witte kattennamen

Zwarte katten staan bekend als mystiek, maar dat geldt ook voor hun witte tegenhangers. Deze magische namen kunnen helpen de bovennatuurlijke persoonlijkheid van je kat te weerspiegelen. En nu je toch bezig bent, waarom kijk je dan niet in een mystiek uitziende kraag.

 • Wartaal
 • Azrael
 • Binx
 • Gecharmeerd
 • Dag-en-nachtevening
 • Eva (alle heiligen)
 • Fang
 • Bevroren
 • Spook
 • Mystique
 • Spook
 • Poot
 • Sabrina
 • Eng
 • Sirene
 • Geest
 • De Witte Schaduw
 • Fluisteren
 • Tovenaar
witte kat wrijft tegen de benen van de mens

Witte kattennamen geïnspireerd door eten en drinken

Een vreemde maar prachtige plek om namen te vinden voor je nieuwe witte kat is van voedsel. Er zijn tal van witte voedingsmiddelen in je keukenkastje die schattige en unieke namen kunnen maken. En als je nog steeds geen inspiratie hebt, kun je altijd terecht bij een populaire drank.

 • Brie
 • Cashew
 • Bloemkool
 • Champagne
 • Chardonnay (kortweg Char)
 • Chowder
 • Room
 • Cupcake
 • Advocaat
 • Feta
 • Meel
 • Gember
 • Gouda
 • Glacé
 • Latte
 • Lima boon
 • Marshmallow
 • Mayo
 • Meringue
 • Milky/ Milkshake
 • Mojito
 • Maneschijn
 • Mozzarella
 • Muffin
 • Noedel
 • Pistache
 • Popcorn
 • Popsicle
 • Rijst
 • Sauvignon Blanc (bijgenaamd Savvy)
 • Suiker
 • Tofu
 • Truffel
 • Vanille
 • Wodka
 • Yoghurt
Exotisch korthaar kitten, 4 maanden oud, zittend voor witte achtergrond

Witte kattennamen uit de natuur

Er zijn een aantal prachtige natuurlijke wonderen die zorgen voor ontzagwekkende namen. Lees verder voor namen geïnspireerd door bloemen, seizoenen, weer, bomen en alles daartussenin.

 • As
 • Avalanche (kortweg Ava)
 • Blizzard
 • Calla Lelie
 • Camelia
 • Wolk
 • Cosmo
 • Madeliefje
 • Mist
 • Gardenia
 • Gletsjer
 • Ijspegel
 • Ijzig
 • Jasmijn
 • Bliksem
 • Lelie
 • Luna
 • Magnolia
 • Mistig
 • Maan
 • Doornappel
 • Maanlicht
 • Orchidee
 • Petunia
 • Sneeuw
 • Sneeuwbal
 • Sneeuwklokje
 • Sneeuwvlok
 • Starlight
 • Storm
 • Winter
 • Blauweregen
wit-Perzische kat opzij liggend op de grond

Let: Deze white cat names post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.