Brits korthaar Chinchilla () | 13 dingen om te weten over BSH Kitties

Juweelgroene ogen, natuurlijke zwarte make-up en een luxe sneeuwwitte jas zijn de prominente kenmerken van de Silver Shaded British Shorthair.

‘Chinchilla Shorthair Cat’ is een voormalige naam voor getipte Britse korthaarkleurvariëteiten. Deze prachtige katten kregen hun kleur van hun kruising met Perzische Chinchilla katten en de klassieke rookkleurige Britse katten.

Deze kitties zijn super uniek. Ze hebben helderwitte jassen met alleen de uiteinden van elk haar dat gekleurd is, waardoor een glinsterend effect ontstaat terwijl ze lopen. Deze kittens hebben een zachte, dichte en frisse vacht die aanvoelt alsof je pas gevallen sneeuw opraapt.

Britse korthaar Chinchilla’s zijn ongelooflijk liefdevolle, aanhankelijke metgezellen. Je zult deze vriendelijke katten vaak opgerold zien in een zonnig hoekje of het huishouden beheren met hun brede ogen.

Britse korthaar chincilla van dichtbij

13 dingen om te weten over British Shorthair Chinchilla

Als je op zoek bent naar een oogverblindende, schattige, groenogige poes, zijn British Shorthair (BSH) Chinchilla’s misschien wel de perfecte kat voor jou. Laten we eens kijken naar enkele interessante dingen om te weten over deze zachtbonte katten en wat ze zo speciaal maakt.

1. Britse korthaar Chinchilla Geschiedenis

De Chinchilla is een van de oudste kattenrassen die in Engeland zijn ontstaan. Er wordt aangenomen dat deze kitties afstamden van Romeinse katten en door de Romeinen naar de Britse eilanden werden gebracht.

Tijdens de 19e eeuw bloeide de interesse in raskatten en fokkers probeerden deze katten te laten erkennen. Op dit moment verwierf Norman Winder Britse korthaar getipte / schaduwrijke katten of korthaar Chinchilla’s in de vroege jaren 1970. Hij bereikte dit door Perzische Chinchilla’s te kruisen met Silver Tabby British Shorthair katten.

Tegenwoordig zijn deze kitties verkrijgbaar in zowel zilveren als goudkleurige Chinchilla’s, met prachtige groene kohl-rimed ogen.

Leuk weetje: British Shorthairs zijn de inspiratie voor twee van de bekendste fictieve filmkatten: Puss in Boots en Alice in Wonderland Cheshire Kat.

2. Chinchilla Brits korthaar uiterlijk

Deze kittens hebben brede schouders, een diepe borst, ronde poten en een gespierde rug, waardoor ze een bijna dikke, ’teddybeerachtige verschijning’ krijgen, vaak een cobby. Net als bij andere Britse katten hebben Chinchilla British Shorthairs volledige jowls, een gespierde nek en een grote kop.

Brits kort haar chincilla wit van dichtbij

Hun ogen zijn rond en prominent kan komen in een reeks kleurvariëteiten. Deze kittens kunnen mooie groene of blauwgroene ogen hebben. De randen van hun ogen, neus en lippen zijn allemaal zwart, net als hun voetzolen.

Het uiterlijk van deze prachtige katachtigen is middelgroot tot groot formaat. Hoewel Chinchilla British Shorthairs over het algemeen kleiner van formaat en lichter in gewicht zijn in vergelijking met andere rasvariëteiten.

3. Zilveren Chinchilla’s hebben oogverblindende jassen

De Chinchilla-kat is een kleurclassificatie van de Perzische kat. Hun ondervacht is zuiver wit en hun jassen op hun rug, flanken, kop en staart zijn voldoende getipt met zwart, waardoor het een sprankelend zilveren uiterlijk krijgt.

Brits kort haar chincilla kitten rechtop

4. Britse korthaar kittens

Deze schattige, schattige, stompe kleine bontballen zijn super speels en vol energie. En ze genieten van tonnen games met hun eigenaren. BSH Chinchilla’s ontwikkelen zich relatief langzaam en bereiken volledige volwassenheid rond de leeftijd van twee jaar.

5. Britse korthaar volwassenen

Zodra je Britse korthaar Chinchilla volwassen is, hebben ze sterke benen en een brede borst ontwikkeld. Mannelijke Chinchilla’s kunnen ongeveer 13 – 20 lb wegen, terwijl vrouwtjes ongeveer 9 – 13 lb kunnen wegen.

Brits kort haar chincilla ontspannend

6. Britse korthaar Chinchilla’s verzorgingsvereisten

Britse korthaar Chinchilla katten zijn gemakkelijk te verzorgen. Ze kunnen seizoensgebonden verharing ervaren, dus je kunt tijdens deze periodes regelmatig borstelen om los haar te verwijderen.

Ze hebben niet veel verzorging nodig, dus een wekelijkse sessie met een kattenborstel om hun vacht schoon en in goede conditie te houden, is voldoende.

Je kunt hun oren reinigen met een speciale oorreiniger voor katten, zachtjes in het oor masseren. Het is ook belangrijk om de tanden en het tandvlees van deze katten te controleren. Als ze moeten worden schoongemaakt, kunt u een tandenborstel met kattentandpasta gebruiken – katten houden meestal van de smaak.

7. Persoonlijkheid en eigenaardigheden

Britse korthaar Chinchilla’s zijn intelligente, loyale en liefhebbende katten. Ze zijn supervriendelijk, maar hebben de neiging om een eenpersoonskat te worden.

Brits kort haar chincilla ontspannend

Deze kleine miauwmachines houden ervan om te praten en hun mening te uiten, en je zult ze vaak door het huis van kamer naar kamer zien draven. Verder kunnen katten het goed vinden met andere katten en huisdieren.

Een ander kenmerk dat deze kitties bezitten is koppigheid en ze tolereren geen aanvallen op hun vrijheid.

8. Britse korthaar Chinchilla Cats is een low-activity ras

Britse Chinchilla’s hebben meer energieke momenten en brengen de rest van hun tijd rustig door in hun favoriete uitkijkpunten of houden toezicht op het huishouden met grote, lome ogen.

Deze katachtigen houden het leuk om geprikkeld te blijven met intrigerend toverstokachtig speelgoed of puzzels. Integendeel, zodra deze kittens de actieve kittenschap zijn ontgroeid, hebben ze de neiging om veel te kalmeren en geven ze de voorkeur aan een leven van waardige reactie in plaats van een leven van acrobatiek.

Britse kort haar chincilla op standaard met leeuw foto

9. Deze Kitties zijn gemakkelijk te trainen

Deze kitties zijn zeer intelligent en zijn gemakkelijk te trainen. Ze houden ervan om nieuwe trucs en spelletjes te leren. En in tegenstelling tot bijvoorbeeld de Siamese katten vertoont de intelligentie van deze katten geen problematisch gedrag.

Ze kunnen snel worden getraind om de kattenbak of een krabpaal te gebruiken in plaats van uw meubels. Bovendien zullen ze je verrassen met hun vermogen om apporteren te spelen of je een high-five te geven in ruil voor een kitty-traktatie.

10. Voeding en voedingsbehoeften

Dieet is essentieel om elke kat in goede gezondheid te houden – en dat geldt ook voor onze geliefde BSH Chinchilla-kittens. Deze katten kunnen een bescheiden inname van hoogwaardig, eiwitrijk voedsel nodig hebben.

Brits kort haar chincilla kitten rechtop

Kies een premium merk nat kattenvoer met veel eiwitten en vrij weinig vetten. Om uw kat van voldoende vocht te voorzien, kunt u nat en droog voedsel combineren om de gezondheid van het gebit te behouden.

11. Ze zijn zeer geschikt om indoor kitties te zijn

Hoewel deze kittens ongetwijfeld het buitenleven zullen overleven, zijn Britse korthaar Chinchilla’s beter geschikt voor binnen. Maar zorg ervoor dat ze veel speelgoed en activiteiten hebben om ze te vermaken.

Deze kitties zijn zeer intelligent, dus je kunt ze trainen om aan de lijn te lopen als je dat wilt.

12. Britse korthaar Chinchilla Cat Health

Brits kort haar chincilla in profiel

BSH-katten kunnen last hebben van een aantal erfelijke aandoeningen, maar dit kan ook bij de meeste katten worden gevonden – of het nu gaat om stamboom of mixras.

Bekijk enkele veel voorkomende aandoeningen waar een Britse korthaar Chinchilla aan kan lijden:

13. Britse Kitties Levensduur

De levensverwachting van BSH is een punt van discussie. Eén studie toont een mediane levensduur van iets minder dan 12 jaar, en een andere studie suggereert tussen 14 en tot een rijpe leeftijd van 20 jaar.

Brits kort haar chincilla groene ogen

De Britse korthaar katten zijn waarschijnlijk een van de meest bekende kattenrassen aller tijden. En de Chinchilla-kortharen worden beschouwd als een van de meest unieke van allemaal, van hun ronde ogen en mollige gezichten tot hun pluche zilveren jassen.

Dus, nu we een aantal interessante dingen hebben behandeld om te weten over de Britse korthaar Chinchilla, weet je iets dat we misschien hebben gemist? Deel alsjeblieft; we willen het graag weten.

Brits kort haar chincilla zwart-wit

Gerelateerde berichten:

Grijze Kattenrassen

Waarom zit mijn kat op mij?

Siberische Kattenkleuren

Beste kitten droogvoer

Deze Britse korthaar chinchilla post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.