Raas Cat () I 13 dingen die je moet weten

Raas katten zijn opmerkelijke en intrigerende katachtigen uit Indonesië. Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn deze exotische katten afkomstig van het Raas-eiland in Indonesië. Hoewel ze eruit zien als middelgrote junglekatten, zijn Raas-katten boeiende, huiszaïcen.

Raas-katten zijn energiek en speels, maar ze kunnen humeurig zijn met primitieve naturen. Je hebt dus veel geduld en innovatieve trainingsmethoden nodig als je een van deze schatjes in je huis wilt verwelkomen.

Als je een kattenliefhebber bent die graag een Raas-kat wil bezitten, zijn er een paar dingen die je moet weten. In deze gids deel ik de belangrijkste dingen die u moet weten over de Raas-kat om u te helpen beslissen of ze het perfecte huisdier voor u zijn.

raas kat grijs 1

13 fascinerende feiten over de Raas-kat

Raas katten zijn unieke katten met grote lichamen en betoverende ovale ogen. Deze katachtigen vinden het vaak moeilijk om zich aan te passen van eiland naar gezinsleven, dus je moet ze extra zorg bieden. Hier zijn een paar dingen die je moet weten over de Raas-kat.

1. Geschiedenis en oorsprong

Zoals gezegd zijn Raas katten afkomstig van een Indonesisch eiland in Oost-Java – Raas Eiland. Er zit een beetje mysterie achter hoe de Raas-kat is ontstaan.

Sommige experts suggereren dat het Korat-kattenras een voorouder is van de Raas-kat, vooral die met blauwachtige vachtkleuren. Hun gebogen staartpunt duidt ook op overeenkomsten met andere Aziatische kattenrassen. Het is echter waarschijnlijk dat de Raas-kat zich op natuurlijke wijze heeft ontwikkeld.

Als u zich op een andere locatie bevindt dan hun natuurlijke omgeving, moet u rekening houden met de weersomstandigheden in Indonesië. Omdat het een tropisch land is met het hele jaar door een nat, vochtig en warm klimaat, kan het verplaatsen van een Raas-kat naar een ander klimaat leiden tot aanpassingsproblemen.

2. Fysieke kenmerken van raaskat

De Raas-kat heeft een boeiende uitstraling. Ze worden gekenmerkt door oogverblindende donkergroene ogen, vierkante gezichten en driehoekige oren.

De middelgrote staart van Raas-katten buigt aan de punt en draagt bij aan hun algehele elegantie. Je vindt Raas katten met een effen kleur vacht. Deze kortharige katten hebben meestal een grijze, blauwe, chocolade,zwarte of bruine vachtkleur. Maar het tegenkomen van een bruinharige Raas-kat is zeldzaam.

3. Raas Cat Grootte

Raas katten hebben een lichaamsgrootte die relatief groter is dan de gemiddelde huiskat. Gemiddeld staat een Raas-kat twee voet lang met een gemiddeld gewicht van 15 pond. Als je op zoek bent naar meer gedomesticeerde grote katten, bekijk dan deze gids over de grootste kattenrassen.

4. Raas Katten temperament

Raas katten zijn speelse en energieke katten, maar het zijn niet de meest aanhankelijke katachtigen. Als zodanig moet je je kat temmen en veel moeite doen om hem zich comfortabel te laten voelen.

Omdat Raas-katten soms een beetje chagrijnig zijn, moet je innovatieve manieren vinden om ze gemotiveerd te houden. Maar maak je geen zorgen, we zullen manieren bespreken om je kat verder te trainen in de gids.

5. Het kunnen humeurige katten zijn

In tegenstelling tot hun mysterieuze oorsprong, is een ding dat bekend is over de Raas-kat hun koppige streak. Deze kitties nemen geen bestellingen van anderen aan.

Het temmen van een Raas-kat en ze laten aanpassen is een uitdagende taak, maar hun schoonheid zou de ervaring de moeite waard maken. Om uw kat comfortabeler te maken, moet u hem zijn eigen ruimte geven en hem in de vroege stadia binnen houden om meer vertrouwd te raken met zijn nieuwe huis.

6. Familie compatibiliteit

Omdat Raas-katten gedomesticeerde katachtigen zijn, kun je ze als huisdier houden. Veel mensen op het eiland Raas en de omliggende gebieden leven met deze exotische katten.

Vanwege hun indrukwekkende uiterlijk zullen kattenliefhebbers meteen verliefd worden op hun opvallende uiterlijk. Helaas zou dit liefdevolle gevoel in de beginfase niet wederzijds zijn.

Raas-katten kunnen niet gemakkelijk met mensen overweg en voelen zich vaak ongemakkelijk en zijn bang voor anderen. Ze kunnen het dus een uitdaging vinden om zich aan te passen. Een kattenliefhebber met veel geduld en het vermogen om de sterke persoonlijkheid van de Raas-kat aan te kunnen, zou de ideale mens van deze kat zijn.

Raas kat 2

7. Raas katten zijn niet kindvriendelijk

Hoewel Raas-katten speels zijn, zijn ze niet de ideale kat om met kinderen te spelen. Over het algemeen hebben ze geen venijnige aard. Ze kunnen echter gewelddadig worden als ze geïrriteerd zijn.

Omdat een overdreven opgewonden kind huisdieren verkeerd kan behandelen, zou hetst om een meer aanhankelijke katachtige te overwegen als je jongere kinderen hebt. Als je op zoek bent naar een kindvriendelijke kat, bekijk dan deze gids over de beste aanhankelijke kattenrassen.

8. Verzorgingsvereisten

Als het gaat om verzorging, is de Raas-kat een onderhoudsarme katachtige. Je moet echter een regelmatige verzorgingsroutine aanhouden om hun donkergekleurde jassen in topvorm te houden.

Je kunt ze een of twee keer per week borstelen met een zachte kattenborstel. Bovendien moet u de tanden van uw kat regelmatig reinigen. Wanneer u de tanden van uw kat poetst, moet u hun mond inspecteren en opletten voor eventuele tandheelkundige problemen.

Om hun nagels onder controle te houden, kun je om de anderhalf tot twee weken knippen. Het hebben van een krabpaal in huis is ook een uitstekende manier om gezonde kattenklauwen te behouden.

9. Voeding en voedingsbehoeften

Raas katten hebben geen specifieke voedingsbehoeften. Om je kat op een gezond gewicht te houden, moet je ernaar streven om ze ongeveer 24 tot 35 calorieën per dag per pond te geven.

Houd er rekening mee dat kittens meer voedsel nodig hebben om hun groei te ondersteunen in vergelijking met oudere katten. Als u binnenkort een nieuw kitten verwacht, bekijk dan deze handleidingen over de beste natvoer- en droogvoeropties voor katten.

10. Een Raas Cat trainen

Het is mogelijk om Raas-katten te trainen om als huisdier te leven, maar het zal enige tijd duren. Het is van vitaal belang om in een vroeg stadium te beginnen met trainen om wangedrag te voorkomen. De verschillende soorten training die nodig zijn voor Raas-katten omvatten nesttraining, lijntraining en gehoorzaamheidstraining.

Omdat elke kat zijn individuele voorkeuren heeft, moet je ernaar streven om de voorkeuren en antipathieën van je kat te begrijpen. Bovendien kun je ze belonen met de dingen die ze leuk vinden , zoals hun favoriete kattenspeeltje of een lekkere traktatie.

11. Activiteitsniveaus en lichaamsbeweging

Raas-katten hebben een hoog energieniveau, dus je moet ze voldoende activiteit bieden om ze gelukkig te houden. Om deze speelse kitties te helpen oefenen, moet je ze vrij door het huis laten lopen.

Je kunt ze ook meenemen voor een catwalk in de buitenlucht , maar vergeet niet om ze aan de lijn te doen. Andere manieren om je kat actief en vermaakt te houden, zijn clickertraining, speelgoed voor huisdieren en apporteren.

12. De levensverwachting van een Raas-kat

Raas-katten leven gemiddeld ongeveer 12 tot 15 jaar. Verschillende factoren beïnvloeden de levensduur van een kat, zoals gezondheidszorg, milieu en dieet.

13. Raas Katten zijn een endemisch ras

Het Raas kattenras is een endemische kat van Indonesië. Hoewel Raas-katten naar andere locaties zijn verscheept, zou het een uitdaging zijn om er een te bezitten. Tenzij je een reis maakt naar de eilanden van Indonesië, is het zeldzaam om een Raas-kat tegen te komen.

Laatste gedachten over Raas Cats

De Raas kat is een exclusieve kat met een boeiende verschijning. Hun grote lichamen en betoverende ovale ogen zullen onmiddellijk je aandacht trekken en je hart stelen.

Ze testen misschien om te trainen. Maar met een emmer vol geduld en extra aandacht heb je een exotische kat die gelukkig door je huis zwerft.

Nu je meer weet over de zeldzame Raas-kat, zou dit de perfecte kat voor jou zijn? Als je het geluk hebt gehad er een te hebben ontmoet, deel dan je gedachten in de comments hieronder.

raas kat op kiezels

Deze raas cat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.