Toyger Cat () I 13 dingen die u moet weten

De Toyger-kat is een exotisch ras dat wordt gekenmerkt door zijn fascinerende tijgerachtige uiterlijk. Deze huiskatten staan bekend om hun grootse markeringen en energieke persoonlijkheid.

Speelgoedvogels zijn designerkatten die afkomstig zijn van kruising tussen een Bengaalse kat en een gestreepte huiskorthaar. Hoewel ze geen tijger-DNA hebben, zal het bezitten van een Toyger je het gevoel geven dat er een miniatuur majestueuze katachtige rondzwerft.

In tegenstelling tot solitaire tijgers is het Toyger-ras een vriendelijke kat en houdt ervan om in de buurt van anderen te zijn. Speelgoedmachines zijn onderhoudsarme katten, maar je moet de juiste kattenverzorging bieden om ze gelukkig en gezond te houden.

Als je overweegt om een lieve Toyger te adopteren, moet je bepalen of het het perfecte huisdier voor jou is. Gelukkig vind je hieronder 13 intrigerende feiten over deze gestreepte katachtigen om je te helpen beslissen.

toyger kitten staart naar camera

13 interessante feiten over Toyger-katten

Speelgoed zijn intelligente, kalme en vriendelijke katten. Van het leren van je Toyger een paar leuke trucs tot het meenemen van een wandeling, deze uitgaande katten zijn uitzonderlijke huisdieren. Hier is een lijst met dingen die u moet weten over het schattige Toyger-kattenras.

1. Speelgoed zijn geen wilde katten

Hoewel Toygers tijgerachtige fysieke kenmerken hebben, zijn het volledig gedomesticeerde katten. Je zult geen wild bloed vinden in deze schattige katten, maar de vachtpatronen en kleuren van de Toyger lijken sterk op de machtige tijger.

toyger kat tegen donkere achtergrond

Zoals de naam al doet vermoeden, ziet de Toyger eruit als een kleine tijger. En dat is waar het zijn schattige naam aan ontleent – omdat ze een wilde tijgerachtige look vastleggen met een frame ter grootte van een speelgoed. Toyger katten werden oorspronkelijk de California Toyger genoemd.

2. Geschiedenis van het Toyger Kattenras

Het Toyger-kattenras is afkomstig van kruising tussen een Bengaalse kat en een gestreepte binnenlandse korthaar. De eerste ontwikkeling van de Toyger vond plaats in de jaren 1980 door een fokker genaamd Judy Sugden. In 1993 sloten Anthony Hutcherson en Alice McKee zich aan bij het fokprogramma om bij te dragen aan de gedeelde visie.

Judy’s primaire doel bij het ontwikkelen van de Toyger-kat was om op de heer van de jungle te lijken. Een van de belangrijkste redenen erachter was om te helpen bij het uitsterven van grote katten zoals tijgers. Judy wilde grote kattenliefhebbers aantrekken om het eigendom van gedomesticeerde Speelgoedjagers na te streven in plaats van wilde soorten.

toyger kattenverzorging

3. Toyger Ras erkenning

In 1993 accepteerde de International Cat Association (TICA) de Toyger voor registratie alleen. Het Toyger-ras kreeg in 2007 volledige erkenning als kampioenschapsras in de TICA. Als u zich afvraagt welke kattenrassen de TICA herkent, kunt u ze in dit artikel vinden.

4. Temperament van de Toyger-kat

Speelgoed zijn sociale, energieke en aanhankelijke katten. Deze energieke katten genieten van een goed avontuur, maar ze hebben de neiging om dicht bij hun geliefden te blijven. Om je Toyger te helpen bij het verkennen in de buurt, overweeg dan om een klimtoren te kopen, zodat ze veilig kunnen klimmen en hun familie vanaf een verhoogde plek kunnen bekijken.

grijze tabby toyger kat

Zoals de meeste katachtigen zijn Toygers zeer intelligent en vinden ze het leuk om uitgedaagd te worden door hun eigenaren. Als zodanig moet je hun nieuwsgierigheid bevredigen door ze mentaal gestimuleerd te houden. Van apporteren tot tijd doorbrengen met puzzelspeelgoed, er zijn tal van manieren om deze gemakkelijke kat te vermaken.

Hoewel Toygers op Tijgerwelpen lijken, zijn het lieve katten die je niet zullen opslokken als ze ouder zijn. Als je echter worstelt met een knabbelende katachtige, zijn er verschillende redenen achter. Voor meer informatie, bekijk deze gids voor fascinerende redenen waarom katten eigenaren likken en bijten.

5. Kenmerken van Toyger

De Toyger wordt gekenmerkt door opvallende donkerbruine tot zwarte aftekeningen op hun zachte vacht. Het vachtpatroon kan vertakte verticale strepen of uitgerekte rozetten zijn.

Het zijn kortharige katten met een witte vacht op hun buik, keel en kin. Toyger-vachtkleuren zijn oranje, bruin en roodachtig-bruin.

toyger kat die zichzelf likt

Net als de meeste katten heeft elke individuele Toyger een unieke vacht. Een opvallend kenmerk van Toygers zijn hun gestripte hoofdmarkeringen die een cirkelvormig patroon creëren en hun gezicht omlijsten.

Toygers zijn middelgrote katten met gespierde frames en lange torso’s. Gemiddeld staan ze op 9 tot 13 inch. Het gemiddelde gewicht van een mannelijke Toyger is 10 tot 15 pond, terwijl vrouwtjes tussen de 7 en 10 pond wegen.

6. Het ideale huis van een toyger

Speelgoedliefhebbers zijn liefhebbende katten die goed geschikt zijn voor elk gezin dat hen veel liefde en goede zorg kan bieden. Deze relaxte en uitgaande katten zullen een ideaal harig familielid zijn voor mensen met kinderen en andere huisdieren.

Als je op zoek bent naar buitenavonturen met je huisdier, is de energieke Toyger perfect. Omdat ze gemakkelijk te aanlijnen zijn, kunt u genieten van een schilderachtige kattenwandelervaring met uw bontbaby.

gember toyger kat van dichtbij

Hoewel deze schatjes graag buiten spelen, mogen ze niet buiten leven. Zorg ervoor dat u uw kat beschermt tegen blootstelling aan infecties, auto’s, dieven en aanvallen van dieren door ze binnen te houden, tenzij onder toezicht.

7. Speelgoed doet het goed met kinderen en andere huisdieren

Toyger-katten kunnen goed overweg met kinderen, andere huisdieren en vaak vreemden. Deze aanhankelijke katten genieten van interactieve spellen en tijd doorbrengen met hun geliefden.

Omdat Toygers sociale katten zijn, zal het hebben van een paar vrienden in de buurt het risico op verlatingsangst bij katten helpen verminderen. Het is het beste om te voorkomen dat je deze lieve katachtigen voor langere tijd alleen laat om te voorkomen dat je thuiskomt op een klauwvormige bank van een ongelukkige kat.

toyger kat upclose

8. Een Toyger Cat verzorgen

Als het gaat om verzorging, zijn Toygers onderhoudsarme katten. Je zult ze wekelijks moeten borstelen om hun vacht pluche en glanzend te houden. Voor een schone en knoopvrije kattenjas moet u uw kat regelmatig wassen. De National Cat Groomers of America beveelt elke vier tot zes weken een bad aan.

Bovendien moet je Toyger regelmatig nagels knippen. Je kunt hun nagels om de twee weken knippen en ze voorzien van een krabpaal om hun klauwen in topvorm te houden. Om het risico op oorinfecties en gebitsproblemen te verminderen, moet u hun oren reinigen met een vochtig watje en een zachte oorreiniger.

Het hebben van een regelmatige kattenverzorgingsroutine zal u helpen een band op te bouwen met uw kat en te inspecteren op eventuele gezondheidsproblemen. Als u gezondheidsproblemen opmerkt, kunt u het beste zo snel mogelijk contact opnemen met uw dierenarts.

9. Oefening en training

Toygers zijn energieke en actieve katten die gemakkelijk te trainen zijn. Je kunt ze verschillende trucs leren, zoals hoe ze moeten apporteren of aan de lijn moeten lopen.

Hoewel ze zouden genieten van een middagwandeling, zijn dagelijkse wandelingen niet nodig. Als je je kat voldoende binnenactiviteit en aandacht geeft, zou dat voldoende zijn. Omdat Toygers meestal binnenshuis actief zijn, moet je ze voorzien van veel interactief speelgoed en spelletjes.

Toygers zijn energieke katachtigen. Als u dus een aanzienlijke daling van hun activiteit of uiterlijk opmerkt, is het van vitaal belang om uw dierenarts onmiddellijk te raadplegen.

toyger kat ondersteboven

10. Dieet en voeding

Toyger katten hebben geen speciale voedingsbehoeften. Het is echter van vitaal belang om hen te voorzien van droog of nat voedsel van hoge kwaliteit voor een optimale gezondheid. Je moet er ook voor zorgen dat ze gemakkelijk toegang hebben tot vers, schoon water.

Hoewel het verleidelijk is om je kat te belonen voor zijn schattige gedrag, moet je voorkomen dat je ze overvoert met traktaties, omdat dit het risico op obesitas verhoogt. Zoals de meeste katten hebben Toygers gedurende hun hele leven verschillende voedingsbehoeften. Het is het beste om uw dierenarts te raadplegen bij het maken van een voedingsroutine.

11. De levensverwachting van een speelgoedkat

De levensduur van elke individuele Toyger-kat is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder hun algehele gezondheid en leefomstandigheden. Gemiddeld hebben Toyger-katten een levensverwachting van ongeveer 10 tot 15 jaar.

speelgoedkat met krabpaal

12. Mogelijke gezondheidsproblemen

Omdat Toygers een relatief nieuw ras zijn, is het bewijs met betrekking tot specifieke gezondheidsproblemen beperkt. Het zijn echter over het algemeen gezonde katten met een paar mogelijke gezondheidsproblemen. Toygers zijn gevoelig voor gezondheidsproblemen zoals:

  • Hartgeruis
  • Gerolde rib
  • Platte borstkooi

Hoewel Toygers niet veel potentiële aandoeningen hebben, moet u hun gezondheid consequent controleren. Het is het beste om vast te houden aan routinematige dierenartsbezoeken, preventieve zorgtests te krijgen en gezonde voedingsgewoonten te behouden.

13. Het bezitten van een Toyger Cat

Omdat Toygers een van de duurste kattenrassen zijn, kun je verwachten dat je een mooie cent betaalt voor deze schoonheden. De kosten van een Toyger zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals hun markeringen, ouders, bloedlijn, kwaliteit en de specifieke fokker. Gemiddeld kosten ze ongeveer $ 500 tot $ 3.000.

Wanneer u klaar bent om een schattige Toyger in uw huis te verwelkomen, is het van vitaal belang om de juiste fokker te kiezen. Een gerenommeerde fokker zal alle benodigde gezondheidscertificaten verstrekken en een redelijk bedrag in rekening brengen.

Het is het beste om het pand van de fokker te bezoeken voordat u uw Toyger koopt. Houd er rekening mee dat kittens die in een geïsoleerde omgeving worden gehouden, waarschijnlijk schichtig en angstig worden en socialisatie-uitdagingen ervaren.

speelgoedkat met gemorste plant

Laatste gedachten over Toyger-katten

Toyger-katten zijn energieke, intelligente en gemakkelijke katachtigen die de perfecte metgezel zijn voor bijna alle kattenliefhebbers. Met hun opvallende tijgerachtige uiterlijk en gespierde frame, voel je je alsof een majestueuze welp door je huis dwaalt.

Deze liefhebbende katten zijn onderhoudsarm en gemakkelijk te behagen. Ze zijn uitzonderlijke huisdieren en zouden een ideale keuze zijn voor actieve individuen. Bovendien zou een Toyger graag lid worden van een huis met bestaande huisdieren voor een aantal leuke en harige speelsessies.

Nu je meer weet over dit zeldzame ras, is een Toyger het perfecte huisdier voor jou? Als dat zo is, waarom zou je dan niet overwegen om je kat een schattige Bengaalse kattennaam te geven om hun erfgoed te eren.

toyger kitten opzoekt omhoog

Deze toyger cat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.