Chocolate Point Siamese () | Alles wat u moet weten over deze zeldzame katten

Chocolate Point Siamese katten zijn speciale katachtigen die harten doen smelten met hun schattige uiterlijk en lieve temperament. Het zijn gewilde katten en een zeldzame variant van het Siamese ras.

In feite is de Choccie Point-kat een unieke genetische variatie van de Seal Point Siamese kat. Ze zijn ook een van de meest vriendelijke kattenrassen en genieten van een goed kattengesprek.

Chocolate Point Siamese katten zijn uiterst vriendelijk en aanhankelijk voor hun huisdierouders. Je kunt dus veel liefde, knuffels en aandacht verwachten.

Als je erover denkt om een van deze prachtige katachtigen te adopteren, wil je er zeker van zijn dat ze geschikt zijn voor jouw huis. In deze gids vindt u een paar essentiële dingen die u moet weten over de Chocolate Point Siamese voordat u uw definitieve beslissing neemt.

chocolade punt siamese kat

11 dingen om te weten over Chocolate Point Siamese Cats

Er zijn veel soorten Siamese katten, en de Chocolate Point is er ongetwijfeld een die in een mum van tijd een speciaal plekje in je hart zal innemen. Hier zijn enkele belangrijke feiten over de Choccie Point-kat die u moet weten.

1. Geschiedenis van de Chocolate Point Siamese

De Chocolate Point Siamese is een van de oudste gedomesticeerde rassen. Er is enige controverse over de exacte oorsprong van deze zeldzame katten, maar ze werden voor het eerst gedomesticeerd in Thailand.

Chocolate Point Siamese katten zwerven rond sinds de jaren 1880. In het begin werden ze beschouwd als een slecht ras van de Seal Point Siamese kat. Er zijn echter een paar duidelijke verschillen tussen de twee Siamese variaties.

chocolade punt siamese kat

2. Chocoladepunt Siamees vs Seal Point Siamese Katten

U kunt in de war raken tussen de Chocolate Point en Seal Point Siamese katten omdat ze een vergelijkbaar uiterlijk hebben, vooral tijdens de kittentijd. Beide katten dragen opvallende bruine aftekeningen op hun zachte kortharige vacht.

Er zijn echter verschillen in de kleuren van deze Siamese katten. De Chocolate Point heeft een bleke ivoorwitte vacht met weinig schaduwvariaties, terwijl Seal Point Siamese katten meestal een donkerdere vacht hebben. Een ander opmerkelijk verschil is dat de Chocolate Point-kat roze tinten op zijn neus en voetzolen heeft.

Aan de andere kant heeft de Seal Point een bruine neus en voetzolen zonder roze ondertonen. Bovendien komt het tegenkomen van een Chocolate Point Siamese minder vaak voor dan een Seal Point.

chocolade punt siamese kat

3. Het zijn zeldzame katachtigen

De Chocolate Point Siamese kat is een uiterst zeldzame katachtige. Hoewel ze al sinds de jaren 1880 worden waargenomen, herkenden kattenregisters deze Siamese variant pas in de jaren 1950.

Er waren in het verleden slechts een handvol van deze unieke katten in de buurt, en vandaag de dag is het nog steeds een zeldzame gebeurtenis om er een te vinden. Als je echter het geluk hebt om een Choccie Point te bezitten, zullen hun verbluffende uiterlijk en levendige persoonlijkheden je dagen zeker opfleuren.

4. Chocolate Point Siamese Verschijning

De Chocolate Point Siamese is een slanke katachtige met een prachtige ivoorwitte vacht en warm getinte chocolademarkeringen op zijn vacht. Deze markeringen zijn voornamelijk te vinden op het gezicht, de oren, de poten en de staart van de kat.

Elke individuele kat heeft verschillende gradaties van melkchocoladeschaduw, maar het is meestal lichter dan die van Seal Point Siamese katten. Je kunt ook enkele Choccie Points vinden met een kaneeltint voor hun kortharige vacht.

Naast zijn betoverende vacht heeft de Chocolate Point opvallende, levendige blauwe ogen en roze tinten in zijn neusleer en voetzolen. Deze knuffelige bundels van vreugde wegen ongeveer 8 tot 12 pond met een gemiddelde hoogte van 8 tot 10 inch.

chocolade punt siamese kat

5. Ze hebben bruisende persoonlijkheden

Chocolate Points Siamese katten hebben een vriendelijk, speels en vrolijk temperament. Ze zijn ongelooflijk energiek en genieten van de interactie met mensen en andere huisdieren. Ze zijn erg spraakzaam, dus je kunt elke dag een paar miauws verwachten die op je pad komen.

Deze katten zijn behoorlijk aanhankelijk en kunnen zich vervelen en eenzaam worden als ze voor langere tijd alleen worden gelaten. Dus ze zouden het zeker op prijs stellen om een menselijke metgezel of harige vriend thuis bij zich te hebben.

6. Het zijn intelligente en nieuwsgierige katten

Hoewel de Choccie Point hunkert naar aandacht, kunnen ze soms ook behoorlijk onafhankelijk zijn. Een goede manier om ze te vermaken is het gebruik van puzzelspellen voor katten. Deze intelligente katachtigen houden van het spelen van spelletjes, en het oplossen van een puzzel zou zeker hun nieuwsgierigheid aanwakkeren en hen tevreden houden.

Je zult vaak merken dat ze hun omgeving inspecteren, dus het is ook een goed idee om een paar speelspeelgoed in de buurt te houden.

chocolade punt siamese kat

7. De Chocolate Point Siamese heeft eenvoudige verzorgingsbehoeften

Je zou verwachten dat deze schoonheden een uitgebreide lijst met verzorgingsvereisten hebben, maar ze zijn relatief onderhoudsarm. Choccie Points hebben kortharige vachten en ze werpen niet zoveel als andere katachtigen. Ze verharen echter nog steeds regelmatig, dus je zult ze minstens één keer per week moeten borstelen.

Je kunt een haarborstel voor huisdieren gebruiken om zachtjes door hun zachte vacht te borstelen. Je wilt de nagels ook knippen door elke 10 tot 14 dagen een huisdiervriendelijke nagelknipper te gebruiken. Dit zal helpen om te voorkomen dat hun klauwen barsten.

Om je kat gelukkig en gezond te houden, moet je zijn oren en tanden regelmatig schoonmaken. Naast het gebruik van een tandenborstel voor huisdieren, kunt u ze ook een smakelijke tandheelkundige traktatie geven om de opeenhoping van tandsteen en tandziekten weg te houden.

8. Het ideale gezinshuis van een chocoladepunt

Chocolate Point Siamese katten zijn uitstekende huisdieren, vooral in huishoudens met kinderen en andere dieren. Deze actieve katten houden van interactie met anderen en hun zachte en speelse aard maakt ze zeer geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Ze kunnen goed overweg met andere huisdieren, waaronder katten, honden en hamsters. Choccie Points zijn behoorlijk sociaal en gaan vreemden niet uit de weg, dus deze nieuwsgierige katten zullen waarschijnlijk hallo komen zeggen als er iemand op bezoek is.

Over het algemeen, als je een actief individu bent of een huishouden met meerdere dieren hebt, passen deze bontballen perfect.

9. Ze zijn actief en gemakkelijk te trainen

Chocolate Point Siamese katten hebben een hoge energie en hebben voldoende beweging nodig om hen tevreden te stellen. Maar maak je geen zorgen, je hoeft je kat niet mee te nemen op dagelijkse wandelingen in het park. Een paar interactieve speeltjes, evenals liefde en aandacht van hun mensen elke dag, zouden de truc moeten doen.

Je kunt deze intelligente katachtigen ook trainen om verschillende trucs uit te voeren. Deze omvatten basisgeboden zoals het ophalen van kleine voorwerpen, zitten, blijven en komen wanneer ze worden geroepen. Je kunt ook proberen ze te leren om “poot te geven”, zodat ze je gasten bij aankomst kunnen begroeten.

Houd er rekening mee dat deze training tijd en veel geduld kost, en je zult onderweg waarschijnlijk een paar verwarde miauwen horen.

chocolade punt siamese kat

10. Gezondheidsproblemen &levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Chocolate Point is ongeveer 15 jaar, maar ze kunnen tot 20 jaar oud worden. Over het algemeen leven Siamese katten langer dan de meeste rassen. Een paar factoren die hun levensduur beïnvloeden, zijn levensstijl, dieet en mogelijke gezondheidsproblemen.

Hoewel de Chocolate Point Siamees een relatief gezonde katachtige is, zijn er een paar problemen die de gezondheid kunnen beïnvloeden. Deze omvatten kleine aandoeningen zoals heupdysplasie en astma.

Ze zijn ook vatbaar voor ernstigere gezondheidsproblemen, waaronder progressieve retinale atrofie, mediastinaal lymfoom en amyloïdose. Progressieve retinale atrofie (PRA) is een erfelijke ziekte die ervoor kan zorgen dat uw kat na verloop van tijd blind wordt, dus het is belangrijk om verdacht gedrag te volgen.

Als u merkt dat uw kat tegen dingen aanloopt of niet bereid is om naar donkere kamers te gaan, kan dit erop wijzen dat ze lijden aan nachtblindheid, wat een vroeg teken is van PRA.   Over het algemeen is het nog steeds het beste om uw dierenarts regelmatig te bezoeken voor eenn diepgaande controle om er zeker van te zijn dat uw kat een gelukkig en gezond leven leidt.

11. Kosten van een Chocolate Point Siamese Kat

De Chocolate Point Siamees is een zeldzame katachtige met een mooie uitstraling en een lieve persoonlijkheid. Je kunt dus verwachten dat je een aardige cent betaalt voor een van deze schatjes. Gemiddeld kost een Chocolate Point ongeveer $ 600 tot $ 1.200.

Als u een goed gefokt kitten wilt, kunt u er een vinden voor ongeveer $ 600 tot $ 800. Factoren zoals de afstamming van de kat kunnen de prijs echter verhogen tot ongeveer $ 2.500, dus wees voorbereid.

Het is het beste om uw kat te kopen bij een gerenommeerde fokker die u alle benodigde medische documentatie kan verstrekken. Bovendien zijn er een paar kattenfuncties om op te letten om ervoor te zorgen dat je niet te maken hebt met een oneerlijke fokker.

Deze omvatten heldere, levendige blauwe ogen, een ivoorwitte vacht en chocolade of roze chocolade neusleer en voetzolen. De Chocolate Point Siamese moet ook melkchocoladepunten hebben en de kleur op het masker, de staart en de oren moet dezelfde tint hebben.

Zou je een Chocolate Point Siamese kat adopteren?

Nu we hebben gekeken naar de essentiële dingen die je moet weten over deze zeldzame Siamese variant, zou je er een in je huis verwelkomen? Deze bundel van vreugde is liefdevol, aanhankelijk en vriendelijk met een opvallende verschijning en een gemakkelijke verzorgingsroutine. Als je een energieke kattenliefhebber bent, zal het de perfecte toevoeging aan je gezin zijn.

chocolade punt siamese kat

Deze Chocolate Point Siamese post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.