Genetta Cat: 10 dingen om te weten over de Munchkin Bengal Mix

De Genetta-kat is een nieuw ontwikkeld kattenras, van de Pawstruck Cattery. De fokkers van de Genetta leggen uit dat ze begrijpen dat er vraag is naar genets als huisdier. Als zodanig ontdekten ze dat het combineren van de eigenschappen van een Bengaals en een Munchkin-ras een kat zou kunnen creëren die sterk lijkt op een genet.

Net als een Minskin-kat is de Genetta een ontwikkeld ras. Beide ouderrassen hebben specifieke eigenschappen die bijdragen aan het uiterlijk, waaronder korte benen en exotische patronen en kleuren. De Bengaal is geen kleine kat, maar heeft minder haar. De Munchkin draagt een gen dat korte poten produceert bij een kleine kat.

En nee, er zijn geen genen betrokken bij het maken van een Genetta-kat. Laten we dit ongewone ras eens nader bekijken en wat u erover moet weten.

genetta kat

10 dingen om te weten over Genetta Cats

1. Er zijn drie rassen die worden gebruikt om de Genetta te maken

De genetta-kat is in wezen een combinatie van drie hoofdrassen. Het neemt de meest gewenste eigenschappen van deze rassen en combineert ze om het schattigste katachtige kitten te creëren.

De Savanne

De Savannah zelf is een hybride ras – het is een kruising tussen een serval en een tamme Siamese kat en is een middelgrote tot grote kat. Het heeft een exotisch patroon op zijn vacht, met zwarte stippen en strepen over een witte en bruine basislaag.

De Bengaalse

De Bengaal is ook een hybride, bekend om zijn vacht die eruitziet als die van een wilde grote kat – een luipaard in het bijzonder. Ze zijn het enige kattenras dat rozetpatronen en markeringen vertoont. Bruine, zilveren en sneeuwkleuren domineren de over het algemeen korte vacht.

De Munchkin

Munchkin-katten werden begin jaren 90 officieel erkend. Ze worden ook dwergkatten genoemd, vanwege hun korte poten – als gevolg daarvan worden ze geclassificeerd als kleine katten. Afgezien van hun vreemd korte uiterlijk, zijn het volkomen normale katten en hebben ze de verwachtingen rond gezondheids- en levensduurproblemen overtroffen.

Dit maakt de Gentta in sommige opzichten een hybride van hybriden. De Pawstruck-fokkers hebben een mogelijke toekomstige opname van Oosterse Kortharen en Ocicaten aangegeven, hoewel er geen tijdlijn is vastgesteld voor dit programma.

grijze genetta kat

2. Wat is een Genet?

Een wilde genet is inigeneus voor Afrika, hoewel het al enige tijd in de Europese wildernis aanwezig is. Er zijn 14 verschillende soorten genet, en ze komen in variëteiten die leven in droge gebieden en meer beboste gebieden.

Ze hebben lange, geringde staarten en lijken op een stuk op zeer magere, kleine katten. Net als een kat hebben ze intrekbare klauwen en zijn ze vleesetend. De Large-Spotted genet variëteit is kortbenig.

Genetta tabby kat

3. Hoe ziet een Genetta Cat eruit?

Meestal zijn Genetta-katten een kat met korte poten, met een vachtpatroon dat lijkt op een Aziatisch luipaard. Van tijd tot tijd wordt een kat met normale poten geboren voor het ras. Dit komt omdat het volledig afhankelijk is van de vraag of het gen een specifieke kat draagt.

Anders dan de vacht, nemen ze de vorm en grootte aan van een Munchkin-kat. Wanneer ze dat niet doen – wat niet typisch is – zullen ze qua structuur en grootte de vorm van de Bengaal aannemen.

4. Hoe kleiner de Genetta, hoe beter

Een typische Genetta-kat zal ergens tussen de vijf en acht centimeter hoog worden en ongeveer vijf pond. Als de korte poten niet zijn doorgezet, zal het dezelfde grootte hebben als een normale huiskat op 12 inch of zo.

Eigenaren geven er de voorkeur aan dat de kat zo klein mogelijk is. Dus over het algemeen geldt: hoe kleiner de kat, hoe beter, zouden ze zeggen.

Genetta kitties

5. De Genetta kleuren en patronen zijn ongebruikelijk

In één oogopslag zijn de kleuren van de Genetta bedoeld om eruit te zien als die van een wilde kat. Het Aziatische luipaardpatroon is opvallend en gewenst. De meeste fokkers en eigenaren willen specifiek geen Genetta’s die meer traditioneel katkleurig en met een patroon zijn. Dus je bent het is onwaarschijnlijk dat schildpadschelpen of gepatchte Genetta’s worden gevonden.

Veel voorkomende kleuren zijn oranje en bruin, met vlekken of strepen. Soms erft een genetta de groene ogen van de Bengaal.

6. Genetta’s hebben sociale persoonlijkheden

Houd er rekening mee dat elke kat anders is, maar er zijn enkele algemene, verwachte persoonlijkheidskenmerken. Genetta katten zijn actief en intelligent. Ze staan bekend om een aantal positieve persoonlijkheidskenmerken, waaronder zeer trainbaar zijn.

genetta kittens

Genetta’s spelen graag met kattenspeelgoed en zullen graag speeltijd maken met alle leden van het gezin. Ze zijn niet lui en zullen verrassend actief zijn voor lange tijd.

Vanwege hun intelligentie hebben ze behoefte aan sociale activiteit. Genetta’s hebben wel last van verlatingsangst. Als u lange tijd van huis bent, kan de kat ongewenst gedrag en stress gaan vertonen, zoals overmatig verzorgen en vocaliseren. Deze kat houdt van zijn mensen.

7. Genetta-katten kunnen spelen als normale katten

In alle opzichten zijn Genetta-katten inderdaad normale katten. Net als Minskin en andere Munchkin-katten zijn ze speels en houden ze ervan om te galavanten, klimmen, rennen en springen. Ze hebben weinig moeite als het gaat om het klimmen over het meubilair, dus een goede krabpaal komt goed van pas.

genetta kat met grote ogen

Wanneer een oppervlak bijzonder hoog is, kunnen ze het misschien niet bereiken, maar het is bekend dat ze behoorlijk vindingrijk zijn om te komen waar ze willen, dus er is geen verschil tussen hen en een normale kat.

8. Genetta katten zijn technisch niet hypoallergeen

Genetta’s zijn onderhoudsarm als het gaat om verzorging. De vacht is glad en licht. Maar het is technisch niet hypoallergeen. Het werpt in feite, hoewel zeer minimaal op de schaal van kattenschuurders. Het is – in technische termen – een “laagafstotende kat”.

9. Genetta katten hebben geen last van specifieke gezondheidsproblemen

Hoewel er geen specifieke kwalen zijn voor Genetta-katten, worden sommige kwetsbaarheden doorgegeven van hun ouderrassen.

Munchkin-katten lijken bijvoorbeeld vatbaar te zijn voor lordose en pectus excavatum, dus deze kunnen doorgaan naar een Genetta, hoewel niet overdreven.

genetta kat grijs

Lordose is een probleem dat verband houdt met de compressie van de wervelkolom. Pectus excavatum is een misvorming in de borst die problemen met ademhaling en beweging veroorzaakt. Het is niet specifiek voor dwergkatten, maar komt vaker voor dan bij grote katten.

Van Bengaalse katten is bekend dat ze lijden aan hypertrofische cardiomyopathie, een hartafwijking. Dit wordt gevonden in veel kattenrassen, maar bengalen hebben iets meer kans op deze aandoening. Bengalen worden soms ook blind als gevolg van een aandoening die progressieve retinale atrofie wordt genoemd.

Niets van dit alles lijkt een automatisch probleem te zijn met Genettas. Ook andere zorgen zijn nog niet bevestigd. De aanname dat de korte benen leiden tot spinale problemen is medisch nog niet kwantificeerbaar.

De Genetta leeft tot een gezonde 15 jaar – een behoorlijke lengte van het kattenleven – dus er zijn geen identificeerbare chronische problemen op dat front.

Munchkin en andere dwergkatten worden over het algemeen als normaal en gezond beschouwd, dus een Genetta-kat zal waarschijnlijk ook geen specifieke aanleg hebben, qua gezondheid.

10. De Genetta is een erkend ras (meestal)

De International Cat Association erkent het ras. Het Zeldzame en Exotische Kattenregister en de Dwergkatenvereniging accepteren ook een registratie van een Genetta-kat.

De Cat Fanciers Association erkent momenteel de Munchkin-kat of andere dwergkatten niet. Dit heeft te maken met een geschil rond de ethiek van het fokken van dwergkatten.

Laatste gedachten over de Genetta Cat

Deze prachtige ontworpen kat is een puur genot. Het heeft ongelooflijk unieke looks, is schattig als een knop en heeft de sociale persoonlijkheid om bij te passen. Het is nog steeds een nieuw ras en de fokkers zijn bezig om verder te kijken naar de manieren waarop het ras kan evolueren.

Toch heeft de Genetta een toegewijde fanbase gevonden en vertoont geen tekenen van het verliezen van zijn momentum. Beschouwt u genetta kat als een metgezel?

Genetta kat 2

Deze Genetta cat post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je doorklikt en een aankoop doet, ik hoogstwaarschijnlijk een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er gewoon zeker van zijn dat je het wist.