Hoe de beste kattenborstel voor uw kieskeurige katachtige te kiezen

Onze kieskeurige katachtigen brengen ons oodles en oodles van vreugde. In ruil daarvoor moeten wij slimme dienaren een paar dingen voor hen doen. Een van die dingen is om ze te poetsen. Trouwens, tenzij je overal een fan bent van kattenhaar, is het gewoon logisch.

Er zijn veel voordelen aan je kat borstelen. De belangrijkste is dat borstelen kan werken als een hulpmiddel om af te stoten, waardoor uw kat en uw huis er schoon uitzien en zich comfortabel voelen.

U kunt deze tijd ook gebruiken om te controleren op onverwachte bulten of knobbels die u misschien aan de dierenarts wilt melden.

Er zijn veel opties als het gaat om hulpmiddelen voor het verzorgen van huisdieren. Welk gereedschap je nodig hebt, hangt vooral af van het type haar dat je kat draagt. De basis is een kattenkam, een borstel, een schoonmaakborstel en misschien een ontwarringsborstel.

Foto van familiekat die wordt verzorgd met de beste kattenborstel

Hoe de beste kattenborstel te kiezen

Hoe vaak moet je je kat borstelen?

Nogmaals, dit varieert van kat tot kat. De meeste liefhebbers van langharige katten zeggen dat dagelijks borstelen het beste is. Maar er zijn andere factoren om rekening mee te houden, zoals de leeftijd, gezondheid en levensstijl van uw kat.

Oudere katten, dieren met overgewicht en katten met brachycefale gezichten, zoals de Perzische kat, vereisen vaker schoonheidsbehandelingen dan jongere, slankere katten. Ach, de parallellen met de mens zijn moeilijk te missen, hè?

Je kunt ook merken dat een kat met een zachte, zijdeachtige vacht meer aandacht nodig heeft om matten te voorkomen, dan zeg maar een grove, kortharige kat. Dit is de reden waarom mijn vriendin Jacqui, een grote atleet, eindelijk de beslissing heeft genomen om haar lange, weelderige lokken te hakken voor een kort, praktisch kapsel.

Ze klaagt over de hoeveelheid tijd die het zou kosten om voor haar haar te zorgen na elke grote sportsessie. Ik vraag me af of langharige katten er net zo over denken?

⇒ In de stemming voor verzorging en kattenverzorging? Bekijk mijn berichten op Hoe een kat te verzorgen, mijn gids voor Zorg voor katten en mijn snelle Kat Check Up.

Meester van het verzorgen kamt grijze Perzische kat op tafel voor verzorging op een whitebackground

Met uitzondering van zeldzame kattenrassen zoals Bengalen en Sphynx, hebben de meeste katten een ondervacht van donshaar, een middelste laag awn-haar en een toplaag van waakhaar. Ongeacht de lengte van de vacht, deze haren moeten worden geborsteld met de beste kattenborstel om netheid en glans te behouden.

Er zijn verschillende soorten kattenverzorgingsborstels beschikbaar om te kopen, dus het is belangrijk om te begrijpen wat elk borstel doet om de beste kattenborstel voor uw kat te krijgen.

⇒ Een nieuwe kat krijgen? Bekijk mijn gids om Hoe zorg je voor een kitten, 6 Beste kitten natvoer Opties en 8 Beste kitten droogvoeropties

Beste kattenborstel voor Kort haar

Er zijn veel kattenrassen met kort haar. Enkele van de meest populaire zijn de Abessijnse en Bombay-katten. Kortharige katten zijn gemakkelijker te onderhouden in vergelijking met katten met lange haren.

Het komt omdat katten met kort haar minder snel matten en klitten hebben. Het verzorgen van hen en het regelmatig kammen van hun haren is ook niet zo nodig, hoewel het nodig is om ze zo nu en dan te borstelen om ervoor te zorgen dat ze gezond zijn en er goed uitzien.

Bij het denken aan de beste borstel voor katten met kort haar, moeten we er rekening mee houden dat ze niet veel haar tussen hun huid en het verzorgingsgereedschap hebben staan.

Langharige volwassen zwart-witte kat tijdens de verzorgingsprocedure

Een van de beste kattenborstelopties voor kort haar is een handschoenborstel. Dit komt door hun haarlengte. Kortharige katten zijn meer afgestemd op een kattenborstelhandschoen vanwege het zachte rubberen materiaal waarvan ze zijn gemaakt. Het irriteert hun huid niet.

Andere goede kattenborstels voor kortharige katten zijn borstels, gladde borstelses en kammen met korte tanden.

Een borstel borstel is een standaard verzorgingstool die op alle kattenhaartypes kan worden gebruikt. Deze zachte kattenborstel helpt om de korte vacht slank en glanzend te houden.

Borstelharen van katten kunnen ook worden gebruikt als een laatste fase in de verzorging van langharige katten, alleen als ze zijn verzorgd met een ruikam. (een van de beste dematting tools voor katten opties)

Je kunt kattenborstels kopen met ver uit elkaar geplaatste tanden of dicht bij elkaar geplaatste tanden. Kies bij het verzorgen van een kortharig huisdier een borstel met dicht bij elkaar staande tanden.

Als uw kat een bijzonder grove vacht heeft, wilt u een borstel met stijve borstelharen selecteren, maar geen draadpenborstel. Katten met korte, dichte vachten waarderen vooral een keer met een goede kattenborstel.

Een andere optie is een gelikte borstel.

⇒ Zin om je kat op pad te krijgen? Bekijk mijn berichten op Is kattenlopen mogelijk?, 7 Beste escape proof kattenharnas Opties 5 Beste drager voor katten keuzes, 14 Beste kattendrager voor autoreizen opties en 4 Top Travel Kattenbak Opties.

Mooie grijze kat die glimlacht terwijl hij wordt geborsteld

Net als mijn vriend Jacqui de atleet, hebben kortharige katten vaak niet veel meer nodig dan een snelle keer om hun vacht slank te houden. Een kattenborstel is hiervoor de beste kattenborstel, omdat ze korte metalen borstelharen hebben die over de vacht glijden en eventuele knopen gladstrijken.

Ze zijn ook geweldig voor het bereiken van glans, omdat ze helpen de natuurlijke oliën in het haar van uw kat gelijkmatig te verspreiden.

Hoewel je de gladde borstels op elk vachttype kunt gebruiken, moet je voorzichtig zijn met het gebruik ervan bij katten met langere vachten, omdat ze gemakkelijk kunnen splijten en hun haar kunnen beschadigen. Gespleten haarpunten zien er bij niemand goed uit – zowel katten als mensen!

Het is goed om ook een korte tandenkam in je verzorgingsarsenaal te hebben voor kortharige katten. De voordelen zijn talrijk. Naast het verminderen van verharing, omdat uw kat minder haar tussen haar huid en de kam heeft, is het voordelig dat de gladde, afgeronde tanden van deze kam zacht zijn voor de huid.

langharige grijze kat die wordt gekamd

Kattenborstel voor Middelmatig haar

Het borstelen van een middellangharige kat helpt zijn vacht zijdezacht en vrij van klitten te houden. Borstelen helpt haar te verwijderen van die plekken die katten moeilijk te bereiken vinden met hun ruwe tongen – plaatsen zoals hun oksels en rond hun oren.

Regelmatig borstelen verplaatst ook olie van de huid langs de haarschacht, waardoor roos wordt verminderd, losse vacht wordt verwijderd en een natuurlijke glans aan de vacht van de kat wordt toegevoegd.

Een goede optie voor een middelmatige kat kan een gladde borstel. Een goede allrounder, deze kattenborstels zijn ook goed voor kortharige katten.

Cat slicker borstels zijn meestal rechthoekig en hebben strak verpakte draadharen. Gebruik lange, zachte halen om uw huisdier van kop tot staart te borstelen.

Een gladdere borstel is een bijzonder goed hulpmiddel voor het detecteren van losjes gematteerde vacht. Als je tegen een mat aanloopt, gebruik dan je kam om de vacht te ontwarren en keer dan terug naar het borstelen.

Vergeet niet om de achterkant van de poten van je kat te borstelen. Sommige slimme bedienden volgen de gladde borstel met een zachte borstel om de laatste stukjes vacht te vangen en om het gezicht en de oren schoon te maken.

Verzorging van kat met gereedschap voor het afwerpen van haar.

Nadat je de gladdere borstel hebt gebruikt, verwijder je de borstelharen met behulp van je vertrouwde kam. Reinig vervolgens de borstel met heet water en zeep of een huisdierveilig ontsmettingsmiddel.

Wanneer u een kattenborstel koopt, zorg er dan voor dat u er geen kiest met scherpe borstelharen. Een hark van de borstel langs je eigen arm zal je vertellen of het aangenaam krassend of pijnlijk plakkerig is.

Beste kattenborstel voor langharige Katten

Omdat katten zichzelf verzorgen, is het van cruciaal belang om de vacht van een langharige kat in goede conditie te houden om de grootte en onaangenaamheid van haarballen te verminderen.

Het verzorgen van een Perzische, een Ragdoll of een andere langharige kat is essentieel voor de gezondheid van de kat en de netheid van uw huis.

Er zijn nogal wat options voor de beste borstel voor langharige katten. Het is het beste om er een paar uit te proberen om te zien welke het beste werkt voor jou en je kat. Sommige opties zijn een stalen kam en een Furminator.

Verzorging van kat met gereedschap voor het afwerpen van haar.

Sommigen zeggen echter dat een Furminator is een beetje hard en beveel in plaats daarvan een boterkam aan voor langharige katten. En bij twijfel is de immer trouwe gladde borstel ook altijd een goede optie.

Er zijn ook een paar speciale opties. Als de vacht van je kat bijvoorbeeld gevoelig is om in de knoop te raken, heb je een speldenborstel. Ze zijn voorzien van kleine borstelharen ter grootte van een speld die netjes door de knopen glijden en knopen ontwarren en zorgen voor een fantastische katborstel met lang haar. Ze kunnen de beste kattenborstel zijn voor langharige katten.

Pinborstels zijn geweldig voor katten met een middellange tot lange vacht die gemakkelijk mat wordt rond hun benen en staart.

En als je kat een dikke vacht heeft, die ze graag in je huis achterlaat, is een ruikam is handig. Deze handige tools zijn speciaal ontworpen om losse bovenlaagharen voorzichtig te strippen en de lange vacht eronder vrij te houden van klitten en matten.

Verzorging van kat met gereedschap voor het afwerpen van haar.

Ruikammen zijn misschien wel de beste kattenkamoptie, maar ze zijn vooral geweldig voor langharige rassen. Ruikammen zijn een van de beste ontspoortingstools voor kattenopties.

Een algemene opmerking over het gebruik van kammen voor verzorging – hoewel kammen misschien het meest geschikt lijken voor katten met lang haar – geniet bijna elk huisdier van het mooie, krassende gevoel van een kam voor huisdieren. Bovendien vinden bijna alle katten het leuk om hun haar te laten scheiden en kammen.

Het kammen van het haar van een kat geeft niet alleen het dier (en ons) een goed gevoel, maar het helpt ook klitten en matten te voorkomen die moeilijk te verwijderen kunnen zijn.

Hier zijn enkele andere hulpmiddelen die nuttig zijn voor het verzorgen van katten, ongeacht de haarlengte.

Rubberen handschoenborstels voor katten

Als u op zoek bent naar de beste borstel voor katten die er een hekel aan hebben om geborsteld te worden, zult u dol zijn op de handschoenborstel! Gelukkig zou je zelfs de moeilijkste kat moeten kunnen laten genieten van het verzorgen met een handschoenborstel. Dit is de beste kattenhaarborstel voor zeer kieskeurige katachtigen!

verzorgingsproducten voor katten

Ontworpen om over je hand te glijden, heeft deze borstel voor katten de neiging om zachte rubberen borstelharen te hebben die zachtjes door de vacht van je kat kammen en los haar verwijderen. Omdat deze borstels op handschoenen lijken, zal je kat denken dat ze gewoon worden geaaid en zal hij waarschijnlijk genieten van de massage die ze krijgen terwijl je ze verzorgt!

Vlooienkam voor katten

Helaas kunnen katten gevoelig zijn voor het oppikken van vervelende dingen zoals vlooien. Naast het krijgen van een behandeling, moet je door hun jas kammen om de daders te verwijderen.

Een kattenvlo kam heeft fijne tanden die dicht bij elkaar staan, zodat ze moeiteloos vlooien, eieren en ander vuil kunnen oppikken terwijl je poetst. Het is vaak comfortabeler voor je kat als je je vlooienkam in warm water doopt voordat je begint.

vrouw die Britse kat kamt op witte achtergrond

De verzorgingstijd met uw kat beslaat veel basissen. Je kunt ongewenst haar verwijderen, mogelijke matten voorkomen en controleren op knobbels en bulten die wijzen op een mogelijk probleem.

Het beste van alles is dat dit een geweldige therapeutische tijd voor jullie beiden kan zijn, waardoor je je band als kat en slimme dienaar kunt versterken. Door het juiste verzorgingsgereedschap te kiezen, zorg je ervoor dat dit mogelijk is.

Let: Deze Best Cat Brush post bevat affiliate links. Dat betekent dat als je op de meeste links doorklikt en uiteindelijk een aankoop doet, ik een kleine commissie ontvang. Dit heeft geen invloed op de prijs die u betaalt. Ik wilde er zeker van zijn dat u hiervan op de hoogte was.

Vind je deze Beste Kattenborstelpaal leuk? Waarom pin je het niet?